Buiten is het 22 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 73.129 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Vandaag beginnen weer de verkeersexamens! Weet u het nog, hoe u zenuwachtig op uw fiets zat, omdat vanuit elke onzichtbare hoek gekeken kon worden of je het wel goed deed. Ik weet dat nog. Gelukkig heb ik mijn examen gehaald en mijn verkeersdiploma ligt samen met mijn andere diploma’s goed opgeborgen! Wat was ik trots!

Dit jaar doen 1111 kinderen, onder toeziend oog van 50 vrijwilligers hun examen. Kinderen uit groep 7 van alle Helmondse scholen. Op weg naar goed verkeersgedrag. Op school zijn ze er al lange tijd op voorbereid. Maar ook thuis, de ouders hebben hun steentje moeten bijdragen. Is de fiets helemaal in orde of moet dat lampje nog snel gerepareerd?
Ze hebben geoefend om dat diploma te kunnen behalen. Maar zoals u allemaal wellicht ook weet, het stopt niet als je je diploma hebt.
Juist dan moet je het in praktijk brengen.
Het is vooral aan ouders om ervoor te zorgen dat hun kinderen verkeerswijs worden. Vaak samen met de fiets gaan, je kinderen niet altijd met de auto, maar zeker ook met de fiets naar school brengen, en met je kinderen de weg oefenen die ze moeten gaan wanneer ze naar de middelbare school gaan. Maar het is aan iedere verkeersdeelnemer om te zorgen dat de kinderen de kans krijgen om het goed te leren. Het is aan ons allen om rekening met elkaar te houden in het verkeer. Met kinderen, met ouderen, gewoon met iedereen. Erger je niet te snel, maar bedenk dat je zelf ook wel eens fouten maakt en je dan blij bent als die ander niet meteen over de rooie gaat.

Brabant gaat voor NUL verkeersdoden en de actie week is deze week. Van 15 tot 21 mei zijn er diverse acties op verschillende plekken in de provincie, kijk op www.nulverkeersdodenbrabant.nl. In Helmond zijn er geen speciale acties maar het is natuurlijk niet toevallig dat de verkeersexamens deze week zijn. Ook Helmond gaat voor NUL!
En daar kunnen we met elkaar voor zorgen. Om te beginnen door met elkaar bewust te zijn van al die kleine dingen die er soms insluipen. Toch even kijken als dat appje binnenkomt, toch dat telefoontje beantwoorden, toch met de auto gaan al geeft de sticker bj de medicijnen aan dat het de rijvaardigheid kan beïnvloeden, nog snel doortrappen al staat het ligt op rood. Vaak gaat dat goed, maar als het fout gaat is het te laat. Ik roep iedereen op om mee te doen met Brabant gaat voor NUL en te beginnen bewust te zijn van je eigen verkeersgedrag en daar waar nodig/mogelijk het verschil te maken bij jezelf, of bij die ander, door diegene aan te spreken op verkeers(on)veilig gedrag.
Ik wens iedereen een verkeersveilig Helmond en de kinderen succes met hun examen.

Henriëtte Verouden
Raadslid Lokaal sterk

1 reactie:

“nog snel doortrappen al staat het ligt op rood.”

Als het verkeerslicht ligt, staat het sowieso niet goed met de verkeersveiligheid. 😉

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

?>