Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

2reacties

GGG, Patsertje

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Wij hebben het in deze rubriek al vaker over onze grote baas en al zijn eigenaardigheden gehad. Waar we nog geen melding van maakten, is zijn zoontje. Dat dreigt ook al zo’n klein patsertje te worden.
We zeggen expres klein omdat we het mannetje laatst betrapten bij de auto van zijn vader. Of zou het nu komen dat het net lijkt dat zijn ouwe heer zo’n grote wagen rijdt?

  voor een foto van de carwash.

Alle GGG’s kun je hier lezen.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
48reacties

Kraakfeest beëindigd door ME

Vannacht heeft de politie met hulp van de Mobiele Eenheid een einde gemaakt aan een kraakfeest op de Nieuwe Industrieweg op het Industrieterrein in Helmond. Volgens de politie werd er geweld gebruikt tegen hen, waarna zij overgingen tot de aanhouding van verschillende bezoekers.
Hoewel het door veel media (Omroep Brabant, De Telegraaf, Elsevier en nu.nl) een houseparty wordt genoemd, betrof het hier een kraakfeest, zoals er veel in Nederland worden georganiseerd. Een maand of 4 geleden werd er nog 1 de Stiphoutse bossen gehouden. De muziek is ook geen house maar tekno.
Een organisatie van een dergelijk feest richt een aantal uur van te voren de lokatie in, meestal in een leegstaand pand ergens in Nederland. Pas een paar uur van te voren laten zij bezoekers weten waar het te doen is. Dit om de politie niet op het spoor te zetten.
Via onze bron die aanwezig was, begrepen wij verder dat er bijna 500 bezoekers waren en er tot een uur 2 een zeer goede sfeer was en er zeker geen problemen waren. Dat dat daarna is veranderd, moge duidelijk zijn.

Aanvullende informatie van de politie: (om 16.45 geplaatst)

15 Agenten bezochten de loods om te kijken of het feest kon worden beëindigd. Toen dat niet lukte, viel de politie met een peloton Mobiele Eenheid en een Aanhoudings Eenheid om 5.20 uur binnen. Tijdens de schermutselingen die toen ontstonden raakte een agent gewond. Om 6 uur was het pand volledig ontruimd. Daarna probeerden enkele tientallen feestgangers opnieuw in de loods te komen, hetgeen door de politie succesvol werd tegengehouden. Ook daarbij raakte een agent gewond.
In totaal werden 15 verdachten aangehouden. Daarvan zullen (naar het er nu naar uitziet) er 11 eind november voor de rechtbank in Den Bosch moeten verschijnen. De geluidsapparatuur en vrachtwagen waarmee die apparatuur vervoerd werd, werden in beslag genomen.

29reacties

Vraag 145 in Het WWWWW-spel

Tekstjes



Wat is de naam van deze straat?

Er ligt bij deze vraag een Aangekondigd Bonuspunt klaar. Dat punt gaat naar diegene die (vóórdat het juiste antwoord én de eerste hint wordt gegeven) een antwoord geeft dat het dichtste bij het correcte antwoord ligt. Diegene die de 2 punten in de wacht sleept kan dit bonuspunt niet verdienen.


Tussenstand:
10 punten: Helga
05 punten: jan willem
05 punten: Merke
03 punten: Ad
02 punten: fr@ boy SLIM
02 punten: G-force
02 punten: J.E. Mulder
02 punten:Porcupine (a.k.a. Noud)
5reacties

GGG, Fastfood

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Wij kunnen het allemaal niet meer zo goed volgen wat er zoal aan nieuwe en exotische producten in de schappen van de supermarkten ligt. Als er dan ook nog bepaalde voorwaarden aan elk product gesteld worden, raken wij het spoor helemaal bijster.
Een goed voorbeeld is de knallende ruzie tussen het TV-programma Radar en grootgrutter AH over het halal-vlees. Hierbij gaat het om óf wel óf niet verdoving van ritueel te slachten vlees. Over wat wij aantroffen in een niet bij name te noemen winkel in Helmond durven we geen uitspraak te doen. In welke categorie dit valt, moet je dus deze keer zelf bepalen. Ook de door ons gekozen titel kan door sommigen verkeerd uitgelegd worden.

  en bepaal het zelf.

17reacties

Stem op een Helmonder, stem op…

Tweede Kamer

Woensdag 22 november worden de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer gehouden. De verkiezingscampagnes van de partijen en hun kandidaten zijn in volle gang.
Gisteren kregen wij het verzoek aandacht te besteden aan het feit dat oud-wethouder Jan van den Heuvel als nummer 18 op de kandidatenlijst van D66 voor de Tweede Kamer staat. Natuurlijk zijn we daartoe bereid.
Om een aantal redenen, maar de doorslaggevende was zijn verkiezingsslogan ‘Stem op een Helmonder, stem op Jan van den Heuvel’. Want met het eerste deel van die slogan biedt deze voormalige wethouder ook kansen aan de 3 andere Helmonders op 2 andere kandidatenlijsten.
Pieter van Geel staat immers op plaats 7 en Ruud van Heugten op plaats 17 van de CDA-lijst. En Hans Verbakel staat in Kieskring 18 (Den Bosch) op plaats 25 voor de SP.
Die slogan roept de vraag op of je als Helmonders inderdaad op een (geplaatste) Helmonder moeten stemmen. Zou een Helmonder het inderdaad zoveel beter doen?

GGG, Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Voor zover wij het hebben kunnen nagaan, heeft onze Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia een stevige primeur.
Laatst ging er namelijk 1 van de urinoirs stuk door een ongelukje. Hun technische mensen hebben dit probleem op een wel heel bijzondere muzikale manier opgelost. Met zo’n bariton, geloven wij, lukt het nog wel, maar ze moeten geen klarinet gebruiken. Anders wordt het maar een smeerboel.

  voor die primeur.

2reacties

GGG, Paardrijles

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Wellicht zullen jullie het al weten, maar je kinderen kosten je veel geld.
Zo wou een dochter van 1 van ons op paardrijles. Even met de collega’s wat rondgebeld om prijzen bij de maneges hier in Helmond op te vragen. Maar die bedragen zijn voor gewone werkmensen gewoonweg niet op te brengen.
Tot we een tip kregen over een manege net buiten Helmond, die het voor 1/3 van de prijs deed. Natuurlijk weten wij ook wel dat het uit de lengte of de breedte moet komen, maar de dochter krijgt haar rijlessen.

  voor een foto van haar paard.

1reactie

GGG, Onze huisfotograaf

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Op onze redactie kregen wij onlangs een nieuwe collega in de functie van huisfotograaf. Nadat de 3 fotoalbums van het Impactfestival bij elkaar meer dan 2000 keer bekeken werd, zag onze grote baas dat fotograferen toch niet zo’n onzin was. Hij zette er dus meteen 1 bij. Meer is meer, vindt hij.
Nieuwsgierig als wij zijn, vroegen wij waar hij voorheen als fotograaf werkte en waarom hij juist bij ons kwam werken. Hij had altijd maar alleen gezichten voor zijn camera gehad, zo vertelde hij ons. In die job had hij niet die ruimte gekregen om zijn artistiek talent tot ontwikkeling te laten komen. En ook vond hij dat er sprake was van te veel automatisme.
Na eerst wat gegniffeld te hebben, konden wij er na het zien van een foto van zijn oude werkplek, ons toch wel iets bij voorstellen waarom hij van werkkring was veranderd.

  voor een foto van zijn vorige job.

11reacties

Ben ik nou zo slim of ben jij zo dom?

“Ben ik nou zo slim of ben jij zo dom?” Je zal het maar te horen krijgen. Sportverslaggever Ted van Leeuwen kreeg die vraag destijds van Louis van Gaal en werd daarmee legendarisch.

Die 2 hebben natuurlijk niet het alleenrecht op dom en slim. Ook in ons eigen Helmond heb je gevallen, situaties en zelfs mensen rondlopen waarover je hetzelfde kan afvragen.
Weet jij dommigheden die zich in Helmond voordoen, noteer ze hier.
Kunnen andere bezoekers er hun voordeel mee opdoen.

8reacties

GGG, Sterren Dansen op het IJs

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Wat velen van jullie haast niet kúnnen weten, is dat er in de try-outs van Sterren Dansen op het IJs ook een Helmondse actief was. Daarom werd dit ook geen WWWWW-vraag, maar mocht het bij de GGG.
Haar naam hoeven we hier dus niet te noemen. Zodoende kan de dame in kwestie niet nog verder beschadigd worden. De mannelijke BN-er die dat veroorzaakte, zit ook al enige tijd zwaar overspannen thuis. Zelfs producent Eyeworks heeft geen goede herinneringen aan haar try-outs overgehouden. De door haar ingediende schadeclaim was niet mals.

  voor de oorzaak van het niet meedoen.

3reacties

GGG, Verser dan vers

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Bij De weblog van Helmond wordt in de middagpauze goed voedsel verorberd. Vorige keer meldden we al de verbeterde cola, maar ook broodjes gezond staan elke middag op het menu.
Sinds enkele dagen is daar een beetje de klad ingekomen. Reden was de inhoud van een zakje salade. Aan de versheid lag het niet, zoals jullie kunnen zien.

  om te zien waar het wél aan lag.

6reacties

GGG, Cola verandering

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Het heeft er heel lang over gegaan op ons kantoor, maar de kogel is door de kerk. Het overgrote deel van de medewerkers was ontevreden over het merk cola in de kantine. Na het talloze keren aan de orde gesteld te hebben tijdens het werkoverleg, is de grote baas eindelijk om.
Zojuist werd de ene automaat geruild tegen een andere. De meerderheid heeft haar zin nu. Onze fotograaf heeft er meteen een mooi plaatje van geschoten. Wij hebben het meteen geplaatst, want zo’n concurrentie zie je niet elke dag.

  voor de 1 zijn dood, is de ander zijn brood.

1reactie

GGG, Skiën in Helmond Noord

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

In het weekend waren er skiwedstrijden in Helmond Noord. Wij horen het jullie al zeggen: skiën? Zelf keken wij eerlijk gezegd ook even vreemd op toen het persbericht bij ons binnenkwam.
De wedstrijden werden gehouden op de “bergen” van het BMX-fietscrossterrein. Wie had dat gedacht, skiën in het begin van de herfst in Helmond?

  voor een spannend wedstrijdbeeld gemaakt door onze fotograaf.

51reacties

Vraag 139 in Het WWWWW-spel

Tekstjes



Wanneer werd het bedrijf dat hier gehuisvest is, opgericht?

(enkel het jaar via de notatie jjjj)

Er ligt bij deze vraag een Aangekondigd Bonuspunt klaar. Dat punt gaat naar diegene die (vóórdat het juiste antwoord én de eerste hint wordt gegeven) een antwoord geeft dat het dichtste bij het correcte antwoord ligt. Diegene die de 2 punten in de wacht sleept kan dit bonuspunt niet verdienen.


Tussenstand:
5 punten: Helga
4 punten: jan willem
2 punten: Ad
2 punten:
G-force
2 punten:Merke
43reacties

Vraag 138 in Het WWWWW-spel

Tekstjes


De Jupiler League is tot op heden geen gelukkige naam gebleken voor Vanenburg en zijn mannen: 0 overwinningen in 9 wedstrijden. Daar worden we niet vrolijk van. Daarom de voorspellingsvraag maar weer van de plank gehaald. Want ook al zou er vanavond in Stadion De Braak weer een negatieve uitslag op het scorebord verschijnen, als jij die uitslag voorspelt zul je het toch minder erg vinden.
Kortom, het onderwerp is de wedstrijd Helmond Sport – FC Zwolle van vanavond.

Wat wordt de uitslag?
(notatie als in dit voorbeeld: 4-3)

Aanvullende regels en aanwijzingen:

  • Iedere deelnemer die de vraag correct beantwoordt, krijg 2 punten.
  • Heb je als enige de uitslag correct: 1 Aangekondigd Bonuspunt.
  • Een deelnemer kan met deze vraag maximaal 3 punten halen.
  • Tot vanavond 19.00 uur worden je antwoorden geaccepteerd.
  • Zaterdagochtend volgt de bekendmaking van de gewonnen punten.

Tussenstand:
3 punten: Helga
2 punten: Ad
2 punten:
jan willem
2 punten:Merke