Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

27reacties

B&W: kwartaaldeclaratie € 3528 Bonte mag

De 3.528,21 euro die de in Rotterdam wonende wethouder Bonte aan pension- en reiskosten declareerde in de maanden juni, juli en augustus, vallen binnen de wettelijk vastgestelde regeling voor reis- en verblijfkosten. Dat antwoordde B&W vandaag op 1 van de 7 raadsvragen van Louis van de Werff van Helder Helmond. Dat en meer staat in de onderstaande volledige antwoorden van het stadsbestuur. 
Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
8reacties

3 Ton subsidie voor 16 evenementen

Komend jaar krijgen 16 Helmondse evenementen tussen de 5.000 en 36.000 euro subsidie van de gemeente. De betreffende organisatoren ontvangen daarmee opgeteld 291.845 euro. Bijna alle aangevraagde subsidiebedragen werden (vrijwel) in hun geheel toegekend, alleen de bedragen voor Jazz in Catstown en Triathlon waren aanzienlijk lager dan gevraagd. Het verzoek van kanovereniging HWC de Helmvaarders voor HIT werd als enige afgewezen.
In onderstaande tabel zie je welke evenement hoeveel euro subsidie krijgt.Lees verder »

1reactie

Automobilist belandt met auto in de sloot

Vanochtend belandde een personenauto op de kop in de sloot van de Europaweg. De automobilist die richting Eindhoven reed, raakte door onbekende oorzaak van de weg. De man kon zelf uit zijn auto komen. De om 10.43 uur opgeroepen brandweer hoefde niet in actie te komen.
De man is in een ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto wordt door een bergingsbedrijf opgehaald. 1 Rijbaan werd gedeeltelijk afgesloten.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto´s.Lees verder »

12reacties

Manders: kijkt 50 jaar terug

Nieuwjaar staat voor de deur, een goed moment om eens terug te kijken naar het verleden. De situatie waarmee Nederland in 2023 te maken krijgt lijkt in veel opzichten op die van 1973. Toen hadden we namelijk ook te maken met een oorlog (Jom Kipoer) die een energiecrisis veroorzaakte en de inflatie sterk deed oplopen.Lees verder »

3reacties

Kaarsjes veroorzaken brand in appartement

De brandweer werd om 22.51 uur gisteravond (op Eerste Kerstdag) gealarmeerd voor een brand in een appartement aan de Zuid-Koninginnewal in het centrum. Bewoners hadden 112 gebeld omdat ze een brandlucht roken en er een rookmelder afging in een appartement op de tweede etage.
De brandweer die met 2 blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse kwam, heeft de deur van de woning moeten forceren om binnen te komen. De bewoners waren niet thuis, zij zouden net even de hond zijn wezen uitlaten.Lees verder »

5 Maanden werkzaamheden op de Markt

Op de Markt wordt gewerkt aan de sanering van gas- en waterleidingen door Enexis en Brabant Water. Dit is nodig, zo laat de gemeente weten, omdat de leidingen oud en aan vervanging toe zijn. De leidingen worden vervangen om de levering van gas en water in de toekomst goed te kunnen waarborgen en geen risico te lopen met incidenten als gevolg van de oude leidingen. Vanaf 9 januari starten deze werkzaamheden.Lees verder »

13reacties

Twintig 113-bankjes in Helmond

In Helmond kun je ze overal tegenkomen: 113-bankjes die Helmonders aanmoedigen om in gesprek te gaan over zelfdoding. Burgerraadslid Wilbert Linders diende op Wereld Zelfmoord Preventie Dag in september namens de fractie Mi Hellemonders daarvoor een motie in. Daarin werd gevraagd om mee te doen aan de landelijke campagne ‘Ik zie je’ van 113 Zelfmoordpreventie. En met succes. Als eerste stad in Noord-Brabant werden 20 bankjes in de openbare ruimte in Helmond voorzien van een 113-plaatje. “Door deze plekken aan te wijzen willen we het praten over zelfdoding dichter bij het dagelijks leven te brengen” aldus Linders.Lees verder »

21reacties

Mol: wordt Helmond beter bereikbaar?

Enkele weken geleden strooide het kabinet miljarden rond; een waar sinterklaasfeest!! Onder leiding van Sint/ minister Hugo de Jonge werd veel geld (ongeveer 7,5 miljard) verdeeld over verschillende projecten in het land. Met name om woningbouw te stimuleren en daarvoor ook bereikbaarheid aan te pakken. Eindhoven, Tilburg, Breda en zelfs Oss deelden mee in deze strooipartij.
Heel Brabant was in the picture! Heel Brabant? Nee toch niet: Helmond zag de miljoenen/miljarden aan zich voorbijgaan en bleef met lege handen achter. Hadden we geen schoen gezet? Zaten we te slapen bij de inschrijving? Zijn we nog in beeld in en bij de verschillende samenwerkingen?Lees verder »

4reacties

Ongeluk en valpartijen door de gladheid

Op en rondom het Havenplein vielen voetgangers om de beurt door de aangekondigde spekgladde wegen. 2 Valpartijen kort na elkaar op de Kasteellaan zie je op de eerste foto’s. Iets verderop op de Havenweg was er vanavond ook een aanrijding. Niet bekend of er gewonden waren. Een vrouw die zwanger zou zijn is naar het ziekenhuis gebracht voor controle.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

14reacties

Woonwethouder geeft inkijkje in haar week

Volgens mij is je opdracht heel simpel als wethouder. Je maximaal inzetten om Helmond mooier en beter te maken voor de inwoners van nu en de generaties van de toekomst. Maar, wat ik ook heb geleerd, is dat het niet alleen belangrijk is om die juiste dingen te doen, maar óók om dat verhaal te vertellen. Om met inwoners te delen welke ambities we hebben, waar we staan, welke stappen we zetten. Daarom deel ik graag op deze plek mijn ervaringen met jullie. Meestal gaat het over de enorme opgave die we in onze stad hebben om ervoor te zorgen dat iedereen hier een woning kan vinden. Afgelopen week waren we op Suytkade, in Brandevoort en komende maandag tekenen we afspraken met corporaties en huurders.Lees verder »

4reacties

Gewonde bij botsing busje en personenauto

Op de kruising van de Bakelsedijk, Wethouder Ebbenlaan en Wethouder van Wellaan vond kort voor half 7 vanavond een aanrijding plaats tussen een busje en een personenauto. Van de inzittenden is er 1 met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Hoe het ongeval op deze met verkeerslichten beveiligde kruising is gebeurd, weten we niet, de politie doet onderzoek naar de oorzaak.Lees verder »

5reacties

Vrijwilligerspenning Mister dierenambulance

Ben van der Heijden ontving de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond. Die werd hem toegekend omdat hij al ruim 25 jaar vrijwilliger is bij de Stichting Dierenambulance / Dierenasiel Helmond e.o. In die periode zette “Mister dierenambulance”, zoals Ben ook wel gekscherend wordt genoemd, zich naar schatting 30 duizend uur in voor deze organisatie.Lees verder »

8reacties

Tandzorg in Helmond met drempels

Mijn tandarts is gefrustreerd. De altijd aardige en rustig man liet mij voor het eerst in jaren het achterste van zijn tong zien. Hij is verontwaardigd en ik kan dat begrijpen. Wat is er aan de hand? Laat ik beginnen met de goede band die ik met mijn tandarts heb. Hij is kundig, bedient zich niet van poespas en is in alles zeer correct en betrouwbaar. Mijn halfjaarlijkse afspraken met hem leveren geen enkel probleem op. Ik doe braaf mijn mond open, hij controleert en pullukt wat (een woord wat mijn vader heeft verzonnen en dat helaas niet in Helmonds Woordenboek is opgenomen) en dan is het klaar. Meestal hoeft hij niet meer te doen. Voordat ik de deur uitga krijg ik nog het standaardadvies ‘goed poetsen en op tijd naar de mondhygiëniste’. Dat doe ik braaf, zelfs twee keer per jaar, en toch zijn al die maatregelen geen garantie tegen onvoorziene schade.Lees verder »

23reacties

Q&A reactietermijn meldingen aan gemeente

Alexandra Koolen van Helder Helmond stelde schriftelijke vragen aan B&W over de tijd die de gemeente erover doet om te reageren op meldingen van Helmonders met klachten en/of over kleinere en grotere problemen.
Hieronder staan haar 6 ingediende raadsvragen (Question) voorafgegaan door haar inleiding. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

Brandweer redt man in scootmobiel uit water

Om 14.30 uur kwam er een melding ‘persoon te water’ in Helmond West. Dat bleek in een parkje aan de Burgemeester Sweensstraat te zijn.
Een man in een scootmobiel raakte daar te water en werd zojuist door de brandweer uit het water gehaald. De drenkeling is niet gewond geraakt, zo laat de politiewoordvoering weten. Verdere hulpverlening bestaat uit het tegengaan van mogelijke onderkoeling.

33reacties

Van der Kant: Denken in kansen

Afgelopen maand stond de begrotingsbehandeling op het programma. Burgemeester, wethouders en raadsleden spraken met elkaar over waar het geld naartoe gaat. De begroting werkt als een spiegel: het laat zien welke onderwerpen je als stad belangrijk vindt.
En dat zijn er nogal wat. De woningnood, verduurzaming en schaalsprong krijgen topprioriteit. Maar ook aan veiligheid en participatie hechten we waarde. Hoe kun je aan al die belangrijke onderwerpen tegemoetkomen? Als het aan CDA Helmond ligt, denken we niet in moeilijkheden maar in mogelijkheden.Lees verder »

1reactie

Bewoner gered uit brandend appartement

In een appartementencomplex aan de Azalealaan is vanmiddag brand ontstaan. De om 16.52 uur gealarmeerde brandweer redde een bewoner. Nadat zij de deur hadden geforceerd om binnen te komen, zagen de brandweermannen de man op de bank in zijn woning die vol met rook stond. Hij was aanspreekbaar en werd per ambulance ter controle naar het ziekenhuis gebracht.Lees verder »

23reacties

Zwaargewonde bij steekincident in Centrum

Om 17.59 uur kwam er een melding van een steekpartij in de Kluisstraat in het Centrum. Huldiensten waaronder 2 ambulances en een traumahelikopter uit Nijmegen werden opgeroepen. De politie laat weten dat dit steekincident in een woning plaatsvond en daarbij een man zwaargewond raakte. Zij hebben een verdachte aangehouden die zich ook in de woning bevond. De ambulancedienst verleent eerste hulp aan het slachtoffer.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

11reacties

Alana bij ‘De ballenbak’

Een kleine 2 jaar terug kocht ik een hondje. Ik zat niet lekker in mijn vel en kreeg dat als aanrader. Een hondje om me minder alleen te voelen, voor gezelligheid en een knuffel wanneer je ’s avonds op de bank zit. Maar ook om ritme in mijn dagen te krijgen.
Uren gingen we wandelen. Door de bossen (Bakelse bossen, Stiphoutse bossen, door de Bundertjes). Langs het nieuwe kanaal, bij de Warande. Noem het maar en ik liep daar.Lees verder »