Buiten is het 17 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 75.728 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
60reacties

Er is een een dode man in zijn woning aan de Monseigneur Swinkelsstraat in de Binnenstad bij Speeltuin Leonardus aangetroffen. Dat liet de politie om 3.03 uur vannacht weten. Het slachtoffer is door geweld om het leven is gekomen. Zijn partner, een vrouw, is inmiddels als verdachte van dit misdrijf aangehouden en naar het politiebureau gebracht.
Rondom de woning zijn hekken geplaatst, forensische rechercheurs zijn gestart met een onderzoek. “Identificatieproces nog niet afgerond, vandaar formele bevestiging nog niet mogelijk” aldus de politie. Zodra wij meer weten, laten we dat via updates hieronder weten.
Harrie Fotografie maakte de 5 onderstaande foto’s.


Onderstaande foto werd gemaakt door de politie:

In de reacties hieronder staan de updates.

60 reacties:

En dat weet ik denk ik ook nog wie het is

Beantwoorden
Gwendolyn Gwiep Bienkowski

Moet nie gekker worden

Beantwoorden
Gwendolyn Gwiep Bienkowski

Update 1:
Aanhouding in onderzoek aangetroffen dode man in woning
De politie startte een onderzoek nadat woensdagochtend 4 mei in een woning in Helmond een dode man werd aangetroffen. Ter plaatse werd een verdachte vrouw aangehouden.
De meldkamer kreeg in de vroege ochtend van woensdag 4 mei, rond 2.00 uur, een melding van een verdachte situatie bij een woning aan de Mgr. Swinkelsstraat in Helmond. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen in de woning een dode man aan. Vermoedelijk gaat het om de bewoner van het pand. Het identificatieproces zal de identiteit van het slachtoffer formeel moeten uitwijzen. Het slachtoffer kwam door geweld om het leven.
In de straat troffen de agenten de partner van het vermoedelijke slachtoffer aan. Zij werd in de buurt van haar woning rond 2.20 uur als verdachte aangehouden. De vrouw zit vast voor verder onderzoek. De recherche werkt volop aan de zaak om helder te krijgen wat er precies is gebeurd.

Beantwoorden

Wat erg is 3 huizen van ons af

Beantwoorden

Pffff wat erg !

Beantwoorden

Weblog moet zijn vrouw vermoord haar man

Beantwoorden

@Maurice Zwart op woensdag 4 mei 2016 om 08:04:

Nee hoor. Ze is verdacht, dus die titel kan alleen als het zeker zo is en bewezen is.

Beantwoorden

Update 2:
Het onderzoek van de politie is nog in volle gang.
Harrie Fotografie maakte vanochtend om 8.10 uur ook de onderstaande foto.

Beantwoorden

Je hoort niks anders meer…. Nederland moet maar is na gaan denken waarom er de laatste tijd zoveel gebeurt , in relationele sfeer… (Allemaal om kinderen ) heel veel sterkte voor de na bestaande

Beantwoorden
Mariano Escribano

Slachtoffer zou rond de 30 jaar zijn . Er zou ruzie geweest zijn waarbij de man de vrouw bij de keel gegrepen zou hebben waarna de vrouw de man met een hamer geslagen zou hebben . Ook zou er n bedrijf op het adres ingeschreven zijn. Volgens Omroep Brabant

Beantwoorden

@Wesley Slegers op woensdag 4 mei 2016 om 10:04:

Dank voor deze info.
Wat betreft het bedrijf Re-Gio Voegwerken (gespecialiseerd in metselen en voegen) dat Omroep Brabant benoemt als geregistreerd op dat adres: volgens de Kamer van Koophandel is dat uitgeschreven, zie http://www.kvk.nl/orderstraat/bedrijf-kiezen/?q=Swinkelsstraat%2013%20Helmond#!shop?&q=Swinkelsstraat%2013%20Helmond&start=0&prefproduct=&prefpayment=

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 4 mei 2016 om 10:48:

Is tegenwoordig niet normaal meer wat er allemaal gebeurd . Ik zag net de witte hekken nog steeds staan overigens

Beantwoorden

Verschrikkelijk veel sterkte voor de nabestaanden

Beantwoorden

Update 3:
De recherche is nog volop bezig met het onderzoek dat vannacht werd gestart. Het technisch onderzoek is klaar. Er vindt nu een zoeking in de betreffende woning plaats. Dat laat de voorlichting van de politie zojuist weten.

Beantwoorden

Ik hoop niet dat er voor oordelen geplaatst worden
De vrouw was niet zomaar even door het lint gegaan. Pas op. Ordeel alle niet. Als onbekende het verhaak niet weten. Iedergeval zeg ik alle Heb respect voor elkaar en praat niet als je nikz weet van deze praat!!

Beantwoorden

bij toeval kwam ik daar door gerede, moest omrijden
later las ik wat er gebeurt is, wat een ramp 50 jaar terug woonde ik in de buurt, toen was alles nog oke, nu is het voortaan wild west, maar maar waar moet dat heen
sterkte voor de fam

Beantwoorden

Ff fijn naar de speeltuin met je kinderen! In de ghetto

Beantwoorden

Als je in de P2000 historie kijkt is er al vaker een ambulance uitgerukt naar dit adres, namelijk op 4 September 2015 en 4 Augustus 2015.
Met een opvallend detail dat het elke keer op de 4e van de maand is geweest.
http://www.oozo.nl/hulpdiensten/helmond/binnenstad/leonardus/ambulance/2850222/ambulance-naar-mgr-swinkelsstraat-in-helmond

Beantwoorden

Wat een flauwekul hier de speeltuin bij te betrekken deze staan er geheel buiten.

Beantwoorden

@Niknak op woensdag 4 mei 2016 om 18:13:

Ik denk dat Erik jou gisteravond aanvulde met de feiten die jij bedoelt. Ik kan me niet voorstellen dat de ambulance daar vorig jaar twee keer moest komen omdat zij haar man iets had aangedaan, andersom lijkt mij toch net iets logischer. Ik ben benieuwd naar het hele verhaal want dat zal de politie nu wel snel bekend maken of bij de rechter uitgebreid aan bod komen.
Ik las vorig jaar ergens een verhaal over een jonge vrouw in ik meen Turkije. Die werd ook door haar man vaak mishandeld en vermoordde daarna haar man. Zij werd een heldin in dat land, ik weet eigenlijk niet meer of ze een straf kreeg.

Beantwoorden
Toon van Laarhoven

@Niknak @Erik @Toon
Michael en Susan hadden hadden al zo lang ruzie. Triest dat dit het einde moest zijn. Zeker voor hun kids. Maar misschien is het maar beter zo. Geen politie, ziekenbroeders of goed bedoelende hulpverleners meer aan huis. Ze hebben nu alle vijf rust, ieder op hun eigen manier en plek.

Beantwoorden

Vroeger gebeurde er ook dingen die niet door de beugel konden maar die kwamen toen nog niet uitgebreid “op internet” of in het nieuws. Dat werd verzwegen. Je hing de vuile was niet buiten. Maar nu komt alles breed uitgemeten op allerlei blogs en berichten en iedereen kan dan reageren en hun eigen mening geven, en daarom lijkt het soms of er zoveel meer gebeurt.
En misschien gebeurt er ook meer, maar de maatschappij is ook heel erg veranderd. Relaties, kinderen, opvoeden, bezit, ruzies, alles is in een heel ander contrast komen te staan als 50 jaar geleden….

Beantwoorden

Hier geld ook de uitspraak waar je ogen niet waren moet je mond niet praten het is allemaal al erg genoeg vooral voor famille en vrienden

Beantwoorden

@Liesje op vrijdag 6 mei 2016 om 08:17:

Ik vind die openheid in deze moderne tijd juist een vooruitgang. Had de politie of omgeving de vuile was van dat huiselijk geweld maar wat eerder buiten gehangen. Wie weet was deze familietragedie op de Mgr. Swinkelsstraat dan voorkomen, maar dat zullen we nooit meer weten.
ik ben het met je eens dat er soms veel te grof wordt gereageerd op internet. Hier wordt gelukkig vrij beschaafd gereageerd en elkaar gecorrigeerd. Maar als je ziet wat je soms op Facebook en omroepbrant.nl leest, is het soms wel erg onnodig en pijnlijk vind ik.

Beantwoorden

Weet je wel wat je zegt?? Zei heeft totaal geen rust denk je dat dit is wat zei heeft gewild?? En drie kinderen opeens zonder ouders, je moet echt is nadenken voor je wat zegt!! En dan ook nog namen bij gaan plaatsen misschien ook aan de nabestaanden gedacht ???

Beantwoorden

Namen staan ook op omroep brabant

Beantwoorden

Ik hoorde dat Bureau Jeugdzorg ’s nachts al meteen de voogdij van de drie kinderen had.

Beantwoorden

Update 4:
In verband met de dood van haar vriend Michael Smitt, is de hechtenis van Suzanne de V. met 60 dagen verlengd. Dat meldde het ED zojuist.

Beantwoorden

Nee toch 🙁 meiske toch

Beantwoorden

Dat ze maar snel naar huis komt suusje denk aan je en ons mam ook xxxx

Beantwoorden

ja das minder maar ook begrijpelijk hij is toch overleden

Beantwoorden
Bianca En Jan Henraath

Suzanne de Vries is inmiddels thuis.

😍😍♥️♥️ Suusdemianalivanademiano de Vries

Posted by Jennifer de Vries on Freitag, 24. Februar 2017

Beantwoorden

@dartjan op vrijdag 24 februari 2017 om 13:22:

Dank voor Update 5:
De woordvoerster van het Openbaar Ministerie bevestigde zojuist de schorsing van het voorarrest van Suzane de V. Sinds haar aanhouding in mei 2016 werd haar voorarrest steeds verlengd, voor de laatste keer begin deze maand. In hoger beroep is besloten dat de Helmondse haar rechtszaak thuis mag afwachten.
Begin april is die inhoudelijke behandeling voor de rechtbank vanwege de verdenking dat zij haar vriend Michael Smitt met een hamer doodsloeg. Zij zou al 12 jaar door hem mishandeld zijn en die nacht uit zelfverdediging hebben gehandeld toen hij haar aanviel.

Beantwoorden

Ooooo wat een goed nieuws zeg dat is mooi lekker weer thuis bij haar kindjes heerlijk⚘⚘

Beantwoorden

Goed nieuws voor der lekker genieten bij de kinderen.

Beantwoorden

Eindelyk is ze thuis waar ze hoort !!!!

Beantwoorden
Joyce Julian Van Schaijk

Goed nieuws

Beantwoorden

Geweldig nieuws dat dat zolang heeft moeten duren niet normaal maar gelukig is ze bij haar kids en familie welkom terug meid

Beantwoorden

o geweldig

Beantwoorden

Lekker genieten meid !

Beantwoorden

Verdacht? Lijkt me een verkeerd woord in dit verhaal..

Beantwoorden

Geweldig welkom thuis

Beantwoorden

Super! Had veel eerder moeten gebeuren! Ze verdiend dit! Lekker genieten nu van de kindjes!

Beantwoorden

Motverdikke!! wat fijn dat zonne mooie meid weer terug is in Helmond. Ik ken je niet maar wie weet zie ik je met deze carnaval.

Beantwoorden

geniet van je kids!!! en vrijheid! welkom thuis

Beantwoorden
Danielle van Huizen

gelukkig

Beantwoorden

Super dat ze nu bij haar kindjes , familie en goede vrienden is . Het is ook voor haar allemaal niet niks wat er is gebeurd .
Suus alles komt goed !!

Beantwoorden

Mooi nieuws en heel veel succes in april!
Leuk om op https://www.facebook.com/jennifer.devries.1029 de filmpjes terug te kijken van het feest gisteravond.

Beantwoorden

genieten met je kids??????,ik zie toch een heel ander genieten op dat filmpje,er is wel een slachtoffer gevallen,hoe zouden die nabestaanden hier tegenaankijken

Beantwoorden

zeker niet gepast zie alleen maar filmpjes van deze dames dat ze flink aan de drank zitten en van de kinderen geen spoor te bekennen zo erg worden de kinderen dus gemist .
misschien dat het het OM deze filmpjes eens moet gaan bekijken !!!

Beantwoorden

Precies niet normaal alleen maar zuipen en zie geen kinderen.. Ik vind dit niet kunnen ba ba daarbij ga je als mama zijnde toch lekker van je kinderen genieten na zo’n gemis. Ipv een fles alcohol..ze denken dat ze nu heel wat zijn.. Maar minder dan dat…het is gewoon misselijk makend

Beantwoorden

Niet typen waar je mond niet geweest is zweverd rond die tijd horen ze in bed te liggen en daarbij typ niet zo’n onzin we hebben een feest gehad omdat ons suus terug is denk na man jij spoort niet

Beantwoorden

Wat jij zegt ook is misselijkmakend misgunnen meer niet bah bah laat haar gewoon met rust en kijk eerst naar jezelf Kids komen niks te kort en zijn het belangrijkste niet praten over iets waar je mond en ogen niet zijn geweest suus is back das voor nu het belangrijkste en de misgunners schijt

Beantwoorden

Super goed nieuws alleen had ze eerder naar huis moeten mogen gaan ze verdiend het om lekker thuis bij haar kindjes te zijn welkom thuis en geniet van alles

Beantwoorden

Anoniem? Maak je eigen ff bekent wel mijn Facebook pagina hier op zetten zeg ok ff hoe je heet dan ? Drank leef jij op een andere wereld tis carnaval kinderen hebben plezier wij hebben plezier wa is hier verkeerd aan ? En trouwens jullie moeten niet lulle wie da ook is want toen ons suus niet geschort werd wie gingen er drinken ? Jessica Stephanie Marion heeeeeeel fam schmitt dus ga nie zeiken dat wij genieten dat ons suus weer thuis is jullie bepalen ons leven niet !

Beantwoorden

Hoppa Jennifer nu zijn wij blij xxxxxx xxxx

Beantwoorden

En ik jij moet helemaal niks typen noem dan gewoon je naam maar nee stiekem nou ik ben gwiep ik verstop me nie achter mijn naam en jen ook nie hoppa

Beantwoorden

blij om te horen dat ze terug bij der kindjes is ,heeft al genoeg meegemaakt gerrum .

Beantwoorden
Nelleke Scheutjens

Terecht dat ze thuis bij haar kinderen is want zo te lezen heeft deze dame al genoeg ellende meegemaakt.

Beantwoorden

gewoon walgelijk wat je ziet overal drank in huis kleintjes lopen met flugeltjes rond ohhh wat n goede moeder hrb je etgrns iets leuks gezien van haar en de kinderen alleen neeeeee en taoeages zetten vsn pleegzorg grld tfoeeee wat n goede moeder

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

?>