Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Man wil gestolen bestek via internetverkoop

De politie hield gisteravond in zijn woning in Helmond een 39-jarige man aan op verdenking van heling van gestolen zilveren bestek.
Het bestek zou gestolen zijn bij een inbraak in een woning in Aarle-Rixtel op vrijdag 25 juli. De bewoonster ontdekte dat haar zilveren bestek op internet te koop werd aangeboden. De verkoper werd gecontacteerd en vervolgens werd de politie gewaarschuwd. Agenten gingen gisteravond poolshoogte nemen en troffen zilveren bestek aan in het pand. De verdachte zit voor verder onderzoek vast.

Man geschopt en geslagen in horecazaak

De politie hield vandaag een 46-jarige Helmonder in zijn woonplaats aan op verdenking van mishandeling.
De verdachte zou gisteren in een horecagelegenheid aan de Havenweg in Helmond een 50-jarige man hebben mishandeld. Het slachtoffer werd in zijn gezicht geslagen en viel vervolgens op de grond waar op hem ingeschopt werd. De 46-jarige Helmonder zit vast voor verder onderzoek.

8reacties

Helmonder mishandelt zijn ex in Mierlo

Agenten hielden vanochtend rond 9.00 uur in Helmond een 46-jarige Helmonder aan op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin.
De 46-jarige ex-vriendin uit Mierlo zou maandagavond 28 juli tussen 19.30 en 20.15 uur zijn mishandeld door de verdachte. De vrouw arriveerde in haar auto op een parkeerplaats aan de Arkweg in Mierlo waar de man de deur van haar auto opengetrokken zou hebben en haar tegen het hoofd zou hebben geslagen. Hij zit vast voor verder onderzoek.

19reacties

Van den Waardenburg: Betaald parkeren

‘Onvrede over parkeren op Suytkade Helmond: bewoners moeten zelf ook betalen’ zo luidt de titel van het artikel in het ED van 16 juli 2014. Voornamelijk de Annawijk heeft al lange tijd te maken met parkeeroverlast. Overlast die voornamelijk wordt veroorzaakt door langparkeerders, zoals treinreizigers en gemeenteambtenaren. Om de parkeeroverlast in de wijken, waaronder de Annawijk en Suytkade te beëindigen of te voorkomen is op 3 december 2013 het beleidsstuk ‘Parkeerregulering en tarieven en vergunningenbeleid’ in de raadsvergadering van Helmond besproken. In dit beleidsstuk is voorgesteld om de bewoners van de Annawijk en Suytkade een tarief te laten betalen voor de eerste en tweede parkeervergunning, op basis van kostendekkendheid respectievelijk € 4,- en € 12,- per maand. Het is echter zeer wrang om de bewoners van deze wijken te confronteren met kosten voor parkeerregulering. Zeker nu deze wijken volgens het beleidsstuk niet eens behoren tot het centrum of de rand.
Lees verder »

2reacties

Aanrander met 2 pijnlijke/rode ogen

Een 29-jarige vrouw was vannacht op stap in Helmond. Zij verliet rond de klok van 01.15 uur samen met een vriendin het horecagebied vanaf de Borrelbar aan de Steenweg. Zij staken samen de Veestraatbrug over en liepen Café De Kei aan de Kasteellaan voorbij, waarna haar vriendin haar fiets pakt en huiswaarts gaat.
De 29-jarige vrouw loopt vervolgens alleen door langs het kanaal en hoort dat zij wordt aangeroepen door een onbekende man van tussen de 20 en 25 jaar, op een fiets. Ze loopt richting de brug bij het kasteel en steekt het kanaal over richting de doorgang Boscotondo, richting Frans Joseph van Thielpark, waarna zij wordt aangerand. De vrouw weet aan haar belager te ontkomen door met 2  vingers in de ogen van de man te prikken, waarop hij op de vlucht slaat.
De gezochte man heeft een getint uiterlijk, droeg een wit T-shirt met zwarte letters. Heb je iets gehoord of gezien? Herkent je het signalement? Is er iemand in jouw omgeving die 2 pijnlijke ofwel rode ogen heeft? Bel dan met de politie via 0900 – 8844 of anoniem via M. 0800-7000 en vermeld het registratienummer: 2014100763.

1reactie

Er is nu LED-verlichting op de Traverse

De Kasteel Traverse krijgt duurzame LED-units die meer licht geven dan de oude verlichting. Tegelijkertijd worden de lichtmasten geschilderd.
Deze werkzaamheden met een hoogwerker vinden plaats tussen de Boerhaavelaan en Burgemeester van Houtlaan. De lichtmasten op de Traverse-brug worden overgeslagen, want die masten staan er pas enkele jaren. Het is de bedoeling dat alle werkzaamheden eind augustus klaar zijn.
De eerste foto werd gisteravond gemaakt. Links de nieuwe LED-verlichting, rechts zie je de oude verlichting. Vandaag werd die oude verlichting vervangen, Martijn van Stratum maakte de andere foto’s. Een hele verbetering volgens hem, de lichtvervuiling in zijn woning aan deze doorgaande weg is vrijwel nul.

2reacties

Grommetje: Helmonder zijn

Het is een zonovergoten donderdag als ik mij laat vallen op een van de bankjes op het Palladium voor O.B.S. Brandevoort, waar kindervakantieweek Brandevoort haar jaarlijkse midzomeravondfeest viert. Het is er gezellig en het plein is een zee van kleurrijke zomerkleuren, gedomineerd door de kanariegele shirts van KVW Brandevoort. Ruim 1.000 kinderen storten zich dit jaar op het festijn, dat met recht één van de mooiste is van onze regio.

Naast mij schuift een goede bekende aan en even later zijn we verwikkeld in een prettig gesprek. We praten over de wijk en over de prachtige zomerdag, hopelijk een opmaat naar meer. We praten over de stad en al haar beslommeringen…. En, we praten plots over de weblog.Lees verder »

Man met hennep in tuin gaat agenten te lijf

Vanochtend werd een 30-jarige man uit Helmond aangehouden omdat hij politiemensen te lijf was gegaan. De man had hennepplanten in zijn achtertuin.
De politie nam poolshoogte bij het huis van de verdachte in de wijk Mierlo-Hout omdat uit informatie bleek dat er mogelijk hennep zou worden gekweekt. Agenten zagen dat in de achtertuin van de woning hennepplanten stonden. Dat bleken er later 19 te zijn. Zij spraken de bewoner aan, die op dat moment ook in de achtertuin stond. Hij liep echter naar binnen en kwam snel terug met een honkbalknuppel in zijn handen. Daarmee bedreigde hij de betreffende agenten. Toen ze de tuin betraden kwam de man met geheven knuppel op hen af, waardoor ze zich genoodzaakt voelden pepperspray te gebruiken.
De man liep hierop zijn huis in, maar sloeg eerst nog wat om zich heen en gooide een flinke plank richting de politieagenten. Zij moesten opzij springen om niet te worden geraakt. De man vluchtte vervolgens via de voorzijde zijn huis uit. Hij bleek zich in de tuin van een naburige woning te hebben verstopt, maar werd gevonden. Hij staakte direct zijn verzet en ging rustig mee naar het bureau. Hij zit vast.

1reactie

Vluchtende inbrekers in de kraag gevat

Twee Helmonders van 20 en 24 jaar werden vannacht op heterdaad aangehouden voor een woninginbraak aan de Sperwerstraat in Helmond Noord. Ze zitten vast voor verder onderzoek
De politie werd gealarmeerd door een alerte buurtbewoner die vertelde dat er werd ingebroken in de betreffende woning. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze dat twee verdachten er te voet vandoor gingen. Eén van hen kon na een achtervolging door de wijk worden opgepakt. Een tweede verdachte had zich verstopt in de tuin van een woning in de omgeving. Hij werd echter getraceerd en ingerekend. Bij de verdachten werden sieraden aangetroffen die vermoedelijk bij de inbraak waren buitgemaakt. Deze zijn in beslag genomen. Van de woning bleek een ruit te zijn vernield om binnen te kunnen komen.

5reacties

Invalbestuurster dronk nog veel meer

Gisternacht omstreeks 02.25 uur zagen politieagenten een personenauto rijden over de Biesbosch in Brouwhuis die over de verhoogde middengeleider botste. Bij staandehouding verklaarde de bestuurder dat hij niet had mogen rijden, omdat hij een maatregel op zijn rijbewijs had en ook teveel alcohol had gedronken om te mogen autorijden. De man werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
De bijrijdster werd met de auto achtergelaten op de plaats van staandehouding. Haar werd medegedeeld dat zij eveneens niet mocht autorijden, omdat zij ook onder invloed was van alcohol. Tegen het advies van de politie reed zij echter later de auto wel naar huis en werd zij voor de deur van haar woning eveneens aangehouden voor rijden onder invloed.
De mannelijke bestuurder blies een promillage van 0,9 en de vrouwelijke latere bestuurder 2,07 promille. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

2reacties

Meisje (15) met downsyndroom vermist

Vanaf vanochtend 09.00 uur is een 15-jarig meisje met het syndroom van Down vermist vanaf de Spoorstraat (achter het station).
Zij heet Twani en is 15 jaar maar ziet eruit als 9-jarige. Zij is tussen de 1.40 en 1.50 meter lang, rijdt op een roze meisjesfiets en heeft blond haar in een vlecht. Zij draagt een spijkerbroek en een wit/paars baseballvest met op de mouw het nummer 85. Op de achterzijde van het vest staat de tekst: ‘ WM 685 University’.
Heb je tips, bel dan meteen de politie op 112.

22reacties

Smits: Namen!

Geachte lezer van deze column, was u ook zo verbaasd toen in het ED de nieuwe naam van de samengevoegde evenementen van Artimond en Jazz in Catstown las. Ik wel! Waarom H2O ? Dat is toch de scheikundige aanduiding voor water! Of ben ik nu helemaal van de wap ?
Wie bedenkt zo’n naam om een kunst en muziek evenement naar “water” vernoemen?
Mij ontgaat echt de logica. Zullen straks muzikale en kunstminnende mensen wel die link kunnen leggen? Volgens mij niet.
Nu zijn we in Helmond best goed in het naamgeven. Want om bijv. een muziekcentrum naar Plato, een beroemd wijsgeer, te vernoemen en die vervolgens weer opnieuw te vernoemen naar LAKEI , een schildknaapje, sloeg natuurlijk ook nergens op. En als je Gavioli-zaal ziet staan denkt een buitenstaander dan gelijk aan een draaiorgelmuseum? Insiders wel want die weten dat Gavioli de uitvinder is van het orgelboek. Of denk je bij Jan Visser Museum gelijk aan een streekmuseum!Lees verder »

3reacties

Lucy over saamhorigheid

Daar zit ik dan, op m’n benske, bij het Kasteel. Ik had me voorgenomen om, nu de zomervakantie eraan komt, nog één keertje flink uit te halen naar alles dat er mis is in ons mooie Helmond. Voordat ik m’n pen opberg voor de komende zonovergoten weken even lekker al die frustratie eruit te schrijven.

Over het nieuwe stadspark, dat als symbool voor de toestand van de Helmondse binnenstad als lege, kaalgeslagen vlakte erbij ligt, hopend op betere tijden.Lees verder »

2reacties

Jongen slaat en bedreigt 58-jarige man

De politie heeft vrijdagavond 18 juli 2014 rond 19.15 uur een 16-jarige jongen uit Helmond aangehouden in de buurt van zijn woning.
Eerder op de dag was er een conflict geweest tussen een 58-jarige buurtgenoot en de familie van de verdachte. Deze laatste kwam later op de avond verhaal halen bij de woning van de 58-jarige man. Daarbij zou hij hem geslagen en bedreigd hebben. De gealarmeerde politie kon hem even later aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Man knijpt keel van zijn vrouw dicht

De politie hield vrijdagmiddag rond 14.45 uur een 69-jarige man aan in zijn woning in Helmond Oost.
De man zou eerder op de dag zijn vrouw hebben mishandeld. Hij zou haar keel dicht hebben geknepen en haar hebben bedreigd. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.