Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 116982 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

6reacties

GGG, log 79

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Burgemeestersvoetbalelftal

Zoals natuurlijk bekend, is onze eigen burgemeester de voorzitter van het Nederlands Burgemeestersvoetbalelftal. Niet niks dus.
Tielemans zou Tielemans niet zijn als hij (nu het nog kon) bij de burgemeester niet had geregeld dat ook hij nog een keer op dat niveau mocht meespelen. Omdat dit absoluut niet conform de statuten van de Nederlandse Vereniging van Burgemeesterelftallen was, kunnen we alleen een foto van de verkeerde kant tonen. Zodoende kunnen er geen burgemeesters in verlegenheid gebracht worden.

  voor de betreffende foto.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
30reacties

Wij roepen Ad weer naar voren

Dames en heren, met een achterstand van 3 punten op Angelique, natasjalex en Porcupine (a.k.a. Noud) begon hij deze ronde. Maar na 11 vragen had hij dat al omgebogen tot een voorsprong van 4 punten op de eerstvolgende, om die voorsprong daarna gestaag uit te bouwen. Drukke nevenactiviteiten dit kwartaal belette hem niet om toch zijn puntjes te blijven pakken. Uiteindelijk behaalde hij een voorsprong van 9 (!) punten op de nummer 2. Let wel: 3 méér dan hij de vorige ronde had op de nummer 2. Vandaag, na een strijd die in de eerste 3 maanden van 2006 op De weblog van Helmond plaatsvond, kunnen wij de rondewinnaar bekendmaken. Zijn naam is Ad.
De officiële eindstand van het eerste kwartaal van 2006 van Het WWWWW-spel, zoals die de annalen zal ingaan, luidt namelijk:
20 punten: Ad
zoals d luidt na   11 punten: natasjalex
zoals die de an    10 punten: Solveg
zoals die de anna  9 punten: Angelique
zoals die de annal 7 punten: Porcupine (aka Noud)
zoals die de annal 6 punten: jan willem terbeek
zoals die de annal 3 punten: Angie
zoals die de ann    3 punten: Merke
zoals die de annal 2 punten: Frans
zoals die de annalen zal inga Helga
zoals die daelijk: 02 p unten: Michael

Ad, dat je voor de tweede keer (uniek in de historie van Het WWWWW-spel) won, komt door je kennis van onze stad en je drive het antwoord te scoren. Dat laatste bleek wel uit de punten die jij slim oppakte die óók voor anderen zo voor het oprapen lagen. Of je medekandidaten gunden je die tweede tegel of ….. In je eerste overwinningsspeech schreef je dat die overwinning naar meer smaakte en dat je ook deze ronde graag op je naam zou schrijven. Welnu, je wens kwam uit. Ad, van harte gefeliciteerd met je tweede zege in Het WWWWW-spel. De eer, de eeuwige roem én de tegel op de Hellemond Walk of Fame vallen je ten deel:

ad-geel

Ook met deze tegel zul je tot in lengte der dagen de voorpagina (en elke andere pagina) van De weblog van Helmond sieren. Solveg maakte ook deze tegel weer mogelijk. Geniet ervan. Het woord is aan de winnaar:


De derde ronde van Het WWWWW-spel zit er weer op. Wederom ben ik als eindwinnaar over de meet gekomen. Hoewel het maar een spelletje is, vind ik het toch altijd leuk om het goede antwoord te geven. Het zoeken naar het goede antwoord is overigens ook best leuk, als ik tenminste weet in welke richting er gezocht moet worden. Gelukkig vinden de meeste andere deelnemers dit ook, wat weer te herleiden is uit het aantal antwoorden dat gegeven wordt bij de “moeilijkere” vragen. Tijdens deze derde ronde vielen er toch weer enkele dingen op. Zo werden er tijdens het antwoord geven toch weer fouten gemaakt. Zelfs ik bezondigde me hieraan. Kijk nog maar eens bij de verkiezingsvraag (vraag 79). Het is soms zo vanzelfsprekend om een bepaalde afkorting te gebruiken, dat je die dan ook meteen overneemt in het antwoord, terwijl er duidelijk staat welke namen er gebruikt moeten worden. Gevolg: antwoord automatisch fout. Het tweede dat mij is opgevallen, is het grote aantal deelnemers (11) dat punten heeft gehaald. Dit mogen er in de volgende ronde best nog meer zijn, maar het is toch leuk om te zien dat meer mensen in staat zijn om punten binnen te halen. Het laatste punt dat ik zou willen aanhalen is de medewerking (lees: grote hulp) die andere deelnemers me gaven. Zo hebben Frans (vraag 72), J.E. Mulder (vraag 74) en Angelique (vraag 82) ervoor gezorgd dat ik met de punten kon gaan lopen. Daarvoor nogmaals mijn hartelijke dank! Natuurlijk hebben ook de andere deelnemers meegeholpen aan het behalen van dit succes, simpelweg door foute antwoorden te geven. Door die antwoorden kon ik die van mijn “mogelijke-antwoorden-lijstje” strepen. In feite is deze overwinning en “Hellemond Walk of Fame”-tegel ook voor jullie allemaal. Zonder jullie enthousiaste meespelen was het zeker niet zo leuk geweest. Natuurlijk ook nog dank aan het team van De weblog van Helmond voor de leuke vragen in deze ronde (hoewel ze soms wel aan de moeilijke kant waren). Ik kijk alweer uit naar de volgende ronde en nodig iedereen uit om weer een gooi te doen naar zo’n fel begeerde tegel in de “Hellemond Walk of Fame”. Zou het mij lukken om ook de vierde ronde te winnen. Kom maar op met de vragen…

12reacties

GGG, log 78 (100% Helmond)

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

100% trots op Helmond

In mei 2005 plaatsten we het log Waarop MOET Helmond trots zijn?. Nu de gemeente ons idee heeft overgenomen, kunnen Helmonders dus niet alleen bij ons reageren, maar tot 3 mei ook stemmen op www.100procenthelmond.nl .
Een goede zaak. De gemeente Helmond hoefde nu dus geen duur adviesbureau in te schakelen om tot dit idee te komen. Daarom heeft de gemeente gemeend ons financieel te moeten belonen. Er zit maar 1 maartje aan. Ook de ‘100% trots-website’ van de gemeente moet een succes worden. Anders kunnen wij ons geld niet aan. Van ons wordt daarom verwacht dat wij én dit GGG-log plaatsen (voor de publiciteit) én ook het log Waarop MOET Helmond trots zijn? open houden (opdat alle Helmonders er ideeën kunnen opdoen).
De gemeente heeft trouwens een wel heel ludieke manier bedacht om ons dagelijks te herinneren aan die voorwaarden. Het onderstaande werd gisteren bij onze kantooringang geplaatst. De sleutel is in bewaring gegeven bij een notaris. Dat wij ons aan de voorwaarden zullen houden, hoeven we niet niet uit te leggen of wel?

  voor het lekker-makertje van de gemeente Helmond.

54reacties

Het WWWWW-spel, vraag 85

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 60 is een nieuwe ronde gestart die tot 1 april 2006 duurt.


Wie is hij?
(voornaam, eventuele tussenvoegsels en achternaam)


Tussenstand:
20 punten: Ad
11 punten: natasjalex
10 punten: Solveg
09 punten: Angelique
07 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
06 punten: jan willem terbeek……………………..Eindspurt-weken:
03 punten: Angie ……………………………………3 punten: Solveg
03 punten:
Merke……………………………………2 punten: Ad
0
2 punten: Helga…………………………………….2 punten: Helga
02 punten:
Michael………………………………….1 punt:en Porcupine (a.k.a. Noud)

N.B. De Eindspurt-weken zijn begonnen. Dé mogelijkheid nu al punten te
verdienen voor de volgende ronde die in april begint!

80reacties

Het WWWWW-spel, vraag 84

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 60 is een nieuwe ronde gestart die tot 1 april 2006 duurt.


Deze is ingezonden door Porcupine (a.k.a. Noud). Zijn tweede geplaatste inzending. Omdat zijn inzending dus wordt gebruikt, werd hij beloond met 1 punt. Of hij nóg een punt voor zijn vraag krijgt, ligt aan jullie.

Wat is de naam van de band die je hier hoort?


Tussenstand:
20 punten: Ad
11 punten: natasjalex
10 punten: Solveg
09 punten: Angelique
07 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
06 punten: jan willem terbeek……………………..Eindspurt-weken:
0
3 punten: Angie …………………………………….3 punten: Solveg
03 punten: Merke…………………………………….2 punten: Ad
02 punten: Michael………………………………..0.1 punt:en Porcupine (a.k.a. Noud)

N.B. De Eindspurt-weken zijn begonnen. Dé mogelijkheid nu al punten te
N.B. verdienen voor de volgende ronde die in april begint!

11reacties

GGG, log 77 + Aanvulling

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Bom ontploft in Helmond

Het demonteren van de zware bom uit de Tweede Wereldoorlog zoals op het Helmondse industrieterrein, zijn dagelijkse klusjes voor de Explosieven Opruimings Dienst. Toch is er deze keer helaas iets mis gegaan bij het onschadelijk maken van deze bom. De plaatselijke autoriteiten traden met de oorzaak daarvan nog niet naar buiten. Wij zitten bovenop het nieuws en hebben dus zelf al een foto weten te bemachtigen.

  voor de oorzaak van de ontploffing.

 

………………………………………………………………Aanvulling (maandag 27 maart) Gisteren kregen we van Sandra van Dijk exclusieve foto’s toegespeeld. Deze werden in de eerste uren nadat de bom was ontdekt met haar mobieltje gemaakt. Zij kon die foto’s maken omdat ze bij de Atlant Groep werkt, pal naast de vindplaats van de bom dus.

…….
Voor de grote versie van de foto klik op de foto.

Nadat alle personeelsleden donderdag geëvacueerd waren, moesten zij 3 uur wachten voordat ze hun (brom)fiets of auto konden ophalen. Sandra wist ons nog te melden dat ze allemaal vreselijk geschrokken waren en blij zijn dat ze nog leven. Wijzelf hoorden dat de directie van haar bedrijf nu aan het onderzoeken is of iedereen die écht geschrokken is 1 week met vakantie kan naar Ibiza om van de schrik te bekomen.

70reacties

Het WWWWW-spel, vraag 83

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 60 is een nieuwe ronde gestart die tot 1 april 2006 duurt.


Wie is zij?
(voornaam, eventuele tussenvoegsels en achternaam)


Tussenstand:
20 punten: Ad
11 punten: natasjalex
09 punten: Angelique
08 punten: Solveg
0
6 punten: jan willem terbeek
06 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
03 punten: Angie …………………………………………Eindspurt-weken:
03 punten:
Merke…………………………………………2 punten: Ad
02 punten: Michael……………………………………….1 punt:en Solveg

N.B. De Eindspurt-weken zijn begonnen. Dé mogelijkheid nu al punten te
N.B.verdienen voor de volgende ronde die in april begint!

14reacties

GGG, log 76

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Viagra-storing

Bijgaande foto werd deze week gemaakt door Cindy van Lieshout. Dank voor de snelle toezending. Want dit kan zoals zij schreef, inderdaad alleen in Helmond. Dat denken wij ook.
Het gaat dit keer om 1 paaltje dat fier overeind blijft staan ondanks de bemoeienissen van maar liefst 6 personen. Geen wonder dat er zo’n berg geld gemoeid is met die nieuwe centrumplannen. Wij zijn vandaag nog even wezen kijken. Schijnbaar was de Viagra uitgewerkt want het paaltje en de 6 personen waren nergens meer te bekennen.

  voor de betreffende foto.

5reacties

GGG, log 75

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Aldi-stoel

De minima in Helmond krijgen het steeds zwaarder te verduren en geld voor extra uitgaven is er niet meer. Die mensen moeten het voortaan hebben van hun creativiteit.
Maar de vindingrijkheid van deze mijnheer vinden wij toch wat te ver gaan. Met enige regelmaat maken winkeliers melding van het meenemen van winkelwagentjes naar huis. Nú weten wij dus waarom. Voor de duidelijkheid: de man op de foto was/is/wordt geen medewerker van de weblog.

  voor een foto van het meegenomen winkelwagentje.

179reacties

Het WWWWW-spel, vraag 82

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 60 is een nieuwe ronde gestart die tot 1 april 2006 duurt.


Deze vraag is ingezonden door Solveg. Haar tweede geplaatste inzending. Omdat haar inzending dus wordt gebruikt, werd zij beloond met 1 punt.


Wat zijn de 2 huidige namen van de straten die je op de foto ziet?

(zet die 2 straatnamen in willekeurige volgorde onder elkaar)


Tussenstand:
18 punten: Ad
11 punten: natasjalex
09 punten: Angelique
08 punten: Solveg
06 punten: jan willem terbeek
06 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
03 punten: Angie
03 punten: Merke
02 punten: Michael

N.B. De Eindspurt-weken zijn begonnen. Dé mogelijkheid nu al punten te
N.B. verdienen voor de volgende ronde die in april begint!

13reacties

GGG, log 74

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Muziek op Hellemond weblog

Wij hebben al vaak de vraag gekregen waarom er geen muziek op dit weblog te horen is. Binnenkort zit dat er aan te komen, dat zullen we nu maar verklappen.
Perfectionisten als we zijn, hebben we daarvoor zelfs een nieuwe geluidsinstallatie aangeschaft. Zodoende kunnen we zelf goed horen wat er wel en niet geschikt is om op de weblog te zetten. Voorlopig zijn we nog wel even bezig met het uitzoeken van de juiste nummers. Er blijven echter weinig echte goede nummers over waarin wij niets verkeerds horen.

  voor onze nieuwe geluidsinstallatie.

12reacties

GGG, log 73

Klik hier voor een uitleg van deze rubriekCentrumplannen

Als het aan de gemeente Helmond ligt, blijft het niet bij het ene pas geopende openbare “huiskamertoilet” waarover wij jullie hier al berichtten. Geloof het of niet maar in het kader van de nieuwe allesomvattende Centrumplannen is er een studiereis naar Kopenhagen gemaakt van, schrik niet, 36 ambtenaren. Zij bekeken de toiletten die daar gebruikt worden. Wij vinden dat  zwaar overdreven. Ze hadden toch ook gewoon wat foto’s kunnen laten opsturen of niet?
Wij lieten onze correspondenten ter plekke gewoon 2 foto’s mailen. Daarop kun je zien dat je niet naar binnen kunt kijken, maar wel andersom. Ondanks dat laatste denken wij dat je daar toch niet rustig kunt zitten als er mensen in de buurt komen. Dus wat ons betreft mogen ze een andere keuze maken. Of denken jullie wel zonder problemen gebruik te kunnen maken van zo’n toilet?

  voor dat toilet van binnen en van buiten.

60reacties

Het WWWWW-spel, vraag 81

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 60 is een nieuwe ronde gestart die tot 1 april 2006 duurt.


Wat is, op het moment dat we deze vraag stellen, de vraagprijs k.k.?
(het bedrag alleen in cijfers, dus ZONDER puntjes en ZONDER euroteken)


Tussenstand:
18 punten: Ad
11 punten: natasjalex
09 punten: Angelique
06 punten: jan willem terbeek
06 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
05 punten: Solveg
03 punten: Angie
0
2 punten: Merke
02 punten: Michael

18reacties

GGG, log 72

Klik hier voor een uitleg van deze rubriekHelmond logo

Het kan raar lopen in de wereld en zeker in onze stad. Vorig jaar kreeg onze burgemeester heel Helmond over zich heen toen hij het Helmondse stadslogo wilde veranderen. Hij haalde er de landelijke pers mee en zelfs deze weblog besteedde er een log aan.
Nu er een frisse politieke wind heeft gewaaid, lijkt de visie van onze burgemeester over het logo als een blad aan een boom gedraaid. Via via hebben we namelijk kunnen achterhalen welk relatiegeschenk de gemeente dit jaar gaat weggeven. En wij zouden De weblog van Helmond niet zijn als we ook niet een foto hadden weten te bemachtigen.
Persoonlijk vinden wij het iets te.

  voor een trotse burgemeester met het eindejaar cadeau.

40reacties

Het WWWWW-spel, vraag 80

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 60 is een nieuwe ronde gestart die tot 1 april 2006 duurt.


Wat is de familienaam van haar pleegouders?

Aanvulling: naar ons maanden later is gebleken blijken dit haar adoptieouders te zijn.


Tussenstand:
18 punten: Ad
11 punten: natasjalex
07 punten: Angelique
06 punten: jan willem terbeek
06 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
05 punten: Solveg
03 punten: Angie
02 punten: Merke
02 punten: Michael

14reacties

GGG, log 71

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Pech onderweg

Onlangs moesten we naar de Brabantse Journalisten Vereniging-vergadering in Breda. Zijn we goed en wel Eindhoven voorbij, staat het streepje van de temperatuurmeter van het koelwater in onze auto tot in het rode vlak. Wij de auto meteen naar de eerste beste parkeerplaats gereden en meteen de ANWB gebeld.
Het duurde niet lang of ze waren ter plekke. Maar de monteur moest eerst even naar zijn eigen wagen kijken. Hij beweerde namelijk zelf ook een probleempje met de temperatuur te hebben.

  voor het ANWB probleempje.

21reacties

GGG, log 70

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Plekkont

Als we hier in Helmond zeggen dat iemand een echte plekkont is, dan bedoelen we daarmee dat die persoon maar slecht afscheid kan nemen als die ergens op bezoek is. Deze plekkonten gaan altijd als laatste naar huis bij een feestje of een bijeenkomst. De foto van vandaag slaat echter niet op dit soort mensen, maar plekken doet het wel.

  voor een foto van een plekkont.

103reacties

Het WWWWW-spel, vraag 79

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 60 is een nieuwe ronde gestart die tot 1 april 2006 duurt.


De meeste van jullie zal het niet zijn ontgaan dat dinsdag de gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden. Deze WWWWW-vraag gaat over de verkiezingsuitslag in Helmond. We doen het bij deze vraag wat anders dan anders: er zijn namelijk 3 deelvragen.

Wat wordt de opkomst?
(afgerond op een geheel getal, notatie als in 99%)

Wie krijgt de meeste voorkeurstemmen?
(alleen zijn of haar voornaam)

Wat wordt de volgorde van de 5 grootste partijen?
(noteer de partijnamen (zoals die in de Poll geschreven staan) onder elkaar,
in de juiste volgorde qua aantal stemmen, begin met de grootste partij)

Je dagquotum is net als anders: in totaal mag je dus 3 antwoorden per dag geven. Voor élke deelvraag die je correct beantwoordt, krijg je 1 punt. Geven meerdere deelnemers een correct antwoord, krijgen zij daarvoor ieder dus 1 punt. Een deelvraag mag je maar 1 maal per dag beantwoorden. Geef je echter maandag én dinsdag hetzelfde juiste antwoord op een deelvraag, krijg je voor die deelvraag 2 punten. Met vraag 79 kun je dus in totaal 6 punten winnen!Uit je antwoord blijkt voor ons op welke deelvraag je antwoordde. Tot dinsdag 7 maart om 21.00 uur worden je antwoorden geaccepteerd.


Tussenstand:
16 punten: Ad
11 punten: natasjalex
07 punten: Angelique
06 punten: jan willem terbeek
06 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
05 punten: Solveg
02 punten: Angie
02 punten: Merke
02 punten: Michael