Buiten is het 14 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 76.418 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Met de onthulling van het bouwbord dinsdagmiddag 20 december door wethouder van Frans Stienen begint de officiële start van de herbouw van Theater Speelhuis. Met nog 9 dagen te gaan, voldoet de gemeente daarmee aan een belangrijke voorwaarde van de verzekeraars. Deze ‘start herbouw’ moest namelijk uiterlijk binnen 5 jaar beginnen na de verwoestende brand op 29 december 2011.
Aan deze officiële start van de herbouw is sinds die brand veel voorafgegaan. Na de vestiging van het tijdelijk theater in de OLV-kerk, werd in maart 2014 besloten het theater daar definitief onder te brengen. De kerk en pastorie werden gekocht en er werd een ontwerp gemaakt voor het theater en plein (zie de 9 impressies).
Voor de herbouw werd in januari 2016 een investeringsbudget van 9,8 miljoen vastgesteld. De bouwaanbesteding is doorlopen, de aannemers zijn geselecteerd en de opdracht is inmiddels gegund. De (her)opening van Theater Speelhuis in de Onze Lieve Vrouwekerk is in het voorjaar van 2018 is gepland. Wil je alvast virtueel rondlopen en kijken in het volledig vernieuwde Speelhuis van 2018, ga dan naar Virtueel Helmond.
Over de financiën meldt B&W deze week: “De aanbesteding voor het permanent maken van Theater Speelhuis is hoger uitgevallen dan was voorzien. Dit betekent dat er binnen de diverse onderdelen van het projectbudget verschuivingen plaatsvinden en er bij de realisatie steeds verantwoord keuzen gemaakt moeten worden ten aanzien van het uitvoeringsniveau. Wij hebben de verwachting dat dit haalbaar is zonder dat dit ten koste gaat van de uitstraling en gebruikswaarde van het nieuwe theater.” We weten niet wat de consequenties daarvan precies zijn  De contractvorming zit op dit moment in een afrondende fase en daarom wil B&W daar nu nog niet verder gedetailleerd op ingaan.

In de reacties hieronder staan updates.

10 reacties:

“Herbouw”?

Ik zie er geen kubusvormen in. Ziet er nog steeds als een kerk uit.

‘Verbouwing’ is het woord.

Beantwoorden

Update 1:

Beantwoorden

Update 2:
De vanmiddag getoonde 3D animatiefilm van het toekomstige theater:

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 20 december 2016 om 17:53:

Dat ziet er echt heel mooi uit!

Beantwoorden

Update 3:
De start van de staalconstructie van Theater Speelhuis. Nog voor de bouwvak zullen de contouren van de nieuwbouw zichtbaar worden. Dat meldde Marcel van de Bogaart vanochtend. Hij is de projectleider Accommodaties & Exploitaties (voorheen vastgoed) bij de gemeente en maakte de onderstaande foto.

Beantwoorden

Het duurt wel heel lang voordat ze uit de grond zijn

Beantwoorden
Jacco van Nimwegen

Mooi filmpje….

Beantwoorden
Jolanda der Kinderen

Mooi, maar het zal voor de vogels minder mooi zijn, er zullen er veel tegen het glas aan vliegen….

Beantwoorden

Niet echt lelijk, maar als de uitbouw ondergronds was gebleven, had Helmond een eigen Aya Sofia gehad.

Beantwoorden

Update 4:
Directeur Jochem Otten vertelt uitgebreid over de verbouwing van Theater Speelhuis:

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

?>