Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Derby op de Houtsdonk: Yahia versus Yahia

HVV Helmond tegen Rood-Wit ’62 was vanmiddag een spannende, mooie maar soms ook een ietwat rommelige wedstrijd waarin de scheidsrechter en een keeperswissel een negatieve stempel op het duel drukte. Het was ook een wedstrijd van verbroedering waarvoor de neven Mo en Saïd Yahia symbool stonden. Voor de wedstrijd omhelsden de 2 coaches van HVV en Rood-Wit elkaar als vrienden, zie de foto rechts.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
5reacties

Lintje voor Jos van de Konijnenberg

Jos van de Konijnenberg ontving vandaag bij de reünie van oud-mariniers in de Geseldonk in Mierlo-Hout een Koninklijke Onderscheiding uit handen van locoburgemeester Erik de Vries. Ieder jaar is er een reünie van oud-mariniers die tussen 1956 en 1962 in Nederlands Nieuw Guinea hebben gediend. Vandaag vond de 25e reünie plaats.Lees verder »

Fietsster gewond nadat auto haar schepte

Een oudere vrouw op de fiets zag vanmiddag rond 14.40 uur een naderende auto over het hoofd toen ze de weg over stak. De personenauto kon niet meer uitwijken en schepte de fietsster waarna zij op de voorruit terecht kwam. Dat gebeurde bij het Nieuwveld in Helmond Noord. De ambulance heeft de vrouw meegenomen naar het ziekenhuis. De automobiliste kwam met de schrik vrij.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

35reacties

Vervoort: GELD moet ROLLEN

Voordat ik aan mijn eerste Column begin wil ik mijn voorganger Marcel Heesakkers ontzettend bedanken voor wat hij heeft gedaan voor ons als CDA Helmond en voor onze mooie stad. Hij was 7 jaar volop actief om een bijdrage te leveren om Helmond beter te maken. Marcel heeft besloten om te stoppen als burgercommissielid wat wij zeer betreuren. Wij moeten zijn keuze respecteren.
Nu inhoudelijk naar mijn eerste column.
Lees verder »

Rood Wit maakt het onnodig moeilijk

Het spel van Rood Wit ´62 oogde vanmiddag rommelig tijdens de eerste helft. Het leek net alsof de voorhoedespelers ruzie hadden met de bal en ze konden die dan ook niet in de ploeg houden. Wel bleek al vlug dat de thuisclub kwalitatief een stuk beter was dan de tegenstander ONDO. Maar de mogelijkheden werden slecht uitgespeeld. Het eerste doelpunt kwam tegen alle verhoudingen in voor de uitploeg. Kees Verberne combineerde met Rudi Nijssen, deze schoot in de 7de minuut beheerst in 0-1.De backs Thijs van Rijt en Roy Lukassen waren niet in beste doen bij de rood/witten en de thuisclub kreeg nog een tweede doelpunt tegen. Deze werd gescoord in de 17de minuut door Kees Verberne. Tussenstand 0-2.Lees verder »

11reacties

Draaginsigne Gewonden voor Sjors vd Laar

Sjors van de Laar ontving op het Stadhuis, in het bijzijn van zijn dierbaren, het Draaginsigne Gewonden uit handen van burgemeester Elly Blanksma. Het Draaginsigne Gewonden is een zichtbaar teken van respect voor en dank aan hen die tijdens oorlogen of vredesmissies lichamelijk of geestelijk gewond zijn geraakt. Blanksma reikte het draaginsigne namens de minister van Defensie uit aan de heer Van de Laar.Lees verder »

2reacties

40 Steekwapens ingeleverd bij inleveractie

Tijdens de wapeninleveractie ‘Drop je knife’ zijn 40 (steek)wapens naar het politiebureau in Helmond gebracht, zie de foto met ingeleverde steekwapens. Dat waren voornamelijk steekwapens, daarbij zitten ook eenvoudige zakmessen en vleesmessen voor in de keuken tussen zitten. De gemeente is tevreden met de opbrengst. “Ieder mes dat van de straat is, is winst” zegt burgemeester Elly Blankma, “Het blijft zorgwekkend dat dit soort wapens zich onder de jeugd en andere mensen bevonden. Het bezit en gebruik van wapens kan zeer ernstige gevolgen hebben voor daders en slachtoffers. Vooral jongeren realiseren zich onvoldoende wat de risico’s zijn. Met deze campagne wilden we dit duidelijk maken.”Lees verder »

5reacties

Stormschade op diverse plaatsen in Helmond

Vanochtend is er op meerdere locaties in Helmond stormschade ontstaan door zware windstoten. Zo viel er op de Varenschut een boom over de weg. Het verkeer op deze weg op het industrieterrein had daar hinder van. De brandweer heeft de boom verwijderd.
Op de Mierloseweg is bij woningen boven een drankwinkel de zonwering los gerukt van de gevel. Een raam moest het daar door ontgelden en ging kapot. De brandweer heeft de zaak veilig gesteld en de zonwering zal door een hoogwerker worden verwijderd.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

8reacties

Meulenbroek: kleine beetjes helpen

Ik spreek in Helmond regelmatig mensen, die zich zorgen maken over alle crisissen waar we inzitten. Corona, wooncrisis en nu weer de energiecrisis. De energiecrisis wordt zeker een onderwerp bij de programmabegroting, want het is maar de vraag of de subsidie van de overheid eerlijk gaat landen in de stad. Wat te denken van de Rijpelberg en Brouwhuis met de stadsverwarming.Lees verder »

Prima spektakel RKSV Mierlo-Hout

RKSV Mierlo-Hout heeft betere spelers dan SV Someren en had vanmiddag de eerste helft dan ook een licht overwicht. De eerste mogelijkheid was echter reeds na 34 seconden voor het thuisspelende Someren. Maar Luc Bouwmans miste.
De wedstrijd golfde op en neer. Er waren zo nu en dan scherpe duels maar het was een sportieve match. In de 4de minuut viel reeds de 0-1, doelpuntenmaker was nummer 10 Jasper Lalisang. Een prachtig doelpunt waar linksbuiten Richard Rooijakkers van aan de basis stond.Lees verder »

1reactie

Motor in botsing met busje

Kort voor 5 uur vanmiddag is een motor in botsing gekomen met een taxibusje. Dat gebeurde op de kruising van de Churchilllaan en Vossenbeemd op het industrieterrein. De bestuurster van de motor wordt momenteel in een ambulance behandeld, het is nog niet bekend of ze met de ambulance naar het ziekenhuis gaat.
De motorrijdster zou geen voorrang hebben gekregen. De politie doet onderzoek naar het ongeval. De motor is total loss.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

6reacties

2 Snorscooters botsen op fietspad

Op het fietspad langs de Deurneseweg zijn vanavond 2 snorscooters met elkaar in botsing gekomen. Op de ene scooter zaten 2 jonge meiden en de andere werd bestuurd door een jongen.
De scooters reden op het fietspad in tegenovergestelde richting van elkaar. Toen ze elkaar passeerden, kwamen ze vermoedelijk met de sturen tegen elkaar. 1 Van de scooters is zo zwaar ten val gekomen dat de scooter total loss raakte. Beide scooterbestuurders zijn in een ambulance behandeld aan hun verwondingen maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De om 20.22 uur gealarmeerde politie en ambulance zijn ter plaatse om de personen te helpen.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

47reacties

Q&A over de begonnen vuurwerkoverlast

Bert van Sas van GroenLinks stelde 4 schriftelijke vragen aan B&W over de volgens zijn fractie onacceptabele vuurwerkoverlast die nu al weer is begonnen. 
Hieronder staan zijn raadsvragen (Question) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

32reacties

Faiz wil Helmond uitdragen

“De pijn van spijt is groter dan de pijn van discipline.” Een wijsheid van Johan Cruyff, het grote voorbeeld voor Faiz Essakkati. Faiz haalt inspiratie uit de grootmeester.
De Nederlander met Marokkaanse roots is een fenomeen in Helmond. Sterker nog, Faiz begint inmiddels een begrip in de Nederlandse voetbalwereld te worden. Hij runt de Helmondse Voetbalschool, universitair onderzoek wees uit, zo vertelt hij enthousiast, dat deze momenteel in de Top 2 van Nederland staat. Er is sinds vorig jaar naast Helmond ook een vestiging in Den Bosch.Lees verder »

24reacties

Explosie richt grote schade aan in café

Vannacht rond 01.40 uur heeft er een explosie plaatsgevonden bij Appie’s Bar aan de Noord Koninginnewal. De explosie veroorzaakte grote schade aan dit pand naast de Ameideflat. Zo liggen de voor- en zijgevels op straat en hangt het plafond voor een deel naar beneden. Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog niet bekend. Het lijkt een gerichte aanslag, duidelijk is dat het geen gasexplosie is geweest. Er is niemand gewond geraakt. De politie verrichte onderzoek en gaat daar morgenvroeg mee verder.
In juli 2010 is er bij hetzelfde pand (toen zat er coffeeshop Carpe Diem) ook al een explosie geweest, zie dit nieuwsbericht.
Harrie Fotografie maakte de 6 bijgaande foto’s.Lees verder »

57reacties

Rieter: Coronapas is niet te handhaven!

Vanaf 25 september werd in de Nederlandse horeca, cultuur en evenementenbranche een coronatoegangsbewijs verplicht gesteld. Zonder test, vaccinatie of herstelbewijs krijg je geen toegang tot (binnen)horeca, sportkantine, concert of theater. Dit is een maatregel van het Rijk met verstrekkende gevolgen. Er wordt hiermee namelijk aangestuurd op uitsluiting en discriminatie van duizenden Helmonders. Dit past niet in een democratische rechtsstaat en dus ook niet in Helmond. Zowel als Gemeenteraad als College hebben we de wettelijke plicht om de belangen van al onze inwoners optimaal te dienen.Lees verder »

Derby Houtsdonk was matig maar spannend

HVV Helmond tegen Stiphout Vooruit was een sportieve wedstrijd met regelmatig een mannelijke overtreding. Maar zo hoort dit ook in het veldvoetbal. Dat het een sportieve match zou worden kon men van te voren al een beetje aan zien komen. Trainer Mario Pflugers van Stiphout Vooruit en Mo Yahia van de thuisclub waren voor het begon reeds in een amicaal gesprek.
Stiphout was technisch wat beter, HVV wat geslepener. Als de tricolores een overtreding maakte, leverde dat HVV meestal een vrije trap op. De geel/zwarten wisten slimmere overtredingen te maken en zijn fysiek sterker.Lees verder »