Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 116982 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

GGG, Watercooler

GGG Helmond

Zoals bij elk normaal kantoor staat er ook bij ons een watercooler op de gang. Ideaal om onder het genot van een lekker fris watertje even met een collega bij te praten over de weblog. Maar helaas, bijna niemand deed dat bij ons.
Sinds maandagochtend is daar verandering ingekomen. Het is er ineens een stuk drukker, aan het eind van de middag staat er zelfs regelmatig een wachtrij. Het lijkt daardoor ook veel gezelliger op kantoor en er wordt ook veel meer gepraat (maar weinig over de weblog).

voor de vermoedelijke oorzaak.
.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
4reacties

Helmondse Helden: Willem van Asten

logo of embleem van Helmondse HeldenFabrikant Willem van Asten (1895 – 1969) kwam uit een filantropisch geslacht. Deze traditie was ingezet door een zwager van zijn opa, Willem Diddens, medegrondlegger van de weverij Diddens & van Asten. De kinderloze Diddens had zich daaruit teruggetrokken na de dood van zijn vrouw en raakte steeds meer begeesterd door de missiegedachte die aan het eind van de negentiende eeuw opbloeide. Ter wille van een seminarie in Nankin, China, organiseerde hij op Brabantse markten unieke presentaties met kinderen die als mandarijn waren verkleed en bracht hij beurzen aan de man voor Chinese priesterstudenten. Uiteindelijk zou hij zijn hele vermogen van een paar ton aan de missie schenken. Hoewel er weinig concreets van deze activiteiten zal zijn overgebleven, werden de Van Astens door dit voorbeeld aangestoken. Een oom van de onderhavige Willem, die dezelfde naam als hij droeg, zou zich zelfs hoofdzakelijk met liefdadigheid bezighouden.
Willem van Asten was allereerst ondernemer. Net afgestudeerd aan de textielschool van Mönchen-Gladbach voegde hij al een spinnerij aan het familiebedrijf toe en onder hem werd het dekenmerk Didas een nationaal begrip. De fabriek groeide van een paar honderd tot bijna duizend man, ondanks tussentijdse dieptepunten in de jaren dertig en veertig.Lees verder »

22reacties

StemWijzer gaat zondag de lucht in

StemWijzer voor gemeenteraadsverkiezingen in Helmond

De Helmondse StemWijzer gaat komende zondag 31 januari online. Mensen die nog niet weten op welke van de 11 lijsten ze stemmen moeten, kunnen zich door de StemWijzer laten adviseren. Door bij ongeveer 30 stellingen 'eens' of 'oneens' aan te kruisen, wordt duidelijk welke partij het dichtste bij de voorkeur van die kiezer staat.
De StemWijzer wordt net zoals in 2006 gemaakt door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP). In een bijeenkomst eind december hebben de Helmondse politici onderwerpen kunnen aandragen. Van een 'groslijst' van circa 70 onderwerpen blijft een kleine helft over voor in de definitieve stemwijzer. De nadruk ligt daarbij uiteraard op lokale zaken.
In 2006 maakten enkele duizenden Helmonders gebruik van de StemWijzer. Dat is volgens een woordvoerder van de gemeente 'relatief veel'.
De presentatie van de 'StemWijzer' vindt plaats tijdens de Dag van de gemeente Helmond komende zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Die speelt zich af in en om de Stadswinkel aan het Boscotondoplein. Om 14.00 uur 'lanceert' burgemeester Jacobs in de Stadswinkel de Helmondse StemWijzer. Vanaf 14.30 uur krijgen alle partijen die meedoen aan de verkiezingen een kwartier om in de raadzaal op de tweede verdieping van Boscotondo hun belangrijkste standpunten naar voren te brengen. De Helmondse StemWijzer 2010 is vanaf zondag op het internet te vinden onder www.stemwijzer.nl/helmond. Dan kun je je dus via de StemWijzer laten adviseren wie jouw stem op 3 maart verdient. Je kunt dan de onderwerpen van de StemWijzer 2010 meteen vergelijken met die van de StemWijzer 2006.

3reacties

Peters: Veiligheid

Column Ron Peters CDADe laatste weken staat de krant weer redelijk gevuld met artikelen over veiligheid en overlast.
Hardwerkende ondernemers worden geterroriseerd in hun eigen zaak door overlast veroorzakende jongeren. De politie en de burgemeester komen er aan te pas en er worden maatregelen aangekondigd. Wat is dat toch in onze tegenwoordige tijd dat sommige groepen er genoegen in scheppen om anderen het leven zuur te maken.  Is er nu geen enkel respect meer voor de ander en zijn/haar bezit? Nee ik ga hier geen preek houden voor normen en waarden maar het wordt zo langzamerhand toch wel erg gortig. De overheid zal ferm moeten optreden tegen lieden die de regels, die we met elkaar hebben afgesproken, niet eerbiedigen.
Het pappen en nat houden tijdperk moeten we maar eens definitief achter ons laten.
Mensen die zich niet willen houden aan die afspraken moeten aangepakt worden waarbij lik op stuk beleid en het geven van perspectief (desnoods met aandrang) tot de mogelijkheden moet behoren. Dat pleit voor hardere straffen op dat front. Een taakstraf of een straatontzegging passen niet bij dergelijke overtredingen. En daarmee komt het gemeentelijk beleid in zicht want we hebben in de strafvordering te maken met Rijkswetgeving die in mijn ogen de laatste decennia te zeer is doorgeschoten naar de softe kant. Gemeentebesturen hebben weliswaar bijzondere bevoegdheden waar mijn inziens sneller van gebruik moet worden gemaakt, maar we hebben ook te maken met het Justitiële apparaat dat nu eenmaal aan wetten en regels is gebonden. Het is niet normaal dat mensen ’s avonds de Heistraat niet meer door durven. Het is niet goed te praten dat een hard werkende ondernemer zijn zaak wordt uitgepest. Het is niet normaal dat een grote groep jongeren overlast veroorzaakt omdat ze een hangplek willen. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is aan de tijd dat de gezamenlijke overheden zich heel goed moeten realiseren dat afwijkend gedrag om een afwijkende aanpak vraagt. In de tussentijd past ferm optreden van alle overheidsinstellingen als gemeente, justitie en politie in kwesties die vragen om oplossingen.
Vergeten we daarbij vooral niet de “slachtoffers” want in onze drang naar de aanpak van de veroorzakers, vergeten we nog wel eens de mensen die de overlast en onveiligheid hebben moeten ondergaan. We moeten er in zien te slagen om de buurt samen veilig te maken en ook leuk te houden. Aan het werk zou ik zeggen!

Ron Peters
Raadslid
CDA

3reacties

Naw en Vruuger CXLI

HelmondNaw zie je aan het kanaal het pand van Stichting De Nederlandsche Cacaofabriek (DNCF). Zij bieden expositieruimte en faciliteiten aan beeldend kunstenaars. De gevolgen van de heftige brand (deze maand 2 jaar geleden) zijn rechts nog zichtbaar.
Vruuger (in de jaren 20) zat hier de N.V. Nederlandsche Cacaofabriek. Het middelste deel stamt uit 1900, links en rechts werden er in 1907 en 1920 bijgebouwd. De cacaofabriek ging in 1932 ter ziele, maar nog steeds worden we aan deze bloeiende industrie herinnerd.

12reacties

Weekjournaal op Kanaal Helmond stopt

Zoals je hierboven op het YouTube-filmpje en/of bij het weekjournaal op Kanaal Helmond zag, stopt dit weekjournaal. Het ontbreekt de lokale omroep aan voldoende geld. Hoewel aangekondigd als een proef van 3 maanden, hoopten de lokale omroep en kijkers op een verlenging. Dat zit er nu niet in. Tot komende zondagavond 02.00 uur kun je ieder heel uur het laatste weekjournaal op Kanaal Helmond zien.
De vraag is wat de Helmonders daarvan vinden en of dit echt het laatste weekjournaal moet zijn.

71reacties

'Helmond is brandonveiliger'

Hoogwerker Brandweer Helmond

Vrijwilligers en professionele brandweerlieden moeten tegelijkertijd gealarmeerd worden om uit te rukken. Dat stelt Michael Rieter van Helder Helmond in een 'brandbrief' aan het College en de gemeenteraad. Rieter maakt zich zorgen over de manier waarop het werk tussen professionele brandweerlieden en vrijwilligers verdeeld is sinds het invoeren van de 'veiligheidsregio' in juli 2008. De fractievoorzitter van Helder Helmond wil daar volgende maand in de raadscommissie over praten.
Volgens hem werd voorheen heel Helmond bediend door de eigen professionele brandweer. Ná de regionalisering vallen met name een deel van Stiphout, Helmond Noord-West én Mierlo-Hout en Brandevoort niet meer onder de professionals maar worden bediend door de vrijwillige brandweer uit Brandevoort, Aarle-Rixtel of Mierlo. Die komen daardoor vaak pas later ter plaatse dan de professionals die in de kazerne klaar staan om uit te rukken.
Rieter stelt dat daarmee voor een groot deel van de Helmondse bevolking de (brand)veiligheid minder geworden is. De betaalde beroepskrachten moeten in grote stukken van de stad in eerste instantie thuis blijven terwijl de vrijwilligers – die per oproep worden betaald – eerst moeten komen opdraven. Terwijl vaak toch op het materiaal van de beroepsbrandweer gewacht moet worden. Hij noemt dat een zorgwekkende situatie en heeft 'keiharde kritiek' op het functioneren van de veiligheidsregio.

8reacties

Helmondse Heldinnen, inleiding

Wat valt u op bij de volgende woorden:
Kleuterleidster, verpleegster, directrice, schrijfster, wethoudster, chauffeuse, vroedvrouw, advocate, onderwijzeres, moeder, biologe, lerares, herbergierster, heldin…?
Ziet u het?! In een oogopslag kunt u dóór deze woorden zien dat het hier gaat om een vrouw die de functie uitoefent of zo u wilt; dat het vrouwen zijn die dit werk doen.
Nu werd er in de afgelopen jaren vaak bezwaar gemaakt tegen een kledingstuk dat vrouwen verhult, een sluier een nikaab of een boerka. Vrouwen werden daardoor onzichtbaar. Wat mij echter is opgevallen, is dat in onze taal zoiets de laatste decennia meer en meerook gebeurd! Vrouwen worden door de taal onzichtbaar gemaakt. Of, vrouwen lijken het noemen niet waard! Enkel de woorden voor mannen worden gebruikt en daar moeten vrouwen zich dan maar onder schikken. Ik vind het van belang voor vrouwen, voor het zelfrespect van vrouwen, dat ook de taal vrouwen zichtbaar maakt en niet versluierd. Immers woorden roepen in een oogopslag beelden op.
Er zijn ook mensen die vinden vrouwen minder (belangrijk) dan mannen. Daarvan afgeleid is de gedachte dat een functiebenaming specifiek voor een vrouw minderwaardig zou zijn. Er zijn vrouwen die zich minder vinden als directrice dan als directeur. (In Utrecht zit zelfs een vrouw die noemt haarzelf daarom ombudsman. Ik zou in dat geval zeggen: doe dan maar iets aan dat je minder voelen en gebruik niet de taal om dat af te wenden, dus de verkeerde woorden om dat te verdoezelen!
De afgelopen tijd werd er aandacht besteed aan Helmondse helden. Ik heb daar op gereageerd en gevraagd:Lees verder »

26reacties

Kies je slechtste raadslid

Eind vorig jaar werd er 1437 keer gestemd om te bepalen wie het beste raadslid van Helmond is. Zoals bekend werd die poll gewonnen door Damir Ibrovic. Na de beste en slechtste wethouder en het beste raadslid, gaan we de verkiezingspolls op de weblog afsluiten met de laatste.
Welk raadslid bakte er de afgelopen 4 jaar helemaal niks van? Van wie heb je wellicht zelfs nog nooit gehoord, wie heeft er met de pet naar gesmeten, grove blunders begaan of deed het gewoon niet zo goed? Dit is dè kans om je voorkeurstem uit te brengen, maar dan omgekeerd. Wil je jouw stem met een reden omkleden, dan kan dat hieronder.
De uitslag volgt vóór de verkiezingen op 3 maart. Zodat je er wellicht nog iets mee kan. Voor alle duidelijkheid: we vragen opnieuw alleen naar de mensen die nu in de raad zitten en die je dus op hun kwaliteiten kan beoordelen. Onze vraag is simpel: wie vind jij het slechtste raadslid van Helmond?
Het stemmen is heel eenvoudig:
1. Vink het slechtste raadslid aan in de linker kolom bovenaan.
2. Ga naar de felrode button Stem (ruim 10 centimeter onder nummer 38).
3. Klik daarop om je stem te activeren.
4. Nadat je hebt gestemd zie je automatisch de meest actuele tussenstand.

16reacties

In welke straat bevond zich de fotograaf?

Helmond

Vandaag (dinsdag 19 januari) maximaal 3 antwoorden per deelnemer!
Elk antwoord vandaag na je derde antwoord is ongeldig.
Morgen mag je weer zo veel antwoorden geven als je wilt.


Tussenstand:
1 punten: Ad én wilma
-2 punten: Michael Rieter (als de vorige rondewinnaar met 2 minpunten gestart)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
10reacties

Chahim: "Weekendje weg" niet in Helmond

Column Mohammed Chahim PvdA

De politie Eindhoven heeft onlangs, bij monde van de korpsbeheerder en burgemeester van Eindhoven Dhr van Gijzel, laten weten dat men het "Weekendje weg" introduceert in Stratum.

Wie verdacht wordt van misdragingen in het uitgaansgebied in Eindhoven wordt vanaf 15 januari 2010 het hele weekend vastgehouden. De Eindhovense driehoek – politie, officier van justitie en burgemeester – kan dit doen, omdat ze gebruik maakt van de wettelijke mogelijkheid om verdachten van een misdrijf tijdelijk op te sluiten tot dat het onderzoek is afgerond.  En opsluiten omdat dit in het belang is van het onderzoek mag. Echter de maatregelen is de praktijk helemaal niet bedacht om onderzoek te doen, het is enkel een strafmaatregel.

Als politicus geloof ik oprecht in de trias politica van Montesquieu. En ben dus van mening dat de politie niet bevoegd is om te straffen, hier hebben wij rechters voor! Daarnaast is de maatregels bedoeld om andere (stappers) af te schrikken. Het doet mij denken aan het functioneren van de politie in corrupte staten en dictaturen, waar alles geoorloofd is om de burgers onder controle te houden. Wellicht overdrijf ik hier een beetje, maar het maakt mijn punt wel duidelijk.

Overigens is de maatregel niet bedoeld voor mensen die verdacht worden voor mishandelingen en openlijke geweldplegingen met zwaar lichamelijk letsel of geweldplegingen tegen personeel van politie, brandweer en ambulance. Nee, deze mensen vallen onder bestaand beleid en worden voorgeleid aan de Rechter Commissaris. De Maatregel is mijn inziens bedoeld voor gewone burgers die verbitterd zijn door dat lompe gedoe en zich wellicht er ook naar gaan gedragen.

Enerzijds zie ik ook om mij heen dat de maatschappij aan het verharden is en de overheid, zoals nu ook in Eindhoven, keihard wil terug slaan. Laten wij verstandig zijn in Helmond en de nuances niet uit het oog verliezen en dit soort maatregelen in ons uitgaansgebied nooit introduceren. Gewoon omdat het ook anders kan!

Mohammed Chahim
Raadslid PvdA

20reacties

Helmond Sport opheffen (JC)

Morgen begint Helmond Sport weer met de voetbalcompetitie. Dan staan ze, als ik me het goed heb laten vertellen en de weergoden hen wel gunstig gezind zijn, tegenover BV Veendam. Het zal voor de liefhebber wel een mooie wedstrijd worden, daar op De Braak.
‘De Braak’ en ‘Helmond Sport’. Dan gaan als het goed is in Helmond alle alarmbellen rinkelen. Oftewel omdat de club zo nodig een nieuw stadion wil hebben, oftewel vanwege de misdragingen van een deel van de zich supporter noemende aanhang. En voor de echte liefhebber misschien vanwege de sportieve prestaties van ‘hun’ club.
Ik vind het allemaal maar gezeur. Van mij mogen ze die hele club opheffen.
Op de eerste plaats wordt het belang van voetballen zwaar overschat, zowel door de politiek als door de liefhebbers. Het zou goed zijn voor de uitstraling van een stad en voor het aantrekken van bedrijvigheid. Je kan me wat. “Iedereen doet zijn razende best om Helmond goed op de kaart te krijgen en jawel, het wordt weer verpest door een 57-tal artisjokken,” zoals elders op dit weblog gereageerd werd. Ik denk dat alle verhalen over de ‘uitstraling’ van betaald voetbal zwaar overdreven zijn. Mediahypes en een onleefbaar land gedurende ‘belangrijke’ kampioenschappen. Hé, het is maar een spelletje!
Ergens in de jaren 80 heeft een dagblad onderzoek gedaan naar hoeveel van haar lezers nu echt in (alle!) sport geïnteresseerd zijn. Dat cijfer zat ruim onder de 20%. Terwijl wel de halve krant (& andere media) vol staan met sportverdwazing. De kleinste zaalvoetbalclub of paardenliefhebber is al boos als ‘zijn’ clubje niet in de krant staat. Tot ergernis van al die andere mensen die moeten betalen voor deze zinloos gekapte bomen.
Een ander cijfer: er zijn meer mensen in Nederland die met een hengel langs het water zitten dan die lid zijn van een voetbalclub. Terwijl sportclubs waar jeugd en jongeren echt actief bezig zijn een tekort hebben aan kader, aan geld en aan speelvelden, gaat alle aandacht naar dat ene clubje wat elf mensen op het veld weet te zetten voor onbeduidende aantallen toeschouwers. En dat allemaal voor de leden van de Business Club die niet eens naar de wedstrijden kijken. Over oneigenlijke concurrentie met de horeca gesproken. Leve alle voetbalvaders en automoeders die wel elke week weer langs het veld staan.
Ik ga hier niet verder in op de problemen met hooligans en de (kosten van) inzet van de politie. Erger vind ik al die mensen die zichzelf sportief vinden en een voetbalfan als ze niet meer doen dan bij elke wedstrijd voor de tv hangen met een (of meer) krat(ten) bier.
Last but not least: op exact veertien kilometer van De Braak zit een tweede voetbalclubje in Eindhoven. Als we nu eens echt werk van samenwerking en synergie in Zuidoost-Brabant willen maken, lijkt het me niet goed om zo dicht bij elkaar twee complete clubs op te tuigen met alle kosten en ander onzin van dien. Dus als we zo nodig iets met voetbal willen: fuseren die twee (of zelfs drie) clubs. Liefst in een nieuw stadion op Gulbergen. Zijn ze in Eindhoven ook van een hoop ellende af.

                                                          Was getekend,

2reacties

GGG, Luchtballon

GGG Helmond

Zicht krijgen op de plannen van de toekomst, het is mogelijk in het nieuwe  Virtueel Helmond. De gemeente Helmond kreeg de afgelopen jaren veel waardering voor de virtuele 3D-wereld van Helmond. Het project werd zelfs 2 keer genomineerd voor de EU EGovernment Awards.
Virtueel Helmond kent sinds woensdag nieuwe onderdelen zoals vliegen over Helmond in een luchtballon en nieuwe ‘avatars’ (virtuele karakters). Heb je moeite met de besturing? In de Stadswinkel (Frans Joseph van Thielpark 1) is een handig instructieboekje te verkrijgen.
Een hele bijzondere internationale avatar is onlangs ‘reëel’ gesignaleerd boven Helmond. Hij had wat moeite met de besturing en kwam zelf een kijkje nemen.

en kijk zelf maar.
.

7reacties

Nieuws uit West: Project Buiten Om (9)

logo of embleem van Helmonds West under construction

In december is de besluitvorming rondom de wijkontwikkelingsplannen Helmond West en mijn huis definitief geworden. Een geliefd huis raak ik driedubbel kwijt. Eén keer emotioneel, een gekoesterde eigen plek verdwijnt. Twee keer fysiek, het wordt gesloopt voor een nieuwe weg en nog erger, onverkoopbaar in de toekomst. Triest, bitter en zuur. Over de eerste schrik ben ik inmiddels heen. De angst en onzekerheid wat betreft de uitvoering blijft. Met argusogen zie ik het nieuwe jaar tegemoet.

Hopelijk houdt de politiek in Helmond een vinger aan de pols? Het college B&W is op het hart gedrukt, snel en helder de concrete plannen te communiceren, ten uitvoer te brengen en de belangen te behartigen van alle betrokkenen. Wijkbewoners en ondernemers zijn gevraagd mee te denken en mee te doen. Voorstanders van de plannen hebben hieraan gehoor gegeven en wederhoor gekregen.

Anders staat het met de gedupeerden die dankzij de plannen hun huis en/of bedrijf kwijt raken. Sinds de besluitvorming is er geen enkel geluid meer vernomen. Een troost is dat gedupeerden zich verenigd zien in een belangenvereniging. Een vereniging die met open vizier actie onderneemt, belangen behartigt en communicatie en voortgang bewaakt. Een vereniging die meedenkt en zelfs aanbevelingen doet in een zorgvuldig opgetekende Zienswijze.

Het is onbegrijpelijk en getuigt van arrogantie en onzorgvuldigheid dat het college B&W geen enkele inhoudelijke reactie geeft op de Zienswijze. Een Zienswijze die al op 13 november is overhandigd en is ondertekend door 35 leden van belangenvereniging BUITEN(ONS)OM.
Met grote moeite is een ontvangstbevestiging losgepeuterd. Hierin kondigt de gemeente aan dat zij binnen 6 weken (lees: voor 21 december) zal reageren. Helaas hult de gemeente Helmond zich liever in bureaucratie en navelstaarderij dan gedupeerde wijkbewoners en ondernemers te bedienen van een fatsoenlijk antwoord. Gemeente Helmond hanteert liever het credo: horen, zien en zwijgen.

Zonder inhoudelijke reactie te geven is het dan ook wrang om op 23 december een brief van de gemeente Helmond op de kerstmat te zien vallen, met daarin de aankondiging dat een vertegenwoordiger van de afdeling Grondzaken, in januari contact op gaat nemen met gedupeerden over de aankoop van hun huis en/of bedrijf. Een beroerde timing en tactiek. Zeker als je in ogenschouw neemt dat de vertegenwoordiger eerder verstek liet gaan in zijn voornemen, met alle gedupeerden in september 2009 al een afspraak te maken.

Zaken vooruitschuiven of uitstellen en het informatie stil- of achterhouden biedt geen vertrouwen voor goede onderhandelingen. Een Nieuwjaarsboodschap van gemeente en woCom aan wijkbewoners met daarin de woorden als … wij doen het niet alleen, maar samen met u … laat uw stem horen en breng ideeën naar voren … is daardoor nauwelijks geloofwaardig te noemen. Vooralsnog wacht belangenvereniging BUITEN(ONS)OM op antwoord.

Mien

14reacties

Kanaal Helmond niet voor Helmond (JC)

Kanaal Helmond noemt zich ‘de televisiezender van de lokale omroep’. Nu heb ik in de anderhalf jaar dat dit kanaal bestaat nog nauwelijks televisie daarop gezien en het verband met de lokale omroep ontgaat mij ook. Wat ik aan televisie zie, zijn voornamelijk de wekelijkse reclame- (pardon: voorlichtingsfilmpjes) van de gemeente.
Wat me wel opvalt, is dat Kanaal Helmond zo geheten serviceberichten op de kabelkrant zet. Service vooral voor Kanaal Helmond zelf, is me al vaker opgevallen. Maar deze week loopt het wel heel erg de spuigaten uit. De “grootste carnavalsoptocht van het zuiden” zal dit jaar niet meer op Kanaal Helmond te zien zijn, bericht de wat grauw uitgeslagen kabelkrant. “Hiertoe heeft de stichting stadspromotie besloten,” vervolgt het bericht. Om te eindigen met: “Geen goed voorbeeld van Citymarketing”, volgens Van Langen Mediaproducties die samen met Stadspromotie tekende voor de tv registratie.”
Hier staat dus (in behoorlijk kreupel Nederlands) dat de stichting stadspromotie niet wil betalen zodat ‘Van Langen Mediaproducties” de carnavalsoptocht kan opnemen en uitzenden.
Dat stadspromotie overhoop ligt met de gemeente, zal bekend zijn. Deels vanwege de bodemloze geldput die deze stichting dreigt te worden, deels vanwege de terecht omstreden vraag of je de stad promoten wel op deze manier moet aanpakken. Ik krijg het gevoel dat stadspromotie hier over de ruggen van de mensen die zo’n optocht liever warm voor de buis bekijken deze ruzie probeert uit te vechten.
Maar veel kwalijker vind ik de rol van ‘Van Langen Mediaproducties’. Een bedrijf dat overigens om slechts één persoon draait. Onder het mom van service of, erger nog nieuwsgaring, wordt hier ordinair stemming gekweekt. Dat is politiek bedrijven met je medium of op z’n minst verkapte reclame.
Dit is bovendien niet de eerste keer dat ‘Van Langen Mediaproducties’ zich hieraan bezondigt. Eerder gebeurde dat onder meer met het niet doorgeven van dit kanaal per glasvezel, waardoor in ieder geval in Brandevoort Kanaal Helmond niet ontvangen kan worden. Ook daar was Van Langer er erg snel bij om vooral ten bate van zichzelf te berichten.
Zoals ik het begrijp, zou Kanaal Helmond geld in het laatje moeten brengen voor de lokale omroep. Volgens mij is het enige doel geld in het laatje brengen voor de heer Van Langen persoonlijk. Van professionele verslaggeving is hier in ieder geval nooit sprake.
Om dit kabelkrantje maar eens te parafraseren: aldus Jean Cat.

                                                          Was getekend,

48reacties

Van wie zijn die folders?

Helmond

Hierboven staan 5 door ons genummerde delen uit foldertjes van Helmondse horecazaken.De vraag is natuurlijk van wie welk foldertje is.
Om het niet al te moeilijk te maken (vanwege de soms lastige en ook wisselende bedrijfsnamen) vragen we je naar de straatnamen volgens Google Maps. De straatnamen waar die zaken volgens de betreffende folder gevestigd zijn, plaats je op volgorde onder elkaar.
Geef je als eerste binnen 24 uur alle 5 straatnamen in de juiste (!) volgorde levert je dat 2 punten op. Na 24 uur volgt eventueel de eerste hint en toevoeging en is er weer ‘gewoon’ 1 punt te scoren.


Tussenstand:
1 punten: Ad
-2 punten: Michael Rieter (als de vorige rondewinnaar met 2 minpunten gestart)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
2reacties

Niessen: feestelijke aftrap campagne

Column van Ellen Niessen van de VVD Helmond

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en de VVD Helmond is er klaar voor. Op vrijdagavond heeft onze lijsttrekster de feestelijke aftrap voor de campagne gegeven tijdens onze Nieuwjaarsborrel.

Met een nieuwe kandidatenlijst waarop zowel kandidaten uit het bedrijfsleven, de agrarische sector, onderwijs en overheid vertegenwoordigd zijn. Een lijst dus met zowel studenten, werkenden, ondernemers, jongeren en ouderen! En de enige lijst met twee vrouwen aan de top: lijsttrekker Yvonne van Mierlo en ondergetekende.

De campagne zal in sommige opzichten verschillen met die van vier jaar geleden.

We willen veel meer de verbinding maken met de inwoners van alle wijken in Helmond. In het verleden werd wel eens de kritiek geuit dat wij met name een partij zouden zijn voor bepaalde wijken. Welnu, met die veronderstelling willen wij  voor eens en altijd afrekenen. De VVD is er namelijk voor iedereen die iets van zijn of haar leven wil maken. En voor ons geldt dat niet je afkomst maar je toekomst telt.

Dit principe geldt zowel voor inwoners als voor het bedrijfsleven. Wij zijn trots op het Helmondse bedrijfsleven en willen onze ondernemers graag ondersteunen in het realiseren van hun ambities! Daarnaast willen wij het ondernemen in Helmond aantrekkelijker maken zodat ook nieuwe bedrijven zich gaan vestigen in Helmond. Hoe? Door:
   • Stimuleren van economisch ontwikkeling en het creëren van werkgelegenheid
   • Een goede aansluiting onderwijs bedrijfsleven
   • Een goede Bereikbaarheid
   • Veiligheid

Mijn persoonlijke insteek daarbij is het creëren van ruimte voor kansen en deze met twee handen grijpen!

Om deze ruimte te creëren zal de afstemming tussen onderwijs en bedrijfsleven substantieel moeten verbeteren. Dit kan door gestructureerd samen te werken en ook hier te kijken naar de toekomstige vraag naar arbeidsplaatsen. Ook hier geldt dus dat de vraag naar arbeidsplaatsen leidend moet zijn! Niet alleen de jeugdige werkzoekende maar zeker ook de oudere werkzoekenden hebben recht op een passende baan.

Ook een goede bereikbaarheid is van cruciaal economisch belang! De kosten van het fileleed komen volkomen onterecht op rekening van de werkgevers. Een bedrijf zal zich daarom wel bedenken om zich te vestigen op een locatie die slecht bereikbaar is. Daarom moet onze infrastructurele capaciteit wordt uitgebreid. De aanleg van de ruit ten noorden van Helmond is van grote noodzaak omwille van de ontlasting van de Helmondse wegen. Doorgaand verkeer dient eenvoudigweg om de stad heen geleid te worden.

Veiligheid
Een ander traditioneel speerpunt van beleid van de VVD is veiligheid. Zonder veiligheid geen goed leefklimaat en geen goed ondernemersklimaat. Het is daarom essentieel om in overleg met wijkraden, winkeliers en het bedrijfsleven locale integrale veiligheidsplannen op te stellen. De VVD ondersteunt initiatieven die de veiligheid voor wijkbewoners, winkeliers en bedrijven vergroten en hen de mogelijkheid bieden om onder meer de veiligheid en de kwaliteit van hun omgeving te verbeteren. Ook staan wij uitbreiding van cameratoezicht zodat de grijpkans op criminelen en daders groter wordt en ons gevoel van veiligheid toeneemt.

Over vijf weken zal ik u over de voortgang van onze campagne berichten.

Ellen Niessen
Raadslid VVD

GGG, Opschepperij?

GGG Helmond

Begin december spraken we over onze collega die zo graag opschept over zijn auto en rijvaardigheid. Inmiddels staat zijn auto door het incident op de sloop bij Piet Keijzer.
Enkele dagen later kreeg hij daarom een andere leasebak. Over die auto schept hij niet op. In al zijn wijsheid besloot onze grote baas namelijk om hem dit keer geen BMW meer te geven. Maar over zijn rijvaardigheid blijft hij maar opscheppen.


.