De Kraker van Catstown

Koploper HVV Helmond begon iets te slap aan de wedstrijd en dat resulteerde al in de eerste minuut in een doelpunt van MULO door rechtsbuiten Luuk de Vries. De thuisploeg liet het hier niet bij zitten en 2 minuten later scoorde Zohir Elmaach tegen. Binnen 21 minuten werden er maar liefst 5 doelpunten gemaakt en stond het scorebord op 2-3. Rechtsbuiten Luuk de Vries was de uitblinker bij MULO en had in alle doelpunten van de bezoekende club wel een aandeel. Bij de 1-2 combineerde hij goed met Stefan Claessens die afrondde en bij de 2-3 bood hij de jarige Tom Otten de mogelijkheid om zichzelf een presentje te schenken. Otten beleefde echter maar weinig plezier aan dit cadeau want voor rust stond het in de 41ste minuut alweer 3-3. Aanvoerder Wesley Burhenne tekende de 2-2 aan en Christiaan van Veen zorgde voor de derde treffer van de geel/zwarten.

Christiaan van Veen blonk uit tijdens deze wedstrijd, hij ging voorop in de fysieke strijd van de thuisploeg, is zeer balvast en een leider binnen dit team. In de 45ste minuut maakte HVV Helmond bijna nog de 4-3 maar doelman Max Bijsterveld redde uitstekend. De eerste helft kenmerkte zich vooral door slordigheden in beide achterhoedes, de geslepenheid en routine van de thuisploeg en het jonge MULO viel vooral op door de goede omschakeling van achteruit richting de aanval en was hierdoor vaak dreigend. In de eerste helft ging het gelijk op. Het was smullen geblazen.

Na rust kwam HVV Helmond beter uit de startblokken. Wie vooral opviel was routinier Fouad Yahia die door zijn goede coaching rust bracht in het spel van de thuisploeg. De eerste treffer bleef niet lang uit, nu nam de thuisploeg het voortouw. Toon van Lierop brak in de 55ste minuut door en gaf Jordi van Wetten een niet te missen kans: 4-3. In de 66ste minuut was er een prima combinatie tussen Christiaan van Veen en Abdelouamap Yahia, Zohir Elmaach rondde hierop vakkundig af. Het feest kon niet op voor de geel/zwarten, in de 73ste minuut werd Toon van Lierop onderuit gehaald binnen de 16 meter en kreeg hierop een strafschop die Said Azerfane feilloos inschoot. Tussenstand 6-3. Toon van Lierop die in de tweede helft voor even de gelegenheidsspits was, deed het getal op zijn rug eer aan. Rugnummer 7 scoorde doelpunt nummer 7.

HVV Helmond handhaafde hierdoor de koppositie en MULO bivakkeert verder in de lagere regionen. De thuisploeg is beslist een kampioenskandidaat en het jonge MULO kan zeker nog groeien.