Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
41reacties

Peijs: Helmonder van het Jaar 2020

Tja, waar schrijf je als politiek columnist over als ook ‘de lokale politiek’ stilgelegd is door COVID-19? Wat mij betreft is dit niet het moment om de besluiten van de Veiligheidsregio en het Helmondse college onder een politieke loep te leggen. Wat ons nu overkomt overstijgt partijpolitiek.
Ik wil het hebben over de Helmonder van het Jaar 2020. Ja, nu al. Het is eind maart, maar we weten met elkaar dat de genomineerden voor de Helmonder van het Jaar eigenlijk nu al bekend gemaakt kunnen worden. In dit soort tijden staan helden op. Mijn voorzetje aan de Rabobank en de gemeente voor de eerste kandidaat-genomineerden. Lees verder »

19reacties

Pizzabezorgster op straat bestolen

Om 21.58 uur kregen we 112-melding van een overval J.A. Carpstraat. Dat bleek een onjuiste melding, het was geen overval maar een diefstal met gering of mogelijk geen geweld. 
Het slachtoffer raakte niet gewond, maar is wel flink geschrokken. We weten niet wat er is buitgemaakt. De politie is onder meer een buurtonderzoek gestart. 
Harrie Fotografie maakte de 2 bijgaande foto’s.Lees verder »

19reacties

Zij gingen gisteren wél naar de stad

Harrie Fotografie maakte gisteren 21 foto’s van mensen die naar het centrum kwamen. Niet iedereen hield zich aan de ‘anderhalve meter = minder doden-afstand’. De vraag is: wie wel en wie niet? Of er in Helmond al coronaboetes (maximaal 390 euro per persoon) werden uitgedeeld, weten wij nu nog niet. 
Zie je trouwens liever bewegende beelden van gisteren: kijk dan naar deze impressie.Lees verder »

12reacties

Onopvallende politieauto en motor in botsing

Een onopvallend politieauto en een motor kwamen in het begin van de avond in botsing met elkaar. De man die op de motor zat, raakte daarbij gewond.
Het ongeval vond plaats bij de oversteekplaats op de Traverse (ter hoogte van de Prins Hendriklaan). De oorzaak van het ongeluk is ons onbekend. Omdat er een politievoertuig bij betrokken is, onderzoekt een andere politieregio de oorzaak van het ongeluk.
Harrie Fotografie maakte de 3 bijgaande foto’s.Lees verder »

187reacties

Corona-noodverordening in Helmond

De Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (BRBZO) heeft zojuist een nieuwe noodverordening vastgesteld voor Helmond en de regio (omgeving van Eindhoven). Hierin zijn de maatregelen verwerkt die 23 maart door het Rijk zijn ingevoerd voor bestrijding van het coronavirus. Dit maakt het mogelijk om in onze stad te gaan handhaven op deze maatregelen.
De aangescherpte maatregelen hebben als doel de verspreiding van het coronavirus te beperken. Lees verder »

12reacties

“Wees voorzichtig en zorg voor elkaar!”

privé-fotoSinds 2014 is Erik de Vries wethouder in Helmond, zie zijn pagina op de website van de gemeente. We spraken Erik vanochtend telefonisch, hij woont in Brouwhuis en dat is vanwege het coronavirus de laatste weken veelal ook zijn werkplek.
Na het behalen van zijn HAVO-diploma op de Knip, volgde Erik de HBO-studie Maatschappelijk Werk die hij met een diploma afrondde. De Helmonder zag daarna in zijn eerste baan als maatschappelijk werker bij Stichting Welzijn in Deurne, heel veel onrechtvaardigheid en wilde hier iets tegen doen. Maar maatschappelijk werk was niet afdoende, ook de politiek moest haar steentje bijdragen. Hij werd politiek actief en werd lid van de Socialistische Partij. Zijn eerste taak was het spreekuur bemannen op woensdagavond in hun pand in de Molenstraat. Lees verder »

14reacties

Gloednieuwe auto total loss bij ongeval

Bij een ongeval op de Aarle-Rixtelseweg is een gloednieuwe auto rond 13 uur vanmiddag loss geraakt door een ongeval. De eigenaar had de auto pas 1 dag toen hij op een boom knalde. De bestuurder, een oudere man, is gecontroleerd in de ambulance maar hoeft niet mee naar het ziekenhuis. De Aarle-Rixtelseweg is afgesloten voor berging.
Pim Verkoelen maakte de 4 bijgaande foto’s.Lees verder »

64reacties

‘Ook wij hebben liquiditeitsproblemen’

Maurice van Pernis is de uitbater van Borrelbar De Haven. Hij werkt al ruim 30 jaar in de horeca. De ‘natte’ horeca heeft zijn voorliefde. Het echtpaar Van Pernis vindt het heerlijk om zelf achter de bar te staan en rechtstreeks contact te hebben met de klanten. De droom van het stel kwam in vervulling toen ze 6 jaar geleden hun eigen kroeg konden beginnen op de Havenweg. Een bruin café met een huiselijke sfeer. Zijn klantenkring bestaat uit 40 plussers maar ook jongvolwassenen. “Hier kennen we geen rang of stand. Iedereen is van harte welkom!” Die gastvrijheid wordt geroemd.Lees verder »

4reacties

Van den Bogaard: stay strong Helmond

Het zijn bizarre en onzekere tijden. De wereld lijkt even stil te staan, ook in Helmond. Alle restaurants en cafés zijn op slot gegaan, verpleeghuizen zijn gesloten voor bezoekers, evenementen worden geannuleerd, scholen sluiten. Veel landelijke winkelketens sluiten, je mag elkaar geen hand of knuffel meer geven en we moeten 1,5 meter afstand houden. Dit alles vanwege het coronavirus dat over de wereld voor enorm veel slachtoffers zorgt. Het houdt iedereen bezig. Het voelt voor mij heel surrealistisch aan. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Ik weet niet meer waar ik goed aan doe: mag ik nog naar mijn ouders of naar mijn pasgeboren nichtje of moet ik thuis blijven?Lees verder »

6reacties

Ook nog leuke dingen

Wij Helmonders zijn een vreemd volkje. Ik ben zelf een rasechte, dus ik mag dat zeggen. En ook al mag ik het niet, dan doe ik het toch want wij Helmonders ‘hebben een graute smoel en ginne skrik’. Eerlijk gezegd ben ik daar hartstikke trots op! Gewoon recht voor zijn raap, maar dan wel met behoud van fatsoen en met respect voor de ander. Naast het feit dat wij in Helmond geen blad voor de mond nemen, geven we bij voorkeur graag commentaar op zaken die ons niet bevallen. We kankeren nogal wat af en ik doe daaraan mee. Nou en? Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. Dat mopperen dat we massaal doen, heeft ook een functie: het houdt de zaken scherp en het voorkomt dat wij met z’n allen wegdommelen in genoegzaamheid. Ledigheid is des duivels oorkussen.Lees verder »

10reacties

Man meteen aangehouden na steekpartij

De politie hield vanavond 1 persoon direct aan na een steekincident in Mierlo-Hout en nam hem voor onderzoek mee naar het politiebureau. Het slachtoffer was niet meer ter plaatse.
Om 22.25 uur werden de hulpdiensten en pers gealarmeerd voor deze steekpartij bij voetbalvereniging Mierlo Hout op de Wilgehoutstraat.
Harrie Fotografie maakte de 5 bijgaande foto’s.Lees verder »

225reacties

Zaterdagmarkt gaat door

Ook tijdens de corona-crisis gaat de Helmondse zaterdagmarkt morgen door. Zojuist bevestigde de woordvoerster van de gemeente dat nieuws aan de weblog.
“Tot op heden zijn er geen aanleidingen om aangepaste maatregelen te nemen. Dit besluit is eenduidig door de 3 Veiligheidsregio’s genomen omdat de weekmarkten, net zoals supermarkten, voorzien in een primaire levensbehoefte.”Lees verder »

34reacties

Het Elkerliek zoekt hulp!

“Binnen het Elkerliek wordt nu alles op alles gezet om goede zorg te blijven bieden aan alle patiënten in ons ziekenhuis. De situatie doet een enorm beroep op de inzet van al onze zorgprofessionals. Vanwege de grote toestroom van patiënten die we verwachten, zijn wij op zoek naar vrijwillige handen om hierbij te helpen en te ondersteunen.” Aldus het Elkerliek op haar website.
We plaatsten dat vanavond op onze Facebookpagina, alleen daar. Dat doen we wel vaker als het ons aan tijd ontbreekt, maar denken dat het bijdraagt aan onze nieuwsvoorziening. In deze eerste corona-weken vaker dan we willen. 🙁 Nu is er wel tijd en nu dus ook hier hun oproep (screenshot).

In de reacties hieronder staan updates.

12reacties

Informatie en acties door B&W inzake corona

archieffoto“We beseffen ons dat de huidige unieke situatie voor velen vreemd en surrealistisch is.” Dat schrijft B&W in een brief over corona aan de gemeenteraadsleden. Daarmee worden zij geïnformeerd over de in Helmond al zichtbare corona-effecten én de te nemen acties door de gemeente. 
Na overleg met de Helmondse horeca en het centrummanagement en aansluitend op de landelijke steunmaatregelen, is er besloten dat er Helmonds loket voor ondernemers komt. B&W: “Daarover zullen we de komende dagen actief richting de stad communiceren.Lees verder »

7reacties

Floor zoekt deelnemers afstudeeronderzoek

Floor van den Broek uit Helmond volgt de opleiding Communicatie aan Fontys Hogescholen in Eindhoven. De HBO-studente loopt stage bij de bibliotheek in Helmond. Maar nu heeft ook die organisatie haar deuren tijdelijk moeten sluiten in verband met corona.
Zij doet haar afstudeeronderzoek bij de bieb omdat de Helmondse hier van kinds af aan al graag komt. Ze leest nog iedere dag ongeveer een ½ uur. Misschien kan men het zich nog herinneren, Floor won in haar kinderjaren de Helmondse Voorleeswedstrijd die bij de Pathé werd gehouden.Lees verder »

11reacties

Nieuw bos bij Berkendonk

Op een voormalig akkerland bij recreatieplas Berkendonk groeit een nieuw bos. Onze gemeente heeft ruim 8 duizend nieuwe boompjes laten aanplanten. Vandaag, tijdens de Nationale Boomfeestdag, zouden leerlingen van basisschool De Rakt samen met de wethouder de laatste boompjes planten. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is dit feestelijke moment afgelast.Lees verder »