Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

2 Schuurtjes flink beschadigd door brand

Vannacht zijn 2 schuurtjes op de Johannes Vermeerlaan in Helmond Noord bij een brand flink beschadigd. Bij aankomst van de om 02.44 uur gealarmeerde brandweer sloegen de vlammen al uit het dak. De brandweer die met 2 blusvoertuigen ter plaatse was, had na enige tijd de brand onder controle.
De ene schuur met alles wat er instond is verloren gegaan en de tweede schuur liep ook fikse brandschade op. De brandweer wist nog wel tijdig een gasfles uit de schuur te halen.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
74reacties

FvD doet mee aan de raadsverkiezingen

Forum voor Democratie (FvD) neemt deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Helmond op 16 maart 2022. Dat maakte de partij van Thierry Baudet vanavond bekend. De partij zal in maart in nog 49 andere gemeenten meedoen. Welke Helmonders zich kandidaat stellen en wat het verkiezingsprogramma is, is nog niet bekend gemaakt.
In maart (zie de foto onderaan van Harrie Fotografie) en november bezocht de partijleider onze stad op de parkeerplaats van de Cacaofabriek met de zogeheten ‘vrijheidskaravaan’.Lees verder »

Keukenbrand in appartement in Brouwhuis

Vanavond om 23.09 uur rukte de brandweer uit voor een keukenbrand in een appartement aan De Middenloop in Brouwhuis. De bewoner zag rook uit zijn keuken komen en bij controle bleek er brand te zijn ontstaan bij een pannetje dat op het vuur stond.
De brandweer had de brand snel onder controle. De keuken liep enige rook- en brandschade op. Er raakte niemand gewond. Na ventilatie en controle van de brandweer kon de bewoner weer zijn woning in.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

29reacties

Rieter: Helmonders voorrang bij huisvesting!

In maart zijn de verkiezingen en in de aanloop ernaartoe zal het verkiezingsprogramma van Helder Helmond openbaar worden gemaakt. In deze column alvast een blik op een belangrijk speerpunt. Want net als veel andere gemeenten knapt ook Helmond uit haar jasje. Inwoners staan soms jarenlang op de wachtlijst, en met name bij jongeren hakt dat erin. Zij zijn klaar voor de volgende stap, maar vanwege het woningtekort blijven ze noodgedwongen nog jaren bij hun ouders wonen. Het is onacceptabel dat zij in hun ontwikkeling worden geremd.Lees verder »

24reacties

Manders: Sterker verder

100 Jaar geleden vonden in Nederland historische verkiezingen plaats. In 1922 mochten vrouwen namelijk voor het eerst een kruisje zetten op een stembiljet. De democratie zou sterker verder gaan omdat de gehele bevolking zou worden vertegenwoordigd. Toch bleef het aandeel vrouwelijke volksvertegenwoordigers beperkt. Na Johanna Geurts, die in 1919 met alleen mannelijke stemgerechtigden als eerste dame in de Helmondse raad was gekomen moesten we tot 1940 wachten op het tweede vrouwelijke gemeenteraadslid.Lees verder »

3reacties

Bevrijding

Het woord bevrijding heeft in deze dagen van coronabeperkingen een bijzondere lading gekregen. Maar in het algemeen denkt men bij ‘de bevrijding’ toch aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het houdt een afschudden van een periode van onvrijheid en onderdrukking in, begrippen die natuurlijk redelijk rekbaar zijn en niet precies te definiëren. Ze zijn mogelijk niet goed te bevatten, zeker voor de naoorlogse generatie – waartoe ik ook behoor – die de Duitse bezetting niet heeft meegemaakt. Wel kunnen we ons een voorstelling maken van de onbeschrijfelijke feestvreugde die onze stadgenoten, in ieder geval de overgrote meerderheid daarvan, voelden toen Helmond op 25 september 1944 was bevrijd van de Duitse overheersing.Lees verder »

5reacties

“Goed ondernemer verwondert zich altijd”

Philippe van Esch is vooral bekend als voorzitter van Helmond Sport en CEO van Vescom Groep. Dit bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt interieurproducten en werd in de jaren 60 opgericht door zijn vader Joop. Die vertrok destijds bij het Helmondse Hatéma op de Engelseweg en maakte Vescom tot een gigantisch succes met inmiddels meer dan 350 medewerkers. Het hoofdkantoor zit in Deurne. Er zijn tal van dépendances in het buitenland en ook Helmond heeft een vestiging op de Speltdijk op het industrieterrein. Lees verder »

24reacties

1141 Nieuwe woningen gepland tm 2024

Elk jaar maken woningcorporaties en huurbelangenorganisaties met de gemeente Helmond prestatieafspraken over de woonopgave in de sociale huursector. Na gezamenlijk overleg tussen deze partijen zijn nu de prestatieafspraken voor het jaar 2022 vastgesteld. Deze in totaal 35 afspraken zijn gericht op drie pijlers: betaalbaar en beschikbaar, duurzaamheid en inclusiviteit. In de afspraken is onder andere vastgelegd dat voor de periode 2021-2024 op dit moment in totaal 1141 nieuwe woningen zijn gepland.
In de ondertekende prestatieafspraken 2022 (pdf) staan al deze nieuwbouwprojecten vooraf gegaan door de 35 afspraken.Lees verder »

7reacties

Auto botst tegen lantaarnpaal en boom

Vannacht heeft een personenauto in Dierdonk een lantaarnpaal om gereden en vervolgens tegen een boom gebotst. Dat gebeurde in een flauwe bocht van de Waterleliesingel.
Bij aankomst van de om 01.47 uur gealarmeerde hulpdiensten waren er geen inzittenden aanwezig. De politie kon daarom niet melden of er iemand gewond is geraakt bij het ongeval. Zij zijn opzoek naar de verdwenen inzittende(n).
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

15reacties

Luc de Graaf nieuwe stadskunstenaar

De nieuwe stadskunstenaar is Luc de Graaf. Hij volgt fotografe Tahné Kleijn op. B&W heeft besloten om het advies van de Selectiecommissie Stadskunstenaar over te nemen en De Graaf te benoemen.
Luc wil de komende 2 jaar Helmonders een spiegel gaan voorhouden met de inzet van humor en plezier. Als stadskunstenaar wil hij zich vooral laten leiden door de actualiteit en zal met de inwoners en instanties in gesprek gaan om uiteindelijk te komen tot een co-creatie. Hoewel er nog geen vastomlijnd plan ligt, zijn er al volop ideeën, zoals een Humor- of Lachfestival of een Smile-week.Lees verder »

32reacties

Van den Bogaard: successen van Diftar

Sinds begin dit jaar geldt in Helmond Diftar. Dit om het afvalprobleem beheersbaar te houden en omdat betere afvalscheiding goed is voor het milieu. Er was nog wat werk aan de winkel; het scheidingspercentage was in Helmond zeer laag vergeleken met andere vergelijkbare gemeenten. De invoering van variabele tarieven lijkt zijn vruchten af te werpen: Helmonders zijn meer bezig met het scheiden van afval. Er gaat een stuk minder restafval richting de verbrandingsovens en er wordt meer gerecycled. Er is inmiddels een eerste evaluatie uitgevoerd van de tot nu toe bereikte resultaten. Pas na een jaar kunnen definitieve conclusies worden getrokken, maar duidelijk is al wel dat de financiële prikkel en bewustwordingscampagne een positief effect hebben.Lees verder »

Brand in keuken door pannetje olie

Vanavond om 20.01 uur moest de brandweer uitrukken voor een woningbrand in Brouwhuis. Bij aankomst op de Eemstraat bleek er in de keuken een pannetje met olie op het vuur vlam hebben gevat. Het vuur was de afzuigkap ingegaan. De brandweer had de brand snel onder controle. De bewoners waren tijdig buiten, 1 van hen is in een ambulance onderzocht. We weten niet of deze persoon met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

23reacties

Bach en Smits vertrekken bij Helder Helmond

Tijdens de ledenvergadering van Helder Helmond vandaag hebben de gemeenteraadsleden Jacqueline Bach en Berry Smits aangegeven met onmiddellijk ingang te stoppen bij deze politieke partij. Hun belangrijkste reden voor dat besluit is het ongenoegen over de plaats die zij op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart kregen toegewezen door de kandidatencommissie. Zij werden respectievelijk op de plaatsen 7 en 8 geplaatst. De reden voor deze lagere plaatsen op de lijst was dat was gezocht naar jonge kandidaten en was gekeken naar de toekomst.Lees verder »

20reacties

Q&A over verwijderde blikvangers

Alexandra Koolen van Helder Helmond stelde schriftelijke vragen aan B&W over de blikvangers die de gemeente heeft weggehaald vanwege huisvuildumpingen.
Hieronder staan haar 9 raadsvragen (Question) voorafgegaan door haar inleiding en eindigend met haar afsluiting. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

39reacties

“Meerjarig contract oliebollenkraam Markt!”

Als het aan de politieke partij Mì Hellemonders ligt, krijgt de oliebollenkraam van Patrick van Hout voortaan een meerjarig wintercontract voor op de Markt. Die vraag heeft de nieuwe partij van Michael Rieter neergelegd bij B&W. Deze Helmondsche Gebakkroam heeft al tientallen jaren een ‘vaste’ winterseizoensplek op de kop van de Markt. Zij verdienen zo’n contract vindt de partij.Lees verder »

Van Hout 2-jarig contract bij SV De Braak

Vanavond tekende Patrick van Hout een contract bij SV De Braak. Hij neemt komend seizoen het eerste elftal op zondag onder zijn hoede. Vanwege de coronamaatregelen zette hij zijn krabbel niet in de accommodatie in Helmond maar bij hoofdsponsor Stimac BV in Deurne. Patrick volgt Wim de Roy op die na dit seizoen in een goeie verstandhouding vertrekt bij de Helmondse club.Lees verder »

20reacties

Vervoort: geen extra coffeeshops in Helmond

Willen wij als Helmond uitbreiding van de coffeeshops? Ons antwoord als CDA Helmond is NEE. Ik zit nu bijna 12 jaar in de Helmondse gemeenteraad en het gaat er al meer dan 12 jaar over een eventuele uitbreiding van de aantal coffeeshops in onze stad. De gemoederen lopen steeds hoog op als dit agendapunt weer wordt besproken. Wij als CDA Helmond zijn hierin heel duidelijk. Wij willen geen uitbreiding.Lees verder »

1reactie

Helmonder moet drugswinst terugbetalen

De rechtbank Oost-Brabant in Den Bosch heeft vandaag 6 leden van een criminele organisatie veroordeeld tot het betalen van in totaal ruim 200.000 euro aan de Staat. Dit is de illegale winst die zijn maakten met grootschalige internationale hennephandel. Voor hun betrokkenheid bij dat misdrijf werden de mannen eerder veroordeeld tot gevangenisstraffen.Lees verder »