Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

7reacties

Weer geen treinen van en naar Eindhoven

Er rijden geen treinen door een aanrijding met een persoon op het traject tussen Helmond en Eindhoven.
Dat liet de NS zojuist om 20.29 uur weten. Zij verwachten dat de extra reistijd meer dan 60 minuten bedraagt. De verstoring is naar verwachting rond 23.30 uur verholpen.
Bij het station Helmond ’t Hout werd om 20.27 uur een aanrijding gemeld.
De tweede keer dat er vandaag geen treinverkeer van en naar Eindhoven is.
De spoorbomen op de Hoofdstraat – Mierloseweg zijn gesloten, maar zoals te zien is op de RailCam, slingeren de auto’s daar tussendoor.

Zodra wij meer weten plaatsen we hieronder updates.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
7reacties

Grote brand bij Munsters (video en foto’s)

Bij een grote brand vanmiddag bij het voormalige Munsters Staalbouw aan de Houtse Parallelweg (bij het spoor) is volgens de brandweer asbest vrijgekomen. De politie meldt dat zojuist het sein ‘brand meester’ werd gegeven, het nablussen en de meting zijn begonnen.
Omstanders worden vanwege de asbest op afstand gehouden en omwonenden krijgen het advies om deuren en ramen gesloten te houden. Er was aanvankelijk sprake van grote rookontwikkeling.
In het gebouw stonden diverse oldtimers waarvan de meesten verloren gingen. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Het pand was verder niet in gebruik.

Filmpje van de brand, Vico Hoozenmans maakte onderstaande foto.

Harrie Fotografie maakte onderstaande 3 foto’s:

12reacties

B&W bezoekt voortaan elke wijk elk jaar

Het college van burgemeester en wethouders legt voortaan elk jaar een wijkbezoek af aan elke Helmondse wijk. Tot nu toe bleef dit wijkbezoek beperkt tot eens per 4 jaar (1 keer per collegeperiode). Nu wordt dat geïntensiveerd naar een jaarlijks wijkbezoek. Elke maand komt er een wijk aan de beurt.
Onlangs is er een evaluatie gehouden van het wijkgericht werken in Helmond. Daaruit bleek dat de bezoeken erg gewaardeerd worden. Bij de evaluatie is door zowel de wijkraden als door het college van burgemeester en wethouders de wens uitgesproken dat deze bezoeken vaker mogen plaatsvinden. Daarom zal het college vanaf september elke maand een wijk bezoeken.
De doelstelling van het wijkbezoek is om als college zichtbaar in de wijken aanwezig te zijn, snel en laagdrempelig bereikbaar te zijn voor inwoners, een luisterend oor te bieden en beter te weten wat er in de wijken speelt. Daarnaast vindt B&W dat de wijkbezoeken bijdragen aan het versterken van de communicatielijnen tussen wijkraden, wijkbewoners en gemeente.
Bij de wijkbezoeken wordt uitgegaan van de volgende uitgangspunten:

  1. Eenmaal per maand op dinsdag van 15.00 uur tot 17.00 uur wordt een wijk bezocht, in juli en augustus vinden er geen wijkbezoeken plaats i.v.m. de zomervakantie
  2. In samenspraak met de wijkraad wordt het programma van het bezoek opgesteld
  3. Naast de wijkraden worden ook (buurt)verenigingen, buurtpreventieprojecten en bewonersinitiatieven betrokken bij het wijkbezoek
  4. In principe is het gehele college van B&W aanwezig bij de wijkbezoeken, maar minimaal de wijkwethouder, wethouder wijkgericht werken en eventuele projectwethouder(s)
  5. Het bezoek wordt afgesloten in het wijkhuis, waarbij de gelegenheid bestaat voor inwoners om in gesprek te gaan met het college van B&W

De nieuwe aanpak is in het voorjaar besproken met de wijkraden en zij hebben er enthousiast op gereageerd.
De gemeente zal (in samenwerking met de wijkraden) bekendheid geven aan de collegebezoeken. Dat gebeurt onder andere via de wijkbladen, Twitter en Facebook, de digitale nieuwsbrief van de gemeente en met posters op strategische punten in de wijk. Het schema van de wijkbezoeken (pdf) waarop te zien is wanneer welke wijk wordt bezocht. dat schema loopt tot februari 2018. Zoals bekend gaat wethouder Yvonne van Mierlo stoppen. Wie er de eerstkomende keer in Stiphout-Warande (waarvan zij de wijkwethouder is) in haar plaats bij zal zijn, is nog niet bekend.

In een update hieronder een nieuw schema.

Helmonder aangehouden na eenzijdig ongeval A50

De automobilist van het voertuig dat zondagmiddag betrokken was bij een eenzijdig verkeersongeval op de A50 werd in de vroege avond in het ziekenhuis buiten heterdaad door de politie aangehouden. Het gaat om een 35-jarige man uit Helmond. De auto die hij bestuurde is namelijk van diefstal afkomstig. Deze was zondagmiddag ergens tussen 13.00 – 15.50 uur weggenomen na een inbraak in een garagebedrijf aan de Industrieweg in Sint- Oedenrode. Inmiddels is hiervan aangifte gedaan.
Naast de automobilist zaten nog 2 personen in het gestolen voertuig. Het gaat om een 27-jarige vrouw uit Veghel en een 31-jarige man uit Polen zonder vaste woon- en verblijfplaats. Alle 3 raakten als gevolg van het verkeersongeval gewond en zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De aard van hun verwondingen is onbekend.
In het belang van het onderzoek werd bij de automobilist een bloedmonster afgenomen. De politie is momenteel druk bezig met het onderzoek. Het gestolen voertuig werd in beslag genomen en worden er getuigen van het ongeval gehoord.

5 Elkerliek-patiënten met VRE besmet

Bij in totaal 5 patiënten van het Elkerliek ziekenhuis locatie Helmond is vastgesteld dat zij de bacterie ‘Vancomycine-Resistente Enterokok’ (VRE) bij zich dragen. Dit blijkt uit het contactonderzoek dat het ziekenhuis onmiddellijk heeft ingesteld na een onverwachte VRE-bevinding bij een patiënt op de Intensive Care.
5 Patiënten is een beperkt aantal, maar het Elkerliek neemt het zekere voor het onzekere om verdere verspreiding te voorkomen. Vooral omdat in een aantal omliggende ziekenhuizen de VRE bacterie al eerder is geconstateerd en voor uitbraken heeft gezorgd. Inmiddels is het Elkerliek met een uitgebreid contactonderzoek gestart onder 100 reeds ontslagen patiënten die op de Intensive Care hebben gelegen.
De VRE is een normale darmbacterie en voor gezonde mensen ongevaarlijk. Bij ernstig zieke en/of verzwakte patiënten kan de VRE wel infecties veroorzaken die vervolgens moeilijk behandelbaar zijn. De VRE-bacterie is namelijk ongevoelig voor gangbare antibiotica.
De 2 VRE-positieve patiënten die nog in het ziekenhuis zijn, liggen alleen op een kamer. Voor de verpleging van deze patiënten gelden voor medewerkers speciale maatregelen zoals het dragen van handschoenen en schorten. Zodra een kamer vrijkomt na ontslag van een patiënt met VRE, wordt deze pas na grondige reiniging en desinfectie vrijgegeven voor normaal gebruik. Nieuwe patiënten komen zo niet in contact met de patiënten die de bacterie dragen.
Op de pagina veel gestelde vragen en antwoorden VRE staat meer informatie.

15reacties

Ook Omroep Helmond is ontevreden

Beste kijkers van Omroep Helmond,
.
Er bereiken ons de laatste tijd geregeld klachten over de kwaliteit van Omroep Helmond via Ziggo. We begrijpen goed dat u ontevreden bent over de doorgifte van htet TV signaal van Omroep Helmond. Dat zijn we zelf ook! Het is een complex verhaal en we zullen proberen het zo goed mogelijk uit te leggen:
Een jaar terug stond onze video player gewoon bij UPC en stuurde zo zijn signalen de kabel op. Dat werkte toen prima omdat alleen UPC kijkers toen onze signalen hoefden te ontvangen.

Lees verder »

3reacties

Geen treinverkeer van en naar Eindhoven

Er rijden geen treinen door een aanrijding met een persoon op het traject tussen Helmond en Eindhoven.
Dat liet de NS zojuist om 09.02 uur weten. Zij verwachten dat de extra reistijd meer dan 60 minuten bedraagt. De verstoring is naar verwachting rond 12:00 uur verholpen.
Ter hoogte van de Slegersstraat in Mierlo-Hout werd om 8.59 uur een verkeersongeval gemeld.

Zodra wij meer weten plaatsen we hieronder updates.

2reacties

Van den Waardenburg: Verstedelijking

Zoals ook al beschreven in ons verkiezingsprogramma is het voor D66 Helmond belangrijk, dat bij de realisatie van nieuwbouwplannen rekening wordt gehouden met de behoefte en de afstemming met omliggende gemeenten. Gezien de stagnerende woningmarkt en onder druk staande financiële posities van het grondbedrijf en de woningbouwcorporaties moeten we regionaal samenwerken. Gelet op de gewijzigde wetgeving is deze regionale afstemming nu zelfs noodzakelijk.Lees verder »

2reacties

Brandweer redt kat van het dak (6 foto’s)

Om 20.52 uur werd de brandweer opgeroepen voor een kat die niet meer van het dak durfde. Dat was in de Lekstraat in Brouwhuis. Het beestje was door een dakraam het dak opgeschoten en durfde toen niet meer naar beneden.
Het baasje en de brandweer zijn 45 minuten bezig geweest om de kat te pakken te krijgen. De kat werd in zijn benarde positie ook nog herhaaldelijk aangevallen door een merel die daar in de buurt waarschijnlijk een nest heeft.
Uiteindelijk lukte het de brandweer om de kat met een vanglasso te vangen. Het beestje is overgedragen aan zijn baasje dat in het dakraam de redding met spanning stond te aanschouwen.
Harrie Fotografie maakte onderstaande foto’s.

18reacties

Gewonde bij schietpartij in Mierlo-Hout

Vannacht vond er een schietpartij plaats op het Janssen & Fritsenplein in Mierlo-Hout. Daarbij raakte een man gewond die naar het ziekenhuis is gebracht. De politie doet onderzoek. Dat meldde de politie zojuist om 01.57 uur.
Dat schietincident waarbij meerdere schoten zouden zijn gelost, gebeurde bij de Albert Heijn. De omgeving is daar afgezet voor het onderzoek van de technische recherche.

Hieronder in de reacties staan updates.

7reacties

Eigen schutsboom voor St. Catharinagilde

De nieuwe schutsboom van het Schutsgilde St. Catharina is bij de gildekamer geïnstalleerd. Die schutsboom kregen zij in 2001 cadeau van de gemeente bij hun 600-jarig bestaan. Na maandenlange voorbereiding en zelfwerkzaamheid door de gildebroeders, is de boom klaar om er op te schieten. Aan burgemeester en eredeken Elly Blanksma zondag 12 juli om 13.00 uur de eer de officiële openingshandeling te verrichten.
Daarna gaan de gildebroeders voor het eerst sinds de jaren 80 (van de vorige eeuw) schieten op een eígen schutsboom. Tijdens dit jaarlijkse Koningschieten wordt er gestreden wie de nieuwe koning wordt. Oud-koning Eef Luyben en ere-koning Frans Stienen zullen hun vorig jaar gewonnen zilver inleveren en verdedigen.
Het St. Catharinagilde werd in 1401 opgericht en bestaat dit jaar dus 614 jaar. Naar eigen zeggen, de op 1 na oudste vereniging van Helmond. Sinds 2013 heeft het schuttersgilde haar onderkomen in het gebouw op Binderen 6 (nabij Scouting Leonardus).

17reacties

De brugspringer kreeg proces-verbaal

Een 22-jarige man uit Werkendam dook gisteravond van de Veestraatbrug en de brug aan de Kasteel Traverse. Beelden van die eerste duiksprong werden veelvuldig op Facebook gedeeld, zie ook het filmpje onderaan.
De politie betrapte de man op heterdaad toen hij op de Kasteel Traverse van de brug dook. Een agent wachtte de man op toen hij uit het water kwam. Hij sprak hem aan op zijn onverantwoorde gedrag en maakte een proces-verbaal op dat doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.
Het klimmen op een brug en het ervan af springen is verboden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening van Helmond. De tekst luidt: “Het is verboden op bruggen en fonteinen te klimmen of hiervan af te springen in openbaar water.” Alle Helmondse regelgeving staat op  www.helmond.nl/regelgeving.Lees verder »

2 Mannen krijgen 7 jaar celstraf voor ripdeal

De rechtbank Oost-Brabant in Den Bosch heeft 2 mannen uit die stad (22 en 24 jaar) veroordeeld tot gevangenisstraffen van jaar. De mannen pleegden in april 2013 een gewapende ripdeal in ’t Haagje en schoten de leverancier neer.
1 Van die 2 verdachten benaderden een aantal mannen om een partij hennep te kopen. Hij maakte onder een schuilnaam een afspraak en ging samen met de medeverdachte en met een derde, onbekend gebleven dader naar een woning in Helmond waar de drugsdeal zou plaatsvinden. Eenmaal in de woning, trok één van de verdachten een vuurwapen en eiste geld en de drugs. Terwijl één van de aanwezigen uit de woning wist te vluchten, ontstond binnen een worsteling tussen de daders en een leverancier. Hierbij werd een kogel afgevuurd die de leverancier in zijn buik raakte. De daders namen een zaak hennep mee en liepen vervolgens naar hun auto. Daar zagen ze de gevluchte man. 1 Van de verdachten loste een schot in de richting van hem.
Na hun aanhouding beriepen de 2 verdachten zich op hun zwijgrecht. Volgens de rechtbank is er echter voldoende bewijs dat de mannen betrokken waren bij de ripdeal. In de woning waar het delict plaatsvond, werd een petje gevonden met daarop een DNA-profiel van de 24-jarige man. Ook op sigarettenpeuken die in de vluchtauto werden gevonden, zaten DNA-profielen die overeenkomen met dat van beide mannen. Bovendien lagen er in de auto hennepresten afkomstig uit de gestolen partij en een kogelhuls en patroon van hetzelfde soort als gebruikt bij de ripdeal. Verder kunnen de mannen door verkeers- en telefoongegevens en getuigenverklaringen worden gelinkt aan de locatie van de ripdeal.
De 22-jarige verdachte maakte zich ook schuldig aan bezit van softdrugs. Toen de politie de man aanhield, werd in zijn slaapkamer ruim een kilo hennep gevonden.
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de mannen er niet voor zijn teruggeschrokken ernstig geweld te gebruiken. De rechtbank rekent het de mannen bovendien in ernstige mate aan dat zij niet alleen in de woning, maar ook op klaarlichte dag in een woonwijk hebben geschoten. Dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen is dan ook niet aan de mannen te danken.
Ondanks dat de 22-jarige man ook veroordeeld wordt voor het bezit van hennep, legt de rechtbank beide mannen dezelfde straf op. De rechtbank komt tot dit oordeel vanwege de forse justitiële documentatie van de 24-jarige man. Hij is al verschillende keren voor onder meer vermogens- en geweldsdelicten veroordeeld.

3reacties

Ook de Knip naar een nieuwe locatie

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) is in gesprek met de gemeente Helmond over nieuwbouw voor het Dr.-Knippenbergcollege. De gesprekken gaan over een mogelijke locatie. Het terrein van sportpark De Braak is 1 van de potentiële locaties.
De nieuwbouw moet de school aan de Nachtegaallaan, inmiddels 49 jaar oud, gaan vervangen. Aangezien het Dr.-Knippenbergcollege een sportprofiel heeft, is het streven om ook een nieuwe sportaccommodatie neer te zetten.
De gesprekken hebben een oriënterend karakter. Er is nog geen tijdpad aan verbonden. De gesprekken voor de nieuwe huisvesting sluiten aan bij de ambities van de gemeente om sportparken opener en toegankelijker te maken. Zodoende kunnen meer Helmonders gebruik gaan maken van de mogelijkheden om er te sporten of te bewegen. De gemeente is dan ook blij met de gesprekken over dit initiatief. Gebruikers, omwonenden en andere belanghebbenden worden geïnformeerd zodra er meer bekend is.
Het Carolus Borromeus College verhuisde vorig jaar naar een nieuw schoolgebouw in Brandevoort.

23reacties

Bijstandsgezin door gulle gever naar de zon

Bijstandsmoeder Nicky van de Donk, haar 11-jarige dochter en 2 zoons (van 5 en 3) kunnen ondanks het gebrek aan geld, toch hun koffers gaan pakken. De oprichter van een bedrijf uit Zuid-Holland biedt hen een geheel verzorgde zonvakantie aan. Dat laat het AD vandaag weten.
De gulle gever (die onbekend wenst te blijven): “noem het naïeve menslievendheid. Soms grijpt iets je aan. Ik ga zelf lekker op vakantie en zou het deze mensen ook zo gunnen. Het was een spontane opwelling.”
Nicky en een Twents bijstandsgezin mogen een gezinsvakantie uitkiezen bij een reisbureau en krijgen ook nog zakgeld mee. Nu nog ergens koffers scoren, want die heeft de blij verraste Helmondse niet “omdat ik nooit op vakantie ga.”

19reacties

Hoe vaak scoort Helmond Sport?


Zaterdag speelt Helmond Sport haar eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het komende seizoen. Om eigen doelpunten uit te sluiten, tellen we hun doelpunten in de eindstand van die wedstrijd.
Bij deze vraag gelden de volgende aanvullende regels:

  • De notatie van je antwoord in een cijfer, dus bijvoorbeeld 14.
  • Tot zaterdag 27 juni 16.00 uur mag je ieder etmaal 1 antwoord geven.
  • Iedereen die het juiste antwoord geeft, wint 1 punt. Geef je echter 2 of 3 keer het juiste aantal, dan krijg je toch ‘maar’ 1 punt.
  • Dit is de laatste vraag van deze ronde. Daarom geldt voor de 5 personen die nog kunnen winnen, het volgende. Diegene die (bij een eventuele gelijke stand) het eerste het antwoord gaf dat (het meest) juist is, wint deze eerste helft van 2015 van De kennisquiz over Helmond.

Tussenstand:
4 punten: case én Mark
3 punten: Milan én Stapper én Tim
2 punten: arnold
1 punt:en Mario K én Noud én Wilco Leenen én Ad én arjen én
-1 punt:en Lonneke Maraczi én Mirjam en Arjen
-2 punten: Erik (winnaar vorige ronde startte automatisch met 2 minpunten)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.

Starterslening nog alleen bij nieuwbouw

De voorwaarden van de Helmondse starterslening worden vanaf woensdag 1 juli aangepast. Vanwege de bezuinigingen kan de gemeente de kosten van de huidige leningsvorm niet alleen dragen.
Alleen nieuwbouwwoningen met een totale koopprijs (dus inclusief verwervingskosten) van minder dan 245.000 euro komen nog in aanmerking voor een starterslening. Dat is de hoogte van de nieuwe Nationale Hypotheek Garantie-grens. Dit was voorheen 265.000 euro. Ook is het maximaal te lenen bedrag verlaagd van 36.500 naar 25.000 euro.
Op deze wijze lukt het waarschijnlijk om de starterslening nog het hele jaar 2015 en een deel van 2016 te kunnen blijven aanbieden, zo laat de gemeente weten. De lening zal worden aangeboden zolang de gemeente Helmond nog budget beschikbaar heeft. De starterslening is een aanvulling op de hypotheek die mensen voor hun eerste koophuis afsluiten. Pas na de eerste 3 jaar hoeven zij rente en aflossing te betalen over de starterslening. De starterslening staat overal onder druk nu het Rijk er geen geld meer insteekt. In maart werd de 750ste Helmondse starterslening nog uitgereikt.
Meer informatie over de starterslening en de andere woonsubsidies is te krijgen op www.helmond.nl/woonsubsidies of telefonisch via 14 0492.

10reacties

Q&A over onterechte bijstandsboetes

Mohammed Chahim, Roy Boermeester en Mirjam van der Pijl van de PvdA stelden zojuist schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders over onterechte boetes. Hieronder hun 9 vragen (Questions) voorafgegaan door hun volledige inleiding. Zodra de antwoorden (Answers) van B&W bekend zijn, plaatsen we die ook in zijn geheel in de reacties hieronder.

In het ED van 23 juni 2015 lezen wij dat vanwege een te strenge Fraudewet een groot aantal inwoners van Helmond in 2013 en 2014 een te hoge boete kregen. Ondanks dat deze boetes onterecht zijn opgelegd wil de gemeente Helmond die niet herzien. Het werkplein regio Helmond zou net als Leeuwarden en Roermond de gedupeerden willen compenseren, maar volgens wethouder van Mierlo “hebben we hiervoor de middelen niet”. De PvdA Helmond is van mening dat de gemeente hoort te achterhalen wie door deze strenge Fraudewet gedupeerd is in 2013 en 2014 en de onterechte boetes terug moet betalen.
De PvdA fractie heeft daarom de volgende vragen:

  1. Bent u het met de PvdA fractie eens dat de gemeente moreel verplicht is onterecht opgelegde boetes terug te betalen?
  2. Bent u het met de PvdA fractie eens dat de gemeente hierin een voorbeeld functie heeft?
  3. Bent u het met de PvdA Helmond fractie eens dat de gemeente actief degenen die zijn beboet moet naspeuren en hen moet inlichten over terugbetalen van het onterecht opgelegde deel?
  4. Het ED geeft aan dat in het totaal uitgeschreven 189 boetes zijn opgelegd in 2013 en 2014 met een totaal waarde van € 140.954. Is dit correct?
  5. Is bekend hoeveel van deze opgelegde boetes in 2013 en 2014 te hoog waren?

In RIB 6 van 10 maart 2015 (pdf) stelt u dat “de onderzoeken naar schendingen van de inlichtingenplicht vanaf de brief van de minister van SZW op 16 december worden behandeld conform de hiervoor genoemde aanpassingen van de minister. Daar waar er sprake is van een conform het oude systeem opgelegde bestuurlijke boete van 100% en er door belanghebbenden nog bezwaar wordt ingediend tegen de opgelegde boete, wordt de bestuurlijke boete nogmaals beoordeeld op grond van bovenstaande aanpassingen van de minister. Dat kan ertoe leiden dat een eerder genomen besluit herzien wordt.”

  1. Hoeveel bezwaren zijn er tegen een opgelegde boete in het kader van de Fraudewet ingediend?
  2. Hoeveel bezwaren zijn gegrond verklaard?
  3. Hoe hoog was het bedrag dat hiermee gemoeid was (met andere woorden hoe hoog was de totale terugbetaling)?
  4. Zijn er ook bezwaren ingediend tegen bestuurlijke boetes van minder dan 100%? Zo ja, heeft dit geleidt tot aanpassingen?
1reactie

In juli kun je trouwen voor 1 dag

In het weekend van 11 en 12 juli vindt in het stadswandelpark de Warande voor de derde keer het wandelevenement “Samenloop voor Hoop” plaats. Teams lopen 24 uur lang in de strijd tegen kanker. Rondom de vijver staan kramen en tenten van de verschillende teams. Hier is ruimte voor leuke activiteiten om op deze manier zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel.
Het team “Vrienden van Brigitte en Jos” biedt de gelegenheid aan geliefden om voor deze gelegenheid te trouwen voor 1 dag. In een prachtige ambiance, voor het oog van vrienden en familie, kun je ervaren hoe het is om getrouwd te zijn. Je kunt ook de mooiste dag van je leven gewoon nog een keertje overdoen. Een (gelegenheids)trouwambtenaar zal de ceremonie (bege)leiden. Er is gepaste kleding beschikbaar, inclusief boeket en trouwringen. Een certificaat bevestigt na afloop, dat de gelofte voor deze ene dag is afgelegd. Mocht je je vriend, vriendin, vrouw of echtgenoot willen verrassen, meld je dan nu al aan via de website www.trouwenvooreendag.com. Daar staat ook meer informatie. Er zijn verschillende pakketten waarmee je je geliefde kunt verrassen. Maar ook 2 bruiden, 2 gommen, papa en zijn prinsessendochter, kortom iedereen in elke combi is welkom.
Tijdens de SLVH kun je ook tickets kopen voor de loterij met prijzen. Hotel West-Ende heeft haar bruidssuite beschikbaar gesteld voor 1 van onze verliefde winnaars. Daarbij ding je mee voor de hoofdprijs als je trouwt met ons luxe pakket: 3 dagen logeren in het meest romantische stukje Duitsland beschikbaar gesteld door Pharosreizen. Je logeert in hotel Lindehof in Osterspai aan de Rijn. Het hotel heeft een uitstekend restaurant, terras, bar en sauna. Inclusief 3x een uitgebreid ontbijtbuffet en 3x een driegangenmenu.
Een extra service van ons team is mediation. Dit onder de deskundige begeleiding van onze ‘lovedokters’. Dus zit je relatie wat in het slop of heb je gewoon behoefte aan wat praktische tips, hoe je de boel weer wat spannender kunt maken bijvoorbeeld, dan kun je een afspraak maken. Doet je het niet voor jezelf, doe het dan voor je partner of gewoon voor het goede doel.