Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.693 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
503reacties

Nieuw Helmonds Nieuws uit en over HelmondRegelmatig ontvangen wij persberichten over wat er in de gemeente Helmond te gebeuren staat of gebeurd is. Veel van die berichten zijn (in onze ogen) niet bruikbaar voor een nieuw log omdat we denken dat ze weinig of geen Helmondse tongen zullen losmaken. Dergelijke berichten lieten we daarom altijd ongebruikt. Maar vaak betreft het wel nieuws dat later die dag (of de dag erna) bij Omroep Brabant en/of het Eindhovens Dagblad verschijnt omdat zij dezelfde persberichten krijgen.
Vanaf vandaag gaan we daarom die berichten in de reacties onder dit log plaatsen. Zeker niet met het idee dat we je daarmee een volledig overzicht van het Helmonds nieuws bieden, maar meer vanuit de gedachte ‘waarom niet delen wat wij al weten’.

Het kan natuurlijk ook zijn dat jij ergens een bericht opvangt dat én de moeite én feitelijk Helmonds nieuws is. Hieronder is daarvoor de plek. Plaats dat nieuws dan zonder je eigen mening in de reactie. Heb je er een mening over, dan plaats je die in een nieuwe reactie daaronder. Zo blijft nieuws & mening gescheiden.
Berichten over aankomende evenementen plaats je (zoals altijd) nog steeds in het log Zet je evenement op de agenda. Betreft het roddel en niet echt hard nieuws dan blijft Helmonds Eigen RoddelRubriek de aangewezen plek.

Omdat we zojuist weer nieuw Helmonds nieuws binnenkregen, kunnen we dat al meteen als eerste plaatsen.

503 reacties:

Dief op heterdaad betrapt door de politie
In de Zuiderstraat is zondagochtend rond 4.35 uur een 38-jarige Helmonder aangehouden. Bij de politie kwam de melding binnen dat er werd ingebroken bij een woning. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij dat de achterdeur van de woning opengebroken was. In een slaapkamer troffen zij de verdachte aan. De Helmonder had inbrekerswerktuig bij zich. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Jongen (17) achter het stuur aangehouden
De politie heeft zondagavond rond 20.45 uur een 17-jarige jongen uit Helmond aangehouden op de Kanaaldijk Zuid Oost. Surveillerende agenten zagen hem op de Varenschut in een auto rijden. Toen hij de politiemensen zag, probeerde hij weg te komen door snel een zandpad in te rijden. De agenten zijn er achteraan gegaan en hebben de wagen laten stoppen. De bestuurder bleek minderjarig te zijn en dus ook nog geen rijbewijs te hebben. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Stichting Kinderhulp Polen is gestart met een nieuw project: “een brug naar de toekomst” In het najaar komen een 12 tal geestelijk gehandicapten een kijkje nemen in verschillende werkplaatsen waar deze mensen werkzaam zijn. Van het gehele verblijf wordt een beeldverslag gemaakt om in Polen aan te kunnen tonen dat er ook voor gehandicapten vele mogelijkheden zijn om in het arbeidsproces actief te zijn. Om het verblijf gedurende 10 dagen mogelijk te maken zijn wij nog op zoek naar sponsoren. Lees meer hier over op de website van de
stichting: http://www.kinderhulp-polen.nl