Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

2reacties

GGG, log 118

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Boer met humor

Ondanks de zeer slechte tijden die veel boeren door de extreme droogte nu meemaken, vonden wij in Stiphout een boer die zijn goede humeur nog niet verloor. Ook al is zijn aardappeloogst mislukt, zijn de opbrengst van zijn aardbeien tegengevallen en zijn z’n maisvelden verdroogd, hij durfde het toch aan om de voorbijgangers te laten glimlachen.

  voor de Stiphoutse boer met humor.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
1reactie

GGG, log 117

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Boze buurman

De verstandhouding met onze buurman laat de laatste tijd helaas wat te wensen over. Hij is van mening is dat wij illegaal bedrijfsmatig bezig zijn. Het bijhouden van onze weblog zou in strijd zijn met het bestemmingsplan.
Wij denken dat de werkelijke oorzaak onze feestjes zijn, die wel eens te luidruchtig zijn. Of zou het zijn omdat wij hem destijds niet zo slim vonden?
Afijn, hij is niet voor rede vatbaar en dreigt nu zelfs met het nemen van juridische stappen. Wat wij daar van vinden hebben we hem in onze tuin op een subtiele manier kenbaar gemaakt.

  voor de foto van onze tuin.

1reactie

GGG, log 116

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Medezeggenschap in Helmond

Recent onderzoek van Carola Groenendaal en Mariëtte Hendriks, in opdracht van Helder Helmond, zou aantonen dat inspraak van Helmonders weinig nut heeft.
Wij trekken juist de conclusie dat de gemeente Helmond soms juist erg ver gaat om haar ingezetenen mee te laten denken en beslissen.
Onlangs werd in het natuurgebied De Bundertjes in Helmond Noord weer zo’n medezeggenschapsraad geïnstalleerd. Als hoofdtaak kreeg zij het aandragen wat er moet en mag met al het groen in dit gebied. Onze huisfotograaf was natuurlijk ter plekke en maakte een foto van het dagelijks bestuur van de nieuwe bewonersvereniging.

  voor die 3 in het dagelijks bestuur.

6reacties

GGG, log 115

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Gratis toegang

1 Van de voordelen van het beheren van een bekend weblog is de gratis toegang. Als wij ons bekend maken als De weblog van Helmond krijgen wij bijna altijd te horen: “Loopt u maar door hoor”.
Als wij dan ook nog melden dat we speciaal komen voor het uitzoeken van een vraag voor Het WWWWW-spel worden we vaak ook nog getrakteerd. Zo blij is men met deze gratis reclame die wij voor hen op deze manier maken.
Bij 1 van onze laatste bezoeken, aan een museum, kregen wij zelfs een etentje aangeboden. Omdat onze fotograaf zijn toestel altijd stand-by heeft, hadden we dit maal zelfs 2 keer geluk. Tevens een bewijs namelijk dat wij het niet deden.

  voor die bewijsfoto.

77reacties

Het WWWWW-spel, vraag 116

Tekstjes



Wat is het totale aantal wekkers, al dan niet tikkend, dat nu in dit café hangt of staat?

Voor de eerste maal in de geschiedenis van Het WWWWW-spel hebben we een informatiebron afgesloten. Het is Margit en Angélica van Café de Wekkerrr… niet toegestaan jullie te helpen met het antwoord. Omdat we dus een informatiebron sloten, stellen wij daar tegenover dat indien het juiste antwoord vandaag al wordt gegeven, dat (bovenop de reguliere 2 punten) 1 Aangekondigd Bonuspunt oplevert.


Tussenstand:
5 punten: Ad
3 punten: G-Force
3 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
2 punten: arjan
2 punten: Helga
2 punten: Marcel
2 punten:Merke
1reactie

GGG, log 114

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Huisdier in Helmond

Een tijd terug troffen wij in de stad een Helmonder met zijn, uit zijn geboorteland overgekomen, huisdier. Hij trok ontzettend veel bekijks. Zoveel dat zelfs de politie een informatiestand ter plekke moest inrichten om de vele vragen van de mensen te kunnen beantwoorden.
De meest gestelde vraag aan hoofdcommissaris Bromsnor was of het wel legaal is zo’n huisdier te hebben. Deze vraag beantwoordde hij met een volmondig ja. Onze hoogste veldwachter wilde niets horen over discriminatie. Naar zijn zeggen waren de meeste Helmonders gewoon bang dat de Helmondse kat het op den duur als symbool voor Helmond hiertegen moest afleggen.

  voor onze foto van het huisdier.

536reacties

Woordenslang

Veel Helmonders verblijven nu tijdelijk buiten Helmond. Vakantie noemen ze dat. Wij deden dat al ooit en weten daarom dat het hier beter is.
Voor thuisblijvers, nog-op-vakantie-gaanders en al-op-vakantie-geweest-zijnders hebben we (naar onze mening) iets leuks gevonden. Elders zorgde dat voor veel leut, afgemeten aan het aantal reacties.

Hier kun je woorden plaatsen waarvan JIJ vindt dat ze iets met onze stad hebben te maken. Je mag er zoveel plaatsen als je wilt, maar er zijn 4 beperkingen:

  • per reactie mag je maar 1 woord plaatsen,
  • jouw woord begint met de laatste letter van het laatst geplaatste woord,
  • het woord dat jij plaatst staat nog niet bij de voorgaande reacties,
  • je mag pas weer een volgend woord plaatsen als iemand anders een woord na jouw woord plaatste.

Mocht de woordenslang doorbroken worden, zetten wij dat wij dat even recht.
Zelf gaan wij ook meedoen natuurlijk, want ook wij zijn hier.


Update op 31 juli:
Toen we 2 weken geleden dit log plaatsten, hadden we in 14 dagen natuurlijk geen 287 reacties verwacht. Niks mis mee. Sterker: erg leuk zelfs!
Maar in alle eerlijkheid moeten we bekennen dat we van sommmige woorden de link met Helmond niet (helemaal) begrijpen. Wellicht zijn we niet de enige.
Vandaar dat we je vragen of je vanaf nu onder élk woord, even kort noteert wat het woord, in jouw ogen, met Helmond te maken heeft. Sommige van jullie deden dat soms al: zij liepen dus voor de troepen uit.

37reacties

Het WWWWW-spel, vraag 115

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is eenvoudig: bij vraag 1 staat de korte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 111 is de vijfde ronde gestart die tot 1 oktober 2006 duurt.



Wat zijn 3 (van in totaal 4) woorden die wij van het spandoek haalden?

(noteer zonder hoofdletters deze 3 woorden onder elkaar, het liggend streepje op het originele spandoek telt als een spatie)


Tussenstand:
5 punten: Ad
3 punten: G-Force
3 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
2 punten: Helga
2 punten: Marcel
2 punten:Merke

5reacties

GGG, log 113

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Voetgangersoversteekplaats

Het moet niet veel gekker worden in Helmond.
Bij 1 van de drukste voetgangersoversteekplaatsen in de stad heeft de gemeente een kastje geplaatst. Voordat het voetgangerslicht op groen springt moet men er 3 op een rij hebben.
Dat zoiets kan en mag in Helmond vinden wij niet normaal meer. Je zou maar haast hebben om ergens te komen en ongelukkig zijn in het spel.

  voor het bewijs dat wij niet liegen.

Alle voorgaande GGG’s kun je hier lezen.

1reactie

GGG, log 112

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Station Brandevoort

De gemeente Helmond staat voor niets. Want nu de NS zo lang op zich laat wachten en ook nog minder treinen in Helmond wil laten stoppen, is de maat vol. De gemeente heeft ingegrepen en laat nu zelf maar treinen vertrekken en aankomen op Brandevoort.
Onlangs maakte een groot deel van het College met enkele genodigden voor de eerste keer gebruik van deze sneldienst. Nu maar hopen dat het lang mooi weer blijft en niet gaat waaien of regenen. Want dan zou de klandizie wel eens heel erg kunnen tegenvallen.

  voor de eerste treinrit.

16reacties

De Kermis

Van 1 van onze bezoekers kregen we het verzoek dit log en deze tekst te plaatsen.
Hij vond het een log waardig, wij ook. Zo gevraagd, zo gedaan dus.

_______________________________________________________________________________

Logo Helmond KermisElk jaar is hij er weer. Helmond staat bekend als echte kermisstad, en dat is ook niet vreemd als je bekijkt dat we elk jaar twee grote kermissen hebben; de zomerkermis en de voorjaarskermis.
Elk jaar is de zomerkermis een week vermaak voor jong en oud.
Echter, dit jaar is voor een andere opzet gekozen. Als afsluiting van de afgelopen kermisperiode werd een extra lange voorjaarskermis van 10 (!) dagen gehouden, met veel attracties.
De zomerkermis is nu een stuk kleiner geworden. Voorheen Speelhuisplein, Watermolenwal, Ameideplein en de Markt. Nu zijn alleen de Markt en het Ameideplein over. Vroeger waren er nog wel eens spectaculaire openingen, met behulp van BN’ers, maar het lijkt er op of de kermis steeds minder ‘spectaculair’ wordt, en Helmond zijn waardigheid als echte kermisstad aan het verliezen is.

Nu we er allemaal een keer overheen hebben kunnen lopen, kunnen we een oordeel vormen. Onze vraag is of Helmond er goed aan heeft gedaan met de veranderingen rondom de kermis.

43reacties

Kasteeltuinconcert in 2006

Logo KasteeltuinconcertenHet is weer juli. Tijd van schoolvakantie, Tour de France en natuurlijk de Kasteeltuinconcerten. 7 Weken lang vrijdagavond vanaf 20:30 uur muziek van uiteenlopende genres. Waar het evenement een paar jaar geleden, door de toenmalige wethouder van financiën, nog dreigde te worden opgeheven, is het nu een niet meer weg te denken evenement in Helmond.

De inrichting van het festivalterrein is enigszins aangepast ten opzichte van andere jaren. De bar, die toch ook belangrijk is, staat nu aan de zijkant van het terrein, met daarnaast de kassa waar je de bonnen kunt kopen. Aan de achterkant staan de eetkraampjes waarin o.a. de nieuwe, zeer smakelijke, Helmondburger wordt verkocht. Ook is er een flink stuk bebossing verwijderd, zodat er nog meer ruimte is op het terrein.

Banda LoboAfgelopen vrijdag was de start van de zesde editie met Banda Lobo, een band rond de Braziliaanse zanger/gitarist Zéu Lobo. De, in zeer groten getale aanwezige, bezoekers werden getrakteerd op een mix van populaire en traditionele Braziliaanse klanken, die uitnodigen om te dansen. Tijdens de drum en percussie solo’s ging het publiek, vooral aan het podium, uit het dak. Er werd dan ook volop gebruik gemaakt van de nieuwe, uitgelichte, dansvloer.
Kortom het was weer een zeer gezellige en gemoedelijke avond in de Kasteeltuin.

Voor u speelden:
Zéu Lobo (Bra) – zang/gitaar
Henk Koekkoek (NL) – saxofoon/fluit/achtergrond zang
Jeroen van Vliet (NL) – toetsen
Matthias Haffner (DU) – percussie/achtergrond zang
Michiel Westerhuis (NL) – drums/percussie
Gerard Brohm (NL) – bass/achtergrond zang

Aanstaande vrijdag staat de band Infinity op het podium in de Kasteeltuin.

4reacties

GGG, log 111

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Openingsceremonie

Deze week zitten onze nieuwbakken wethouders de eerste 100 dagen op het pluche. Alles is natuurlijk wennen voor hen. Het leggen van een eerste steen of het slaan van een eerste paal levert voor de meeste van hen geen problemen op. Het schrijven van de bijbehorende speech besteden ze zelfs uit aan hun secretaresse.
Toch ging het bij het doorknippen van een lint 1 keer goed fout. Om de wethouder te beschermen geven wij jullie geen naam of gezicht. De goede man zou immers geen leven meer hebben en niet meer over straat kunnen. Hij doet de naam van zijn partij geen eer aan, dat is het enige dat wij verklappen.
Hij gaat dadelijk op vakantie. Als hij over een tijdje daarvan terug is, zal het verband wel weer verwijderd zijn.

  voor een impressie van die openingsplechtigheid.

Nieuwe reacties opnieuw

De oplettende lezer merkte het al: het aantal reacties per log staat weer achter de logtitels/links in de rechterkolom. In tegenstelling tot de periode voorafgaand aan 1 juni moet dit nu handmatig gebeuren. Daardoor wordt, nadat je een reactie hebt geplaatst, dit aantal niet automatisch verhoogd, maar kan dat even duren.
Tevens worden de logtitels/links waar de afgelopen dag een reactie op gegeven is vet gedrukt (in plaats van een sterretje voorheen). Dit gebeurd aan het eind van de dag (en ook handmatig) en blijft ongeveer 1 dag staan.
Het is wat extra werk maar een dergelijke service horen we te bieden, vinden wij.

Omdat er bij het log Is er uitgaansleven in Helmond? sinds gisteren een wel hele mooie en uitgebreide staat, zetten we die van geert vandaag extra in het zonnetje.