Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

3reacties

GGG, Tandarts

  GGG Helmond

Vrijdag is het weer zo ver. Onze Nico (die van de technische dienst) moet weer naar zijn jaarlijkse controle bij de tandarts.
Sinds het weekend ligt hij er bijna iedere nacht wakker van. En als ie dan even slaapt, is het 1 en al nachtmerrie.

en je ziet waar Nico van droomt.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
3reacties

GGG, Flitsservice

  GGG Helmond

Als extra service aan onze bezoekers met een auto, dit maal iets geheel anders. Een goede tip namelijk.
Jullie hoeven de komende weken niet bang te zijn geflitst te worden wegens te hard of door rood rijden op 1 punt in Helmond. Uit de flitskast recht tegenover het politiebureau is namelijk het fotoapparaat verwijderd.
Hoe wij dit weten?

en je hebt het antwoord.

4reacties

Naw en Vruuger XIV

NS loket Helmond “Vroeger was alles beter” zegt men wel eens. Of dat ook hier het geval is?
Op de foto van Vruuger (uit 1985) kocht men binnen aan het loket treinkaartjes. Naw kan dat op het station Helmond ook buiten uit de NS-kaartautomaten.
Op het station Helmond-Brouwhuis werd de verkoop aan het loket gestopt. Kaartjes koop je er bij de automaat en het gebouwtje daar verdwijnt binnenkort.

1reactie

GGG, Zijn laatste wil

  GGG Helmond

Sinds Helmond in 1987 door de Fietserbond werd aangewezen als ‘Fietsstad van Nederland’ zag je Theo (een buurtgenoot van 1 van ons) nooit zonder zijn oude damesfiets. Een morele plicht aan zijn fietsstad, zo vond hij. Zelfs om naar het sigarenwinkeltje bij hem op de hoek te gaan, haalde hij zijn fiets uit de schuur.
Wij zeiden hem wel eens dat hij op zijn eigen begrafenis nog met de fiets zou gaan. Steevast antwoordde hij dan “Ja, dat heb ik al lang geregeld hoor.”
Laatst was het zo ver en jawel. Hij had potverdorie nog woord gehouden ook. “Zijn laatste bijdrage om Helmond in 2008 wederom Fietsstad van Nederland te maken” werd er op de koffietafel gefluisterd.

voor een opmerkelijke begrafenis.

3reacties

GGG, Nieuw dieetproduct

  GGG Helmond

Door veel water te drinken wil 1 van onze collega’s afvallen. We mochten er in deze rubriek al eerder melding van maken.
Nu is er weer iets nieuws op de dieetmarkt, zo vertelde ze ons. Iets dat nóg beter zou werken.Maar wij kunnen niet geloven dat dit echt zoveel meer zal helpen. Pure geldklopperij, volgens ons.

voor het nieuwe dieetproduct.

23reacties

Er was eens in Helmond…

Deze zomer gaan we met z’n allen een mooi verhaal proberen te schrijven.
Schrijf een vervolg op de vorige schrijver, let op dat je in de verhaallijn blijft, 5 regels per reactie is voldoende maar minimaal 2 regels is de eis. Als je reactie echt niet in de verhaallijn past, moeten we die natuurlijk verwijderen. We hopen dat er een mooi verhaal ontstaat. Hieronder de aftrap.

Er was eens in Helmond…
Een meisje van amper 6 jaar stond nu al te trappelen van opwinding en ongeduld. Nog 15 nachtjes slapen en dan was het zover. Haar eerste dag van het nieuwe schooljaar. Haar eerste dag in groep 3 op de basisschool "de Bundertjes". Spannend….. eindelijk leren schrijven!

3reacties

Naw en Vruuger XII

Sobriëtas Molenstraat HelmondOp het Sobrietasplein (de hoek van de Molenstraat en Beelsstraat) staat Naw een appartementencomplex met kantoor- en winkelruimte. De kantoorruimte is verhuurd aan de Stichting Jeugdzorg Noord-Brabant, de winkel aan Action (daarvoor aan Kwantum).
Vruuger (1960) was daar het Broedershuis en het Sobrietas lokaal gevestigd. De broeders leverden vooral mankracht voor het onderwijs in Helmond. In het Sobrietasgebouw is menig voorstelling gegeven.

4reacties

GGG, Pin

  GGG Helmond

Zoals je wellicht weet, wordt er met dit warme weer flink wat gedronken bij ons op kantoor.
Onze grote baas is bang dat we ook zijn bier opdrinken. Hij heeft er zelf een oplossing voor gevonden, de pin.

voor zijn oplossing.

1reactie

GGG, De weg kwijt in Helmond

  GGG Helmond

Wij hebben de proef op de som genomen en in de praktijk getest welk navigatiesysteem in Helmond als beste uit de bus komt. Onze eindconclusie en daarmee meteen ons eerlijk advies is om er voorlopig maar geen aan te schaffen. Wordt het een klein beetje moeilijker, zoals momenteel hier in Helmond, is er niet 1 systeem dat naar behoren werkt.
Al na 192 meter in het centrum kwam er rook uit 3 navigatiesystemen en 2 andere gaven eerlijk aan het niet meer te weten. 120 Meter verder spraken 3 anderen in een taal die wij nog nooit gehoord hadden. En er was er ondertussen zelfs 1 die ons naar Helmand in Afghanistan aan het sturen was. Toen enige systemen zelfs onderling ruzie begonnen te maken, zijn we gestopt met deze test. Kortom, het was een grote puinhoop.

hoe wij de autonavigatiesystemen testten.

7reacties

Grootste wonder van Brabant: 't Speelhuis

Omdat op 07-07-07 de 7 nieuwe wereldwonderen bekend werden gemaakt, is Omroep Brabant op zoek naar de grootste wonderen van Brabant.

't SpeelhuisWij kregen het verzoek van de gemeente om daar aandacht aan te besteden. Immers met 't Speelhuis heeft Helmond het grootste wonder van Brabant binnen haar gemeentegrenzen. Wij van de weblog zijn het daar volledig mee eens, zoals zou mogen blijken uit het feit dat dit markante gebouw onze kopfoto siert.

Omdat met dit soort verkiezingen altijd het risico bestaat dat 't Speelhuis (ten onrechte) niet tot grootste wonder van Brabant wordt uitgeroepen, dit verzoek: mail zo snel mogelijk (maar vóór 1 augustus) naar [email protected] dat jij vindt dat 't Speelhuis in Helmond het grootste wonder van Brabant is.
Zodoende gaat Helmond met 't Speelhuis winnen. En mocht dat onvoldoende reden voor je zijn: onder de inzenders wordt door Omroep Brabant een portable dvd-speler voor in de auto verloot.
Voor alle duidelijkheid, dat er veel meer moois in Helmond is, weten we allemaal. Maar door allemaal te stemmen op 1 gebouw ('t Speelhuis), verdelen we de Helmondse stemmen niet.Bijna dagelijks staat hier de nieuwe tussenstand. Op dit moment staan we slechts derde.

Update om 15.40 uur: Helaas stopte Omroep Brabant eerder met de verkiezing.

6reacties

Naw en Vruuger XI

KerkstraatDe panden die je aan deze kant van de Kerkstraat ziet, veranderden tussen Vruuger (1964) en Naw niet. De sinds kort verkeersvrije situatie en de aangepaste straatverlichting zorgen voor de veranderingen.

12reacties

Bon voor hard rijden in Helmond gehad?

Rij je vanaf Mierlo via de Korte Brugstraat (die overgaat in de Brandevoortse Dreef) Helmond binnen, dan mag je overal binnen de gemeentegrenzen van Helmond legaal 80 km rijden. Als je onze stad binnenrijdt via sommige zijwegen van de Rochadeweg mag dat ook. Tenminste, tot je eventueel ergens een verkeersbord tegenkomt dat een andere maximumsnelheid aangeeft.
De reden dat je dan met 80 door Helmond mag rijden, is het ontbreken van een verkeersbord dat op die wegen aangeeft dat je de bebouwde kom van Helmond binnenrijdt. De consequentie van het ontbreken van dat verkeersbord is namelijk dat je dan volgens de wet de snelheid mag aanhouden van buiten de bebouwde kom, 80 km dus. Dit werd ons bevestigd door een woordvoerder van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie.

Passanten bij de situatie net buiten Mierlo (zoals Marion uit Someren die ons deze situatie meldde) wisten ons te melden dat dit verkeersbord er tot voor kort altijd gestaan heeft. Maar sinds 5 weken of langer is het in zijn geheel verdwenen. Alsof het er nooit gestaan heeft.
De situatie bij de Rochadeweg is een iets andere. Daar staat de gehele opstelling inclusief paal/palen van het verkeersbord nog, enkel het bord Helmond ontbreekt. Alles wijst erop dat die borden daar zijn ontvreemd. Wrang voor omwonenden. Enige jaren terug plaatste de gemeente in eerste instantie op het Bedrijventerrein Brabant Zuid Oost op de zijwegen van de Rochadeweg namelijk helemaal geen borden met Helmond bebouwde kom. Op aandrang van omwonenden werden deze later alsnog geplaatst.

Dat er erg gevaarlijke situaties kunnen ontstaan als er met 80 door een woonwijk wordt gereden, behoeft geen betoog. Dat iedere automobilist nu succesvol in beroep kan gaan als hij of zij in voornoemde periode tot 30 kilometer te hard in Helmond op de bon geslingerd is, is een feit. Mits ze natuurlijk via 1 van die toegangswegen Helmond binnenreden.