Buiten is het 11 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 77.361 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Niet iedereen houdt van ons. Mooi!

Nationaal Fietscongres Theater Speelhuis

foto door Pressvisuals.com

5reacties

Aan de Pieter Brueghelstraat in Helmond Noord waaide rond kwart voor 2 vanmiddag een stevige boom om. Daarbij vielen geen gewonden want de boom viel in de ‘goede’ richting. Maar wie die op zijn dak of hoofd had gekregen…
Omdat er regelmatig stevige takken afvallen, hebben omwonenden naar eigen zeggen al een aantal keer het gevaar van die bomen bij de gemeente aangekaart. Naar nu blijkt is de gevallen boom hol van binnen en rot. De boom (een Sophora Japonica ofwel Honingboom volgens de gemeente) is inmiddels van straat gehaald en door de gemeente opgeruimd.
Meggy van Laarhoven mailde ons de onderstaande foto’s.


Dat was overigens niet de enige stormschade in onze stad. Bij het sportpark van Mierlo-Hout maakte arjan deze foto’s:

5 reacties:

Gelukkig net niet op mijn garagebox. Niemand gewond en niet al te veel schade. Weer een gevaarlijke boom minder, nu de rest nog.

Beantwoorden

Dat er beter gekeken moet gaan worden naar de gesteldheid van grote, zware bomen oké, maar men moet er niet in doorslaan. We moeten blij zijn dat we zoveel groen in/tussen onze woonwijken hebben!
Ik moet er niet aan denken om in zo’n betonnen bak, a la Rotterdam te wonen.

Beantwoorden

Gelukkig geen gewonden.

Beantwoorden

En de gemeente maar bezuinigen op onderhoud aan het “groen” ; zo staan er wel meer) !

Beantwoorden

Hopelijk is de rest van de bomen in die straat niet rot. Want deze keer is er dan wel geen gewonde of erger, maar dat geluk heb je niet elke keer bij zo’n omgevallen knoest.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *