32reacties

Geen live radio voor WilHelmonds (JC)

In een strak neergezet programma beleefde het WilHelmonds vrijdagavond haar halve finale. In een druk bezocht café Zeezicht konden de bezoekers en ik genieten van een zeer divers aanbod aan liedjes uit en over Helmond.
Vele vrijwilligers hebben zich maandenlang ingezet om van dit evenement een succes te maken. Maar achter de schermen overheerste teleurstelling. Een van de initiatiefnemers van het WilHelmonds is Stadsradio Helmond. Die had dan ook groots aangekondigd dat het hele evenement via de radio thuis te volgen zou zijn. Niets daarvan echter. Doodse stilte op de zender. Alleen ingeblikte muziek te horen, want voor de live uitzending moesten andere programma’s wijken.
Eén van de deelneemsters aan de wedstrijd reageerde geschokt: ze had speciaal een draagbaar radiootje naar haar slecht ter been zijnde moeder gebracht en moest die nu bellen omdat de uitzending niet door ging.
De officiële verklaring is dat de uitzending niet door kon gaan vanwege ’technische problemen’. Navraag bij de organisatie leert echter dat het ligt aan het niet nakomen van afspraken door één persoon. Die bovendien in staat blijkt een hele uitzending te saboteren en een hele organisatie in gijzeling te nemen.
Daar sta je dan, als vrijwilligersorganisatie. Teleurstelling in de hele stad, boze sponsors, een lelijke domper op de vreugde van wat een feestelijke avond had moeten worden. Een dieptepunt voor de Stadsradio bovendien. Die zet zich neer als een onbetrouwbare partner. Ik ben benieuwd hoe dat opgelost gaat worden.

Was getekend,