Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

2reacties

5 Auto’s bij ongeval betrokken (6 foto’s)

Kort na 11 uur vanochtend vond er op de kruising van de Azalealaan en de Burgemeester van Houtlaan een ongeval plaats waarbij 5 auto’s betrokken waren. Daarbij is tenminste 1 lichtgewonde gevallen die nu behandeld wordt in de ambulance. Het verkeerd wordt omgeleid, zo liet wijkagent Monique van Lierop meteen weten. Er is 1 rijrichting afgesloten.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staat een update.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
1reactie

Andere Flexbus 552-route Brandevoort en Mierlo-Hout

Vanaf zondag 8 mei gaat Flexbus 552 een andere route rijden. De nieuwe route loopt via de Geldropseweg en de Brandevoortsedreef en bedient de halte St. Antoniusweg. De haltes Rotonde Hoofdstraat en Baudevoort komen daarmee te vervallen. In december 2014 startte deze nieuwe vorm van openbaar vervoer met kleinere bussen in Helmond.
De bestaande halte Hamsvoort/ De Langekker wordt vanaf 8 mei een flexibele halte. Bij deze halte komt de bus alleen als iemand daar wil opstappen. Wil je bij bij die halte opstappen, dan moet je tenminste 5 minuten van tevoren telefonisch contact opnemen met de buschauffeur van Hermes. Krijgt hij of zij geen oproep voor deze halte, dan wordt een kortere route gereden. Komt er wel een oproep dan wordt de langere route gereden.

nieuwe route Flexbus 552

8reacties

Onhandige inbrekers bij Adelaars in ’t Hout

Bij Adelaars Party & Snack aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De 2 onhandige inbrekers zijn geen reclame voor het dievengilde. Ze zijn met de kassa gevlucht en nog niet gepakt.
In 2012 was er in die zaak een gewapende overval. Die 2 daders werden gepakt en 2 maanden geleden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden.

In de reacties hieronder staat een update.

8reacties

Van welk Helmonds bedrijf is deze inhaker?

Voor de volledigheid melden we dat dit een deel van hun afbeelding is.
Bij de naamgeving in de antwoorden zullen we dit keer iets soepeler zijn.


Tussenstand:
7 punten: Mien
2 punten: Mark
1 punt:en Sjef Boudewijns én wilma én H de Ruyter én case én Buurman
1 punt:en én Kale én dartjan én Piet én G.Ekkehenkie

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.

Scooterongeval bij Het Baken vanmiddag

Vanmiddag rond half 2 vond er bij Stadshobbycentrum Het Baken in de Binnenstad een scooterongeval plaats.
Op de hoek van de Dasstraat en de Pastoor van Leeuwenstraat viel de berijdster van haar scooter. Dat gebeurde nadat zij zou zijn uitgeweken voor een auto die uit de Dasstraat kwam gereden. De vrouw werd aan haar gewonde knie behandeld in de ambulance .
Willy van Lieshout mailde de bovenstaande info en onderstaande foto’s.

3reacties

Interesse NAC voor doelman Helmond Sport

NAC Breda heeft belangstelling voor doelman Wouter van der Steen van Helmond Sport. Technisch directeur Hans Smulders bevestigt dat vanochtend tegenover BN/De Stem. De 25-jarige goalie is na dit seizoen transfervrij en werd al meerdere keren bekeken door de technisch staf uit Breda. “Ik weet dat ze me volgen en dat ze op de tribune voor me hebben gezeten” reageert de doelman. “Ik sta daar zeker voor open.”
Van der Steen liet eerder weten toe te zijn aan een stap hogerop. NAC kan via de nacompetitie nog promoveren naar de Eredivisie. Zij willen graag een doelman halen die de concurrentie aangaat met Jelle ten Rouwelaar die naar verwachting komend seizoen aan zijn laatste jaar begint.
In het seizoen 2013-2014 werd Van der Steen door voetbalblad VI uitgeroepen tot de op 1 na beste speler van de Jupiler League. De populaire doelman zit sinds 2010 bij de selectie van Helmond Sport en keepte inmiddels 146 competitiewedstrijden. Vanwege zijn te verwachtte vertrek kreeg hij vrijdag in de wedstrijd tegen FC Oss 4 minuten voor het einde een publiekswissel. “Met afstand het mooiste moment uit mijn carrière tot dusver mogen meemaken” zo reageerde hij via zijn Facebook-pagina. Hoewel hij kan bijtekenen, was vrijdag naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste thuiswedstrijd op De Braak.

In de reactie hieronder staat een update.

2reacties

Verwaarloosde herdershond in de Rijpelberg

Een bewoner met grote huurachterstand aan het Nemerlaerhof in de Rijpelberg, vertrok naar het buitenland. Hij liet ‘de boel, de boel’. Omdat het nu onmogelijk is hem verantwoordelijk te houden voor de verontreiniging, gingen de gemeente en de woningbouwvereniging zelf over tot ontruiming. Dat leverde veel werk op, meldde de politie vanmiddag met als bewijs de bijgaande foto van de verwijderde inboedel.
In de woning werd tot verrassing van de deurwaarder een verwaarloosde herdershond aangetroffen. Met de dierenambulance werd de hond overgebracht naar de dierenarts. De hond maakt het inmiddels weer goed.

3reacties

Helmond wéér kans op City Marketing Trofee

De nominaties van de 7e editie van de Nationale Citymarketing Trofee (NCT) zijn vandaag bekend gemaakt. In de categorie tot 100.000 inwoners zijn Helmond, Kampen en Goeree-Overflakkee de genomineerde gemeenten. In de categorie boven 100.000 inwoners zijn dat Rotterdam, Den Haag en Eindhoven.
Maandag 6 juni wordt bekendgemaakt of we wéér met die jaarlijkse trofee beloond worden. Dat vindt plaats in het stadhuis van Arnhem, juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan reikt die dan uit. Vorig jaar wonnen we die prijs namelijk ook al. 🙂

In de reacties hieronder (zoals altijd als die er is) een update.

4reacties

Geen cash meer bij 15 parkeerautomaten

Vanaf maandag 9 mei kun je bij 15 Helmondse parkeerautomaten niet meer met muntgeld betalen. Het is daar dan alleen nog mogelijk te betalen met de pas van GePast Parkeren, met PIN of via een parkeerapp op de mobiele telefoon.
GePast Parkeren is in Helmond een groot succes aldus de gemeente. Er zijn inmiddels 14.000 abonnementhouders die realtime met korting kunnen parkeren in de gemeentelijke parkeergarages en op straat tegen het vastgestelde parkeertarief. “Met de speciale GePast Parkeren-pas of met de apps van Parkmobile, SMSParking en Yellowbrick is parkeren heel gemakkelijk” meldt de gemeente
Op zowel de Kegelbaan (achter de Hema) als het Ameideplein wordt 1 van de 2 parkeerautomaten vervangen. Bij de nieuwe parkeerautomaten is betalen met muntgeld dan niet meer mogelijk. Op die 2 locaties blijft voorlopig nog een tweede automaat staan waarbij wel cash kan worden betaald.
In alle gemeentelijke parkeergarages blijft de mogelijkheid om (naast GePast Parkeren en PIN) ook met muntgeld te betalen. Dit zijn de garages Boscotondo, Doorneind en City. Deze aangesloten parkeergarages staan o.a. op deze kaart.
In de tweede helft van 2016 vervalt bij meer parkeerautomaten de mogelijkheid om met muntgeld te betalen. In de toekomst zal er in Helmond nog maar op enkele plekken op die manier betaald kunnen worden.

4reacties

2 Auto’s frontaal op elkaar op Heeklaan

2 Personenauto’s zijn vanmiddag kort voor 15 uur frontaal op elkaar gebotst op de Heeklaan. Beide bestuurders zijn voor onderzoek naar ziekenhuis gebracht meldt de politie ter plaatse.
De ene automobilist kon zelf uit zijn auto komen, de ander moest volgens een omstander door hulpverleners worden bevrijd. Over de aard van hun verwondingen en de oorzaak van het ongeval is verder niets bekend. Voor de politie is de toedracht van het ongeluk blijkbaar duidelijk want er komt geen VOA (onderzoek door de ongevallendienst). Beide auto’s raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgevoerd door een bergingsbedrijf.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

89reacties

Maráczi: Punt van zorg

Afgelopen donderdag werd de Voorjaarsnota 2016 aan de gemeenteraad gepresenteerd.
Halverwege de collegeperiode wordt er in deze nota ook een tussenbalans opgemaakt. Wat hebben we bereikt, waar staan we op dit moment, wat komt er op ons af en waar zetten we de komende periode op in? Deze tussenbalans wordt opgemaakt aan de hand van de zeven ambities uit het Coalitieakkoord.

De eerste uitdaging twee jaar geleden was het continueren van zorgtaken. Per 1 januari 2015 zijn deze taken door het rijk overgedragen aan de gemeenten. In Helmond zijn we daar over de gehele linie goed in geslaagd. Wat niet wegneemt dat inwoners en instellingen wel degelijk de directe gevolgen van de landelijke bezuinigingsmaatregelen voelen. Lees verder »

3reacties

2e Autobrand Mierlo-Hout binnen 24 uur

Vannacht rond 1 uur brandde een personenauto in Mierlo-Hout volledig uit. Die auto stond geparkeerd in de Wilgehoutstraat op het parkeerterrein van sportpark De Beemd waar de voetbalvereniging haar velden heeft. Gisternacht brandde op een afstand van hemelsbreed 400 meter ook al een geparkeerde auto volledig uit.
De brand vannacht werd door een buurtbewoner gemeld. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al hoog uit de auto. Brandstichting word niet uit gesloten. Er is niemand bij de brand gewond geraakt. Een takelbedrijf heeft het voertuig afgesleept.
Harrie Fotografie maakte ook deze foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

Geparkeerde auto in Mierlo-Hout uitgebrand

Vannacht rond 3.45 uur brak er brand uit in een geparkeerde auto in de Kotterlaan in Mierlo-Hout. De personenauto voor een woning is door een nog onbekende oorzaak gaan branden. De brandweer had de brand snel geblust. De schade aan de wagen is dusdanig dat de auto als verloren moet worden beschouwd. Er raakte niemand gewond.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 5 foto’s.

 

 

2reacties

Winkeldievegge met haar baby op rooftocht

Donderdagmiddag werd een 28-jarige inwoonster van Helmond West aangehouden voor winkeldiefstal bij 4 winkels in de Veestraat. Met haar baby van ongeveer 1 jaar en een geprepareerde tas was zij op rooftocht geweest.
Toen de winkeldievegge rond 16 uur de laatste winkel verliet, ging het alarm af. Ze vluchtte, achterna gezeten door personeel en beveiliging. Op straat werd ze aangehouden. Op het politiebureau bleek dat ze spullen uit 4 winkels had ontvreemd. Na verhoor heeft de politie een proces-verbaal opgemaakt. Vanwege het kind is er een zorgmelding opgemaakt. Dat liet wijkagent Henny Gehem vanochtend weten.

68reacties

Voor een ton kan de Julianabrug weer open

B&W wil dat de Julianabrug weer open en (natuurlijk) dicht kan. Dat zou dan af en toe moeten gebeuren bij evenementen zoals de intocht met de boot van Sinterklaas. De benodigde aanpassingen daarvoor gaan de gemeente 100.000 euro kosten.
Met dat geld kan de brug bij de Albert Heijn XL ‘met 1 druk op de knop’ veilig omhoog en omlaag. Om het verkeer over de brug enkele minuten stil te leggen, moeten er op die momenten nog wel verkeersregelaars bij staan. Sinds jaren is de installatie om de 3 brugdelen te bedienen kapot en is het incidenteel openen niet meer mogelijk. Lees verder »

Woning en verdieping dicht na misstanden

Gisterochtend heeft het Helmond Interventie Team  (HIT) controles uitgevoerd bij 2 panden in Mierlo-Hout en in het Centrum. Aan deze actie namen de politie, AVIM (Afdeling Vreemdelingen Identificatie Mensenhandel), brandweer, Enexis en de gemeente Helmond deel.
Bij de controleactie zijn de volgende zaken geconstateerd:

  • in de 2 panden was de bewoning niet volgens de inschrijving bij de gemeente (BRP): 15 personen/slaapplaatsen aangetroffen, waarvan 15 niet stonden ingeschreven. Daarvoor worden adresonderzoeken opgestart;
  • in allebei de panden werden teveel bewoners aangetroffen: verder onderzoek volgt;
  • 1 keer brandgevaarlijke situatie aangetroffen: 3 kamers direct gesloten;
  • 1 keer niet voldaan aan eerdere opgelegde bestuurlijke maatregelen: middels bestuursdwang werd het gehele pand gesloten;
  • 1 keer overtreding van het bestemmingsplan: verder onderzoek volgt;
  • 1 keer gevaarlijke en illegale elektriciteitsaansluiting: stroom direct afgesloten;
  • 1 keer werd het pand geherwaardeerd;
  • 1 keer diefstal van stroom vastgesteld: verder onderzoek volgt;
  • 1 keer mogelijk bedrijfsongeval niet gemeld: verder onderzoek volgt.

Op beide adressen is ook informatie opgehaald over de arbeidsomstandigheden van de bewoners. Die gegevens worden geanalyseerd en eventuele aanvullende onderzoeken worden gestart.

B&W vandaag:

De succesvolle controles en acties van het Helmond Interventie Team zullen worden doorgezet en, waar daar aanleiding voor is, uitgebreid. Sowieso is het onze ambitie om het aantal aangesloten partners bij het HIT verder toe te laten nemen. Focuspunten van het HIT blijven: het oprollen van hennepplantages en het tegengaan van sociale fraude. Wetten en regels gelden voor iedereen, daar mag niemand zich aan onttrekken. Binnen de aanpak van het Helmond Interventie Team wordt echter ook verder ingezet op de (betere) relatie met zorgaanbieders, om zo in te kunnen spelen op de negatieve neveneffecten van de decentralisaties naar de gemeenten.

2reacties

Gratis inkomensverklaring bij laag inkomen

Helmonders die gebruik maken van voorzieningen in Helmond voor mensen met lage inkomens, krijgen van de gemeente voortaan een gemeentelijke inkomensverklaring.
Sommige organisaties vragen bewijzen van inkomsten voordat inwoners gebruik kunnen maken van de aangeboden voorzieningen. Met de gratis inkomensverklaring van de gemeente kunnen die Helmonders nu voortaan gemakkelijk aantonen een minimum inkomen te hebben. Daardoor is het niet meer nodig om bij elke organisatie het inkomen apart te laten vaststellen. Dat scheelt iedereen tijd en moeite en de privacy van de klant blijft gewaarborgd.
Helmond begint deze maand met deze gemeentelijke verklaringen. Namens de gemeente stuurt Peel 6.1 die de komende weken automatisch naar inwoners met een bijstandsuitkering, een vorm van inkomensondersteuning of schuldhulpverlening. De gemeente bepaalt op basis van jouw inkomsten of je een inkomensverklaring krijgt “tot 100% van de bijstandsnorm” of “tot 120% van de bijstandsnorm”. De meeste organisaties die meedoen, vragen “tot 120% van de bijstandsnorm”. Die verklaring is een jaar geldig. Ruim voordat de geldigheidsduur verloopt, laat de gemeente je automatisch weten of je nog binnen de doelgroep valt.
Meer informatie en de deelnemende organisaties staat op de Peel 6.1-website.