Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Helmonder voor woninginbraak opgepakt

Agenten hielden vannacht in Mierlo een man uit Helmond aan. De man wordt verdacht van een inbraak in een huis in Mierlo eerder die avond. Dankzij een alerte getuige die de verdachte situatie meldde werd de Helmonder aangehouden.
Die belde rond 00.40 uur de politie toen die een verdachte situatie bij een woning aan het Hooghuis in Mierlo constateerde. Ter plaatse bleek dat een raam aan de voorkant van een woning was opengebroken. Agenten gingen in de omgeving op zoek naar de mogelijke dader(s). Aan de hand van een opgegeven signalement konden ze op de Brugstraat in Mierlo rond 1.20 uur een 27-jarige verdachte Helmonder aanhouden. Hij zit vast voor verder onderzoek.

De politie waardeert het als verdacht gedrag via 112 gemeld wordt. Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan je weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer je dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden. Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer je getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer je een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen.
Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie bracht al meerdere personen voor de rechter omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
1reactie

Man bedreigde vriend van ex met vuurwapen

Agenten hielden gisteravond in Nuenen een 45-jarige man uit Maarheeze aan. Hij wordt verdacht van een bedreiging met een vuurwapen eerder die avond in de straat van zijn ex-vrouw in Helmond.
Na een melding van een bedreiging met een vuurwapen ging de politie poolshoogte nemen. Ter plaatse zou een vriend van een vrouw uit Helmond rond 20.15 uur op de in de Wolfsstraat in de Binnenstad bedreigd zijn met een vuurwapen. Dit zou gebeurd zijn door de ex-man van de vrouw.
De politie ging op zoek naar de verdachte en zag deze over de Lieshoutseweg in Nuenen rijden. De man stopte op verzoek van de agenten en werd daar vrijdagavond rond 20.40 uur aangehouden. De bestelbus van de verdachte is in beslag genomen voor verder onderzoek. De agenten troffen ook een vuurwapen aan. Ook dit is in beslag genomen. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.
De politie weet dat er tijdens de bedreiging op de Wolfstraat mensen op straat waren en wil graag met deze personen in contact komen. Ben je vrijdagavond 30 december rond het tijdstip van het incident op straat geweest, neem dan even contact op met de politie via 0900-8844. Ook al denk je zelf mogelijk niets relevants te hebben gezien. Ook dat kan van belang zijn voor het onderzoek, al is het maar om bepaalde zaken uit te sluiten.

2reacties

Lucy trapt 2016 nog even na

Na een heerlijke wereldreis van een paar maanden was het vorige week toch weer aangenaam terugkomen in Helmond. Eindelijk geen tropische stranden, weidse vergezichten over besneeuwde bergtoppen of knusse barretjes in wereldsteden meer, maar gewoon de woeste mooiheid van de Traverse, Heistraat en ’t Haagje.

Eerlijk gezegd denk ik niet dat u mij gemist heeft. De Helmondse politiek is op zichzelf regelmatig al een slapstick en nu de raadsvergaderingen voortaan ‘live’ uitgezonden worden, beschikt eenieder dus voortaan over een lokale Comedy Central. Amateurtheater van de bovenste plank, soms een tragikomedie, maar vaak vooral een troosteloos vertoon van onkunde en onmacht. House of Cards staat aan het andere einde van het kwaliteitsspectrum zullen we maar zeggen.Lees verder »

2reacties

De nieuwe Dierenambulance-bedrijfsleider

Vanaf maandag is Twan Spierings de nieuwe bedrijfsleider van de Stichting Dierenambulance/ Dierenasiel Helmond e.o. Samen met Maartje van Teeffelen en Rochelle Driessen, de 2 andere vaste krachten, gaat hij het managementteam vormen dat de algehele bedrijfsvoering van de stichting op zich neemt.
De 57-jarige Twan Spierings tekende vorige week het arbeidscontract. Hij is een geboren en getogen Helmonder en heeft veel ervaring. Die werd al ingezet bij diverse Helmondse vrijwilligersorganisaties als Vereniging Verkeersregelaars Helmond, Lokaal sterk en ’t Akkoordje.
Op advies van de SESAM Academie na hun interne onderzoek is deze nieuwe functie ontstaan. Het stichtingsbestuur is zeer verheugd met zijn komst en verwacht dat de dienstverlening naar een nog hogere status zal worden gebracht.
De dierenambulance zit al ruim 25 jaar in Helmond, in 2008 is het dierenasiel daarbij gekomen. Voor de gemeente Helmond en Laarbeek verzorgen zij de wettelijke taken op het gebied van dierenwelzijn. In totaal zijn er zo’n 100 vrijwilligers waarvan ongeveer de helft gastgezinnen zijn voor dierenopvang.

6reacties

De NS-Flirt reed voor het eerst door Helmond

Gisteren reed de Flirt voor het eerst officieel over het spoor door onze stad. In dit nieuwste type sprinter van de NS zijn de toiletten weer terug. In totaal gaan er komend jaar 58 nieuwe Sprinters in het Zuidoosten van Nederland rijden.
Willard Peetoom was er gistermiddag bij. Hij concludeerde dat de stoptrein in Helmond weer up-to-date is en maakte de onderstaande foto’s.

17reacties

In welke straat bevond zich de fotograaf?


Tussenstand:
6 punten: Mark
2 punten: case én rbrt én Tim én G.Ekkehenkie
1 punt:en Jules én Pinker én Hein én Arnold én Mohammed Chahim
-1 punt:en én Toon van Laarhoven én ad én vHans én Etienne én mirjam
-1 punt:en én Ad én Charles
-2 punten: Mien (winnaar vorige ronde start automatisch met 2 minpunten)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
4reacties

Citadel heeft een nieuwe naam en eigenaar

Freek Stegehuis en Hans van den Bergh hebben Citadel Squash en Fitness in Brouwhuis verkocht aan Fitnessclub Nederland. Die 2 (beiden 60 jaar) begonnen in 1993 dat sportcentrum aan de Rivierensingel. Zij kijken terug op een geweldige tijd en zijn dankbaar voor de vele warme contacten die er zijn geweest en nog steeds zijn. Hun zaak gaat nu verder onder de naam Fitnessclub Helmond. Daarmee wordt dat het zesde filiaal van deze fitness-organisatie die vorig jaar december in Tiel haar eerste filiaal opende.
In januari wordt begonnen met verbouwen om de fitnessruimte in Brouwhuis flink te vergroten. Het sportcentrum blijft dan gewoon geopend en zondag 15 januari is er een open dag vertelt Inge Schouten. Zij is samen met Judith Verbeek en Ton Schouten eigenaar van Fitnessclub Nederland. Deze organisatie wil elk jaar met 4 filialen groeien.
Ton Schouten is ervaren met het opbouwen van een fitnessketen want hij is 1 van de 3 oprichters van Basic-Fit. Na 3 jaar en 32 vestigingen werd dat in 2010 verkocht voor enkele tientallen miljoenen euro’s. Inmiddels wordt de waarde van Basic-Fit (met ± 300 vestigingen) geschat op een miljard euro. Wellicht 😉 omdat een maand geleden, na veel vijven en zessen, de Helmondse Basic-Fit in de Rijpelberg werd geopend.

5reacties

Woning Helmond Oost staat in brand (foto’s)

In een woning aan de Hortensialaan in Helmond Oost is kort voor half 6 brand uitgebroken. De eerste verdieping en de zolder staan in brand. De brandweer is op dit moment druk doende die uitslaande brand te bestrijden.
Zodra we meer informatie hebben, staat dat in de reacties hieronder.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

42reacties

Hond en zijn baasje vallen man en vrouw aan

Zaterdag werd een vrouw aangevallen in het Bakels Bos door een loslopende hond, waarschijnlijk een bull terrier. Die beet in haar hand. Toen haar vriend haar wist te ontzetten, viel het baasje van de hond hem aan en sloeg er stevig op los. Dit bijtincident en deze mishandeling in dat bos vonden plaats ter hoogte van de Sparrerode in de Rijpelberg.Lees verder »

3reacties

Van den Waardenburg: Politiek jaartje

Het jaar 2016 is alweer bijna afgelopen. 2016 is het jaar waarin het huidige college moet oogsten wat zij sinds de verkiezingen van maart 2014 heeft gezaaid. En wat hebben we allemaal voorbij zien komen? Onderzoek naar de mogelijke ontwikkeling van een sportcampus op De Braak, de definitieve keuze voor een permamant theater in OLV-kerk en ook is de kadernotitie voor een (nieuwe) zwemvoorziening vastgesteld. Verder is het college bezig geweest met het vormen van een nieuwe visie op het stadscentrum (tot 2030). In veel punten van deze notitie kan D66 zich vinden, maar op sommige punten vinden we deze notitie wat behoudend. Zo hadden wij graag gezien dat het braakliggende Obragasterrein tot een haventje zou worden omgevormd. Naar onze mening echt onderscheidend in tegenstelling tot de verschillende parkjes die het college wil aanleggen. Het afgelopen jaar zijn er dus wel wat onderzoeken verricht en is op sommige thema’s een stapje gezet. Van het echte oogsten lijkt desondanks nog geen sprake.Lees verder »

9reacties

Gewonden bij schietincident op Mierloseweg

Vannacht rond 03.50 uur is er op de Mierloseweg een schietincident geweest nadat daar een vechtpartij zou zijn geweest. 2 Mannen die een hond aan het uitlaten waren, kregen woorden met de inzittenden van een auto. Dit zou in een handgemeen zijn uitgelopen. Tijdens deze ruzie is er tenminste 1 schot gelost met een vuurwapen.
Er zijn 2 personen gewond geraakt die met een ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. Wat hun verwonding waren is ons niet bekend, maar ze zouden niet door de kogel(s) zijn geraakt. De opgeroepen traumahelikopter kwam niet er plekke want bleek toch niet (meer?) nodig. Het team Forensisch Technische Opsporing (FTO) is een onderzoek begonnen naar het incident. De politie is op zoek naar 2 personen die in een blauwe personenauto zijn weggereden en daarmee de plaats delict hebben verlaten.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

2reacties

Politie vindt geladen vuurwapen in woning

In een woning aan het Peelhof in de Rijpelberg heeft de politie zojuist een geladen vuurwapen aangetroffen. Klaar voor gebruik! zo meldt wijkagent Monique van Lierop via Twitter. Er werd een 48-jarige man aangehouden en die heeft nu een eenzame kerst in de cel.
De woning werd doorzocht na aanleiding van harde informatie die de politie had gekregen. Daarop werd direct actie op ondernomen.

24reacties

Ook het industrieterrein krijgt een Subway

Subway, met ruim 44 duizend locaties ’s werelds grootste fastfoodketen, krijgt een tweede vestiging in Helmond. Deze broodjeszaak komt op het industrieterrein, op de Heibloemweg 2 bij het onbemande BP-tankstation. De bouw van het nieuwe pand is inmiddels gestart. Wanneer deze Subway wordt geopend, weten we niet.
De eerste Helmondse Subway is sinds een jaar of 10 gevestigd aan de Noord Koninginnewal (op de hoek met de Molenstraat) in het centrum.

In de reacties staat een update.

De nieuwe Stadsgids van Helmond is er weer

Vanaf vandaag kun je de nieuwe Stadsgids digitaal raadplegen via internet. Vanaf volgende week vrijdag kun je een papieren exemplaar oppikken op deze 17 plekken in de stad:
• Brandevoort: Albert Heijn en Jumbo
• Brouwhuis: Albert Heijn en Jumbo
• Centrum: Albert Heijn XL
• Dierdonk: Albert Heijn
• Helmond-Noord: Plus
• Helmond-Oost: Jumbo
• Helmond-West: Emté
• Mierlo-Hout: Albert Heijn en Jumbo
• Rijpelberg: Emté
• Stiphout: Jumbo
• de Stadswinkel, het Stadskantoor, de bibliotheek en Theater Speelhuis
Sinds de editie van 2014 wordt de stadsgids niet meer huis-aan-huis bezorgd. Dat besluit nam B&W na een quizvraag in 2012 op de weblog, de daarop volgende raadsvragen van GroenLinks en vervolgens een uitgebreide gemeentelijk inwonersenquête daarover. Zo’n 70% van de Helmonders bleken niet meer persé een papieren Stadsgids in de brievenbus te hoeven. Daarom laat de gemeente de gids niet meer bezorgen, maar ligt die op de 17 locaties in de stad.
De afvalkalender 2017 staat kun je hier (pdf) raadplegen.

2reacties

3 Wijndieven aangehouden

De politie heeft gisteravond 3 verdachten aangehouden voor een bedrijfsinbraak op de Engelseweg op het industrieterrein. Hun voertuig bleek vol te liggen met exclusieve wijnen.
Een mooie vangst zo liet de politie weten.

9reacties

Wat is haar voornaam?


Tussenstand:
6 punten: Mark
2 punten: case én rbrt én Tim
1 punt:en Jules én Pinker én G.Ekkehenkie én Hein én Arnold én
-1 punt:en Mohammed Chahim én Toon van Laarhoven én ad én vHans én
-1 punt:en Etienne én mirjam én Ad én Charles
-2 punten: Mien (winnaar vorige ronde start automatisch met 2 minpunten)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.

Ruim 1500 grote grijze containers omgeruild

In 4 weken tijd werden er bij ruim 1500 Helmondse huishoudens grote grijze containers omgeruild voor een kleiner formaat. Dit is het resultaat van een gratis omruilactie die gemeente in november aankondigde. Door het scheiden van plastic, metaal en drankverpakkingen (PMD), papier en GFT-afval blijft er steeds minder restafval over waardoor een klein formaat van 140 liter handiger kan zijn. En het scheelt een besparing van 30 euro per jaar op de afvalstoffenheffing.
Milieuwethouder Paul Smeulders is trots op de Helmonders: “Ongelofelijk hoeveel mensen gebruik maken van deze actie. Dit betekent dat steeds meer Helmonders hun afval scheiden en daarom minder ruimte nodig hebben in de grijze container. Dat is in het kader van duurzaamheid een mooie prestatie. Afval als grondstof gebruiken voor nieuwe producten is de toekomst.”
De scheiding van PMD-afval in Helmond overtreft alle verwachtingen van de gemeente. Ten opzichte van de inzameling van alleen plastic, is er in 6 maanden 170.000 kg. meer afval gescheiden uit het restafval.
In de loop van februari ontvangen alle Helmonders een brief met informatie over de invoering van de papiercontainers. Uit onderzoek is gebleken dat de inzameling van oud papier in een container zorgt voor een betere scheiding van papier.
Op onderstaande foto van PressVisuals.com zie je wethouder Paul Smeulders die de 1000ste container omruilt bij meneer en mevrouw van Bokhoven.

3reacties

Mohammed Chahim wil naar Tweede Kamer

PvdA-fractievoorzitter Mohammed Chahim staat op plek 53 van de concept-kandidatenlijst van de PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. Dat werd vanochtend bekend gemaakt. De leden van de PvdA bepalen op 15 januari tijdens het congres wat de definitieve lijst wordt.
Zijn pleidooi om in de Tweede Kamer te komen. “Mijn ambities liggen in Helmond. Ik steun de PvdA extra door op de kandidatenlijst te gaan staan. Juist in deze tijd is iedere stem welkom” zo laat Chahim ons weten.
De 31-jarige Helmonder zit inmiddels 10 jaar in de gemeenteraad. In het dagelijkse leven is hij bij TNO economisch onderzoeker op het gebied duurzaamheid en klimaatverandering. In 2013 promoveerde hij aan de universiteit in Tilburg tot doctor in de economische wetenschappen en is daarmee in Helmond het raadslid met de hoogste academische titel. Van 2007 tot en met 2010 was hij columnist op de weblog.
In de peiling van Maurice de Hond van afgelopen zondag staat de PvdA op 10 Kamerzetels. Een dagkoers, maar toch…