Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

26reacties

Heesakkers: Burgerparticipatie

Politici staan ver van de burgers, ze weten helemaal niet wat er speelt in de maatschappij. Dat is een veelgehoorde kritiek van mensen die vinden dat er een te grote afstand is tussen politiek en de mensen voor wie de politici hun werk (zouden) moeten doen. Om die grote kloof te dichten, is het begrip participatie in het leven geroepen. De burger mag meedoen, meedenken en meepraten om zich op deze manier gehoord te voelen.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
11reacties

Louis Burhenne: “Ik kon naar Club Brugge”

Louis Burhenne is oud-spits van Helmond Sport. Hij maakte furore bij de club op De Braak in de jaren 70/begin jaren 80. De rood/zwarten vertoefden in die tijd in de lagere regionen van het betaalde voetbal. Toch presteerde de Stiphoutenaar het om een poosje bovenaan op de topscorerslijst van de eerste divisie te staan. Louis kreeg meerdere aanbiedingen om in de eredivisie te voetballen. Sterker nog, het had niet veel gescheeld of hij had bij Club Brugge gespeeld. De Belgische club was in die tijd Europese top. Zijn vrouw met wie hij dit jaar 50 jaar is getrouwd, wou echter niet weg bij de naaste familie. Verder waren de kinderen nog jong en wilde het gezin hen vastigheid geven.Lees verder »

5reacties

36 Bekeuringen gisteravond in de Binnenstad

Bij een controle bij 3 panden in Helmond zijn gisteravond diverse overtredingen geconstateerd. In het centrum werden tegelijkertijd verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden 36 processen-verbaal uitgeschreven.
In totaal werden door verschillende organisaties 3 panden bezocht. Bij 2 bedrijven in de binnenstad werden meerdere overtredingen geconstateerd, waaronder milieuovertredingen en overtredingen in het kader van de brandveiligheid. Ook werd niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften.Lees verder »

2reacties

3 Mannen aangehouden op industrieterrein

Het Peelland Interventie Team (PIT) hield gistermiddag een integrale bestuurlijke controle op het industrieterrein. De politie hield 3 mannen voor overtreding van de Opiumwet.
Tijdens de actie werd op industrieterrein De Weijer een bedrijfsverzamelgebouw met 12 loodsen gecontroleerd. Daar werden verschillende misstanden geconstateerd waaronder milieuovertredingen, strijdigheid met het bestemmingsplan en overtredingen van de brandveiligheid. Op last van de gemeente werd door een eigenaar meteen goederen opgeruimd die in de openbare ruimte waren gestald.Lees verder »

2reacties

Opening tweede mobiele pannakooi

Vandaag heeft wethouder Dortmans namens Jeugdvriendelijke Stad samen met leerlingen van de Korenaer de tweede mobiele pannakooi in Helmond geopend. De pannakooi staat tot en met 19 april op het schoolplein van de Korenaer en verhuist daarna naar de Warande om vervolgens verder te rouleren door heel de stad.
De eerste mobiele pannakooi staat tot en met 12 april in de Van der Weidenstraat in Stiphout. Daarna verplaatst deze naar het basketbalveld aan de Straakvensebosdijk.Lees verder »

9reacties

Agent veroordeeld voor verkeersongeval

Foto door Pim VerkoelenEen 25-jarige politieagent uit Eindhoven is vandaag door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden. Hij veroorzaakte met zijn dienstauto een verkeersongeval waarbij een bromfietser zwaargewond raakte.
De agent ging op 7 januari 2020 achter een auto aan nadat de bestuurder een stopteken van de politie had genegeerd. Op een kruising van de Traverse ter hoogte van de Smalstraat, botste de agent met een overstekende bromfietser. Het slachtoffer brak zijn heup, enkel en voet en is nog altijd aan het revalideren van dit zwaar lichamelijk letsel.Lees verder »

8reacties

Ga iets doen!

Mijn buurman had laatst ruzie met een jonge gast uit de flat om de hoek. Wat nu precies de aanleiding is geweest, weet ik niet. Ik heb de discussie pas gevolgd nadat de politie al was gearriveerd. En dat ook nog bij toeval omdat mijn Ollie moest plassen. Er schijnen over en weer scheldwoorden te zijn gevallen, maar wie het gelijk nu wel of niet aan zijn kant had, is mij nog steeds niet duidelijk. Het is ook niet relevant.Lees verder »

7reacties

Poes bij brand in woning overleden

Bij een woning aan de Rivierensingel in Brouwhuis was vanochtend brand. De om 11.25 uur gealarmeerde brandweer moest zich toegang tot de woning verschaffen. In de woning werd een poes aangetroffen. De hulpdiensten hebben nog een reanimatiepoging gedaan, maar dat mocht niet meer baten. Hoe de brand is ontstaan is ons onbekend.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

Politieagenten ontdekken schuurbrand

Politieagenten die op de N270 tussen Helmond en Eindhoven reden, ontdekten vannacht brand in een schuur aan de Schootense Dreef in Stiphout. De agenten waarschuwden de bewoners en alarmeerden de brandweer. 
Er ontstond veel rookontwikkeling. De om 03.40 uur opgeroepen brandweer kreeg het vuur snel onder controle en ventileert de schuur. Er zijn geen gewonden gevallen. In de schuur bleek alleen wat garage- en hobbymateriaal te staan. Door de grote hoeveelheid rook in de schuur is het nog onduidelijk hoe groot de schade is.
Walter van Bussel maakte de foto’s.Lees verder »

21reacties

Voorjaarskermis onder voorbehoud in najaar

De Helmondse voorjaarskermis stond dit jaar gepland van 26 maart tot en met 4 april. Vanwege de coronamaatregelen gaat die niet door. Mede op verzoek van de lokale middenstand en de kermisbranche heeft B&W besloten de voorjaarskermis onder voorbehoud van de dan geldende coronabeperkingen te verzetten naar 22 tot en met 27 oktober 2021. Deze periode valt samen met de herfstvakantie.Lees verder »

5reacties

N279 gaat tot juli 20 keer dicht

Van 25 maart tot 28 juni voert aannemer Vermeulen in opdracht van provincie Noord-Brabant onderhoudswerkzaamheden uit op de N279. Dat betreft het deel dat tussen Asten (A67) en Veghel (A50) ligt, waartoe dus ook de Helmondse Wolfsputter Baan behoort. Het gaat onder meer om het vervangen van asfalt-deklagen, het repareren van voegovergangen en repareren van betonschades. De schades zijn volgens de provincie dermate groot dat vervanging hiervan noodzakelijk is om de provinciale weg veilig berijdbaar te kunnen houden tot de grote reconstructie van de N279.Lees verder »

“Assistent-coach bij Helmond Sport? Graag!”

Remco Schol voetbalde van 1993 tot en met 1996 als centrale verdediger bij Helmond Sport. Het 1ste seizoen was zijn hoogtepunt bij de club. Hij werd gekozen in het VI-Klassement als op 1 na grootste talent van het jaar achter doelman Oscar Moens. Het had nog mooier kunnen zijn. Vitesse en NAC deden een bod op hem, dat liep op tot 600.000 gulden. In die tijd een immens bedrag. Technisch adviseur Willy van Neerven hield de centrale verdediger echter aan zijn contract, dit terwijl de speler in 1993 slechts 80.000 gulden had gekost.Lees verder »

4reacties

Eerste Tiny Forest in Helmond aangelegd

Kinderen van Openbaar Kind Centrum De Stroom hebben vandaag 900 bomen en struiken geplant voor een Tiny Forest op het IJsselplein in Brouwhuis.
Het Tiny Forest is een initiatief van buurtbewoners en de school, in samenwerking met IVN Natuureducatie, de gemeente en de provincie. Het maakt deel uit van een plan voor het vergroenen van het schoolplein en de buurt. Op het schoolplein zijn tegels verwijderd om groene speelplekken te maken. Op het aangrenzende IJsselplein heeft de verharding plaatsgemaakt voor het Tiny Forest.Lees verder »

18reacties

Rieter: Kappen nou, college!

Hoge bomen vangen veel wind. Dat blijkt zeker uit het proces rondom de verhuizing van de 90-jarige treurwilg. Helder Helmond heeft zich de afgelopen weken sterk gemaakt voor het behoud van deze boom. Het scheen niet te kunnen omdat de boom te verzwakt was om te verplaatsen. De boom zou daarom plaats moeten maken voor het nieuwe Huis voor de Stad. Er was een kapvergunning aangevraagd door het college.Lees verder »

1reactie

Stormschade op diverse plaatsen in Helmond

Net als donderdag bleek er vanochtend weer op meerdere plaatsen stormschade in Helmond. Zo is er op de Brevierpad een boom omgewaaid en op het fietspad van de Deurneseweg ter hoogte van de Rijpelberg een boom over het fietspad gevallen. Op de Braaksestraat bij Dierdonk bleek een grote tak uit een boom op de weg gevallen. Bij al deze situaties heeft de brandweer de doorgang weer vrij gemaakt.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

10reacties

Eenzaam in Helmond; je bent niet alleen!

Eenzaamheid, je hoort veel dat het er is, maar als het je niet raakt, zie je het ook niet. Je denkt: “Het zal wel meevallen.” Toen laatst in de gemeentelijke commissie Inwoners het onderwerp eenzaamheid werd besproken, viel ik van ongeloof van mijn stoel.
De GGD-cijfers laten een verontrustend beeld zien: meer dan 40% van de Helmonders voelt zich eenzaam. Ruim 10% is ernstig eenzaam. We hebben het in onze stad over zo’n 8.000 personen! Die zorgelijke cijfers gelden voor jeugdigen, volwassenen en senioren.Lees verder »