Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 116982 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

56reacties

Overval op het Kruidvat in Brouwhuis

Om 14.43 uur meldde de politie een overval op het Kruidvat in winkelcentrum Brouwhorst. De politie is op dit moment in de winkel die nog gewoon voor het publiek geopend is.
Het signalement van de gevluchte verdachte: een donkergetinte man met een baardje. Hij draag een zwarte trui met witte letters achterop, capuchon en zwarte broek. De politie waarschuwt om hem niet zelf te benaderen en hen bij tips te bellen op 112.
Harrie Fotografie maakte zojuist de bijgaande foto.

In de reacties hieronder staan updates.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
14reacties

Rieter: Laat dit het kantelpunt zijn!

Gelukkig draagt Helmond niet wederom de rode lantaarn wat laagste opkomst van heel Nederland betreft. Echter trots kunnen we niet zijn met een opkomst van 39,3%. Als ik in de wandelgangen met collega’s spreek dan valt het me op dat de meesten de schuld geven aan de landelijke perikelen. Natuurlijk speelt dat een rol, maar ik denk toch echt dat we als lokale politiek ook in de spiegel moeten kijken. Laat dit het kantelpunt zijn!Lees verder »

9reacties

Mr. Jan Swinkels ⴕ

mr. Jan SwinkelsIedereen weet wat een gentleman is en iedereen weet wat een Helmonder is. Toch zullen weinigen die begrippen aan elkaar koppelen. Maar voor wie hem kende was mr. Jan Swinkels every inch een Helmondse gentleman. Hij stierf 22 maart jl. op 96-jarige leeftijd en werd vier dagen later bijgezet in het familiegraf aan de Molenstraat.Lees verder »

HVV blijft titelkandidaat na overwinning

HVV Helmond – SV Brandevoort was deze zonnige zondag bij vlagen een spannende wedstrijd maar niet altijd even goed. Er werd dikwijls balverlies geleden en leek dan op hots/knots/begoniavoetbal. Dat lag overigens ook aan het veld dat op bepaalde plekken wat hobbelig was. Dat is niet raar gezien het feit dat HVV slechts 1 speelveld heeft en hier naast de wedstrijden ook vaak op moet trainen.Lees verder »

Vintage? Neie, tweedekans!

In mijn vorige column stond duurzame vervaardiging en gebruik van textiel centraal. Een manier is natuurlijk kleding maken die lang meekan en ook opgelapt wordt totdat het op de draad is versleten. Dergelijk hergebruik van kleding is eeuwenoud, hele generaties Helmonders gingen gekleed in afdankertjes. Met de toenemende welvaart en het groeiend aanbod aan relatief goedkope confectiekleding werd dat gebruik in de loop van de 20e eeuw minder. Maar in tijden van crisis en schaarste zat er voor velen niets anders op dan genoegen te nemen met tweede- of meerdere handskleding of zelfmaakmode.Lees verder »

17reacties

Motor botst op kerende auto

Een personenauto was vanmiddag aan het keren op de Kanaaldijk N.W. Een tegenmoet rijdende motorrijder zag dit niet of te laat en kwam daardoor tot botsing met de auto. De motorrijder wordt hierdoor gelanceerd en komt zo’n 80 meter verderop op de grond terecht. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ernstig zijn verwondingen zijn, weten we niet.
De motor ligt op de bodem van het kanaal. De chauffeur van de auto is ook met een om 16.42 uur gealarmeerde ambulance meegenomen. De weg langs het kanaal tussen Helmond en Aarle-Rixtel werd in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

Elkerliek-viertal krijgt vrijwilligerspenning

Vanmiddag reikte wethouder Harrie van Dijk 4 vrijwilligerspenningen van de gemeente uit aan 4 vrijwilligers van de afdeling Vrijwillig Patiëntenvervoer van het Elkerliek ziekenhuis. De 4 die in de bloemen werden gezet zijn mevrouw M.C.W. van Deursen-van Veijfeijken (was op 15 mei 2020 25 jaar werkzaam op de afdeling), mevrouw A.M. Claassen-van Deursen (was er op 11 september 2020 25 jaar werkzaam), mevrouw A.M. Klerkx-Klerkx (was er op 15 december 2020 25 jaar werkzaam) en de heer G.P.C. Boogaarts (was er op 1 december 2021 25 jaar werkzaam).Lees verder »

5reacties

Misstanden bij 3 panden + 70 verkeersboetes

Gisteren was er een verkeerscontrole van politie en Belastingdienst in het centrum van Helmond. Tussen 15.00 en 21.30 uur werd daar het verkeer gecontroleerd. In totaal werd door de politie 70 overtredingen geconstateerd. Tegelijkertijd was er een controle door het Peelland Interventie Team (PIT) bij 3 panden in het centrum. Het PIT-team constateerde verschillende overtredingen. Lees verder »

17reacties

Manders: nu bruggen bouwen

Ten eerste wil ik GroenLinks feliciteren met het feit dat ze voor de tweede maal de grootste partij werden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen (16,8%, 7 zetels). Met 16,4% en 6 zetels werd de VVD Helmond een goede tweede! En het scheelde slechts iets meer dan 100 stemmen of de VVD was vorige week zelfs de nummer één van Helmond geweest. Dit laatste mag de pret niet drukken. Met deze voor ons historisch grote uitslag zijn wij natuurlijk erg tevreden. Daarom wil ik op deze plek graag alle Helmonders bedanken die met hun stem het vertrouwen hebben uitgesproken in onze kandidaten en onze plannen voor de stad.Lees verder »

1reactie

Stiphout Vooruit pakt belangrijke punten

SPV tegen Stiphout was een wedstrijd tussen 2 teams die het de laatste tijd niet meezat en aan beide zijden veel afwezigen kende. De thuisclub begon de competitie goed maar pakt de laatste tijd weinig punten en Stiphout Vooruit is weliswaar koploper maar verloor de laatste 2 wedstrijden 5 punten. De match vanmiddag werd niet drukbezocht mede door het grauwe weer in de vroege middag dat later op de dag wel flink opklaarde. Ook zal wel meegespeeld hebben dat Ajax en Feijenoord tegen elkaar speelde en de start van de Formule 1 niet te vergeten. Lees verder »

Brandweer blust met grote moeite bestelbus

De vanavond om 23.00 uur gealarmeerde brandweer had grote moeite met het blussen van een bestelbus die in brand stond. Het voertuig was geparkeerd in de Dolomieten in Mierlo-Hout en lag vol met badkamerspullen en gereedschap.
Het is niet bekend wat de oorzaak is van de brand. Er raakte niemand gewond. De politie vraagt aan mensen die iets verdachts zagen om hen te bellen.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

48reacties

De Houtsdonk gaat flink op de schop

Vorige week vrijdag tekende de gemeente Helmond en woningcorporatie woCom een intentieovereenkomst. Die overeenkomst geeft richting aan de samenwerking om te komen tot een gebiedsvisie voor Houtsdonk (Helmond West). De herontwikkeling van de HeBoMa-flats en de naastgelegen HVV-velden zijn daar onderdeel van. De huidige 170 appartementen van de flats, gebouwd in 1974, zijn op termijn aan vervanging toe zo liet de gemeente vandaag weten.Lees verder »

4reacties

Jongeman gewond na avondje stappen

Een jongeman raakte vannacht gewond na een avondje stappen. Hij was in het Muziekcafé in het centrum en wilde via het Lambertushof naar huis gaan. Daarbij probeerde hij over het gesloten hek met spitse punten te klimmen, maar gleed uit. De jongeman kwam ongelukkig op de spitse punten terecht en raakte gewond net onder zijn borst.
Of hij op eigen kracht naar de horecagelegenheid op de Zuid Koninginnewal terug gegaan is weten we niet. Maar hij is daar wel door personeel en gasten opgevangen en behandeld tot de hulpdiensten arriveerden.Lees verder »

16reacties

Flinke schade nadat bestelbus zich klem reed

Vanmiddag kort na 3 uur reed een bestelwagen zich klem onder de boog in de Eekhoornstraat in de Binnenstad. Bij het ongeval is niemand gewond geraakt. De bestelauto en ook het pand liepen flinke schade op.
De boogtunnel loopt onder 2 slaapkamers door van 2 aangrenzende woningen. De woningbouwvereniging Woonpartners doet nu een bouwkundig onderzoek naar de veiligheid. De straat is afgesloten. Een bord bij de tunnel waarschuwt bestuurders voor de maximale doorrijhoogte van 2,6 meter.
Lees verder »

25reacties

De Mare: oplopende energierekening

Betaalbaar wonen voor iedereen, is voor de PvdA bij deze verkiezingen het belangrijkste onderwerp.
En dan bedoelen we niet alleen betaalbare huren en hypotheeklasten, maar dat het totaal van alle woonlasten, inclusief de energiekosten, voor iedereen betaalbaar blijft.

In de zomer van 2020 heeft de gemeenteraad van Helmond bijna unaniem de “Visie Zonnedaken en Zonnevelden” aangenomen. De PvdA Helmond heeft toen een motie “Publieke zonnevelden” ingediend.Lees verder »

Onrustig Rood Wit ´62 mist Rens Sanders

Rood Wit ´62 tegen Bruheze van vanmiddag was het duel tussen respectievelijk de nummers 2 en 4 in de 4de Klasse. De drukbezochte stadsderby was niet goed maar er zat wel spanning op alleen al omdat die plaats vond in de bovenste regionen van de competitie. De thuisclub had in het begin een veldoverwicht maar kon aanvallend geen vuist maken. Hoewel de rood-witten goed kunnen voetballen, speelden het wat onrustig en mist het bindmiddel Rens Sanders. Het elftal kende dan ook wat meer nervositeit dan de blauw-witten.Lees verder »