Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

5reacties

Bewoners in ’t Haagje betrapten inbrekers

Rond half 1 vannacht zouden de bewoners van een woning aan de 1e Haagstraat terwijl zij thuis waren, verrast zijn door inbrekers. Dat liet de politie weten. De inbrekers zijn te voet gevlucht. 1 Van de bewoners is uit voorzorg per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan en mensen gehoord. Diverse eenheden waaronder een politiehelikopter zijn op zoek gegaan naar de daders. Voor zover ons bekend is er niemand aangehouden.
Harrie Fotografie maakte de foto.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
3reacties

Helmonder opgepakt voor beroving

Een 20-jarige Helmonder is opgepakt nadat hij maandagavond in Eindhoven een persoon heeft bedreigd, mishandeld en heeft beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. Dat maakte de politie vanmiddag bekend.
Op het CS Eindhoven stapte het slachtoffer in de auto van een bekende. Op dat moment zat er ook een medepassagier op achterbank. Eenmaal ingestapt werd er koers gezet naar de Oude Vensedijk in Eindhoven. Daar werd het slachtoffer door de man op de achterbank bedreigd met een steekwapen waarmee hij probeerde het slachtoffer te overmeesteren. Lees verder »

7reacties

Grote uitslaande brand in Brouwhuis

Om 19.42 uur rukte de brandweer uit voor een grote uitslaande brand bij Autorette aan de Deltaweg in Brouwhuis. Het hele pand van de autowasserette staat in brand. De brandweer meldde om 19.50 uur de brand opgeschaald te hebben naar ‘grote brand’. Zij laten het pand gecontroleerd uitbranden. Op dit moment zijn er 3 blusvoertuigen en 2 hoogwerkers.
Pim Verkoelen maakte de foto.

In ede reacties hieronder staan updates.

5reacties

Frans krijgt gelijk

Mijn buurman Frans is een onvolprezen vent. Hij heeft het hart op de goede plaats, bekijkt zaken nuchter en van 2 kanten, zeurt niet en is altijd behulpzaam. Ik ben blij met Frans die er ook voor zorgt dat ik zonder problemen met mijn inmiddels tienjarig autootje overal kom. En terug natuurlijk. Soms drinken we samen koffie, niet te vaak want hij heeft genoeg te doen, en dan buurten we over ditjes en datjes. Vaak over zijn passie voor auto’s en de benzineloze toekomst die ons wordt voorspeld. Mijn buurman gelooft daar niet in. Langzaam maar zeker krijgt hij gelijk.Lees verder »

12reacties

Weer liet een automobilist gewonde achter

Vanavond zijn 2 auto’s op de kruising van de Nachtegaallaan en Nieuwveld in Helmond Noord met elkaar in botsing gekomen. Hierbij raakte 1 bestuurder gewond die per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. De andere bestuurder is na het ongeval te voet gevlucht. De om 20.45 uur gealarmeerde politie heeft in de omgeving nog naar de gevluchte persoon gezocht omdat dat strafbaar is. Voor zover wij weten werd die nog niet gevonden. Lees verder »

9reacties

Manders: VACCI (ja-nee) R

De kranten meldden onlangs dat de daling van de vaccinatiegraad in Nederland was gestopt. Voorlopige cijfers voor jongere kinderen laten zelfs een stijging zien. Als we de landelijke cijfers vergelijken met de Helmondse situatie zien we helaas een ander beeld. Zo is het aantal zuigelingen in Helmond dat volledig gevaccineerd is, gedaald van 91.3% (2018) naar 89,8% (2019). Bij de schoolkinderen is de D(K)TP-vaccinatie zelfs nog sterker gedaald van 94.2% (2018) naar 90.4% (2019).Lees verder »

34reacties

Carnavalsoptocht dit jaar zonder wagens

foto John van LieropDe Grootste Optocht van het Zuiden trekt morgen zonder de categorie ‘wagens’ door Helmond. Dat maakte carnavalsvereniging Keiebijters zojuist bekend.
Die beslissing namen zij vanwege de voorspelde windstoten met windkracht 6 tot 10. Veiligheid staat voorop en om die reden dat besluit aldus de Keiebijters. Om te vervolgen met “Het is jammer dat we deze beslissing moesten nemen, maar we zijn ervan overtuigd dat we met deze maatregel toch een mooie optocht kunnen neerzetten in de Helmondse binnenstad.”
Om 13.30 uur begint deze optocht. De route is kruispunt President Rooseveltlaan/Wesselmanlaan, Steenweg, Kanaaldijk N.W., Havenbrug, Havenweg, Watermolenwal, Ameidewal en Noord Koninginnewal.

2reacties

SV De Braak: “Denk in kansen!”

Angelo van den Heuvel van RKSV MULO gooit iedere dag wel een proefballonnetje op. Vaak worden die afgeschoten, regelmatig ook weer niet en soms zit er een briljant idee tussen. Al enkele jaren vinden er in de MULO-kantine gesprekken plaats om een elftal aan de zaterdagcompetitie deel te laten nemen. En… komend seizoen gaat dit ook gebeuren!Lees verder »

21reacties

Helmonder (28) overleden bij ongeluk

Bij een eenzijdig ongeval in Hilvarenbeek (ten zuidoosten van Tilburg) is de 28-jarige bestuurder uit Helmond overleden. Zijn auto reed daar tegen een boom. Er zaten geen andere mensen in de auto. Dat meldde de politie vanmiddag.
De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden om 05.24 uur opgeroepen. De politie doet uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.Lees verder »

47reacties

Actiegroep: meld racistische carnavalsoutfits

Kick Out Zwarte Piet gaat bij het Helmondse carnaval racisme en discriminatie in de gaten houden. De actiegroep vraagt een iedere om te letten op “racistische verkleedpartijen” en die te melden bij de organisatie en het lokale discriminatiemeldpunt via bv [email protected]. Ook in Eindhoven, Den Bosch, Breda, Roosendaal en Oss gaat de actiegroep onherkenbaar monitoren. Ook wordt opgeroepen om foto’s te maken en verslag te doen van racisme.Lees verder »

11reacties

Celstraffen voor overval op 89-jarige vrouw

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 22-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 maanden, waarvan 18 maanden voorwaardelijk, voor een woningoverval op een hoogbejaarde vrouw. Een 24-jarige Helmonder is medeplichtig aan de overval en krijgt voor zijn aandeel een celstraf van 28 maanden. Ook moeten de mannen de gevraagde schadevergoeding van 14.500 euro aan het slachtoffer betalen.Lees verder »

14reacties

Peijs: vrijwilliger verdient meer waardering

Vrijwilligers vormen het cement van de samenleving. Het klinkt afgezaagd, maar het is ontzettend waar. Als in Helmond alle mensen die onverplicht en onbetaald werk doen voor de samenleving of voor een ander daarmee zouden stoppen, dan zou onze stad als los zand zijn. Geen sportvereniging kan voortbestaan zonder de vrijwillige trainers, barmensen en scheidsrechters.Lees verder »

6reacties

Dak waait van 5 garages in Helmond Oost

In de Kijkduinstraat in Helmond Oost heeft storm Dennis bij een vijftal garages het dak eraf geblazen. Dat gebeurde vanavond rond half 10. Het dak ligt nu achter de garages in de brandgang. In de getroffen garages loopt het water naar binnen. De woningbouw is inmiddels ingelicht en Essent komt om eventueel de stroom af te sluiten.
Eerder vandaag hingen er zinken dakranden los aan Blok 2 van appartementencomplex Koninginnehof op Zuidende in het centrum (zie foto). De om 14.48 uur gealarmeerd brandweer kwam met 2 voertuigen ter plaatse. De straat werd afgezet.
Harrie Fotografie maakte de 4 foto’s.Lees verder »

2reacties

Dennis belangrijkste speler op het veld

Nr 10 Mohamed AmezzianeStorm Dennis was dé spelbederver op Sportpark De Rijpel. Het was onmogelijk om met zijn wind goed voetbal te spelen. De passes kwamen niet aan en met wind meevoetballen scheen met Dennis geen optie te zijn. De ballen schoten iedere keer door en mooie combinaties maken was nagenoeg onmogelijk. Het was een sportieve wedstrijd mede omdat die goed geleid werd door scheidsrechter Billal Nouamani. De arbiter maakte af en toe een foutje maar hij wist bijvoorbeeld goed om te gaan met het commentaar dat Rood-Wit speler Rens Sanders op de leiding gaf. Na de pauze was Sanders dan ook een stuk kalmer. Mogelijk ook omdat coach Said Yahia hem hier op aangesproken had.Lees verder »

2reacties

Auto in sloot, wensambulance helpt

De auto van een oudere man en vrouw raakte vanmiddag van de Rochadeweg in Brouwhuis en belandde in de sloot. Een toevallig passerende wensambulance en vrachtwagen stopten meteen en boden de 2 hulpbehoevenden eerste hulp. De om 15.58 uur opgeroepen brandweer bevrijdden hen daarna uit hun benarde positie. Het is onduidelijk of de 2 gewond raakten, wel werden ze in een ambulance nagekeken.
Harrie Fotografie maakte de 3 foto’s.Lees verder »

13reacties

Minimaal 1000 gratis carnavalscondooms?!

Carnavalsvereniging Oranjebuurt zorgt tijdens de Helmondse carnaval voor gratis condooms. B1 Sexshop stelde er alvast 1000 beschikbaar en Prins Martijn deelt ze volgend weekend uit. Let op, alleen voor 18+
Hun weggeefactie sluit keurig aan bij het besluit van burgemeester Elly Blanksma. Vandaag maakte zij bekend dat het carnaval in het Centrum dit jaar een risicovol evenement is. Veilig vrijen tijdens die 5 dagen (zeker nu het nog steeds vroeg donker is) kan immers een hoop ellende(lingen) voorkomen. Lees verder »

21reacties

Politieachtervolging in Stiphout

Gistermiddag rond 2 uur achtervolgden een politiemotor en politieauto een verdachte personenauto die een politiecontrole wilde ontvluchten. Op het onderstaande filmpje zie je de achtervolging op de Schootense Dreef in Stiphout. 
Meer dan dat weten we op dit moment niet. De politiewoordvoerder liet de weblog desgevraagd weten vandaag met meer informatie naar buiten te komen. Weet jij het eerder en/of meer, dan kun jij dat hieronder melden (inloggen of iets dergelijks is daarbij niet nodig). 

.

In de reactie hieronder staan updates.