Buiten is het 11 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 77.361 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Niet iedereen houdt van ons. Mooi!

Nationaal Fietscongres Theater Speelhuis

foto door Pressvisuals.com

5reacties

De provincie Noord-Brabant voert van eind september tot en met begin november groot onderhoud uit aan de N612. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats en lopen vanaf de rotonde aan de Rijksweg A67 tot aan de komgrens van de gemeente Helmond. Voor weggebruikers en omwonenden van deze weg langs het kanaal worden omleidingsroutes ingesteld.
De werkzaamheden zijn:
• vernieuwen van de asfaltdeklaag van de N612,
• vervangen van de geleiderail aan de zijde van de Zuid-Willemsvaart,
• energiezuiniger maken van diverse verlichtingsinstallaties,
• vervangen van lussen en software van de verkeerslichten bij de Rochadeweg.
De verharding en de stalen geleiderail van de weg zijn aan het einde hun de technische levensduur. De aanwezige verlichting en het fietspad voldoen niet meer aan de provinciale kwaliteitseisen en de weg is niet duurzaam veilig ingericht. Er is een matige tot slechte afwikkeling van het verkeer en de berm onder de geleiderail is verontreinigd. Ook speelt er een geluidsprobleem nabij enkele woningen langs deze provinciale weg.

5 reacties:

Als ik dagelijks zie hoeveel woon-werkverkeer er over dit gedeelte van de weg rijdt, mag ik HOPEN dat ze de omleidingsroutes voldoende robuust maken (tijdelijk geen verkeersbelemmers), dus qua breedte en mogelijkheid tot extra escapes bij calamiteiten bieden, want anders beleven we dagelijks een verkeersinfarct.

Beantwoorden

Hopelijk zetten ze een mooie route uit.

Beantwoorden

Komt er een kaart met een overzicht van de omleidingen?

Beantwoorden

Goede vraag, bij haalmeeruitdeweg is nog steeds het antwoord zoek!

Beantwoorden

Op de website van de provincie is gereageerd:
“De werkzaamheden starten op maandag 25 september en duren tot begin november. Verkeer richting het noorden, vanaf de A67 heeft behoudens enkele weekendafsluitingen altijd doorgang. Vice versa is gefaseerd gestremd. De omleidingsroutes lopen via de N279 als je richting het zuiden wilt. ”

https://www.brabant.nl/dossiers/dossiers-op-thema/verkeer-en-vervoer/wegen/nieuws-wegen/2017/groot-onderhoud-someren-helmond-n612.aspx

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *