7reacties

Smeulders: Afscheid Helmondse politiek

Column Paul Smeulders HelmondU leest mijn laatste column op de Weblog van Helmond. Dit afscheid is een logisch gevolg van de beslissing om me niet verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraad. Hoewel ik het lidmaatschap van de raadsfractie met ontzettend veel plezier heb vervuld, merk ik dat de onderwerpen die me echt aan het hart gaan, op andere niveaus effectiever zijn aan te pakken. Door te stoppen met de Helmondse politiek, heb ik mijn handen vrij om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

De afgelopen vier jaar heb ik ontzettend veel tijd en energie gestoken in GroenLinks Helmond. Ik ben trots op de metamorfose die de afdeling heeft doorgemaakt. We hebben ons ingezet om ook buiten de raadszaal actief te zijn. Uit de verkiezingsuitslag bleek dat die inspanningen zijn gewaardeerd. GroenLinks ging van 2,8% van de stemmen in 2006 naar 6,9% nu. Een enorme stap voorwaarts, waarmee we na nieuwkomer Trots op Nederland de grootste winnaar in de Helmondse verkiezingen waren.

Het gevolg hiervan is dat Rudi van der Made – in mijn ogen het beste raadslid van Helmond – in de raad versterking krijgt van het jonge talent Ling Ko. Van Ling gaan jullie nog veel horen, niet in het minst omdat ze mijn column op de Weblog overneemt. Daarbij wens ik haar veel inspiratie toe!

Dinsdagavond sloten we als GroenLinks Helmond de campagne af met een etentje, wat ook meteen mijn officiële afscheid van de afdeling Helmond was. Er werden veel mooie woorden uitgesproken, en ik kreeg een aantal wijsheden mee. Iemand die ik hoog heb zitten, drukte me op het hart om vooral dicht bij mezelf, en dicht bij Helmond te blijven. Dat ben ik zeker van plan. De afgelopen vier jaar heb ik ontzettend veel geleerd en die kennis en ervaring neem ik graag mee in de vervolgstappen die ik binnen de wondere wereld van de politiek ga zetten.

Ik kan deze column niet beëindigen zonder dat ik Rob en de andere vrijwilligers van de Weblog van Helmond van harte heb bedankt voor de kans die ze Helmondse politici hebben gegeven om via de Weblog de dialoog aan te gaan. Rob, de Weblog heeft onder jouw bezielende leiding een geweldige ontwikkeling doorgemaakt en ik ben ervan overtuigd dat jullie ons als lezers nog vaak gaan verrassen.

Dank voor alle reacties! Het was me een genoegen.

Paul Smeulders
GroenLinks