2reacties

Burgemeester Jacobs bedreigd? (JC)

Burgemeester Jacobs heeft voor de tweede maal geklaagd omdat hij zich ‘bedreigd voelt’ door een reactie op de website van het Eindhovens Dagblad. Dit keer zelfs zo erg dat hij aangifte doet, kennelijk zonder eerst met de redactie contact op te nemen. De gewraakte reactie kwam er kennelijk op neer dat hij de recente overvallen in de stad bagatelliseert en “dat ‘ze’ Jacobs zelf maar eens thuis moeten overvallen.” Dat is “een uitnodiging tot geweld,” constateert de burgemeester. Hij voelt zich daardoor “echt bedreigd” en doet aangifte.
En passant wordt duidelijk dat Jacobs al eerder een reactie bij het ED heeft laten weghalen omdat hij zich ‘gegriefd’ voelde door ‘aantijgingen’.
Nu voelen overheden zich vandaag de dag nogal snel bedreigd. Ook niet verwonderlijk. Diezelfde overheid probeert ons allemaal bang te maken. Voor terroristen, voor rampen, voor armoede. Bewaking krijgen is onderhand een statussymbool. Af en toe laten weten dat je bedreigd wordt, past dus keurig in dit beleid. Maar laat ik niet te ver op deze zaak ingaan en het houden bij de samenvatting: je moet niet de boodschapper onthoofden.
Overigens is het opvallend dat Omroep Brabant datzelfde nieuws al twee dagen eerder had.Zoals onder meer Marijn elders op dit weblog heeft gemeld.
Want ons onvolprezen Helmonds, pardon: Eindhovens Dagblad blijft leuk: Op de tegenoverliggende pagina meldt de krant vandaag dat Helmond een fijnstofcentrum krijgt. De actie van Jacobs is inderdaad wel heel fijn stof. Misschien iets voor de stofkam…

Was getekend,