Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 116982 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

2 Jongens vast voor zware mishandelingen

De politie heeft maandagmorgen twee Helmondse jongens (17 en 18 jaar oud) aangehouden op het politiebureau. Het tweetal wordt ervan verdacht dat zij verantwoordelijk zijn voor een aantal zware mishandelingen in 2012.
De mishandelingen vonden allemaal plaats in de tweede helft van 2012. In totaal waren er vijf slachtoffers, allemaal mannen. Zij werden allen geschopt of geslagen door één of meer jongeren en liepen daarbij diverse verwondingen op. Eén slachtoffer raakte ernstig gewond aan het hoofd en een ander slachtoffer verloor enkele tanden. De mishandelingen vonden schijnbaar zonder aanleiding plaats, in de omgeving van het Warandepark of aan het einde van een stapavond als de jongeren op de terugweg waren uit het centrum van Helmond.
De politie in Helmond is naar aanleiding van deze mishandelingen direct een rechercheonderzoek gestart. In totaal werden daarbij 15 jongeren door de politie gehoord. Zij worden allen verdacht van enige vorm van betrokkenheid bij één of meerdere incidenten. Het onderzoek leidde uiteindelijk tot de aanhouding maandagmorgen van de 17-jarige en 18-jarige jongens. Zij zouden bij meerdere mishandelingen betrokken zijn. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
5reacties

Buurman verantwoordelijk voor ontslag

In september is het overdag vaak nog aangenaam, maar ’s avonds en ’s nachts kan het aardig afkoelen. Ik heb dan regelmatig last van een loopneus. Mensen die mij persoonlijk kennen, weten dat mijn neusomvang dusdanig groot is dat ik dan extra maatregelen moet nemen. Vrijdagavond, voor de wedstrijd tegen Almere City, wilde ik geen risico nemen en nam ik naast mijn gebruikelijke stoffen zakdoek een extra doos tissues mee. Gewapend met de doos doekjes, het nodige optimisme en hoop op een goede afloop, snelde ik naar de Braak. Het viel niet mee om de stewards bij de ingang ervan te overtuigen dat de doos die ik bij me had geen 150 klapper was, maar dat de inhoud 150 onschuldige zakdoekjes bevatte. Gelukkig had de Hoofdsteward wel Engels op de MAVO gehad en mocht de doos na een grondige vertaling, met behulp van een woordenboek, mee de tribune op.
Lees verder »

5reacties

Eric Meijers ontslagen bij Helmond Sport

Bestuur en directie van Helmond Sport hebben besloten de samenwerking met Eric Meijers per direct te beëindigen. Dat werd vanochtend bekend gemaakt.
Dit besluit is genomen op basis van een langer intern proces aldus de club. Zij hebben er op dit moment geen vertrouwen in dat Eric Meijers de eerder gestelde gezamenlijke doelstellingen kan halen. Assistent-trainer Mario Verlijsdonk zal de taken van hoofdcoach per direct overnemen. Helmond Sport gaat zich intern beraden over de toekomst en hoe deze functie verder ingevuld gaat worden.
Eric Meijers kwam vorig seizoen van het Groesbeekse Achilles ’29 naar Helmond. Waar Meijers’ eerste seizoen succesvol verliep, begonnen Helmond Sport dit tweede seizoen stroef. Afgelopen week werd in de KNVB-beker verloren van de amateurs van IJsselmeervogels, gisteren bleek in de competitie Almere te sterk. Op dit moment staat Helmond Sport negende in Jupiler League (4 keer winst, 2 keer gelijk en 4 keer verlies).

Helmondse dieven in Aarle-Rixtel gepakt

Vrijdagmiddag rond 15.25 uur zijn op de Bakelseweg in Aarle-Rixtel een 31-jarige en een 34-jarige man uit Helmond aangehouden. De twee worden er van verdacht geprobeerd te hebben lood en oud ijzer te stelen uit een leegstaand pand aan de Bakelseweg.
Een getuige belde de politie dat twee mannen zich verdacht ophielden in de buurt van het pand. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen zij de twee verdachten aan in het pand. De twee gingen er te voet vandoor, maar konden even later worden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

5reacties

Wim Daniëls: Helmond boekenstad

De laatste jaren hebben nogal wat boekhandels het loodje gelegd in het land. Ook in de omgeving van Helmond is dat het geval geweest. Asten verloor zijn bekende boekhandel Hub Berkers, al is die op kleinere schaal elders in Asten doorgegaan. Someren verloor Van de Moosdijk, dat nog wel een vestiging heeft in Nuenen. In Deurne, sloot geruime tijd geleden al boekhandel Noud van den Eijnde, al heeft Deurne gelukkig nog wel boekhandel Berkers.
In Helmond zelf is het aanbod van boekhandels nog ‘heel goed’ te noemen. Helmond heeft enkele kleine boekhandels, die ook andere ‘waar’ aanbieden, en twee grote. Die grote boekhandels zijn De Ganzenveer (oude Aa) en De Roij & Boschman (op de Markt). Beide boekhandels kunnen zich meten met de beste boekhandels van ’t land, zowel qua aanbod van boeken als qua vakkennis van de boekverkopers. Lees verder »

René Walenberg de nieuwe directeur Atlant

Het bestuur van de Atlant Groep heeft met ingang van 1 oktober René Walenberg benoemd tot algemeen directeur van de Atlant Groep.
Drs. L.G.M. (René) Walenberg heeft het volle vertrouwen van het bestuur en ook de Ondernemingsraad en de Raad van Advies hebben omtrent deze benoeming unaniem positief geadviseerd. Daarmee volgt hij Theo van Kroonenburg op, in de afgelopen maanden was René als waarnemend algemeen directeur al in functie. Tot op heden was hij concerncontroller en directeur Concernstaf.
Het directieteam van de Atlant Groep bestaat verder uit Paul Verbakel, directeur Groepsdetacheringen, René Niks, directeur Arbeidsintegratie, Sjir Rouschop, manager Financiën & Informatievoorziening en Erwin Vergouwen, manager HRM & Juridische zaken (tevens concerncontroller).
“Onder aanvoering van dit team zal de Atlant Groep de uitgezette koers als intermediair tussen de vraag van werkgevers en het aanbod van arbeidscapaciteit met innovatieve en creatieve concepten vorm blijven geven” zo laat het bedrijf in een persbericht weten.
Naast algemeen directeur van de Atlant Groep is de heer Walenberg ook benoemd tot directeur van Atlant Direct Werk B.V. en Atlant Catering B.V. Ook zal hij de Atlant Groep vertegenwoordigen in de aandeelhoudersvergaderingen van Dariuz b.v. en Callant b.v.

2reacties

Controle: 1 op de 3 bleek opgevoerd

Van de 64 gecontroleerde scooters en bromfietsen bleken er gisteren 22 opgevoerd. De betreffende berijders zijn daarvoor op de bon geslingerd.
Die politiecontrole was gistermiddag op de Deltaweg, bij NS-station Brouwhuis. Veel van de betrapte overtreders werden (onder meer vanuit de Rijpelberg) met de hulp van politiemotoren naar die plek geleid. Daar werden deze gemotoriseerde tweewielers door studenten van de politieacademie op de testbank gezet. De hoogst gemeten snelheidsovertreding bleek gisteren 30 km/u. Die werd geconstateerd bij zowel een snorfiets als een bromfiets, die respectievelijk 25 km/u en 45 km/u mogen.
Daarnaast kreeg 1 persoon een bon omdat die geen rijbewijs had.

3reacties

Naw en Vruuger CCXL

1985

Naw zie je vanaf de Prins Karelstraat de vernieuwde Wezelstraat.
Vruuger (1985) ondergingen de toenmalige huizen een flinke renovatie.
Om begin deze eeuw de volledige metamorfose ten opzichte van Vruuger kracht bij te zetten, kreeg de Dierenbuurt een nieuwe naam: Vossenberg. In feite helemaal geen nieuwe naam, want in de 15e de eeuw werd die naam al voor dit deel van Helmond gebruikt.

Ontuchtige verpleger (62) voor de rechter

Tegen een verpleegkundige uit Helmond eiste het Openbaar Ministerie vandaag voor de rechtbank in Den Bosch een werkstraf van 125 uur en 1500 euro schadevergoeding voor het slachtoffer.
De 62-jarige Helmonder wordt verdacht van ontuchtige handelingen met deze vrouwelijke patiënt. Zijn ontucht met haar vond plaats van januari tot en met november in 2007 buiten de instelling waar hij werkte. We weten niet welke instelling dat is.

Ongeval op de Europaweg

Vanmiddag kort voor 3 uur was er een ongeluk op de Europaweg ter hoogte van het tankstation Esso Relou. Een kind dat in de personenauto zat, werd in de ambulance onderzocht en kon daarna weer naar de moeder. Verder zijn er geen gewonden gevallen.
De auto is tegen de boom gekomen, de oorzaak van het ongeval is onbekend. Harrie Grijseels maakte onderstaande foto.

1reactie

ORO-cliënten starten Eetpunt De Rijpel

Dinsdag 8 oktober start in wijkcentrum De Brem het eet- en ontmoetingspunt ‘E-op De Rijpel’. Cliënten van ORO die in de Rijpelberg wonen, verzorgen daar dan elke 2 weken een 3-gangenmenu. Dat wordt geserveerd tussen 12.00 en 15.30 uur en kost 5 euro per persoon.
Door dit samenwerkingsverband tussen zorgorganisatie ORO en de Wijkraad Rijpelberg hebben deze ORO-cliënten met een geestelijke beperking een zinvolle dagbesteding en worden zij meer betrokken bij de wijk en haar bewoners. Wijkbewoners kunnen in het wijkcentrum aan het Rijpelplein voor weinig lekker eten en elkaar ontmoeten. Na het eten kan er om onder het genot van een kop koffie een praatje worden gemaakt of een spelletje gespeeld.
Voor meer informatie en reserveringen neem je contact op met Anneke van den Reek via telefoonnummer 06-24416684 of via e-mail: [email protected].

Ariza Brabants ‘Groen bedrijf van de maand’

Ariza BV aan de Korendijk op het industrieterrein is door de provincie Noord-Brabant uitgeroepen tot ‘Groen bedrijf van de maand’. “Hun bedrijfsvoering is duurzaam, transparant en biedt op zoveel terreinen meerwaarde” aldus de provincie. Uit handen van gedeputeerde Johan van den Hout (ecologie en handhaving) ontving directeur Ari de Kimpe (rechts op de foto) de bijbehorende oorkonde voor de maand september.
Ari de Kimpe zag 22 jaar geleden al een markt in de combinatie van biologische natuurvoeding en duurzaamheid. Zonder dat er ook maar enige vraag naar was, begon hij toen met de productie van biologische fruitsapconcentraten. Hij startte in Turkije, inmiddels is het familiebedrijf groter en nóg internationaler gegroeid. Ariza heeft nu een eigen fabriek in Turkije en boomgaarden in China, Polen en Turkije. Grootafnemers zijn de gezondheidszorg en de babyvoedingssector. Ook in Zuid-Amerika en China worden nu zaken gedaan. Ariza verhandelt jaarlijks ruim 20.000 ton biologisch fruit en groente afkomstig uit eigen projecten.
Omdat Ariza de hele keten (van vruchtenteelt tot productie, opslag en distributie van de producten beheerst, kunnen zij de kwaliteit waarborgen. Zodoende is het een grote speler geworden op het gebied van de productie en distributie van biologische babyvoeding. Koop je een ‘fruithapje’ voor je baby, grote kans dat Ariza er aan mee heeft gewerkt. Naast biologische producten is dit bedrijf met zo’n 35 medewerkers wereldwijd ook actief in fair trade producten.
De provincie reikt iedere maand een oorkonde uit voor een ‘groen’ bedrijf in Noord-Brabant. Hiermee wil zij de Brabantse bedrijven stimuleren om duurzaam te ondernemen.

Man vast voor 7 ton-faillissementsfraude

De FIOD heeft dinsdag een 22-jarige man uit Helmond aangehouden op verdenking van faillissementsfraude. Samen met een 46-jarige vrouw en een 56-jarige man uit het Limburgse Helden en een 50-jarige man uit het Brabantse Sint-Michielsgestel wordt hij verdacht van het ontvreemden van ongeveer 700.000 euro uit de boedel van een failliet bedrijf dat handelde in teakmeubelen.
De FIOD heeft vandaag doorzoekingen uitgevoerd in 2 bedrijfspanden en 3 woningen. Daarbij is beslag gelegd op de administratie. Er is ook beslag gelegd op banktegoeden en contant geld van verdachten om zoveel mogelijk onrechtmatig verkregen voordeel te kunnen afpakken. Het strafrechtelijk onderzoek, onder leiding van het Functioneel Parket, ging van start nadat de curator aangifte had gedaan. Ook werden er op 2 locaties hennepplantages aangetroffen. De afhandeling hiervan is overgedragen aan de politie.
Het handelsverkeer berust in belangrijke mate op vertrouwen, aldus het Ministerie van Financiën in haar persbericht. Faillissementsfraude ondermijnt dat vertrouwen en brengt de maatschappij schade toe. Daarom treedt de overheid hier tegen op.

1reactie

Man met vleesmes bedreigt agenten

De politie heeft dinsdagochtend rond 3.00 uur op de Leliestraat in Helmond-Oost een 34-jarige Helmonder aangehouden voor verboden wapenbezit.
Surveillerende agenten zagen de man daar lopen terwijl het lemmet van een vleesmes uit zijn jaszak stak. Toen zij de man aanspraken en wilden fouilleren, beledigde en bedreigde hij de agenten. Daarop werd de verdachte aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Inbreker gepakt na gevaarlijke achtervolging

De politie heeft dinsdagochtend rond 4.30 uur op de Deurneseweg in Helmond een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij zou kort daarvoor hebben ingebroken bij een bedrijf aan het Achterbroek in Lierop.
Gewaarschuwde agenten zagen in de buurt van het bedrijf een bestelauto rijden die mogelijk bij de inbraak betrokken was. Op de N612 ging de auto er met hoge snelheid vandoor in de richting van Weert. Tijdens een achtervolging die daarop volgde nam de bestuurder van het voertuig grote risico’s. Zo passeerde hij in zeer dichte mist met regelmaat de doorgetrokken streep en trapte de hij meerdere malen op de rem op het moment dat de politie achter hem reed.
Uiteindelijk kwam het voertuig op de Deurneseweg in Helmond in de berm tot stilstand, waarna de verdachte uitstapte en er te voet vandoor ging. Achtervolgende agenten konden hem echter snel achterhalen en aanhouden. Uit onderzoek bleek dat de gebruikte bestelbus was gestolen. In het voertuig troffen agenten kerstartikelen aan die kort daarvoor bij het bedrijf waren weggenomen. In de buurt van het bedrijf werden nog enkele dozen met daarin kerstspullen aangetroffen. De politie doet verder onderzoek naar de inbraak en de verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

74reacties

Obragasterrein wordt stadspark

– PRIMEUR –
Het braakliggende Obragasterrein wordt voorlopig een stadspark. Tenzij Xperience World heel erg snel met een flinke berg geld over de brug komt, wordt dit terrein omgetoverd tot een park met gras, wandelpaden en bankjes. Dat bevestigde een woordvoerster van de gemeente aan de weblog. Zij liet weten dat wethouder Frans Stienen deze vergevorderde plannen nu verder aan het uitwerken is. Met die tijdelijke groene invulling wordt voorkomen dat de zandvlakte tegenover het Havenplein, in afwachting van de definitieve bestemming, nog jarenlang braak blijft liggen.
Lees verder »

3reacties

Janssen: Mooi aan Helmond …

Column Maarten Janssen Raadslid D66 (lid fractie SDOH-D66-Helmondse Belangen) HelmondMooi aan Helmond is het grote aantal vrijwilligers, jong en oude dat elk op zijn of haar eigen wijze bezig is voor en met andere Helmonders, maar ook met en voor bezoekers van buitenaf. Elke dag kun je ze op veel verschillende plekken in onze stad tegenkomen. Dit is ook weer gebleken bij de Open Monumenten Dagen waarop er veel deining was in de stad. Ik moet u eerlijk bekennen dat ik wat dat betreft nog wekelijks blij verbaasd en verrast word.Lees verder »

1reactie

3 Mannen op inbrekerspad aangehouden

De politie heeft zaterdagochtend omstreeks 01.30 uur een 36-jarige man uit Liessel, een 30-jarige man uit Uden en een 38-jarige man uit Eindhoven aangehouden op de Vlamovenweg (op Bedrijventerrein Schooten) op verdenking van diefstal.
De auto, die opviel door het rijgedrag van de bestuurder, werd door de politie gecontroleerd. In die auto lag inbrekerswerktuig en een aggregaat, die vermoedelijk van diefstal afkomstig is. Tevens hadden de mannen vieze handen. Het drietal is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. De auto is in beslaggenomen.