Buiten is het 17 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 74.674 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

— Actuele logs

6reacties


Tussenstand in deze ronde:
8 punten: Tim
5 punten: G.Ekkehenkie
3 punten: dartjan
1 punt:en Marc én William én case én Noud én Conny van dijk én Arnold
-1 punt:en én mirjam én Janet én Sjef
-2 punten: Mark (winnaar vorige ronde start automatisch met 2 minpunten)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
4reacties

Al sinds de presentatie van de jaarrekening 2015 heb ik, namens de PvdA, meerdere keren gevraagd naar een verklaring van het zorgoverschot (ongeveer €10 miljoen). Het college kwam met algemene verklaringen, die volgens het nu voorliggend Rekenkamerrapport niet bevestigd kunnen worden. Bijna een half jaar later voelde ik mij genoodzaakt, juist omdat het college niet specifiek naar de Helmondse situatie wilde kijken, om namens de PvdA een motie in te dienen die de rekenkamer daartoe oproept. De intentie toen was om voor eens en voor altijd duidelijkheid te krijgen waarom we zoveel geld overhielden op het zorgbudget 2015. Nu, ruim een jaar later, is die duidelijkheid er nog steeds niet! Waarom: het ontbreekt simpel aan de juiste gegevens (indicatie versus realisatie op cliëntniveau). Belangrijk, want: geen data, geen toets, geen stuurinformatie. En, ook belangrijk, geen rekenschap! Laat controle op de uitvoering nou net een belangrijke democratische taak zijn van de raad. Nu is dat helaas niet mogelijk. Lees verder »

7reacties

2 Aanhoudingen, tientallen kilo’s verdovende middelen, grondstoffen voor synthetische drugs en een vuurwapen zijn de opbrengst van een recherche-actie gisteravond in een pand aan de Vlierdensedijk op het industrieterrein. Nauwe samenwerking met Europol en de Poolse politie leidde tot dit onderzoek.
De recherche van het district Helmond werd recent door informatie uit internationale bronnen op het spoor gezet van de loods, waar mogelijk drugs en wapens gevonden zouden kunnen worden. Een nader onderzoek samen met Europol gaf voldoende gronden om een inval te doen. Bij de actie werden 2 inwoners van Maastricht (36 en 37 jaar oud) aangetroffen. Zij werden door de politie aangehouden en geblinddoekt afgevoerd. Daarna gingen rechercheurs aan de slag in de loods, waar rechercheurs een groot aantal gesealde pakketjes verdovende middelen aantroffen, alles bij elkaar goed voor enkele tientallen kilo’s.
De actie in het pand duurde tot diep in de nacht, zie ook deze 4 foto’s. Een speciale beveiligingseenheid van de politie hield de omgeving van de loods, inmiddels afgezet met geblindeerde bouwhekken, ondertussen scherp in de gaten. Alle aangetroffen spullen zijn in beslag genomen en afgevoerd naar een veilige plaats. Het onderzoek bij de loods is afgerond, maar het rechercheonderzoek naar de herkomst en eventuele bestemming van de aangetroffen drugs is nog maar net begonnen, zo laat de politie weten. De aangehouden mannen zitten nog vast en worden gehoord, mogelijke getuigen uit de omgeving worden bevraagd en aangetroffen sporen moeten nader op hun bruikbaarheid worden geanalyseerd.
Alle informatie over activiteiten in of rondom de loods of over personen en voertuigen die dar kwamen is bij de politie van harte welkom. Ook beelden van bewakingscamera’s kunnen voor hen interessant zijn. Via de website van de politie kan een ieder die bewakingscamera’s in gebruik heeft, zich sowieso aanmelden voor het project Camera in Beeld.
Als jij informatie of tips voor de politie hebt, kun je de recherche in Helmond bellen via 0900-8844 of het tipformulier gebruiken. Anoniem informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

In een reactie hieronder staat een update.

5reacties

Vannacht waren er binnen een half uur 3 branden vlak bij elkaar in de Rijpelberg. Alle 3 brandstichtingen zo vermoedt de politie. De eerste 2 schuurbranden waren op nog geen honderd meter van elkaar op het Scheerderhof. Daarvoor rukten de brandweer om 01.29 uur en 01.36 uur uit. Binnen een halfuur bleek er een paar honderd meter verderop (op het Sallandhof) nog een brand. Tenminste 1 schuur is volledig uitgebrand.
De politie heeft tot laat in de nacht in de wijk rondgereden en onderzoekt deze branden. Zag jij iets verdachts of weet je net iets meer, dan vragen zij aan jou om hen te bellen op 0900 – 8844.
Onderstaande foto’s werden vannacht gemaakt door Pim Verkoelen en de politie.

In de reacties hieronder staat een update.

1reactie

Een paar dagen geleden heb ik het verhaal gelezen “Rust zacht mevrouw Maat”, geschreven door ouderenpsycholoog Sarah Blom. Dit verhaal heeft me aangegrepen en sindsdien niet meer losgelaten. Een verhaal wat ik hier graag met u met wil delen.

Zoals u weet ben ik na jarenlange afwezigheid weer werkzaam in de zorg. In 1985 heb ik mijn MDGO diploma verzorgende gehaald maar dat bleek niet meer van deze tijd. In de tussentijd is de Wet BIG van kracht gegaan oftewel de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg. Lees verder »

94reacties

Cor van der Burgt van de VVD stelde vandaag schriftelijke vragen aan B&W over de agressie van asociale hanggroep in ’t Haagje waarover onze collega’s van de krant sinds gisteravond schrijven. Hieronder zijn 4 raadsvragen (Questions) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra de antwoorden (Answers) van B&W bekend zijn, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. Lees verder »

11reacties

Onze gemeente heeft 2 hennepvelden. De deelnemers aan onze kennisquiz weten inmiddels dat er 1 aan de Rijpelbaan in de Rijpelberg ligt. Het andere hennepveld ligt aan de Brandevoortse Dreef tegenover het Ziggo (voormalige UPC) kantoor. Dat veld in Brandevoort is nog wat groter aldus Antonio Nouwen. Hij maakte daar de onderstaande foto’s en een filmpje.

Lees verder »

4reacties

In het kasteel gaven 2 Helmonders elkaar vandaag het jawoord. Eenmaal buiten maakten Cheyenne Santegoeds, Kay Welten en de genodigden er meteen een feestje van:

11reacties

Gisteravond werd een man gewond aangetroffen naast een hoogspanningsmast bij de Scheidijk in het Bakels Bos. Het is niet bekend wie hij is en hoe die daar gekomen is, zo liet een woordvoerder van de politie ons vanochtend weten. De man is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.
Vele hulpdiensten waaronder een traumahelikopter werden opgeroepen rond de klok van 20.45 uur.

Antonio Nouwen maakte de onderstaande foto en video.


14reacties

Mevrouw P.G.L. Boogaarts-de Jongh heeft vandaag de vrijwilligerspenning van de gemeente gekregen voor haar 25 jarige vrijwilligersactiviteiten in het Elkerliek ziekenhuis. De onderscheiding werd uitgereikt door wethouder Paul Smeulders.
Nelly Boogaarts is sinds 1992 wekelijks actief als vrijwilligster op de afdeling vrijwillig Patiëntenvervoer van het Elkerliek. Deze groep vrijwilligers biedt sinds 33 jaar ondersteuning aan de verpleging door middel van het verzorgen van het patiëntentransport.
Daarnaast is zij actief geweest bij de atletiekvereniging HAC, was ze bestuurslid van de EHBO, is zij sinds 2005 bij Zwemvereniging Lutra de tweede penningmeester en sinds 2009 vrijwilligster bij de Stichting Industrieel Erfgoed Helmond.
Deze onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren is voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest haar de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond toe te kennen.

1reactie

Het is weer zo ver… voor de zoveelste keer sinds de afgelopen jaren ligt het paaltje op de hoek Abdijlaan – Vinkelaan weer plat. Ome Joop, de buurtbeheerder van Helmond-Noord, kan weer aan de slag om het gesneuvelde straatmeubilair in ere te herstellen. Tja, als dat paaltje op de kruising van de Abdijlaan met de Vinkelaan kon praten, had de Weblog voldoende copy voor de komende weken. Maar paaltjes praten niet, die hebben een andere taak. Welke, weet ik in dit geval niet. Laat ik dan maar de praatpaal zijn van deze maatregel van de gemeente Helmond, van dit houten slachtoffer. Lees verder »

11reacties

“De organisatie van de kermis is er in geslaagd een topattractie uit Duitsland vast te leggen voor de zomerkermis 2017. Deze attractie “The Tower” is uniek in de wereld. De attractie is 25 meter hoog en heeft 5 attracties onder 1 dak, namelijk SkyDrive, SkyView, SkyCafe, SkyLounge en SkyLoop.” Zo opende de gemeente enthousiast haar persbericht zojuist.
De zomerkermis begint donderdag 6 en duurt tot en met woensdag 12 juli. Er staan dit jaar 4 attracties meer dan vorig jaar. Welke 65 attracties dat precies zijn, weten we nu nog niet, maar de Soundmachine (een attractie met een kruis waaraan 4 banken zitten die hoog de lucht in worden geslingerd), de BoosterMaxx (een stalen arm die de roterende gondels zo’n 45 meter hoog de lucht in slingert), het spookhuis Das Omen, Lost, Muziekexpress, Experience, Air Race Bungee en Supermouse zijn al aangekondigd.

In de reacties hieronder staat een update.

13reacties

Kim Breuer van de fractie Lokaal sterk stelde schriftelijke vragen aan B&W over de brievenbussen, pinautomaat en heen-en weer verhuizingen van organisatie in de Rijpelberg. Hieronder haar 14 raadsvragen (Questions) voorafgegaan door haar inleidingen. Zodra we de antwoorden (Answers) van B&W hebben, plaatsen we die zoals altijd ook in zijn geheel in de reacties.

Ons bereiken allerlei berichten die wijzen op een verschraling van de wijkvoorzieningen in de wijk Rijpelberg. Dit baart ons zorgen en vandaar dat wij een aantal vragen hebben. Lees verder »

16reacties

Als gemeente is het belangrijk om ook grenzeloos te kunnen denken, want ook de komende jaren komen er nog genoeg uitdagingen op de gemeente af. Dit zijn niet altijd uitdagingen die wij als gemeente alleen kunnen oppakken, maar waarbij we beter kunnen samenwerken met partners. De samenwerking Stedelijk gebied, waartoe onder meer Helmond behoort, wil de komende tijd inzetten op nauwere samenwerking op de thema’s wonen, zorg, voorzieningen en economie. Zo is het belangrijk dat we als regio de bestaande voorzieningen kunnen behouden of juist samen zorgen voor topvoorzieningen die onze regio aantrekkelijk maken. Lees verder »

2reacties

Na de 25e editie in 2014 ging vandaag de 26e truckrun van Truckers Day Stiphout van start op Automotive Campus. Harrie Fotografie was er weer bij.

Lees verder »

28reacties

In een woning aan de Adriaen Brouwerstraat in Helmond Noord vond zojuist een gewapende overval plaats. De dader is een jongen van 15-17 jaar. Hij is gekleed in een donkerblauwe sweater met capuchon. Hij werd gezien met een ‘nektas’ en zonnebril. Dat meldde de politie en daarbij vraagt zij om zelf geen actie te ondernemen als je hem ziet, maar om meteen 112 te bellen.

In de reacties hieronder staan updates.

9reacties

“Als je geen geld hebt, kun je niets kopen” zei ons moeder altijd. “Zorg maar dat je spaart of geld verdient als je iets extra wilt.” Een wijze les die ik altijd heb onthouden. Mijn ouders betaalden mijn basisbehoeften en de rest moest ik zelf doen. Dus werd het na schooltijd en in de vakanties een baantje bij de Edah achter de kassa of achter de lege flessen. Niks mis mee!

In mijn dierbare Helmond is wat rumoer ontstaan over de evenementensubsidie die de gemeente verstrekt. Onze ‘lokale buil’ besteedde hier op 25 mei een artikel aan. Er zouden door geldgebrek in die maand (te) weinig grote publieksevenementen zijn. De auteur van dit artikel kreeg vervolgens een stortvloed van commentaar over zich heen. Lees verder »

6reacties

Na de winst van het toernooi vorig jaar, organiseert SV Brandevoort dit jaar het Zilveren Helm Toernooi: het officieuze voetbalkampioenschap van Helmond.
In 1945 werd door Helmondse clubs voor het eerst gestreden om de Zilveren Helm. Deze trofee raakte 6 jaar later zoek en daarmee verdween het evenement geruisloos van de kalender. Op initiatief van PVV werd in 1978 het toernooi opnieuw gehouden en werd er een replica gemaakt van de Zilveren Helm. In 1985 stopte die voetbalvereniging met het jaarlijks organiseren van dit kampioenschap van Helmond. Eind jaren 90 maakte het toernooi opnieuw een comeback nadat een Helmondse amateurvoetballer de originele Zilveren Helm bij toeval vond in café Atgier (zie de foto rechtsboven). Die revival was echter geen lang leven beschoren. Maar enkele jaren later besloot MULO om in 2015, ter gelegenheid van hun 100-jarig jubileum, het Zilveren Helm Toernooi nieuw leven in te blazen. Vorig jaar organiseerde Helmondia het toernooi ter ere van hun 100-jarig jubileum.
Dit jaar is de organiserende voetbalvereniging nog geen 100 jaar, maar namen zij wel de handschoen op want zondag 18 juni is het toernooi op sportpark Brandevoort. Die dag spelen 6 Helmondse clubs in een halve competitie partijtjes van een half uur. De winnaars hiervan strijden om de Zilveren Helm die sportwethouder Frans Stienen mag uitreiken. Daarnaast is er een prijs beschikbaar voor het meest sportieve team van het toernooi. De loting vindt plaats op vrijdag 16 juni om 19.30 uur.

In de reacties hieronder staan updates.

?>