Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

4reacties

Grote brand in flat Helmond Noord

Om 01.30 uur vannacht werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een flat aan de Venuslaan in Helmond Noord. Ter plaatse bleek een garagebox de vuurhaard. Zojuist om 02.39 uur meldde de brandweer dat de brand onder controle is.
Vanwege de rook zijn circa 25 appartementen ontruimd. De plusminus 50 bewoners worden tijdelijk opgevangen in een naastgelegen flat. De brandweer heeft opgeschaald naar Grote Brand GRIP 1 en zette meerdere eenheden in.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
9reacties

Meulenbroek: jeugdvriendelijke stad

We zijn in Helmond vanaf 2018 een jeugdvriendelijke stad. En dat is niet zo maar een woord. Uit gesprekken met 1201 jongeren is een top 5 gekomen. Armoede, pesten en discriminatie, veiligheid en gezondheid waren vier punten, die jonge kinderen tot 12 en tieners en twintigers tot 23 jaar deelden. Kinderen die worden gepest, die in armoede of in een onveilige of ongezonde leefomgeving opgroeien, hebben minder kans op een rimpelloos leven als ze geen extra steun krijgen. Om deze kansongelijkheid om te buigen, organiseren we bijvoorbeeld de verlengde schooldag en lessen op school om kennis te maken met sport, cultuur en techniek.Lees verder »

3reacties

“Gemeente, geef ons 1 voetbalveld terug!”

Begin je over HVV Helmond dan kom je bij de passie van Karel Schalks: voetbal. Als zijn club in het weekend niet speelt pikt hij elders nog een wedstrijdje mee. Karel is sinds dit seizoen de nieuwe voorzitter van HVV Helmond, hij volgde Cissie Maas op die haar termijn van 6 jaar erop had zitten. Het besturen is hem niet vreemd. Verscheidene jaren was de 44-jarige Helmonder praeses van voetbalclub Oranje Zwart.Lees verder »

2reacties

Hond wekt bewoners tijdig bij woningbrand

Rond 03.15 uur vannacht was er een uitslaande brand op het dak van een woning aan de Oostdijk op het industrieterrein. De bewoners werden wakker omdat de hond iets omgooide.
Nadat de man opstond zag hij dat er brand was nabij de palletkachel op zolder. Hij probeerde het vuur zelf te blussen maar dat lukte niet meer. De brandweer die met 2 blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse kwam heeft de brand geblust. De bewoners zijn in een ambulance onderzocht maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De woning heeft behoorlijke wat schade opgelopen door onder meer rook en water en daarom komt de stichting Salvage om de bewoners daarbij te helpen.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

3reacties

Grote partij crystal meth op industrieterrein

De politie heeft vanochtend verdachte stoffen aangetroffen in een bedrijfspand aan de 2e Indumaweg op het industrieterrein. Na onderzoek konden ze vanavond meldden dat het om een grote hoeveelheid crystal meth ging. Deze drugs zijn in beslag genomen en zullen professioneel vernietigd worden. Zwaarbewapende agenten bewaakten het pand tijdens het onderzoek ter plaatse. De recherche is nog druk bezig met het onderzoek.
Om hoeveel kilo crystal meth het gaat kon of wilde de politie nog niet zeggen.Lees verder »

43reacties

Rieter: Vuurwerk in Helmond, verbod or not?

Over een maand is het alweer Oud & Nieuw. En hoe dichter we bij het nieuwe jaar komen, hoe meer de discussie wordt gevoerd over een mogelijk vuurwerkverbod. Ook in de Helmondse gemeenteraad komt deze discussie jaarlijks terug. Afgelopen week heeft het demissionaire kabinet alvast de knoop doorgehakt voor dit jaar. Net als vorig jaar mag er ook komende jaarwisseling landelijk geen vuurwerk worden afgestoken. Dit na onder meer een brandbrief van verschillende burgemeesters en oproepen vanuit de medische wereld. Het kabinet hoopt zo te voorkomen dat de zorg overbelast raakt door een toestroom van vuurwerkslachtoffers. Maar in hoeverre ontlast dit de zorg?Lees verder »

3reacties

Huis stond vol met illegale opgezette dieren

Revolvers en geweren met een grote hoeveelheid munitie. Messen, stiletto’s en werpsterren. Schedels van tijgers, luipaarden en leeuwen. Bedreigde dieren. Dit verhandelde de verdachte, een man uit Helmond en had het in bezit. Volgens de officier van justitie een heel kwalijke zaak. Het Openbaar Ministerie eist 6 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk en een geldboete van 25.000 euro.
In 2018 is er een strafrechtelijk onderzoek gestart na signalen uit verschillende landen over de mogelijke betrokkenheid van de verdachte bij de handel in beschermde dieren.Lees verder »

1reactie

SV De Braak wint dankzij inzet

Vanmiddag werd er vanwege de coronamaatregelen zonder publiek gespeeld. SV De Braak kent een jonge ploeg die tot voor deze wedstrijd slechts 1 punt had gehaald maar die alleen maar kan groeien. 
De wedstrijd werd natuurlijk beïnvloed omdat er geen echte toeschouwers waren. In het begin was het dan ook een gezapig potje. Weinig mogelijkheden in het begin laat staan echte kansen.Lees verder »

6reacties

Vuurwerk veroorzaakt brand op dak

Vuurwerk veroorzaakte gisteravond brand op het dak van nieuwbouwwoningen. De brandweer rukte om 21.10 uur uit voor een woningbrand aan de Kasteelherenlaan in Helmond West. De brand was door buurtbewoners gemeld. De brandweer was snel ter plaatse en had de beginnende brand snel onder controle.
De brand bij de containerwoningen, die nog niet bewoond zijn, zou volgens de brandweer door vuurwerk zijn ontstaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand, hoe groot de schade is weten we niet.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

3reacties

“Stadionspeaker stond op mijn bucketlist”

Op Aswoensdag 2013 werd Martie Jeuken door Fons Hasselman gevraagd of hij de vrijdag erop in wou vallen als stadionspeaker bij de wedstrijd Helmond Sport – FC Emmen. De eigenlijke omroeper Pieter Klumpers was namelijk ziek. Hasselman was hoofd van de beveiliging bij Helmond Sport en kende Jeuken van SV Someren. Hij vroeg hem waarschijnlijk om diens harde forse stem die fijn in het gehoor ligt.Lees verder »

5reacties

Rieter: Helmondse inwonersbegroting

Afgelopen dinsdag was de begrotingsbehandeling 2022-2025 van de gemeente Helmond. De laatste begroting van het huidige college. Onze fractie heeft dit moment aangegrepen om een belangrijk punt aan te snijden; Het vertrouwen in de politiek wordt namelijk alsmaar minder. We moeten er volgens Helder Helmond alles aan doen om dat te gaan herstellen. Dat moet als een rode draad lopen door ons beleid van de stad. Dus ook met betrekking tot de begroting. En wat ons betreft is dat nog veel te weinig.Lees verder »

Auto brandt volledig uit in de Binnenstad

Vannacht is een personenauto op de Uithoornseweg in de Binnenstad volledig uitgebrand. Bewoners hoorden een harde knal en zagen buiten een geparkeerde auto in lichterlaaie staan. Als de om 01.25 uur gealarmeerde brandweer op de locatie aankomt, is de auto al niet meer te redden. De uitgebrande auto wordt afgesleept.
De politie doet onderzoek naar deze autobrand. Als je iets verdachts zag en/of meer weet, vragen zij je te bellen naar 0900-8844.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

40reacties

Manders: De ‘teckeltax’

Het hebben van een hond bevordert het welzijn van veel Helmondse inwoners. Een hond is namelijk hartstikke goed voor je gezondheid. Het dagelijkse rondje met de hond in de wijk heeft een positief effect op het welbevinden en de onderlinge saamhorigheid. Niet alleen omdat je er voor in beweging moet komen, maar het hebben van een huisdier kan ook helpen je stress te verminderen, je bloeddruk te verlagen en bij de aanmaak van het ‘gelukshormoon’ endorfine. Kinderen die met honden opgroeien ontwikkelen zelfs minder vaak allergieën en astma. Daarnaast kan het wandelen met je Helmondse ‘heundje’ bevorderlijk zijn voor de sociale controle en de daarmee samenhangende veiligheidsbeleving in een wijk.Lees verder »

1reactie

Helmond technisch bij

In deze tijden van streaming, nee screaming media, Netflix, Twitter en Instagram is het welhaast onvoorstelbaar dat een organisatie mensen op de been krijgt voor een lezing over pakweg De vervaardiging van kunstijs of een filmavond met vertoning van een rolprent over atoomsplitsing onder de pakkende titel Alchemie.Lees verder »

24reacties

52 Huurwoningen in Brainport Smart District

In Brandevoort plaatst mHome vanaf begin volgend jaar 52 modulaire duurzame woningen. De 3-kamer woningen zijn bestemd voor de verhuur en geschikt voor 1 à 2-persoons huishoudens. De woningen zijn helemaal gemaakt van natuurlijke materialen. In dit nieuwe gedeelte van deze wijk realiseert Brainport Smart District een ‘proeftuin’ voor wonen en werken. Het project van mHome is een mix van sociale huur en vrije sectorhuur. Ook creëert zorginstelling ORO 6 Begeleid Wonen-plekken voor mensen met een verstandelijke beperking.Lees verder »

2reacties

‘Bankmedewerker’ sloeg toe en werd gepakt

Donderdag 4 maart sloeg een ‘nepbankmedewerker’ toe in Helmond waarbij er 1180 euro werd afgeschreven door middel van bankhelpfraudedesk. Dat wordt ook wel spoofing genoemd, zie het filmpje voor meer uitleg.
Het 65-jarige slachtoffer werd gebeld met de mededeling dat er nieuw rekeningnummer moest komen en dat er ook een nieuwe pincode bedacht moest worden.Lees verder »

3reacties

Grote politieoperatie in drugsonderzoek

Een grote politieactie vandaag, waarbij honderden agenten uit Nederland en België zijn betrokken, is afgerond. De actie hield verband met een omvangrijk onderzoek naar een criminele organisatie, die zich binnen en buiten Nederland bezighield met de productie van synthetische drugs, zoals amfetamine.
Vanmorgen viel de politie vanaf 05.00 uur binnen op in totaal 25 adressen in Bergeijk, Best, Waalre, Utrecht, Pelt (B), Eindhoven, Schiedam, Helmond en Valkenswaard. Er werden 10 verdachten opgepakt.Lees verder »