Buiten is het 15 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 90.364 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
46reacties

Deze winter zal er niet geschaatst worden op de Markt in het centrum want daar komt geen schaatsbaan. De reden dat er geen derde editie komt is de ontoereikende gemeentelijke subsidie. Stichting Helmond City Events (die de vorige 2 edities organiseerde) wil niet voor het derde jaar op rij geld toeleggen op dit evenement.
Naar opgave van de organisator trok dit evenement vorig jaar 25 duizend en het jaar daarvoor 15 duizend bezoekers. Vorig jaar waren 2 op de 3 bezoekers jonger dan 24 jaar zo blijkt uit de vorige maand gepubliceerde evaluatienota (pdf) van de gemeente.
Naar aanleiding van het afsluitend etentje met de vrijwilligers meldde de organisator in februari nog: “Een enorm succesvol seizoen Schaatsen in Helmond 2018-2019. Op naar editie 3! We kunnen niet wachten!” Tja…

46 reacties:

Ja de gemeente weet goed helmond stad kapot te krijgen

Wel miljoenen investeren in casinos

Beantwoorden

Jammer maar niemand wilt geld bij leggen.. iedereen voor een dubbeltje op de eerste rang … dan houd het een keer op… jammer maar helaas

Beantwoorden

Wat zonde, mijn kleinkinderen gingen er vorig jaar bijna elke dag heen. 🙁

Beantwoorden

En zo komt aan alles weer een end

Beantwoorden

Hoe jaag je de mensen de stad uit.

Beantwoorden
Roland Verlijsdonk

Werkelijk hè, echt weer Helmond

Beantwoorden

Dooie stad hierzo echt waar 😪 een dorp word nog veel meer georganiseerd als een stad als hier..😢

Beantwoorden

Hoe gaat een stad kapot.
Dooie boel

Beantwoorden

Zo jammer dit ! Kijken we zo naar uit .

Beantwoorden

Wat jammer eindelijk iets leuks op de markt en gaat weer niet door zo.n stad en hier kan niets

Beantwoorden

Jammer dit,was wel een leuk dingetje voor in de stad,was vaak druk

Beantwoorden

Jammerrrr!!! Hebben vorig jaar zo genoten!

Beantwoorden

Wauw Helmond wat ben je weer goed bezig! Eindelijk iets voor de kinderen, maar nee hoor. We gaan het weer gewoon afschaffen🤬🤬🤬

Beantwoorden

Gewoon met zijn alle naar de schaatsbaan bij het Tienerhuis in Brouwhuis!!

Beantwoorden

Aaaah neee jammer.
Mijn kleine gaat echt verdrietig zijn😪

Beantwoorden

Komen jullie toch mooi naar Uden. Voor de 19e keer (blijkbaar kunnen wij in Uden het dus wel). Op een baan van 900m2 (een van de grootste van Nederland). Wees welkom in Uden.Zo’n beetje van een week na Sinterklaas tot een week na oud/nieuw. Artiesten, alle schooljeugd gratis schaatsen. Festiviteiten. Maar ja, ook een begroting van heb ik jou daar. Je moet er met zijn allen natuurlijk wel iets voor over hebben. Welkom.

Beantwoorden

Ooo wa jammer

Beantwoorden

Gelukkig !! Ellendig ding

Beantwoorden

@Brouwhaas op dinsdag 8 oktober 2019 om 08:21:

@Wiljan Kempkens op dinsdag 8 oktober 2019 om 08:27:

Haha, de een z’n dood is een ander z’n brood. Ik mis nog de advertentie van Boer Kuijpers. 🙂

Beantwoorden

Beantwoorden

Weer een mooi evenement naar de knoppen.

Beantwoorden
Annemie Jonkergouw

Jammer

Beantwoorden

Een stad van 100.000 inwoners jaagt haar jeugd naar Eindhoven of naar Gemert. Schaam je
En dat voor 20 cent per inwoner

Beantwoorden

Heel heel jammer

Beantwoorden
Francoise van Oorschot

Wat een geweldig stadsbestuur hebben wij toch, wel meer dan een miljoen in de pensioenpot van wethouders stoppen en duizenden euroos naar een elite speeltuintje in het stadspark en Stienen helpt gegarandeerd HS naar de klote het is en blijft Helmond knoeistad

Beantwoorden

Zouden de winkeliers in het centrum niet het missende bedrag kunnen bijdragen? Een geweldige publiekstrekker verdwijnt nu uit het winkelhart van Helmond. Zie de kansen: veel ouders laten hun kinderen schaatsen en kunnen zelf rustig gaan winkelen in de drukste cadeautijd van het jaar. Kom in actie winkeliers, laat dit je niet gebeuren!!

Beantwoorden

Weer een scheve schaats in Helmond met een succesvol evenement. Het trok (maar) 25.000 bezoekers naar hartje stad. Misschien een idee om dan maar geluidsboxen op te hangen op de markt en Andre Hazes met eenzame kerst op repeat af te draaien. Kerstmis was ooit speciaal, zeker voor de kinderen.

Beantwoorden

😢 en 😡

Beantwoorden
Angelique (10 jaar)

Zonde.

Beantwoorden

Jammer dat onze stad nu weer een dorp is. We zijn het lachertje aan het worden op dit gebied in de winter. Want elke winter kun je wel schaatsen in dorpen als Deurne, Geldrop en Gemert.

Beantwoorden

Als iedereen vindt dat er meer geld uit de eigen portemonnee (via de gemeentekas) bij mag, waarom gaat dan niet gewoon het entreegeld omhoog?

Beantwoorden

Mag wat kosten dat Helmond Marketing (cijfers 2918)… zieblz. 24-25 https://www.helmondmarketing.nl/wp-content/themes/helmond-marketing-child/style/downloads/jaarplan-2018-helmond-marketing-web.pdf

Maar geen geld voor een schaatsbaan…..

Beantwoorden

Gewoonweg schandalig. Een stad van bijna 100.000 inwoners kan nog niet eens een schaatsbaan bekostigen in de winter. Veel mensen hebben er plezier van, maar de gemeente zal het een zorg wezen. Je kunt nog beter in een dorp wonen, waar de gemeente wel voeling heeft met de inwoners en gewoon zelf die baan financiert. Afbreken daar zijn ze in Helmond heel erg goed in!

Beantwoorden

Ik mis nog de enorme investering straks in het nieuwe sportcomplex De Braak die in aantocht is. Gaat 23 miljoen kosten. Zal ik het het nieuw te bouwen stadion van Helmond Sport dan maar overslaan/? Al die vele miljoenen voor een voetbalclub die ergens onderaan bengelt en dat al jaren. Het is dan wel lacheeeee dat er geen centen (meer) komen voor wat zo’n prachtig kindervertier schaatsen is. Geweldig Helmond, keurig!

Beantwoorden

Heel erg jammer dat dit fijne evenement niet doorgaat. Maar ik ben niet de enige zo te lezen.

Ik vraag me iets af. Als in al die dorpen elk jaar zo’n schaatsbaan komt is het blijkbaar betaalbaar. Zit het probleem in te weinig subsidie van de gemeente of is het gewoon te duur hoe Helmond City Events het organiseert?

Beantwoorden

Waarom niet € 1,00 entree heffen.
Kom je toch ook uit de kosten en is voor iedereen betaalbaar

Beantwoorden

Helmond Marketing, Gemeente Helmond, organisatoren of wie dan ook: doorspoelen door het toilet. Weinig feeling voor de inwoners!

Belachelijk dat ze zo’n evenement niets eens op poten kunnen zetten. Wie falen er eigenlijk? De dorpen in de omgeving in ieder geval niet!

En zoals gezegd, wel een hele zak geld klaar leggen voor een mislukte voetbalclub . Dat kan dan wel. Ta, nu zal ik wel een emmer stront over me heen krijgen. God wat een stelletje minkukels en mislukkelingen!

Beantwoorden

@punt-uit op woensdag 9 oktober 2019 om 10:23:

Helemaal waar, mijn collega uit Deurne zat me op mijn werk vandaag al meteen weer te plagen. Jij bent toch altijd zo trots op Hellimond? Niet eens een schaatsbaan bij jullie. Hij 🙂 en ik 🙁
We plagen elkaar wel vaker om de oude vete tussen Helmond en Deurne op een leuke manier in stand te houden, maar dit keer wist ik ff niet wat ik moest terugzeggen want ik was ff helemaal niet trots op Helmond. 🙁
Ik zeg tegen wie het moet regelen: regel dit!

Beantwoorden

Tja, mss is die subsidie nodig voor iets veel belangrijkers dan schaatsen op de markt.

Beantwoorden

Och och, daar gaan we weer. Wat een stad 🤮 Mevr. de Burgemeester, wat wilt u nu eigenlijk? Helmond helemaal kapot maken? Er blijft helemaal niks meer over van eens ons mooie Helmond. Wat ben ik blij dat ik mijn jeugd heb mogen doorbrengen, met een zwembad,schaatsbaan mooie kermis enz. Toen was Helmond een mooie en fijne stad om in te wonen, en hadden we een burgemeester die er voor ons de hellemonders was. En dat was Burgemeester Geukers.

Beantwoorden

Helmond word steeds saaier

Beantwoorden

B&w opslag gehad vandaar geen schaatse di jaar. Volgend jaar bezuinigen op de zorg voor oudere, mss dan weer schaatse

Beantwoorden

Bewijst zich wel weer wat belangrijker is…..nemen alles af van de kids…..trieste stad hier vort

Beantwoorden

🙂 Vanochtend appte mijn kleinzoon mij al heel vroeg met mooi nieuws, er kan toch geschaatst worden! Op http://www.schaatseninhelmond.nl/ staat nu

WELKOM
Stichting Helmond City Events organiseert Schaatsen in Helmond. In 2019 zijn we er weer van 13 december tot en met 5 januari. Meer informatie over de derde editie wordt tegen die tijd bekend gemaakt.

Beantwoorden

Ik ben geen schaatser. Val de sterren in het ijs.

Beantwoorden

Dan maar naar Deurne, daar komt wel een ijsbaan midden in het centrum.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *