Buiten is het 11 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 78.029 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Niet iedereen houdt van ons. Mooi!

Havenplein Helmond in 2002

door Vico Hoozemans in 2002

41reacties

toekomst of oplossing?Sinds september zijn de ochtendtreinen richting Eindhoven weer overvol. Dat blijkt onder meer uit vele tweets daarover. Vooral de Intercity van 07.50 uur blijkt een ramp te zijn.
Een korte bloemlezing uit de vele meldingen. Zo twitterde Bram van Oosterhout ‏op 3 september “Trein Helmond-Eindhoven overvol, dan maar boete riskeren en eerste klas reizen. Mensen zijn net sardientjes, zelfs in de eerste klas zijn alle stoelen + staanplaatsen vol.” Onder meer Thijs merkte 6 dagen later dat hij en 150 andere reizigers niet eens mee konden omdat de trein van 07.50 uur vol was. Op 30 september weigerde de machinist te vertrekken twitterde Niels. De vluchtweg was geblokkeerd omdat de trein afgeladen was met reizigers.
Gisteren stapte Michiel van Geel om 07.57 uur in Brouwhuis op de trein en meldde “”Graag doorlopen de gangpaden in” wordt al vanaf station Helmond omgeroepen… Het staat al vol, @ns_online zet die langere trein eens in.”
Over het algemeen reageert de NS keurig op dergelijke tweets en laat weten het doorgeven o.i.d. In de ‘Wekelijkse analyse van de druktemeldingen’ van de NS staat de Intercity van Venlo (via Helmond) naar Eindhoven vrijwel elke keer. Sinds maandag zegt de NS 3 rijtuigen te hebben toegevoegd aan deze trein die om 07.50 uur Helmond aandoet, aldus reizigersorganisatie Rover.
“Wat is het tegenwoordig toch mooi aankomen op het station van Helmond” vond wethouder Paul Smeulders gisterochtend. Maar vertrekken blijkt dus een stuk lastiger. We zijn benieuwd hoe het dadelijk op NS-station Helmond verloopt.

In de reacties hieronder staan updates.

41 reacties:

Jongens, dat was vroeger al zo, ik zat nog op de basisschool en ik ben nu bijna 70. Al die mensen uit Helmond en Deurne die bij Phillips werkten. En die bij Daf werkten kwamen ze later met de bus halen, ook vol.
Vroeger was alles beter toch? nou ja, iedereen had werk dat dan weer wel.

Beantwoorden

En of die treinen vol zaten, ook in de zestiger jaren. Misschien wel niet zo vol als boven wordt beschreven, maar toch. Ik was er gelukkig vanaf toen ik aan het eind van de zestiger jaren ergens anders ging werken. Met de bus weliswaar, die toen – vooral ’s morgens – ook goed vol zat. Het “forensen” was voor mij voorbij in het begin van de tachtiger jaren. Wat een opluchting! Ik benijd de huidige forensen niet, en zeker niet met een NS die schijnbaar lak heeft aan de betalende reizigers…..Je betaalt in feite grotendeels om staand op jouw plaats van bestemming (jouw werkplek) te komen. Ook als je verder dan Eindhoven moet. Kijk maar eens naar de overvolle trein richting Utrecht of zo…..

Beantwoorden

Vroeger fietste ik gewoon naar school en dat was elke dag 17 kilometer en ‘s-middags als je net opgedroogd was weer terug door de regen en wind.
Dus niet klagen en gewoon met fiets gaan of eerder uit je nest komen.

Beantwoorden

Vruuger … toen de guldens nog van hout waren, we poep nog met lange oe schreven en de Batavieren nog met z’n vijven waren …

Bertje ge hèt wel gelijk … op het fietske … in weer en wind.

En ja … de NS … ze doen enorm hun best om de reiziger het niet naar de zin te maken.

Beantwoorden

@Stapper op donderdag 9 oktober 2014 om 17:22:

🙂

Beantwoorden
Nathalie van der Zanden

Sorry…..:-)

Beantwoorden

Zaterdagochtend reed de trein van 09.36 uur naar Eindhoven het station Brandevoort zonder te stoppen gewoon voorbij. Vervelend, maar ook wel een beetje grappig om dan al de gezichtjes te zien alsof ze een wereldwonder meemaken. 🙂 De trein erna stopte gelukkig wel.

Beantwoorden

Hoewel NS op 6 oktober al een persbericht naar buiten heeft gebracht om enkele erg drukke trajecten te ontzien door inzet van langere treinen.
We zijn bijna een maand verder en ik merk er niets van. Dit ligt ook in lijn der verwachting.
Men bezigt “pap-en-nathoud-communicatie”.
Van waarmaken is geen sprake.

Beantwoorden

@Sjef Jr op donderdag 30 oktober 2014 om 08:08:

Klopt!

Beantwoorden

Update 1:
Net als vorig jaar (zie hierboven), ook dit jaar in september weer overvolle ochtendtreinen naar Eindhoven:

Beantwoorden

Update 2:

Beantwoorden

Zonet opnieuw een melding gemaakt, deze keer via de NS app. De stoptrein van 8 uur stond al vol voor die op Helmond aan kwam. Wat mensen eruit en wij konden er nog bij maar voor de mensen op ’t hout en brandevoort is het natuurlijk maar afwachten of je überhaupt mee kan. Schandalig is het. Wel lekker warm straks met die winter jassen!

Beantwoorden

Gisteren en vanochtend ook weer reed de trein van 08.02 uur naar Eindhoven gewoon niet!!! Belachelijk!!! Propvol perron en de trein daarna nog propvoller. 🙁

Beantwoorden

Update 3:
Zoals vaak, ook vanochtend weer een overvolle ochtendtrein naar Eindhoven. En net als in 2014 (zie helemaal bovenaan) meldt de NS op dergelijke tweets nog altijd dat door te geven geven o.i.d.

Beantwoorden

gewoon met de fiets gaan OOK als het regent

Beantwoorden

Jij fietst iedere ochtend 14 km? Of zelfs nog verder?

Beantwoorden

Update 4, ruim 2 jaar later:

Beantwoorden

Wat dacht je van de trein die om 7:32 vertrekt? tjokvol. Het zijn Japanse taferelen… pff…
Het extra duur maken is gewoon extra geld verdienen en gaat niet werken als stimulans om buiten de spits te gaan reizen…
Daar gaat mijn baas niet mee akkoord…

Beantwoorden

Eerder vertrekken

Beantwoorden

Update 5:
Nog altijd overvolle ochtendtreinen naar Eindhoven
Het is inmiddels 3 jaar sinds we dit item plaatsten over de overvolle ochtendtreinen van Helmond naar Eindhoven. Zoals je op de bovenstaande foto’s en nu ook op de onderstaande foto’s van Ivo Bastiaansen vanochtend ziet, is er in de tussentijd feitelijk niets veranderd. De treinreizigers op de tweede foto konden niet in de Intercity van 8.01 uur. Zij konden wachten op de volgende goed gevulde trein richting Eindhoven, in de hoop dat ze daar wel in konden.
Ivo keerde terug naar huis en ging daar aan de slag, een aantal andere gedupeerden miste de aansluiting op de intercity naar Tilburg of Den Haag. Isa, die het geluk had al in de overvolle trein te zitten/staan, meldde de NS dat in Eindhoven een meisje voor haar voeten flauwviel. Zij kreeg te horen het vooral in hun druktemelder te melden. Een advies dat al zoveel Helmonders in de afgelopen jaren te horen kregen. Ook een ander nam de moeite deze toestand via Twitter aan de NS door te geven. Die kwam met de inmiddels gebruikelijke excuses en de belofte er melding van te maken…

Beantwoorden

Is vaker…. soms moet je jezelf echt naar binnen proppen 😒

Beantwoorden

Klinkt bekend!! 😡

Beantwoorden

Nie leuk meer voor de studerende en werkende die met de trein moeten

Beantwoorden

Gebeurd kei vaak
Erg irritant en ns heeft er schijt aan

Beantwoorden

NS garandeert een staanplaats, geen zitplaats….dus ja…..?

Beantwoorden

Verschrikkelijk 😡

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 12 oktober 2017 om 11:22:

Na 3 jaar dat is al 20 jaar zo

Beantwoorden

@Jeremy Betrian op donderdag 12 oktober 2017 om 13:11:

Bagage rek is ook een optie 😂

Beantwoorden

Maar wel de prijzen van de kaartjes omhoog blijven gooien 😂😂😂

Beantwoorden

@Jeremy Betrian op donderdag 12 oktober 2017 om 13:11:

Als je al niet eens meer kan staan is het wel erg treurig gesteld 😫

Beantwoorden

Ja er is elke week minstens 1x wel wat op een traject met Helmond erin. Te belachelijk voor woorden.

Beantwoorden

Pff.. en dan ook nog de intercity naar Den Haag cs weg.. waardoor we in Eindhoven of Utrecht moeten overstappen.. wat echt ellende is…

Beantwoorden

Daar had ik 20 jaar geleden al laat van 🙈

Beantwoorden

En vanmorgen zelf met de trein van 8.01 uur meegegaan wat een verschrikking was. Superveel mensen nog op het perron achtergelaten. Aangekomen in Eindhoven bleken er verschillende mensen bewusteloos te zijn geraakt.
Wat een belachelijk idee van ns om de drukste trein van de dag in te korten.😲😖

Beantwoorden

Niet normaal!

Beantwoorden
Tineke van den Bogaard

Ja echt belachelijk!!Kon vanmorgen ook niet mee ivm een over volle trein maar wel de volle mep betalen!!

Beantwoorden
Roxana van der Schee

Ja en wel lekker de volle mep betalen..

Beantwoorden

gewoon extra lange trein maken ,dat iedereen mee kan

Beantwoorden

In de Randstad moeten de mensen ook op tijd aankomen, voor werk, studie o.i.d. Daar zijn de treinen langer en rijden frequenter.
Buiten de Randstad let NS meer op de centjes.

Beantwoorden

Oplossing: snelbussen tussen Helmond en Eindhoven v.v. van Hermes/Connexxion! Dat is pas marktwerking en marktgericht denken! En een leuk onderwerp voor de gemeenteraadsverkiezingen!

Beantwoorden

@Peter op vrijdag 13 oktober 2017 om 12:02:

Dat is een goed idee, maar helaas mogen de busmaatschappijen (Hermes, Connexxion, Veolia, Arriva, etc.) niet concurreren met de NS. Een eventuele snelbus Helmond – Eindhoven v.v. zou dus door de NS zelf georganiseerd moeten worden, en dat terwijl meer treinen of langere treinen ze al niet lukt.

De Helmondse gemeenteraad kan aan deze situatie helaas maar weinig doen omdat de opdrachten voor het openbaar vervoer niet van de gemeenteraad maar van de provincie komen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *