Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

3reacties

Naw en Vruuger CCLIV

In 1931 vestigde de familie Kenter de Helmondsche Broodfabriek op de hoek van de Heistraat en de Blinkertsestraat. De Vruuger-foto werd in 1961 gemaakt.
Vanaf de jaren 70 werd dat het onderkomen van onder meer de informatiewinkel voor de vernieuwing van de binnenstad, Buurthuis De Bakkerij (zie de foto uit 1986), de kruisinstelling, het Algemeen Maatschappelijk Werk en peuterspeelzaal Hummeltjeshof. Naw staan er nieuwbouwwoningen.

Kijk via onze desktop-versie voor de mooiste weergave.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
3reacties

Tuerlings: Een raar jaar

Rond deze jaarwisseling valt de publicatie van mijn column op een bijzonder moment. Op De weblog van Helmond zal het de laatste politieke column van 2020 zijn, terwijl hetzelfde stukje in De Loop verschijnt als eerste politieke column van 2021. Het perfecte moment voor een terugblik en een vooruitblik, zou je zeggen. Met de 400 woorden die we voor onze column hebben, is een uitgebreide terugblik normaal gesproken al onbegonnen werk, maar in het geval van 2020 is het wel écht onmogelijk. Toch lijkt deze jaarwisseling wel een goed moment om nog eens stil te staan bij wat we in het afgelopen jaar meer zijn gaan waarderen en welke dingen we mee willen nemen naar volgend jaar.Lees verder »

Meer verkeersongelukken in Helmond

De politie heeft vorig jaar 2 dodelijke ongevallen geregistreerd in Helmond en 45 ongevallen waarbij iemand gewond is geraakt. Voor het derde jaar op rij is het totaal aantal geregistreerde ongevallen in de stad toegenomen, zie dit staafdiagram. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws die in heel het land de cijfers onderzocht.
In die 3 jaar zijn in totaal 868 ongelukken geregistreerd in onze stad. Bij het merendeel van de ongevallen, 735 in totaal, was er alleen sprake van blikschade. Lees verder »

3reacties

Helmonders & hun huisdieren

Helmonders hebben al eeuwenlang iets met de natuur. Niet alleen hebben nu nog velen groene vingers (hoewel dat niet altijd aan de voortuinen is af te zien), men heeft in het algemeen ook iets met de levende have. Zoals bekend zijn we grote kattenknuffelaars. Dat in het verleden door onze voorouders niet altijd zachtzinnig met deze dieren werd omgegaan, past in de wat ruwere – meer natuurlijke – omgang met deze viervoeters. Raar maar waar: naast katten zijn hun natuurlijke prooien, de vuggelkus, de grootste liefhebberij van de Helmonder. Lees verder »

31reacties

Inleverpunt voor (illegaal) vuurwerk

Helmonders die vuurwerk willen inleveren, kunnen dat doen op woensdag 30 december tussen 8.00 en 13.00 uur op het terrein van de oude milieustraat aan de Kanaaldijk. Bij dit inleverpunt zijn medewerkers van een gespecialiseerde bedrijf aanwezig. Zij nemen het vuurwerk in ontvangst. Het vuurwerk wordt na inzameling afgevoerd en veilig vernietigd. Ook in het nieuwe jaar komt er nog zo’n een inlevermoment. De exacte datum wordt later nader bekend gemaakt. Vooraf een afspraak maken om in te leveren is niet nodig. Lees verder »

1reactie

2 Gewonden na aanrijding bij het station

Vanavond rond half 10 was er een aanrijding op het Stationsplein. Door nog onbekende oorzaak reed een vrouw met haar auto achter op een rijdende auto. Ze is hierbij gewond geraakt en voor verder onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Even later arriveerde een tweede ambulance voor de bestuurder van de andere auto om hem na klachten na te kijken. We weten niet of hij ook naar het ziekenhuis is gegaan. De weg werd in 1 richting afgesloten.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

3reacties

“Eindhoven heeft PSV, wij hebben Rochelle”

Rochelle Perts won op 10 juni 2011 The X Factor met het nummer No Air. Er keken 1,9 miljoen mensen naar die finale en ze behaalde maar liefst 73% van de stemmen, zie de bekendmaking. Naast een platencontract bij Sony won de zangeres een Fiat 500 terwijl ze nog niet eens een rijbewijs had. Die auto deed ze haar moeder cadeau. 4 Jaar eerder nam de toenmalige puber op 15-jarige leeftijd deel aan Idols en viel af tijdens de theaterronde. Beide keren was het haar eigen idee om zich voor die programma´s aan te melden als deelnemer. Haar credo is: “In jezelf geloven en blijven dromen.” Lees verder »

4reacties

2 Drugsdealers vlakbij het kasteel opgepakt

Vanmiddag zijn 2 mannen waarvan het vermoeden bestond dat ze handelden in drugs op heterdaad betrapt. Dat gebeurde vlakbij het kasteel aan De Wiel in het centrum. Daar zijn ze ook aangehouden.
Begin vorige week kreeg de politie informatie dat het tweetal zich bezig hield met het handelen in harddrugs in Helmond. Daarom werd een onderzoek gestart. Gedurende vorige week werden de 2 verdachten gevolgd en zag de politie dat ze vele malen drugs verkochten aan verschillende klanten. Ook een aantal van de afnemers werd gehoord. Daarop werd besloten om het duo vandaag aan te houden toen duidelijk werd dat er een deal plaats zou vinden aan De Wiel.Lees verder »

46reacties

Rieter: Helmonder is geen nummer!

Niemand kan verrast zijn over het vernietigende oordeel van de parlementaire commissie als je de toeslagenaffaire de afgelopen jaren een beetje hebt gevolgd. Er is sprake van een collectief falen van politiek, Belastingdienst en rechtspraak. Dit falen wordt alleen maar erger omdat het onzeker is wanneer de gedupeerde ouders gecompenseerd worden. Naast rechtvaardigheid en verontschuldiging zou het goed zijn als de politiek verder kijkt dan de kwestie van de kinderopvangtoeslagen. In de kern gaat het om de verhouding tussen de overheid en haar inwoners. Daarin is al vele jaren sprake van verzakelijking en verharding. De overheid is doorgeschoten in haar streven naar doelmatigheid en is daarbij inwoners letterlijk als een nummer gaan beschouwen. Dit is volgens Helder Helmond een slechte ontwikkeling.
Lees verder »

2reacties

Voorzitter kwam via vlooienmarkt bij RKPVV

Jos Slapak is voorzitter van de voetbalclub PVV. De vereniging die sinds de zomer niet meer kan voetballen op Sportpark De Warande. Hij woont sinds 1996 in de Oranjebuurt in Helmond.
De voorzitter is geboren in 1961 in Schaesberg dat nu voortaan bij Landgraaf hoort. Jos groeide op vlak bij het terrein waar nu het Pinkpop festival gehouden wordt. Na enkele omzwervingen in Limburg kwam hij vanwege de studie in Nijmegen terecht. Jos studeerde af op de Katholieke Universiteit Nijmegen als eerstegraadsdocent Wiskunde en Economie. Later ging hij les geven op de HEAO wat daarop fuseerde tot de Hogeschool Arnhem Nijmegen. De docent geeft nu les aan toekomstige wiskundeleraren op de Academie Educatie.Lees verder »

4reacties

Brand bij Van Lieshout Snackwaren

Vanochtend is brand ontstaan op het dak bij Van Lieshout Snackwaren aan de Achterdijk op het industrieterrein. Dat zou een brand zijn in een luchtbehandelingsinstallatie. De brandweer, die kort voor 7 uur werd gealarmeerd, is met 2 blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse. Voor zover bekend is er niemand gewond.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

3reacties

Weer een auto in Oost door brand beschadigd

Kort voor 22.30 vanavond werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand in de Icarusstraat in Helmond Oost. Bij aankomst was de brand al gedoofd.
Enkele buurtbewoners hoorden een hele harde knal. Toen ze naar buiten keken, zagen ze dat er brand was bij de geparkeerde auto. Op dezelfde plaats vond zondag ook al een autobrand plaats door brandstichting.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

3reacties

Lijstjes maken

Het is een nationale sport aan het einde van het jaar lijstjes te maken en mensen te rangschikken naar hun al dan niet bijzondere prestatie. Wie is de invloedrijkste Nederlander, wie heeft het meeste vermogen, wie is de beste sporter, wie is de beste politicus. Noem maar op. We hebben overal lijstjes voor en als je bovenaan staat ben je op één of andere manier ergens heel goed in (geweest). De stad Helmond, daarin gesteund door de Rabobank, doet al 25 jaar mee in deze race naar publieke waardering. Daar is nu een einde aan gekomen want de vraag is ontstaan of dit soort appreciaties nog wel van deze tijd is. Er is iets voor te zeggen… Naast mensen rangschikken we gebeurtenissen graag op relevantie of belangrijkheid. Daar heb ik dit jaar geen lijstje voor nodig.Lees verder »

Explosie en kleine brand bij spuitgieterij

Bij een explosie in een kunststof extruder is vanochtend rond half 8 een kleine brand ontstaan bij het bedrijf Lolaar Spuitgiettechniek aan de Waterbeemd op het industrieterrein. Hierdoor is het bedrijf meteen ontruimd. De brandweer werd direct opgeschakeld en ging met 2 blusvoertuigen en een redvoertuig ter plaatse. Dit omdat er rook gemeten werd in de transformatorruimte. Dit bleek gelukkig niet nodig te zijn. Lees verder »

33reacties

Q&A: Verkeersveiligheid in de Heistraat

Jochem van den Bogaard van D66 stelde schriftelijke vragen aan B&W over de verkeersveiligheid in de Heistraat. Dit naar aanleiding van de 2 ongelukken in die straat zaterdag en maandag.
Hieronder staan zijn raadsvragen (Question) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

2reacties

Veel schade bij frontale aanrijding

Op de Wolfsputter Baan (N279) in Helmond heeft vanmiddag kort na 13 uur een ongeval plaatsgevonden. Een auto is door onbekende oorzaak op de andere weghelft terecht gekomen en raakte daarbij een andere auto. De bestuurder van de zwarte auto is gewond naar het ziekenhuis gebracht. In en rondom Helmond staat er een flinke file. De N279 naar Beek en Donk is afgesloten.
Pim Verkoelen maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

49reacties

’t Haagje van lokale naar nationale roem

Typisch Helmond West is een reallifesoap over de mensen uit ´t Haagje. De uitzendingen beginnen op 11 januari en duren 3 weken. Ze zijn te zien op NPO 2, van maandag tot en met donderdag en het begint om 19.20 uur. Het gaat over markante figuren die door hun puurheid kleur geven aan de wijk. Een soort Veerkampjes van Man Bijt Hond maar dan met een Helmondse tintje. Helemaal onderaan zie je de promo. Ook de uitbaatster van Bella´s Kitchen Anabel Arends (zie de foto rechts) en haar gezin doen mee aan de serie. Je ziet onder meer hoe de ouders naast hun drukke werkzaamheden hun gezin draaiende houden. De gemeente had de redactie van deze BNNVARA-serie getipt om Anabel te vragen.Lees verder »