Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 116979 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
3reacties

GGG, Vergeten

  GGG Helmond

Dat Helmonders vergeetachtige mensen zijn, hoor je niet zo vaak. Tenminste, dat menen wij ons te herinneren.
Maar sinds vanochtend zijn we daar zelf toch wat anders over gaan denken. Want zojuist waren we op de parkeerplaats van ’n klein winkelcentrum in Mierlo-Hout…

  voor de rest van het verhaal. PrikStad Helmond

8reacties

Aanpak verkeersgedrag door wijken zelf

Automobilisten die te hard rijden én ouders die voor onveilige verkeerssituaties zorgen bij scholen. 2 Factoren die de verkeersveiligheid in Helmond negatief beïnvloeden. Ook de wijkraden zien dit verkeersgedrag als een bedreiging voor het leefklimaat en de veiligheid in hun wijken. Daarom hebben de Helmondse wijken gezamenlijk zelf 2 initiatieven uitgewerkt. De komende maanden gaan ze via ludieke acties in hun eigen buurt daarop de aandacht vestigen. Dit organiseren zij samen met het Platform Verkeersveiligheid Helmond (PVVH) die de Educar, een aanhangwagen met allerlei leuk en leerzaam materiaal, ter beschikking stelt.

Vooral in wijken waar de automobilisten (tevens wijkbewoners) door-en-door de weg kennen zijn veel snelheidsovertredingen. Met alle gevaren van dien. In mei en juni gaat elke wijkraad met een groep wijkbewoners op minimaal 1 'black spot' hardrijders bewust maken van hun gevaarlijke rijgedrag. Dit gebeurt via flyers, posters, leuke gadgets en persoonlijk contact.

De verkeersdrukte rond de Helmondse scholen is ook een groot probleem. Scholen en ouders klagen steen en been over het haal- en brenggedrag. Meestal zijn het de ouders zelf die te hard rijden, fout parkeren, geen voorrang verlenen of over de stoep fietsen. Het wachten is op ongelukken. Om die ouders hiervan bewust te maken gaat in elke wijk na de zomervakantie een groep wijkbewoners samen met de school actie voeren. Naast flyers, gadgets en posters gaan de basisschoolleerlingen rode en groene kaarten uitdelen. In de lessen wordt extra aandacht besteed aan verkeersveiligheid en ook gaan kinderen met ludieke middelen (kleurplaten, petities e.d.) de ouders thuis confronteren met hun verkeersattitude. Dit in navolging van een succesvolle actiedag bij basisschool Dierdonk in augustus 2006.

De stadswacht en politie nemen waar mogelijk ook deel aan de acties van de wijkraden. Hardleerse automobilisten en ouders die, ondanks de flyers en rode kaarten, toch een verkeersovertreding begaan kunnen rekenen op een boete.

3reacties

GGG, Iets te veel van het goede

  GGG Helmond

Wij hebben een gemêleerd gezelschap bij ons op kantoor. De 1 is liefhebber van kunst, de ander van een goed stuk vlees. Ieder zijn smaak.
Maar over 1 ding zijn we het met zijn allen (op 1 persoon na dan) eens. Het onderstaande is net iets te veel van het goede, zowel van het ene als het andere.

  en oordeel zelf ook.

44reacties

Help de Helmondse Debbie

Zoals je waarschijnlijk via de radio, tv of krant al vernam, wordt dit jaar gestreden om de titel Mis(s) 2007. Net als vorig jaar is deze Mis(s)verkiezing, opgezet door Lucille Werner, alleen voor meisjes met een handicap. De live uitgezonden tv-finale (op woensdag 6 juni bij de TROS) winnen is geweldig. Daarmee ben je immers ook nog een jaar lang ambassadrice van Onbeperkt Nederland.

Debbie van der Putten Helmond

Op dit moment zijn 20 vrouwen uit de voorrondes genomineerd om 1 van de 12 finaleplekken te bemachtigen. 1 Van hen is een hele mooie dame, Debbie van der Putten genaamd. Over schoonheid valt te twisten natuurlijk, maar in haar geval niet. Want zij is gewoon de mooiste. Ze is namelijk óók nog een geboren Helmondse. Met dat laatste gegeven zou Debbie in die finale dus een pracht ambassadrice zijn voor Helmond. Laat staan als ze die finale wint.
Vandaar onze oproep. Mocht je in het bezit zijn van een computer met internetaansluiting, dan vinden wij van De weblog van Helmond dat je minimaal 1 keer op haar moet gaan stemmen. De derde foto op de eerste rij is onze Debbie. Vaker stemmen mag ook, maar let op, tot maandag 7 mei kun je maar 1 keer per 24 uur stemmen. Mocht je geld teveel hebben, kan je via de sms-methode natuurlijk vaker op haar stemmen.

2reacties

GGG, Motorpolitie Helmond

  GGG Helmond

Primeur voor Helmond. Want zoals het er nu uitziet, gaat onze motorpolitie als enige in Nederland via een uitzendbureau werken. Het moet toch niet veel gekker worden.
Omdat we in deze rubriek graag hoor en wederhoor toepassen, beweerden boze tongen ter plekke echter dat 9 politiemotorrijders die dag een record gevestigd hadden met het uitschrijven van maar liefst 329 (!) bekeuringen. Dit zouden ze aan het vieren zijn in een Griekse horecagelegenheid.
Wijzelf denken echter dat deze agenten de fooienpot daar aan het opmaken zijn.
De oplettende kijker kan dadelijk ook zien dat maar liefst 7 motoren niet in een parkeervak staan. 7 x ……….euro = ……
Mogen wij even vangen?

  en oordeel zelf.

20reacties

Vraag 195 van Het WWWWW-spel

Het WWWWW-spel


Wat hebben de gemeenten Breda, Heerlen, Helmond en Maastricht met elkaar gemeen en heeft geen enkele andere gemeente met hen gemeen?
(Het antwoord mag omschreven worden, de beoordeling is daarom wat ruimer. Wel is het zo dat een aantal specifieke woorden in je antwoord moet voorkomen. Zodra de quizmaster ’t idee heeft dat je het precies genoeg beschreef: 2 punten.)


Tussenstand:7 punten: Helga

5 punten: Ad

4 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)

3 punten: fr@ boy slim

2 punten: Angie

1 punten: Ellen

3reacties

GGG, Over de doden niets dan goeds

  GGG Helmond

Over mensen roddelen mag niet. Zeker niet als ze zijn heengegaan.
Vanzelfsprekend houden wij ons daaraan. Daarom geen geroddel over Joost, die ons vandaag exact 2 jaar geleden ontviel. Wil je meer van Joost (‘vrouwen eerst’) weten, ga eens naar het betreffende kerkhof.
Als je zijn grafsteen ziet, zul je begrijpen welke hobby hij had.

  voor die grafsteen.

47reacties

Vraag 194 van Het WWWWW-spel

Het WWWWW-spel


Met deze vraag zijn 3 punten te verdienen. Alleen trouwens zolang hieronder maar 1 foto staat. Staan er 2 foto’s, dan daalt dat aantal automatisch tot de gebruikelijke 2 punten. Mocht de oplossing er na 3 foto’s nóg niet zijn, vanaf de vierde foto kun je nog ‘maar’ 1 punt verdienen.
Het moment dát er een foto bijgeplaatst wordt zou je kunnen verrassen. Want we gaan dit maal geen 24 uur wachten. Zodra er een foto bijkomt, heb je (net als bij de hints) weer 3 antwoordmogelijkheden.
Met wat geluk gaat er bij deze vraag trouwens ook ’n Aangekondigd Bonuspunt uit.


Wat is de bijbehorende straatnaam?


Tussenstand:6 punten: Helga4 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)

3 punten: Ad

3 punten: fr@ boy slim

2 punten: Angie

1 punten: Ellen

3reacties

GGG, Verboden te roken

  GGG Helmond

Onze grote baas heeft vorige week wederom alle asbakken uit ons kantoor laten verwijderen. Niemand hield zich (volgens hem dan) aan het ingestelde rookverbod.
1 Van onze collega’s is gevaarlijk bezig met de door hem bedachte oplossing.
Wij wachten met spanning de dag af dat hij betrapt wordt.

  voor zijn oplossing.

41reacties

Lounge Café Velvet

Lounge Café VelvetDe lente is in het land en we zullen het weten! De zon laat zich van zijn beste kant zien, de temperaturen stijgen en Helmond krijgt deze lente iets extra’s: “Lounge Café Velvet”, want zonder grootse aankondiging opende vandaag om 17.45 uur deze nieuwe horecazaak de deuren.
Dát willen wij Helmond graag laten weten. Vorige week mochten wij een kijkje nemen in dit pand van het voormalige Café De Steenweg aan de Steenweg en we hadden er even geen woorden voor. “Lounge Café Velvet”, zoiets hebben we nog niet in Helmond en ambiance verzekerd.

Er is iets te zien! De droom van 1 man en die nu, na 14 maanden bijna dag en nacht werken, verwezenlijkt is. Samen met zijn compagnon toverden zij dit pand om tot een uniek loungecafé. Op dit moment bestaat het uit 4 verschillende ruimtes, een bar, een zitgedeelte, een hooggelegen poolgedeelte met een bar en Portugees restaurant. Alsof dat niet genoeg is zullen er met de tijd steeds meer ruimtes bijkomen, zoals een internetcafé, een rustruimte met grote banken en open haard, een opname studio en een oefenruimte voor popbandjes en nog het een en ander.

Behalve dat het erg groot is, tot zover niet echt iets bijzonders. Het volgende wel! Prachtige zelfgemaakte wandschilderingen, de 1 nog mooier dan de andere. Unieke handgemaakte meubels gemaakt van steigerplanken, pallethout en andere second life materialen. Hun huisstijlkleur lime groen echt overal doorgevoerd. Subtiele en een warme sfeerverlichting. Schitterende accessoires. Alle vloer- en wandtegels stuk voor stuk met de hand beschilderd. Het zou in óns hoofd niet opkomen om zoveel aandacht aan elke vierkante centimeter te geven. Iets dat het bij hen wel kreeg. Misschien is het niet ieders smaak, maar het is apart. Om je óók een sneak preview te geven: klik op de foto, maar ga er zeker zelf even naar binnen om te kijken. Dan zul je zien dat het nóg mooier is dan wij konden beschrijven.

Vanaf vandaag wordt “Lounge Café Velvet” gevuld met deLounge Café Velvet warme gloed en onweerstaanbare geur van overheerlijke Portugese gerechten en pannenkoeken. Geen betere manier om je hongerige maag te vullen met daarbij een drankje en een fijn achtergrond muziekje, dit volstaat om je een relaxt gevoel te geven.

En daarom zijn we content dat we dit als eerste konden brengen. Over een tijdje zal het immers in alle kranten en bladen gestaan hebben. Want hier gaan de Nederlandse stijlgoeroes, horecabladen en …. over schrijven en onze gok is dat ook de nationale (en wie weet internationale) TV hier op af zal komen.
Een hele grote meneer van een groot biermerk uit deze regio vond dat dit concept in de grootste stad van het land thuis hoorde. Wellicht heeft hij gelijk. Maar gaan wij normaal naar Amsterdam om daar iets te beleven nu heeft een ieder een reden om naar Helmond te komen.

3reacties

GGG, De regenboog

  GGG Helmond

Vorige week waren we op Brandevoort, in de buurt van het Landgoed Gulbergen. Ineens zagen we een hele mooie regenboog.
Gelukkig zijn we bekend met de overlevering dat er aan het eind van een regenboog altijd een pot met geld te vinden is. Omdat we zo dichtbij het einde van die regenboog waren, gingen we natuurlijk even zoeken. In de buurt van dat einde aangekomen, hoefde het voor 1 van ons ineens niet meer.
Begrijpelijk of niet?

  voor een andere pot.

43reacties

Vraag 191 van Het WWWWW-spel

Het WWWWW-spel


Deze vraag werd ingezonden door Ad. Omdat zijn inzending dus wordt gebruikt, werd hij beloond met 1 punt. Of hij nóg een punt voor zijn fotovraag krijgt, ligt aan jullie.


Wie is zij?

(voornaam, eventuele tussenvoegsels en achternaam)

HINT:

(erbij geplaatst op 8 april om 10.20 uur)

HINT 2:

(erbij geplaatst op 8 april om 18.47 uur)


Tussenstand:

4 punten: Helga

2 punten: Ad

2 punten:Angie

2 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)

en1 punt: fr@ boy slim

4reacties

Fotospeurtocht van De Trompetter

Door een tip bekeken we de voorpagina van De Trompetter van gisteren, donderdag 5 april, extra scherp. Het onderstaand artikel viel al snel op.

De Trompetter op 5 april

“Een foutje, een verlate 1 aprilgrap, een reclamestunt, of zijn er andere redenen?” legde de tipgever ons uitdagend voor. Wij kwamen er niet uit, vandaar dat we het jullie voorleggen.
“Als geregelde meelezer van jullie kenniskwis over Helmondse zaken, hoop ik dat jullie (deelnemers) me ook aan het juiste antwoord willen helpen. Dat zou mooi meegenomen zijn.” zo sloot de tipgever met een knipoog af.

GGG, Navigatiesysteem

GGG Helmond

We vielen bijna van onze stoel af toen onze zuinigste collega’s meldde dat hij een State of the Art navigatiesysteem op zijn motor had geplaatst. “En dan niet zo’n TomTommetje. Zeker niet! Die rommel moet ik niet. Een systeem bruikbaar op heel de wereld” zo vertelde hij ons vol passie en trots. “Als je een stukje verder weg moet, is de mijne ook veel beter dan dat Google Maps.”
In de koffiepauze zijn we even wezen kijken naar zijn motor.
Het was inderdaad geen TomTom, dat werd ons meteen duidelijk.

  voor de wegwijzer op zijn motor.