Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

2reacties

2 Gewonden bij keukenbrand in Brandevoort

Vanavond zijn er 2 personen gewond geraakt nadat een oventje in brand vloog in een keuken aan de Schutsboom in Brandevoort. De 2 zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De om 18.56 uur gealarmeerde brandweer heeft de woning geventileerd, hoeveel schade de woning en inboedel opliep is ons onbekend. Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
9reacties

Q&A: ondervoeding (dementerende) ouderen

Lonneke Maráczi van de SP stelde 5 schriftelijke vragen aan B&W over maaltijdondersteuning bij Helmondse (dementerende) ouderen die mogelijk ondervoed raken.
Hieronder haar raadsvragen (Questions) voorafgegaan door haar inleidingen. Zodra we de antwoorden (Answers) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

32reacties

Geld slechtziende weggenomen na ’t pinnen

De man in het witte shirt heeft geld weggenomen van de slechtziende man in het zwarte shirt die voor hem stond te pinnen. De politie heeft hem nu nog redelijk onherkenbaar in beeld gebracht (zie hiernaast) omdat de Officier van Justitie hem eerst de kans wil geven zich te melden bij de politie. Doet hij dat niet dan wordt hij herkenbaar in beeld gebracht, zo belooft de politie vandaag.Lees verder »

9reacties

Wegafsluitingen Rivierensingel en Rijpelbaan

Vanaf dinsdag (2 oktober) 07.00 uur tot en met vrijdag 12 oktober 17.00 uur zijn er herstelwerkzaamheden ten behoeve van de stadsverwarming. In verband hiermee zijn in deze periode van 12 dagen verschillende wegen afgesloten, zo laat de gemeente weten.
De Rivierensingel is afgesloten vanaf de Deurneseweg naar de Rijpelbaan. De andere rijrichting is open. De Rijpelbaan is dicht vanaf de Rivierensingel naar de Rijpelbergseweg. Ook hier is de andere rijrichting open. Automobilisten kunnen omrijden via de Deurneseweg, de N279 en de Wolfsputterbaan. (Brom-)fetsers worden ter plekke omgeleid.

1reactie

Brandje op balkon in de Binnenstad

Om 15.23 uur vanmiddag rukte de brandweer uit voor een brand in een appartement aan de Wezelstraat in de Binnenstad. Op een balkon bleek dat er iets stond te branden. Het appartementencomplex hoefde niet ontruimd te worden, er raakte niemand gewond en het balkon werd zwartgeblakerd.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto.

2reacties

Verschillende misstanden in 3 woningen

Gisteravond heeft het Peelland Interventie Team (PIT) controleacties uitgevoerd bij 3 woningen in verschillende wijken in Helmond. Daarbij waren de gemeente, politie en de Afdeling Vreemdelingen Identificatie Mensenhandel betrokken. Er werden verschillende misstanden geconstateerd.
In een woning is een hennepkwekerij in aanbouw aangetroffen. Het kweekmateriaal is in beslag genomen en wordt vernietigd.
Op 3 adressen is mogelijk sprake van adresfraude. Dat wordt verder onderzocht. Op 1 van die adressen, waarop een bedrijf staat gevestigd, is mogelijk sprake van schijnbeheer en bestaat het vermoeden dat de Arbeidstijdenwet en de Wet minimumloon worden overtreden. Er zijn gegevens gevorderd voor verder onderzoek. Die gegevens deelt het PIT-team met de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Belastingdienst. Op hetzelfde adres is de elektrische installatie op zolder niet op orde, waardoor er een gevaarlijke situatie was ontstaan. Er is een erkend installateur ingeschakeld om de installatie na te kijken.
Voor wie het nog niet wist: Helmonders kunnen eventuele overlastsituaties en verdachte situaties aan het interventieteam doorgeven. Dit kan anoniem per telefoon 0492 587309 of per e-mail [email protected]. Dergelijke tips worden vertrouwelijk behandeld.

23reacties

Steekpartij in Helmond Noord (foto’s)

Vannacht was er een steekpartij bij zorginstelling de Pannehoeve aan de Jan van Goyenlaan in Helmond-Noord. De hulpdiensten werden daartoe rond 01.45 uur opgeroepen. 1 Persoon is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. We weten niet wat de oorzaak van de steekincident was en of er iemand is aangehouden.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

40reacties

Afdeling Keyserinnedael sluit door personeelstekort

De Zorgboog heeft besloten de afdeling de Rinck in Keyserinnedael in Helmond tijdelijk te sluiten. Dit is volgens de zorgorganisatie nodig omdat omdat de continuïteit van zorg voor cliënten van deze afdeling niet langer kan worden gewaarborgd. Ook wil de Zorgboog een verdere overbelasting van medewerkers voorkomen. Cliënten en medewerkers van de Rinck verhuizen half oktober naar andere Zorgbooglocaties in de regio.Lees verder »

21reacties

Gewapende woningoverval in ’t Haagje

In de Tournooistraat in ’t Haagje was vanochtend een woningoverval. De 2 overvallers zijn blanke mannen van tussen de 25 en 30 jaar oud. Ze droegen op dat moment een donkere jas waarvan de de capuchon op stond en een doek voor hun mond. Zij zijn in het bezit van een mes. Als je ze ziet, vraagt de politie dringend geen actie richting hen te ondernemen, maar meteen 112 te bellen.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

Lees verder »

6reacties

Burgemeestersdag in Helmond (6 foto’s)

Gisteren kwamen bijna alle Brabantse burgemeesters en de Commissaris van de Koning Wim van de Donk in Helmond bijeen voor de jaarlijkse burgemeestersdag. Onder leiding van onze burgemeester Elly Blanksma  bezochten zij onder meer het Speelhuis, Museum Helmond, de Automotive Campus, de Cacaofabriek en werd er een vorkje geprikt in het kasteel.

 

Foto door Perry Vermeulen

6reacties

Boom valt op woning in Mierlo-Hout

Hoewel het KNMI de code geel voor onder meer onze provincie alweer ophief, viel er door de harde wind vanochtend een boom op een woning in de Beukehoutstraat in Mierlo-Hout. De bewoners waren in het huis. Er raakte niemand gewond en de schade aan hun huis lijkt mee te vallen. De om 09.43 uur gealarmeerde  brandweer is op dit moment nog steeds bezig de boom weg te halen.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto.

In de reacties hieronder staat een update.

4reacties

Brandje op dak van De Goede Herder (foto’s)

Tijdens werkzaamheden van een dakdekker is vanochtend een brandje uitgebroken op het dak van De Goede Herder. De om 07.42 uur gealarmeerde brandweer wist het vuur op de school aan de Montgolfierstraat in Helmond Oost snel te blussen. Er is niemand gewond geraakt.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staat een update.

5reacties

Explosievenonderzoek op sportpark De Braak

Morgen start een onderzoek naar niet gesprongen explosieven of restanten daarvan uit de Tweede Wereldoorlog op enkele sportvelden van sportpark De Braak. Een gespecialiseerd bedrijf voert de werkzaamheden uit met een beveiligde graafmachine. De werkzaamheden nemen 1 of 2 dagen in beslag, zo laat de gemeente weten.
Omdat het sportpark de komende jaren wordt omgebouwd naar een Sport- en Beleefcampus moet er veel gebeuren in en op de grond, zoals het aanleggen van kunstgrasvelden. Uit onderzoek is gebleken dat op deze velden mogelijk niet gesprongen explosieven of restanten aanwezig zijn. Er zijn zogenaamde verstoringen in de bodem gedetecteerd. Een verstoring kan een niet gesprongen explosief of een restant daarvan zijn, maar in de meeste gevallen betreft het een steen of stuk puin. Voordat de nieuwe velden aangelegd kunnen worden moeten zeker zijn dat de bodem veilig is. Mochten er explosieven gevonden worden, de kans daarop is vrij klein, dan wordt de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. Zij zorgen ervoor dat de explosieven geruimd worden.
Als de werkzaamheden naar niet gesprongen explosieven zijn afgerond wordt er later deze maand nog uitgebreider archeologisch onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek gebeurt door het graven van een aantal proefsleuven.

In de reacties staat een update.

2reacties

Man gepakt na steekincident in Mierlo-Hout

De recherche heeft een 52-jarige man uit Helmond aangehouden die zondagavond betrokken was bij het steekincident aan de Slegersstraat in Mierlo-Hout. Daarbij raakte een 45-jarige Helmonder ernstig gewond.
Het steekincident was een gevolg van een ruzie tussen de twee, die begon bij een woning in die straat. Na het steken ging de dader ervandoor. Het slachtoffer bleef gewond achter op straat en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Al gauw had de politie een idee wie hij was. Een zoektocht naar de man had niet direct resultaat. Maandag rond het middaguur meldde de verdachte zich op het bureau in Helmond. Hij werd direct aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.
Met het slachtoffer gaat het al een stuk beter. Hij is aanspreekbaar, maar ligt nog altijd in het ziekenhuis zo meldt de politie.

20reacties

Bavaria opent Pub-op Store in de Veestraat

Tussen dinsdag 18 en zaterdag 22 september opent Bavaria de deuren van een Pub-op Store aan de Veestraat 22. Daar kun je hun bieren ontdekken, ruiken en proeven: van een krachtige Cornet, La Trappe en Rodenbach tot een karakteristieke Swinckels’, Palm en Brugge Tripel.
Het idee om een Pub-op Store in het hart van Helmond te openen, is ontstaan vanuit het innovatieprogramma van de bierbrouwer uit Lieshout. 4 Medewerkers pitchten het idee met succes bij de directie. Lees verder »

5reacties

Onze gemeente reageert op tijd op e-mail

Stel je aan de gemeente Helmond een simpele vraag per e-mail, dan heb je binnen 2 dagen antwoord. Van de 380 gemeenten in Nederland slagen 143 (38%) er niet in e-mail van burgers op tijd te beantwoorden. Zij haalden de termijn van 2 dagen niet waarbinnen overheidsorganisaties, volgens hun eigen gedragslijn, antwoord moeten geven op simpele vragen van burgers. Dit blijkt uit het onderzoek van Wij Verdienen Beter.
In het onderzoek werd van 24 gemeenten (ondanks een herinnering na een maand) na 4 maanden zelfs helemaal geen antwoord ontvangen. De gestelde vraag was “Ik wil graag weten waar de gemeente Helmond haar geld aan uitgeeft. Kunt u mij de gemeentebegroting van 2018 sturen?”
Ook positief is dat het mailadres [email protected] netjes vermeld staat op de website en er op het contactformulier geen onnodige informatie (zoals vragen naar het Burger Service Nummer (BSN) of DigiD) wordt gevraagd. Enige minpuntje was dat Helmond (net als veel gemeenten) in de war bleek te raken van de voornaam van de mystery-burger die de vraag stelde. De gebruikte naam, Eef, is niet een mannen- of een vrouwennaam maar veel gemeenten vonden dat blijkbaar lastig en gebruikten geen neutrale aanhef maar deden een gokje of de burger man of vrouw was.

8reacties

Man gewond na ongeval op Europaweg

Een automobilist is vanochtend gewond geraakt bij een aanrijding op de Europaweg. Hij raakte door onbekende oorzaak van de weg en tegen een lantaarnpaal. Vervolgens kwam zijn auto op de zijkant tegen een boom tot stilstand.
De man is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto wordt afgesleept door een bergingsbedrijf. De weg is gedeeltelijk over 1 rijbaan richting Helmond afgesloten. De hulpdiensten rukten om 08.14 uur uit voor dit ongeval.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

6reacties

Q&A over onveiligheid rondom ónze scholen

Dirk van Dam van de SP stelde 6 schriftelijke vragen aan B&W over de verkeersonveiligheid rondom de Helmondse scholen. Dit naar aanleiding van een landelijk onderzoek van RTL Nieuws en de Rijksuniversiteit Groningen waarover je hier en hier meer kunt lezen.
Hieronder zijn raadsvragen (Questions) voorafgegaan door zijn inleidingen. Zodra we de antwoorden (Answers) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »