Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
1reactie

Vrouw (58) in Stiphout vermist

Een 58-jarige vrouw wordt vermist sinds 11.28 uur. Zij is te voet en werd voor het laatst gezien op de Gerwenseweg in Stiphout. Dat meldde Burgernet zojuist.
Deze blanke vrouw is 1,60 meter lang en heeft zwart halflang haar. Ze draagt een zwarte jas en zwarte uggs. Heb je nu tips, dan wordt je gevraagd de politie te bellen op 112.

27reacties

Rieter: Alaaf, how do you do, hawdoe!

‘Alaaf, I love you, how do you do, hawdoe!’ Daar wil ik mee beginnen en mee eindigen. Het is carnaval! En dat vier ik altijd. Waar? Natuurlijk in ons eigen Hellemond! Ik heb inmiddels de laatste jaren een vaste traditie. Saai? Nee hoor, integendeel, heel afwisselend. Vrijdags naar de keijologische Hogeskool. Gezwets op hoog niveau met dit jaar weer een meer dan geweldig promoventje die professor werd: Maarten van de Weijer. Ouderwets weer pijn in mijn kaken. Zaterdag mizunalle de kei opgraven. Zou ie er wel zijn?Lees verder »

1reactie

2 Opgepakt voor ernstige geweldpleging

In de nacht van zaterdag op zondagnacht rond 04.30 uur heeft er in de Veestraat een ernstige openlijke geweldpleging plaats gevonden. Daarbij liepen 2 mannen letsel op en is 1 van hen enige tijd buiten bewustzijn geweest. Kort na dit voorval werden 2 verdachten aangehouden en is de politie een onderzoek naar de toedracht en eventuele andere verdachten gestart.
Vanwege het carnaval waren er nog redelijk wat mensen in het uitgaansgebied en ook in de Veestraat. De politie is op zoek naar bezoekers van het uitgaansgebied die getuige waren van deze openlijke geweldpleging. Zij vragen aan getuigen en personen die mogelijk foto’s of videobeelden van deze maakten contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-6070.

6reacties

Buurman drinkt teveel Fanta

Helmond Sport gaat meedoen met een wel heel speciale pilot. Het betreft een unieke samenwerking tussen de voetbalclub uit het Kattegat, de K.N.V.B., de TU Eindhoven en een nog niet met naam te noemen geldschieter uit China. Volgens een persvoorlichter van Helmond Sport wordt er achter de schermen druk gewerkt aan een uniek project. Als alles meezit kan trainer Roy Hendriksen vanaf de play offs beschikken over een extra hulpmiddel. De K.N.V.B. heeft speciaal Helmond Sport gekozen voor deze proef. De Helmonders zijn al geplaatst voor de nacompetitie en doen net als Jong Ajax en Jong PSV de rest van deze competitie eigenlijk nog voor spek en bonen mee, aldus Hans van Breukelen namens de K.NV.B.. Lees verder »

1reactie

Code oranje gisteren: stormschade Helmond

Gisteren kondigde het KNMI code oranje af voor een groot deel van Nederland waaronder Helmond. De stormschade die wij in onze stad voorbij zagen komen waren een omgewaaide boom in het Theo Driesenhof in de Rijpelberg, een aantal meldingen van stormschade in de Hortensialaan, Cortenbachstraat, Haaglaan, Willem Beringsstraat en Marslaan en die via fotografen vanuit de Ripelberg: Pim Verkoelen mailde gistermiddag de onderstaande foto’s vanaf het Hollandhof.

En Harrie Fotografie maakte vanochtend deze foto’s op de hoek van Weg door de Rijpel en Eymerickhof.

1reactie

Geboorteorganisatie JIJWIJ officieel gestart

Vanaf begin 2017 werken 13 kernpartners in de regio Zuidoost-Brabant samen binnen JIJWIJ om de beste geboortezorg te leveren: het Elkerliek ziekenhuis, 6 verloskundigenpraktijken, 5 kraamzorgbureaus en gynaecologen. Een primeur in Nederland. Niet eerder werkten zoveel partners zo intensief samen aan integrale geboortezorg waarbij de grenzen tussen eerste en tweede lijn vervagen. JIJWIJ ‘samen in geboortezorg’ ging gisteren formeel van start met het ondertekenen van de contracten tussen alle betrokken partijen.
Een heugelijk moment vindt Ine Pennings, voorzitter Verloskundig Samenwerkingsverband Helmond. “We zijn ooit begonnen met een droom over hoe we gezamenlijk de beste zorg zouden kunnen leveren. We hebben vele stappen gezet om tot een volwaardige organisatie te komen en onze droom te realiseren. We zijn erg trots dat we als eerste in Nederland een samenwerkingsverband hebben gesloten met zowel verloskundigen en gynaecologen als kraamzorgbureaus en het Elkerliek ziekenhuis. Gezamenlijk zijn we overeenkomsten aangegaan met zorgverzekeraars.”
“Met JIJWIJ snijdt het mes aan meerdere kanten. Door de intensieve samenwerking met alle kernpartners verbetert de kwaliteit van zorg, zijn de cliënten meer tevreden en blijven de kosten beheersbaar. Bovendien werken we met 1 integraal geboortetarief. Zorgverzekeraars zijn blij; zij kunnen bij 1 partij geboortezorg inkopen. CZ is de eerste zorgverzekeraar in Nederland die geboortezorg Integraal gaat inkopen en dat doen ze bij JIJWIJ. Bij de totstandkoming van JIJWIJ is CZ actief betrokken geweest.”
Als integrale geboorteorganisatie vindt JIJWIJ dat zij de beste zorg en ondersteuning leveren aan zwangere vrouwen. Uit onderzoek blijkt dat 90% van alle problemen die zich voordoen bij zwangerschap en geboorte ontstaat door gebrekkige communicatie. “Door de intensieve samenwerking met alle ketenpartners is er binnen JIJWIJ onderling veel afstemming en zijn de lijnen korter”, legt Ine Pennings uit.
“Elke zwangere vrouw krijgt bij het eerste contactmoment een eigen casemanager. Binnen een multidisciplinair overleg wordt vervolgens iedere zwangere besproken en leggen we een ‘zorgpad’ op maat vast. De zwangere vrouwen worden begeleid door de eigen verloskundige, zo lang dit fysiologisch verantwoord is. Indien gewenst, zijn de gynaecologen altijd beschikbaar voor overleg. Is een klinische setting nodig, dan kunnen we binnen het Centrum voor Geboorte & Gezin in het Elkerliek ziekenhuis de thuissituatie zoveel mogelijk nabootsen. Hier heeft het nog prille gezin veel baat bij. De kraamzorgorganisaties aangesloten bij JIJWIJ staan vervolgens garant voor het leveren van kwalitatief goede kraamzorg, ongeacht de situatie waarin de gezinnen zich bevinden.”

6reacties

Brandgevaarlijke woonsituatie aangetroffen

Gisteren heeft het Peelland Interventie Team (PIT) een integrale controle uitgevoerd. De controle duurde van 16.00 tot 22.30 uur en richtte zich op bewoning en gebruik. Het team onderzocht 3 locaties waar Oost-Europese arbeidsmigranten gehuisvest waren. Het vermoeden dat er daar sprake was van misstanden bleek gegrond. Er werden verschillende overtredingen geconstateerd, zo meldt de gemeente.
In Helmond Noord werd een woning aan de Astronautenlaan bewoond door 6 personen van Poolse afkomst. Een woning aan de Drenthehof in de Rijpelberg werd ook bewoond door 5 personen van Poolse afkomst. Verder werd een woning aan het Utrechtplein in de Rijpelberg bewoond door 6 personen van Letse afkomst. Hier werd een brandgevaarlijke situatie aangetroffen. Op last van de gemeente is de zolderverdieping van deze woning direct gesloten.
Het gebruik is in alle gevallen strijdig met het bestemmingsplan. De bewoning was niet conform inschrijving BRP en er werd niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften. Er volgen passende handhavingstrajecten. Op 1 adres werd direct de stroom afgesloten. De verhuurder heeft op last van de gemeente een ander onderkomen gezocht voor de bewoners. Op alle adressen werd informatie opgehaald over arbeidsverhoudingen. De informatie heeft betrekking op betalingen, premies en belasting en geven aanleiding voor verder onderzoek.
Bij de actie waren naast de gemeente ook de politie, de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost en Enexis betrokken.

1reactie

Krajicek playground in park Helmond West

De gemeente gaat dit jaar in het park aan Distelveld een Krajicek Playground ontwikkelen. In de wijkontwikkelingsplannen Helmond West is een verbetering van het voetbalveld op het Distelveld opgenomen. Eerder is gesproken over een Cruyff Court op deze plek. B&W kiest juist voor een type sportveld om meer sport dan alleen voetbal op deze plek te stimuleren.
Met een sportveld aan het Distelpark in ’t Haagje zijn meer inwoners van Helmond West, jong en oud, in de gelegenheid om te sporten en te bewegen in de openbare ruimte. In die wijk zijn relatief weinig sportaanbieders, een sportveld als een Krajicek Playground is daardoor een meerwaarde.
Het veld wordt samen met de wijkbewoners ontwikkeld en aangelegd. Dit voorjaar worden wijkbewoners uitgenodigd om mee te denken over de invulling van het sportveld. Juist door samen te werken met elkaar wordt er voor een ontwerp gekozen dat draagvlak heeft. Ook Stichting Jibb en de LEVgroep zijn hierbij betrokken. Deze gesprekken vormen de basis voor het ontwerp dat voor de zomer klaar is. De uitvoering staat gepland in het najaar van 2017.
De Krajicek Foundation stelt kinderen in aandachtswijken in staat om dicht bij huis met elkaar te sporten. Dankzij de deskundige en intensieve begeleiding van Krajicek Scholarshippers op de Krajicek Playgrounds, krijgen kinderen de kans zich in een veilige omgeving op een positieve manier te ontwikkelen. Zo zijn zij een inspiratiebron voor andere kinderen in hun buurt. Over het hele land verspreid zijn er 114 Krajicek Playgrounds waar dagelijks meer dan 4.250 kinderen samen sporten en spelen.

4reacties

20 Gestolen fietsen in 1 garagebox

In een garagebox in Helmond Noord heeft de politie gistermiddag 20 gestolen fietsen aangetroffen. Van 18 stuks was er al aangifte gedaan, van 2 fietsen zoekt de politie nog naar de eigenaar.
De politie vindt dat een geweldig aangiftepercentage: “waar wij altijd hameren op het doen van aangifte, bij (fietsen)diefstal, lijkt dit nu z’n vruchten af te werpen.” De 2 eigenaren die nog gezocht worden, zijn die van een Gazelle herenfiets Chamonix excellent en een Gazelle damesfiets Chamonix comfort. Als dit jouw fiets is: aangifte doen kan via internet of bel met 0900-8844.

1reactie

Bestuurder scootmobiel gewond na val

Een bestuurder van een scootmobiel reed vanochtend vermoedelijk tegen een stoeprand en is met het voertuig omgeslagen en ten val gekomen. Dat gebeurde rond half 12 op de Vossenbeemd op het industrieterrein. Mede-weggebruikers verleende EHBO en een toegesnelde ambulance heeft de man met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

8reacties

Stiphoutse bossen worden uitgedund

Deze en komende maand vindt er onderhoud plaats aan de Stiphoutse bossen om zodoende meer variatie te krijgen. Bomen worden weggehaald zodat de andere bomen meer ruimte krijgen om beter te groeien. Daar waar veel dezelfde boomsoorten staan, komen open plekken. Daardoor kunnen er kruiden en struiken groeien en hebben bomen de kans zich te verjongen.
Voor de bezoekers van de Stiphoutse bossen zijn sommige paden moeilijker begaanbaar of afgesloten tijdens de werkzaamheden.

5reacties

Verouden: Komkommertijd

Iedereen kent wel de uitdrukking: ’t is komkommertijd. Meestal bedoelen we dan de tijd in de zomer, waarin zowel landelijk als plaatselijk weinig nieuws te melden is, omdat alle politici op vakantie zijn.
Dit jaar valt de komkommertijd in Helmond in de winter. En niet omdat we op vakantie zijn.

Sinds januari hebben we raad in beeld. Ik weet niet of u al gekeken heeft, maar dat kan altijd nog, ook nu kunt u er eens goed voor gaan zitten. Niet dat het een avondvullend programma zal worden. Nee, de vergadering van 31 januari duurde zegge en schrijve 26 minuten!!!!Lees verder »

21reacties

Overleden persoon gevonden in kanaal

Er is vanmiddag rond 17.00 uur een overleden persoon aangetroffen in het kanaal ter hoogte van de Kanaaldijk N.O. Over de identiteit van het slachtoffer en de doodsoorzaak is nog niets bekend. Ook is nog niet duidelijk hoe het slachtoffer in het water terecht kwam. De politie bekijkt op dit moment wat er is gebeurd en doet onderzoek.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.
Lees verder »

14reacties

Buurman struikelt over een spandoek

Ik kan me nog herinneren dat er bij Helmond Sport in de jaren 80 lootjes werden verkocht voor de Secondendoelpuntenloterij. Een veel gemaakte grap was dan, “Ik hoef geen lotje, het blie toch nul-nul.” Het was in een tijd dat je gelukkig nog niet geroyeerd werd als je niet voldoende loten verkocht had voor je club. Alhoewel deze straf voor sommige spelers niet héél erg zou zijn, gezien het vertoonde spel de laatste tijd. Dat het tegenwoordig 0-0 blijft op de Braak daar hoeven we niet bang voor te zijn. Helaas vallen de doelpunten in de 3e periode iets te vaak aan de verkeerde kant.Lees verder »

12reacties

Moeder en dochtertje van 1½ jaar vermist

Malgorzata Jozwiak en haar dochtertje Nikola Jozwiak zijn vandaag op het politiebureau als vermist opgegeven door haar man respectievelijk de vader.
Hij was gisteren gaan werken en bij thuiskomst bleek zijn vrouw met kind verdwenen. Ze zouden de woning omstreeks 10.00 uur verlaten hebben met een kinderwagen , een Buggy met lichtgrijze metalen frame en rode stoffen zitje.
Sindsdien is het tweetal niet meer gezien en kan hij ook geen contact meer met hen krijgen. De telefoons van zijn vrouw staan uit. Bij haar vertrek werd nagenoeg niets meegenomen, de vrouw gebruikt antidepressiva die ze ook niet heeft meegenomen.
Er zijn op dit moment geen aanwijzingen van een gevaarlijke situatie, aldus de politie. Maar de politie wil graag de verblijfplaats van de moeder en het kind weten om na te gaan of alles goed met hen gaat. “Tevens is het van belang dat de vader van het kind op de hoogte kan worden gesteld dat het goed gaat met zijn dochter.”


Signalement moeder:

  • 27 jaar oud
  • blank
  • 165 cm lang
  • slank postuur
  • lang zwart haar tot aan de schouders
  • zwarte halflange jas met capuchon
  • blauwe spijkerbroek
  • gouden trouwring met aan binnenzijde de trouwdatum: 22-06-2013
  • witte I phone 5s

Signalement kind:

  • 1½ jaar oud
  • blank
  • donkerbruin haar
  • bruine ogen
  • paarse jas met roze stippen
  • paarse schoenen
  • paarse speen met roze koord

Heb jij informatie over deze vermissing? Weet jij waar Malgorzata Jozwiak met haar dochter verblijft of heb jij hen gezien? De politie vraagt je dan contact met hen op te nemen via 0800-8844 onder vermelding van nummer PL2100-2017034795

In de reacties staan updates.