Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 116982 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

3reacties

Ongeval met flinke materiële schade

Op de kruising van de Plesmanlaan en de Jan Olieslagersstraat in Helmond Oost vond rond 17.50 uur een aanrijding plaats. Dat kwam doordat 1 van de automobilisten geen voorrang had gegeven aan de ander.
Er werd 1 persoon in een ambulance onderzocht, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Beide auto’s worden door een takelbedrijf opgehaald.
Harrie Fotografie maakte de bijgaand foto’s.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
4reacties

2 Aanhoudingen na een drugsdeal

Gisterenmiddag werden op de Straakvense Bosdijk in Helmond Oost 2 mannen op heterdaad aangehouden bij een drugsdeal. Naar aanleiding van een lopend politieonderzoek werd de dealer op heterdaad betrapt toen hij drugs verkocht. Zowel de dealer als de koper werd aangehouden. Gezamenlijk hadden ze ruim 40 bolletjes harddrugs op zak. Het gaat om een 34-jarige Helmonder en een 29-jarige Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Dat de dealer goed bereikbaar wilde zijn, blijkt wel uit het feit dat 4 telefoons bij hem in beslag zijn genomen. Deze zullen door de politie onderzocht worden.Lees verder »

18reacties

Fietsster aangereden in het centrum

Kort voor 4 uur vanmiddag werden de hulpdiensten opgeroepen voor ongeval op de kruising van de Marktstraat en de Ameidewal in het centrum. Daar bleek een vrouw op een fiets aangereden te zijn door een auto die geen voorrang verleende op een fietspad. De fietsster is meegenomen naar het Elkerliek ziekenhuis voor verdere controle.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

10reacties

Overtredingen bij 3 supermarkten

Bij een integrale controle gisteren in Helmond, werden in 3 supermarkten en in 3 woningen diverse overtredingen geconstateerd. De supermarkten voldeden niet aan de vergunningvoorschriften. Op 2 plaatsen sloten daardoor de slijterijen tijdelijk de deuren. Ook was de brandveiligheid niet in orde. Bij 1 supermarkt gold dat ook voor de voedselveiligheid. Daarvoor worden boetes opgelegd. Op 2 plekken werden illegale medicijnen aangetroffen. Verder onderzoek volgt.Lees verder »

4reacties

Steekpartij in ’t Haagje, dader (50) gepakt

De politie onderzoekt een steekincident in een woonhuis in de Nieuwstraat in ’t Haagje. Om 08.49 uur maakten zij daarover een melding. Een 50-jarige man werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident. Deze vermoedelijke dader is de bewoner van de woning.
De toedracht van de steekpartij is onduidelijk. Ook is het nog onduidelijk waar het slachtoffer is. De politie is het bloedspoor aan het volgen om het slachtoffer te vinden. Lees verder »

20reacties

Dortmans: Gelijke kansen voor onze jeugd

Pas geleden was de documentaireserie Klassen op televisie. De documentaire heeft op veel mensen indruk gemaakt. Zo ook op mij. In de documentaire wordt feilloos de vinger op de zere plek gelegd van de kansenongelijkheid. Zo is de opleiding van ouders nog steeds van invloed op het schooladvies dat een kind krijgt. En waar het ene kind worstelt met de prestatiedruk op school, krijgt het andere amper hulp in zijn of haar thuissituatie. De plek waar je wieg staat, doet er ook nu nog toe.Lees verder »

27reacties

Q&A over sluiting Mother Nature’s Finest

Martijn Rieter van Helder Helmond stelde 7 schriftelijke vragen aan B&W over Mother Nature’s Finest. Vanwege de lockdown is deze winkel aan de Burgemeester van Houtlaan al 11 weken gesloten. Dat moet van de gemeente Helmond zo laat Rieter weten, want het Rijk staat de opening van deze winkel waar medicinale hennepproducten worden verkocht wel toe. Als gevolg daarvan ontvangen zij geen coronasteun. Rieter: “ambtelijk gaat iets gruwelijks fout binnen de gemeente.”
Hieronder staan zijn raadsvragen (Question) voorafgegaan door zijn inleidingen en slotwoord. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

6reacties

‘Urgente huurder’ kan zelf woning zoeken

Ben jij op zoek naar een huurwoning en heb je een urgentieverklaring? Dan kun je vanaf 1 maart zelf reageren op het woningaanbod van Wooniezie. Mensen met een urgentieverklaring kunnen daarbij op dezelfde woningen reageren als mensen zonder urgentieverklaring. De woningcorporaties zorgen ervoor dat er voldoende woningen beschikbaar zijn voor woningzoekers met een urgentie. Dat laat de gemeente vandaag weten.Lees verder »

8reacties

Grondstoffen voor crystal meth onderschept

De politie heeft vandaag in een appartementencomplex aan de Noordstraat in Waalwijk 200 kilo aan grondstoffen voor crystal meth en speed onderschept. Een 48-jarige man uit Helmond en een 62-jarige man uit Waalwijk zijn door een arrestatieteam aangehouden.
De politie kwam de partij in een lopend onderzoek op het spoor. Nadat een postbezorgdienst de grondstoffen in het appartementencomplex bezorgde, viel het arrestatieteam de woning binnen. Hierbij moest de deurpost het ontgelden.Lees verder »

16reacties

Van den Bogaard: bouwen, bouwen, bouwen

Ben je écht vrij als je hoofd vol zit met zorgen over je huur of hypotheek? Of als je door het woningtekort niet kan wonen waar je hart ligt? Of als nieuwe woningen niet meer betaalbaar zijn? Het antwoord op deze zorgen is simpel: bouwen, bouwen, bouwen.
Het probleem van een tekort aan woningen is niet een typisch Helmonds probleem. Het speelt immers in het hele land.Lees verder »

Schuur in het centrum brandt uit

Rond 19.00 uur vanavond werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een schuur aan De Waart in het centrum. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was, konden zij de inhoud van de schuur niet meer redden.
Er stonden fietsen, een brommer en nog een aantal zaken in de schuur. Buren zagen rook onder het dak van de schuur uitkomen en sloegen alarm. Er is niemand gewond geraakt.Lees verder »

20reacties

We mogen weer… maar hoe?

Woensdag 17 maart 2021 mogen alle Nederlanders met stemrecht de samenstelling van de Tweede Kamer voor de eerstkomende 4 jaar bepalen. Om het risico op verspreiding van het vermaledijde covidvirus te beperken heeft de regering besloten de stembureaus ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart open te stellen. Nieuw is dit jaar de uitnodiging aan 70-plussers schriftelijk te stemmen. De intentie hierachter is deze kwetsbare groep beter te beschermen tegen mogelijke corona-infecties. Goed bedoeld en toch heeft mijn buurvrouw van een eind verderop er moeite mee.Lees verder »

12reacties

500 Tijdelijke woningen in Brandevoort

In de slimme wijk in Brandevoort worden 500 tijdelijke woningen gebouwd. Het Rijk draagt aan de kosten daarvan een bedrag van 3,2 miljoen euro bij. Met dit geld kunnen deze woningen snel, betaalbaar en op een duurzame wijze gerealiseerd worden.
Nog dit jaar zullen de eerste tijdelijke woningen worden opgeleverd, zo belooft B&W vandaag in een brief aan de gemeenteraadsleden.

Iemand gooide grote steen tegen raam

Om 20.44 uur meldde de politie dat er een schietpartij was in de Heistraat. Al snel bleek het niet om een schietpartij te gaan maar een vernieling. Een onbekende persoon heeft een grote steen door een raam willen gooien. Omdat de raam uit 2 lagen bestond is de steen alleen door de eerste ruit gegaan. Er is niemand gewond geraakt.
Heb je hier iets van gezien, dan vraagt de politie te bellen naar 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).Lees verder »

Spookrijdster (77) moet rijbewijs inleveren

Op de John F Kennedylaan in Eindhoven reed een 77-jarige vrouw uit Helmond gisteravond enige tijd tegen het verkeer in. Zij werd door de politie staande gehouden waarna haar rijbewijs werd ingevorderd. Dat rijbewijs gaat naar het CBR en daar zal worden beoordeeld of de spookrijdster nog geschikt is om een auto te besturen.

6reacties

Auto raakt in een slip en belandt tegen boom

Om 5 voor 8 vanavond rukten de hulpdiensten uit voor een ongeval op de Bakelsedijk. Daar bleek een auto in een slip te zijn geraakt en tegen een boom tot stilstand te zijn gekomen.
In het voertuig zaten een man en een vrouw. 1 Van de inzittenden is met de ambulance naar het ziekenhuis, voor de andere komt een andere ambulance.  
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

32reacties

Heesakkers: Stank voor dank

Mocht u de communicatie gemist hebben, sinds begin dit jaar hebben we als gemeente een nieuw afvalbeleid (diftar). Binnen één week vroeg Groenlinks (grootste partij in de raad) aan het eigen college al om betere communicatie over dit beleid. Beter laat dan nooit, maar wel vreemd.

Afgelopen week ging het in de gemeenteraad opnieuw over het afvalbeleid. Collegepartijen verenigden zich in een motie die opriep toch wel rekening te houden met gezinnen met jonge kinderen, vanwege de hoeveelheid luiers die in de grijze bak gaan.Lees verder »

5reacties

Auto hangt na aanrijding boven ‘de badkuip’

Vannacht om 03.11 uur rukten de hulpdiensten uit naar de Van Galenstraat in Helmond Oost. Daar bleek een aanrijding te zijn geweest van een busje en een geparkeerde personenauto. De personenauto ging daardoor door de reling heen en bleef boven het fietspad van de Deurneseweg bij ‘de badkuip’ hangen.
De auto stond daar al enige tijd geparkeerd. Het busje is doorgereden en verderop achtergelaten. De politie is op zoek naar de bestuurder van het busje. De brandweer kwam nog ter plaatse maar kon niks doen. Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde auto weg getakeld. Voor zover ons bekend is er niemand gewond geraakt.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »