Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 116981 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

8reacties

Wij roepen Erik weer naar voren

Vandaag is het zover: de officiële bekendmaking wie de tweede helft van 2014 van De kennisquiz over Helmond won. 16 Helmonders beantwoordde 1 of meer van de 26 gestelde quizvragen correct. Maar met 7 goede antwoorden bleek 1 van hen duidelijk de beste deze ronde. Zijn naam is Erik.
Van harte gefeliciteerd met je zege Erik. De eer, de eeuwige roem én deze tweede tegel op de Catwalk of Fame zijn voor jou:

Net als alle andere tegels, zal ook deze tegel élke pagina van De weblog van Helmond tot in lengte der dagen sieren. Zoals je wellicht ziet, heeft de stratenmaker alle tegels netjes op chronologische volgorde gelegd.
Het woord is aan Erik:Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
1reactie

Oud-Helmond Sport-spits naar club Hans Kraaij

Serhat Koç speelt de rest van dit seizen voor de hoofdklasser DOVO in Veenendaal. Dat maakte zijn nieuwe club vandaag bekend. De voormalige spits van Helmond Sport zal daar gaan spelen onder hoofdtrainer Hans Kraay jr. Via Kraay werden de eerste contacten gelegd en na enkele gesprekken, besloot de centrumspits voor DOVO te kiezen.
De 24-jarige Koç zat zonder club nadat hij in september terugkeerde van een Turks avontuur bij Sanliurfaspor. Eind juni tekende hij een 3-jarig contract bij deze club in de op 1 na hoogste Turkse voetbaldivisie. Deze droomtransfer liep echter uit op een deceptie. Vrij snel na de transfer bleek de club de verplichtingen niet na te komen. Daarom besloot de Nederlandse voetballer van Turkse afkomst weer naar Nederland te vertrekken. Naar eigen zeggen heeft hij nog duizenden euro’s salaris te goed.
Ook Helmond Sport kreeg de afgesproken afkoopsom van 30.000 euro niet en schakelde de FIFA in. In mei vorig jaar tekende Koç namelijk voor 2 jaar bij Helmond Sport. In zijn eerste seizoen speelde hij 37 wedstrijden voor Helmond en wist 12 keer het net te vinden. Na 1 seizoen volgde de transfer naar Turkije.
In 2008 begon Koç zijn profcarrière bij FC Eindhoven. Daarna volgde FC Groningen en SC Cambuur, wederom FC Eindhoven en toen Helmond Sport.
De overschrijving naar DOVO ligt momenteel bij de KNVB maar zowel de club als Koç hebben daar een goed gevoel bij. ,”De club stelt alles in het werk om mij voor 24 januari als we tegen Montfoort spelen speelgerechtigd te hebben. Ik verwacht dat dat allemaal wel goed komt”, aldus Serhat Koç.

1reactie

ProRail-inspectie met drone boven het spoor

Een drone maakte deze maand foto’s van betonnen bovenleidingsportalen (de masten waaraan de bovenleiding hangt) tussen Helmond en Eindhoven. Het ging om een proef om te bepalen of dergelijke foto’s vanuit de lucht voor spoorbeheerder ProRail bruikbaar zijn voor het houden van inspecties. In Nederland staan nog honderden betonnen bovenleidingsportalen van kort na de Tweede wereldoorlog. Deze moeten regelmatig gecontroleerd worden op scheurvorming. Dat wordt nu alleen gedaan op momenten dat er geen treinen rijden.

ProRail-inspecteurs gaan nu beoordelen of de foto’s voldoende informatie leveren om vanuit de lucht goede inspecties te kunnen uitvoeren. Als dat zo is, zal de drone in de toekomst vaker worden ingezet. “Dit zou immers een hele veilige en gebruiksvriendelijke manier van inspecteren zijn, met als groot voordeel dat het treinverkeer er geen hinder van heeft.” aldus de spoorbeheerder. Voor het gebruik van de drone is toestemming verleend door de Inspectie Leefomgeving en Transport van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

TenneT schraapt ijs van hoogspanningslijn

De hoogspanningslijn tussen Uden – Helmond-Zuid en Oss – Aarle-Rixtel is sinds gisteren weer in bedrijf. Netwerkbeheerder TenneT heeft het ijs dat zich op de lijnen had vastgezet verwijderd.
Door het extra gewicht van de ijzige massa was de hoogspanningslijn op verschillende plaatsen lager gaan hangen dan de veiligheidseisen van TenneT toestaan. Daarom had TenneT had deze verbinding op zaterdag uit veiligheidsoverwegingen uit bedrijf genomen en de stroom eraf gehaald. De stroomvoorziening van het gebied is nooit in gevaar geweest aldus een woordvoerder van TenneT. Hij liet verder weten dat de wegen die op verschillende plekken onder de verbinding doorlopen, geen gevaar hadden gelopen omdat de kabels daar nog hoog genoeg liepen.

59reacties

Maas: Vuurwerk: lastig of gezellig?

Over enkele dagen is het weer zover. Dan wordt al dan niet uitbundig de jaarwisseling gevierd. Bij veel inwoners gaat dit vergezeld van het afsteken van vuurwerk. Ook dit jaar verwacht de branchevereniging dat er voor 65 miljoen euro de lucht in gaat.

Persoonlijk heb ik niks met vuurwerk. In een paar uur tijd wordt enorm veel geld verknald, de spoedeisende hulp overbelast en de luchtkwaliteit zwaar onder de druk gezet. Bovendien is niet iedereen gecharmeerd van de harde -vaak onverwachte- knallen. Met het afschaffen van die traditie zou ik dan ook geen enkele moeite hebben. Ik besef echter ook dat een groot aantal mensen veel plezier beleeft aan vuurwerk, niet in de laatste plaats de jongens in mijn eigen gezin. Het leidt zo tegen het einde van het jaar weer tot ‘verhitte’ discussies.Lees verder »

13reacties

In welke straat bevond zich de fotograaf?


Tussenstand:
7 punten: Erik
4 punten: case
3 punten: skruwlelik
2 punten: Stapper
1 punt:en Dan én Ad én mien én Mark én stank én Johan én peer én Erwin
-1 punt:en én Mirjam van der Pijl én Hein én Noud én ad
2 punten: Els (winnaar vorige ronde start automatisch met 2 minpunten)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
10reacties

Helmond Sport voetbalacademie Gambia

Sinds 29 november is Helmond Sport een voetbalacademie rijker in Gambia, Helmond Sport Gambia geheten. Dat constateerden 2 leden van de weblogredactie die naar dit land in West-Afrika afreisden. Op deze voetbalacademie worden zo’n 150 Gambianen in de leeftijd van 7 tot 16 jaar opgeleid in de hoop ooit de profstatus in Europa te bereiken.
Zaterdags en zondags komen deze jeugdigen bijeen in het dorp Farato Bojang Kunda. Onder leiding van diverse trainers worden zeer gemotiveerd en gedisciplineerd de oefeningen afgewerkt en het partijtje gespeeld. Dit gebeurt altijd onder toeziend oog van de bestuursleden Sambujang Jaiteh en Ebrima Juwara, zie de foto waarop die 2 trots het contract met de naam van hun voetbalacademie tonen.Lees verder »

7reacties

Verouden: Kerst, ’n tijd van vrede en delen

Afgelopen zaterdag werd voor de eerste keer een vredesmars gehouden in Helmond, georganiseerd door de werkgroep Christenen en Moslims.
‘Vrede is ons gezamenlijk doel en daarom keuren wij elke vorm van geweld af.’ Dat was het uitgangspunt voor de tocht, die zowel een moskee, een protestantse als een katholieke kerk aandeed. Een groep van +/- 80 mensen liep mee, voor de eerste keer geen slecht resultaat, zeker als je bedenkt dat het weer niet echt meezat.
Onderweg zijn er onderling veel gesprekken gevoerd, waar vooral bleek dat de tegenstellingen tussen christenen en moslims steeds verder vergroot worden, terwijl we uiteindelijk allemaal hetzelfde willen, vrede en in Helmond op een goede manier met elkaar omgaan. Helpt zo’n mars? Nee, als het daarbij blijft, dan zet dat geen zoden aan de dijk. Maar het uitstralen van een verbondenheid van mensen naar de stad, kan niet anders dan een positief effect hebben.Lees verder »

7reacties

Buurmans en jouw halve seizoenkaart

Als je boos bent doe je wel eens dingen waar je later spijt van krijgt. Afgelopen vrijdag stond ik met een schaar in de ene en mijn seizoenkaart van Helmond Sport in de andere hand. Ik was zo kwaad dat ik op het punt stond mijn kaart door midden te knippen. De reden van deze wanhoopsdaad was niet het teleurstellende gelijkspel tegen hekkensluiter RKC, nee deze woede zat een stuk dieper. Een aantal weken eerder had ik een aanvraag gedaan bij RKC Waalwijk voor een plekje op de perstribune voor deze topper. Dit werd door RKC goedgekeurd en vanaf dat moment was de voorpret bij mij begonnen. Een kinderhand is immers gauw gevuld. Ik ben wel vaker welkom op de perstribune bij andere clubs. Vorig seizoen was Sierd de Vos een keer mijn buurman bij Willem II en ik heb me toen kostelijk vermaakt.Lees verder »

13reacties

Janssen: HELMOND aan het werk?

In het coalitieprogramma van het huidige College van B&W staat onder meer dat men in deze raadsperiode extra aandacht wil besteden aan de werkgelegenheid van schoolverlaters (jeugdwerkloosheid) en de van de 50 plussers.

Met die wetenschap in mijn achterhoofd heb ik in juni 2014 in de commissie MO&E voorgesteld om als commissie eens bijeen te komen om te bespreken op welke wijze we dit inhoud kunnen geven. Immers elke politieke partij heeft zo haar eigen ideeën en oplossingen als het gaat om de aanpak van de werkloosheid. Geen ingewikkeld voorbereide bijeenkomst maar gewoon ‘met de benen op tafel’ plannen naar voren brengen om de werkloosheid in onze stad concreet aan te pakken.Lees verder »

11reacties

In welke straat bevond zich de fotograaf?


Tussenstand:
7 punten: Erik
4 punten: case
3 punten: skruwlelik 
2 punten: Stapper
1 punt:en Dan én Ad én mien én Mark én stank én Johan én peer én Erwin
-1 punt:en én Mirjam van der Pijl én Hein én Noud
2 punten: Els (winnaar vorige ronde start automatisch met 2 minpunten)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
22reacties

‘Sportgala: 010-feestje met Helmonds tintje’

‘En hoe was jouw tennisjaar?’ Kanoslalomster Dian Derks kijkt presentator Ardie den Hoed verbaasd aan. ‘Nou, ik doe aan kanoslalom’, antwoordt ze. Den Hoed kijkt even naar het scherm achter zich. Shit, denkt hij. Ik dacht dat het Milou van der Heijden was, met dat zwarte haar.
Het was niet Milou. Die trouwens ook niet tennist, maar squasht. En die dan wel een van de drie genomineerden was voor de prijs ‘Sporter van het Jaar’, maar die niet aanwezig bleek. Den Hoed besloot er maar niet teveel woorden over vuil te maken.Lees verder »

19reacties

Wie worden de 3 besten?

Donderdagavond wordt in het Sport- en leisurecomplex Fitland Suytkade het Helmondse sportgala gehouden. In elk van de onderstaande 3 categorieën wordt bekend gemaakt wie de 3 besten van 2014 zijn.
• Genomineerden voor de titel Sporter 2014 zijn:
——- 11 Amy Siemons
——- 12 Dian Derks
——- 13 Milou van der Heijden
• Genomineerden voor de titel Sportploeg 2014 zijn:
——- 21 SV Rood Wit’62
——- 22 Swift Helmond
——- 23 TV Imagination
• Genomineerden opmerkelijke Sportprestatie 2014 zijn:
——- 33 Fred Deelen
——- 34 RKSV Mierlo-Hout B1
——- 35 Shurensley Verberne

LET OP Bij deze vraag gelden de volgende 3 aanvullende spelregels:Lees verder »

3reacties

Buurman: Boer zonder kiespijn

Als ik Roel van de Sande zie voetballen, moet ik altijd aan het tv-programma Boer zoekt vrouw denken. Voordat ik heel agrarisch Nederland en de Roel van de Sande-fanclub over me heen krijg, “Ik heb niets tegen boeren”. In een ver verleden had ik zelfs een singeltje van Normaal in mijn platencollectie. Bovendien was ik op de basisschool bevriend met iemand die lid was van de KPJ (Katholieke Plattelands Jongeren) en heb daar zelfs een keer, geheel vrijwillig, carnaval gevierd. Dit om maar aan te geven dat ik volledig geïntegreerd ben in het plattelandsleven.Lees verder »

26reacties

Maráczi: Vluchtelingenprobleem?

Afgelopen week stonden er 2 veelzeggende krantenkoppen in het Eindhovens Dagblad
03-12-2014: Dubbel aantal vluchtelingen naar Helmond
06-12-2014: Is er nog plaats in de herberg?

De Rijksoverheid bepaalt elk half jaar hoeveel asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen gemeenten moeten huisvesten. In de Prestatieafspraken 2008 – 2015
De gezamenlijke Helmondse woningcorporaties – de gemeente Helmond is dit dan ook als volgt opgenomen: – het voldoen aan de landelijke taakstelling opvang asielzoekers verdeeld naar rato van het woningbezit per 1 januari van het betreffende jaar.Lees verder »

26reacties

In welke straat bevond zich de fotograaf?


Tussenstand:
6 punten: Erik
3 punten: case
2 punten: skruwlelik én Stapper
1 punt:en Dan én Ad én mien én Mark én stank én Johan én peer én Erwin
-1 punt:en én Mirjam van der Pijl én Hein én Noud
2 punten: Els (winnaar vorige ronde start automatisch met 2 minpunten)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
8reacties

Waardenburg: debat in de gemeenteraad

Tijdens de raadsvergadering van 4 november 2014 is in de gemeenteraad het voorkeursalternatief van de Ruit zoals voorgesteld door de provincie besproken. Met meerderheid van stemmen is een amendement aangenomen waarin de raad zich heeft uitgesproken tegen een verdubbeling van de N279 langs de wijken Dierdonk, Brouwhuis en Rijpelberg en de aanleg van de Oost-Westverbinding langs het Wilhelminakanaal. Als D66 zijn we blij met dit amendement. We zijn al jaren tegen de Ruit omdat we denken dat er slimmere en goedkopere oplossingen zijn om de regio bereikbaar te houden. We vinden het goed om te zien dat de gemeente Helmond dat nu ook inziet, net als de gemeenten Eindhoven, Laarbeek en Nuenen. Of de Ruit er zal komen, dat wordt steeds onzekerder. Afgelopen donderdag werd met steun van D66 een motie van de PvdA aangenomen in de Tweede Kamer. Lees verder »