Buiten is het 16 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 73.165 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

In het hele land gaan actieve SP’ers regelmatig langs de deuren in verschillende buurten om rechtstreeks van de bewoners te horen hoe het staat met hun wijk. Zo belden wij vorig jaar aan bij de bewoners van de wijk Bloem- en Paardenvelden oftewel De Wilma (derde fase).
Uit de verschillende gesprekken die we daar gevoerd hebben kwam onder andere de wens naar voren om het Mondriaanplantsoen aan te pakken ten behoeve van de kleine kinderen. En die wens is nu in vervulling gegaan!

Door de actief betrokken bewoners werd een plan gemaakt voor een nieuwe inrichting van het Mondriaanplantsoen. Dit plan werd in samenwerking met onder andere de LEV groep, enkele ambtenaren en wethouder De Vries uitgewerkt. Dit uitgewerkte plan werd vervolgens voorgelegd aan 28 omwonenden waarvan er 23 akkoord gingen. Omdat de overgrote meerderheid instemde kreeg het plan groen licht. Inmiddels zijn de werkzaamheden begonnen zoals nieuwe beplanting, het opnieuw inzaaien van het gazon en de plaatsing van een picknickset. Een succes voor de bewoners!

  

Een mooi voorbeeld van waar buurten in de buurt toe kan leiden.
Buurten in de buurt is huis aan huis onderzoek doen, de mensen vragen hoe het ervoor staat in hun wijk. Om vervolgens zo nodig samen met hen aan de slag te gaan om dingen te verbeteren. De SP wil buurtbewoners medezeggenschap geven over hun eigen wijk en omgeving en daarbij is buurten in de buurt cruciaal. Ik vind het jammer dat we daar in Helmond de laatste jaren onvoldoende aan toegekomen zijn. Door tijdgebrek en onvoldoende mankracht is de prioriteit in het geding gekomen.

Maar onlangs heeft de SP de campagne ‘1 Miljoen voor de SP’ gelanceerd. De SP zal komend jaar in het hele land 1 miljoen mensen opzoeken en spreken. Zo ook in Helmond. Dat betekent dat buurten in de buurt weer hoog op de agenda komt te staan. En daar hoort het mijn inziens ook. Zoals vele SP’ers met mij, wil ik het liefste de straat op om van de inwoners te horen wat zij belangrijk vinden en samen met de inwoners actie ondernemen voor verbetering. Niet alleen in de gemeenteraad maar juist ook daarbuiten actief zijn dat is mijn drijfveer.
De al in de jaren zeventig gouden regel: “De SP zal verbonden zijn met de mensen, of zal níet zijn” is een motto dat voor mij dan ook nog steeds als een paal boven water staat!

Lonneke Maráczi
Fractievoorzitter SP

2 reacties:

Heel mooi intiatief . Zou ook wel wat bankjes willen in onze buurt en een hondenuitlaatveldje net als ergens anders waarom hier dan niet En waar is hier ? In de vissenwijk .Neem gerust contact op met mij.

Beantwoorden
Nellie van Neerven

Komt de SP ook buurten in VVD bolwerken Stiphout en Brandevoort?
Kom ze daar helaas nooit tegen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

?>