Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 116982 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

4reacties

Bewoners schrikken wakker van brand

Rond 02.35 uur vannacht werd de brandweer gealarmeerd voor een brand aan de Piet Soerplantsoen in Helmond Oost. Het bleek een brand in een overkapping aan de achterzijde van de woning.
De 3 bewoners wisten tijdig naar buiten te komen nadat 1 van hen wakker zou zijn geworden van de brandlucht. De mannelijke bewoner heeft zelf nog geprobeerd de brand te blussen met een tuinslang en zou hier bij eerstegraads brandwonden hebben opgelopen. Hij is door een buurtbewoner onder een douche gezet tot de ambulance er was. De man is onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
38reacties

Meulenbroek: zomerreces en covid

Het is zomerreces en ik zit thuis met de Deltavariant. Al bijna 2 weken met lichte klachten na één Astra vaccin. Niet bepaald een goed uitgangspunt voor het schrijven van een vrolijke kolom. Het zomerreces komt na een lange periode met veel schermtijd. Goed debatteren in de raadszaal is al lastig, maar via een schermpje eigenlijk niet te doen. Terugblikkend op een lange covid-winter, met de verkiezingen van 2022 in aantocht, vraag ik me daarom af: is mijn werk als raadslid wel zinvol? Doen al die uren schermtijd er wel toe?Lees verder »

Bijrijder scooter gewond geraakt bij ongeluk

Bij de kruising van de Nachtegaallaan en Nieuwveld in Helmond Noord is vanavond een bijrijder op een scooter gewond geraakt. Een personenauto gaf geen voorrang aan een scooter die uit dezelfde richting kwam. Daarbij werd de scooter geraakt waarop 2 personen zaten. Deze is door de klap tegen de grond geklapt.
De bestuurders van de scooter en auto kwamen met de schrik vrij, maar de jongen die achterop de scooter zat is met onbekende verwondingen meegenomen naar het Elkerliek Ziekenhuis.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

2reacties

Helmonder wint 1½ ton in Eurojackpot

Een inwoner van Helmond heeft vanavond 152.849,90 euro gewonnen met Eurojackpot. De speler kocht het winnende lot online.
De winnende getallen van de Eurojackpot-trekking vandaag zijn 13 – 33 – 42 – 48 – 50, met de bonusgetallen 3 – 9. De Helmonder had de 5 getallen goed, net als 4 spelers uit andere Europese landen. Had hij de 2 bonusgetallen ook  goed gehad, dan had hij de jackpot van 44 miljoen euro gescoord.
Eurojackpot-prijzen zijn bruto geldbedragen, daarvan wordt 30,1% kansspelbelasting ingehouden. De identiteit van de prijswinnaar wordt door Eurojackpot niet bekendgemaakt. Eurojackpot is een spel van Nederlandse Loterij. 

7reacties

Taakstraf

Het is leuk als je een tuintje hebt aan een drukke straat. Ik ben gezegend met een oer functioneel groen stukje dat jaren geleden is aangelegd door een oud-collega die er verstand van had. Het is een dankbaar tuintje dat super zijn best doet altijd groen te zijn en dat te blijven. Mijn tegenprestatie, de zorg voor dit stukje aangelegde natuur, stelt daarom niet zoveel voor. Een beetje bijhouden, meer hoeft het niet te zijn. En dat doe ik met plezier want tijdens dit onderhoud zie ik van alles om me heen gebeuren, soms voorbij scheuren en… ik word regelmatig aangesproken door passanten te voet: “Zo, dat komt er weer netjes uit te zien!” of “Was het weer nodig?” en “Ja, ja, dat is goed werk.” Allemaal aardig bedoelde en bemoedigende opmerkingen die het tuinieren een sociale en prettige bezigheid maken.Lees verder »

7reacties

Geen celstraf voor opblazen coronateststraat

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 26-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 120 dagen, waarvan 109 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van 100 uur. Een 22-jarige man uit Gemert krijgt 120 dagen jeugddetentie, waarvan 110 dagen voorwaardelijk, en een werkstraf van 100 uur. De verdachten vernielden met zwaar vuurwerk een coronatest- en behandellocatie in Beek en Donk. Vanwege bijzondere persoonlijke omstandigheden hoeven de 2 niet meer terug naar de gevangenis.Lees verder »

43reacties

Rieter: Gemeente kap met inwoners pesten!

Eind februari heeft Helder Helmond via een brief aandacht gevraagd voor een schrijnende corona-situatie. Met daarin het verzoek om tot een oplossing te komen voor de ondernemers van Mother Nature’s Finest. Deze ondernemers hebben op aandringen van de gemeente Helmond haar winkel gesloten gehouden en hebben hierdoor in een zware corona-periode inkomsten misgelopen. Omdat ze eigenlijk gewoon open mochten blijven, konden ze ook geen gebruik maken van steunmaatregelen van het rijk. We zijn nu 5 maanden verder. De gemeente is in gesprek gegaan met de ondernemers, maar na het gesprek is het stil. In plaats van dat er een oplossing is geboden voor deze ondernemers is de situatie alleen maar nijpender geworden.Lees verder »

Penningmeester Mike Sleegers blijft positief

“Ik ben gek op cijfers!” Penningmeester en assistent-accountant Mike Sleegers vertelt vol passie over zijn vrijwilligerswerk en beroep. Zijn leven had er echter zomaar anders uit kunnen zien. De HVV’er was in zijn jonge jaren graag kok geworden. “Koken doe ik graag.” Mike, een positivo die kiest voor de kwaliteit van het leven en niet voor de kwantiteit. “Al is het continu vechten tegen multiple sclerose en daar word je ook wel eens moe van.”Lees verder »

Man mee naar politiebureau na auto-ongeluk

Vanavond rond 22.20 uur zijn er op de Hoofdstraat in Mierlo-Hout 2 auto’s achter op elkaar gebotst. De bestuurder van de auto die achterop reed is door de politie meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. 1 Persoon werd in een ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Beide auto’s liepen door het ongeluk veel schade op en zijn door een bergingsbedrijf opgehaald.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

Auto langs kanaal gaat in vlammen op

Vannacht om 02.38 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand bij de Nedschroef langs het kanaal aan de Kanaaldijk N.W.
Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de geparkeerde personenauto. Het voertuig is door de brandweer geblust maar is geheel verloren gegaan. De politie vermoedt brandstichting en gaat dat onderzoeken. Er is niemand gewond geraakt.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

7reacties

Manders: onze jeugd is het waard

Naast raadslid ben ik in het dagelijks leven docent in het middelbaar onderwijs. In die functie word ik dagelijks geconfronteerd met de invloed die corona heeft en had op het leven van jongeren.

Te lang speelde hun leven zich af in een klein kamertje en communiceerde men voornamelijk via de mobiele telefoon, Ipad of laptop. Dat kleine kamertje was de plek om te slapen, te gamen, te chillen via sociale media, lessen te volgen en als er nog energie over was te ‘studeren’. Logisch dat veel jongeren te maken kregen met stemmingsklachten, meer zijn gaan piekeren en het lastig vonden om een dagritme te vinden.Lees verder »

7reacties

Ard van Dalen: compleet voetbalverslaafd

Een ode aan Ard van Dalen is een ode aan het Helmondse amateurvoetbal. Bij vele clubs in onze stad kent hij een verleden. Maar Ard, woonachtig in Helmond Noord, was meer dan hoofdtrainer. Hij is al 57 jaar lid van Rood Wit ’62. Voor deze club maakte hij in het 1ste in totaal 281 doelpunten. Hiermee is hij clubtopscorer aller tijden. Hij stond 14 jaar onafgebroken in de spits en speelde er 365 wedstrijden, een record dat nog steeds niet gebroken is.Lees verder »

3reacties

Drugs en wapens in woning in Brouwhuis

In een woning in Brouwhuis trof de politie gisterochtend handelshoeveelheden van vele soorten drugs aan. De woning werd doorzocht vanwege een onderzoek naar de handel in harddrugs. Dit werd opgestart naar aanleiding van diverse signalen dat er vanuit die woning drugs werden gedeald.
In de woning werden inderdaad handelshoeveelheden van veel verschillende soorten drugs gevonden. Zo troffen we meer dan een halve kilo softdrugs (hasj en hennep) aan, ruim honderd XTC-pillen, tientallen grammen heroïne en cocaïne en bijna een halve liter GHB.Lees verder »

8reacties

Rijbewijs hardrijder weer ingevorderd

Vanochtend moest een 57-jarige automobilist uit Helmond, net zoals vorig jaar, zijn rijbewijs inleveren. Hij reed ditmaal 172 km/u op de A2 bij knooppunt De Hogt te Eindhoven. Vorig jaar reed deze Helmonder veel te snel op de A270 bij Nuenen.
De politie kan een rijbewijs invorderen als je bijvoorbeeld veel te hard rijdt of als teveel alcohol hebt gedronken, zie hier

16reacties

De achterkant van de voorkant

De afgelopen maanden is het spannend op het politieke toneel van Helmond. Er gebeurt van alles dat direct het gevolg is van de bemoeienis van de burger met het bestuur van de stad. De Helmonder wordt steeds mondiger en laat zich de kaas niet van het brood eten. Een paar recente casussen:

In het voorjaar van 2020 kwamen omwonenden van de Weijerweg in Brouwhuis op basis van inhoudelijke argumenten in opstand tegen een daar ‘illegaal’ gevestigde opvang van kinderen met een rugzakje. ‘Illegaal’ in die zin dat de bestemming van het pand (een prachtige villa) van wonen omgezet moest worden naar een maatschappelijke bestemming.Lees verder »

1reactie

2 Scooters botsen op fietspad: 1 gewonde

Vanavond rond half 7 zijn 2 scooters met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Tesselschadelaan in Helmond Noord. Daarbij raakte een oudere man gewond.
Op de ene scooter zaten 2 jonge meisjes en op de andere scooter een oudere man. De man is met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. We weten niet waardoor de botsing is ontstaan.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

17reacties

Peijs: ziekenfondsgebitjes 2021

Anderhalf miljoen Nederlanders gaan niet naar de tandarts. Ze kunnen het (de tandarts of de aanvullende verzekering) niet betalen. 600.000 Nederlandse kinderen gaan niet naar de tandarts. Hun ouders weten vaak niet eens dat de tandarts voor kinderen t/m 17 jaar gratis is. En dan heb ik het maar niet over de mensen die eigenlijk naar de orthodontist of de mondhygiëniste zouden moeten.Lees verder »

4reacties

Meiden van Mierlo-Hout 2e op het NK

Voetbalvereniging RKSV Mierlo-Hout is gisteren 2e geworden op het Nederlands Kampioenschap voor MO13-teams in Roosendaal. De meiden wonnen alle wedstrijden tot zij in de finale hun meerdere moesten erkennen in SC Bemmel (3-0).
Bijna het hele team zal volgend jaar doorgaan naar de MO 15-1 waarmee zij dan in de hoofdklasse gaan spelen. 

4reacties

Ons vriendenteam kende veel voetbalgogme

Een quote van Ajax-legende en columnist Piet Keizer: “Robert Cox behoort niet tot de beste 3 spelers van Helmond Sport maar zijn invloed op de manier van spelen is zo groot dat Cox veel toevoegt aan het team.” Een rake typering, misschien staat Robert Cox wel synoniem voor het kampioenselftal van het seizoen 1981-1982.
“We hadden een team waar de ene speler de beperkingen van de ander compenseerde. Er werd in het veld veel onderling gecoacht en het elftal kende veel voetbalgogme. Als het tijdens de wedstrijden niet liep losten wij dit als spelers in het veld zelf onderling op. Dit zie je in de huidige voetbalwereld steeds minder mede door de individualisering van de maatschappij. Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat vroeger alles beter was.”Lees verder »