Hitchcock Thriller op de Houtsdonk

Van Hout en EimaachHVV Helmond speelde de thuiswedstrijd tegen SC Brandevoort met rouwbanden vanwege het overlijden van enkele clubiconen en voor de wedstrijd werd dan ook 1 minuut stilte gehouden.
De jonge uitploeg liet zich fysiek in de beginfase van de wedstrijd de kaas van zijn brood eten. In de 3e minuut scoorde Jordi van Wetten na een slechte terugspeelbal namens de blauwgelen het eerste doelpunt 1-0. Wel speelde de boys uit Brandevoort goed verzorgd voetbal met opkomende backs. Het team vocht zich terug en uitblinker Djardi Martina maakte in de 10e minuut de 1-1. Het werd een mooie open wedstrijd met kansen over en weer. Het was een leuke wedstrijd waar veel gebeurde, een fysiek fel maar sportief duel waar bij het stopzetten van de wedstrijd vanwege blessures de bal keurig werd teruggeven aan de tegenstander.

In de 17e minuut maakte aanvoerder Luuk van Stiphout voor de uitploeg de 1-2. HVV Helmond leek in de 18e minuut direct wat terug te doen. Toon van Lierop schoot de bal over de lijn en de scheidsrechter keurde het doelpunt in eerste instantie goed maar daarna beriep hij zich op een scheidsrechterlijke dwaling en zei dat hij zelf gezien had dat het zeker geen doelpunt was. Dat kon bijna niet want de arbiter stond er veel te ver van af. Zijn optreden kenmerkte zich door warrig fluiten dat tot irritaties leiden bij beide ploegen maar al met al behield Strijbosch de rust en liep het niet uit de hand. Er waren geen opstootjes en het was een sportieve wedstrijd. De thuisploeg werd sterker en feller en de geelzwarten kregen een penalty toegekend na een overtreding op Toon van Lierop. Hij stuurde de keeper naar de verkeerde hoek en schoot feilloos in. Weer was het discutabel of dit een strafschop was. Rechtsback Lahcen Boussfir van SV Brandevoort verliet na een pittig duel duizelig het veld en werd vervangen door Danny Bartelsman.
Na de rust maakte Zohir Eimaach na vervelend blessureleed zijn competitiedebuut voor de thuisploeg tegen uitgerekend zijn oude ploeg. Voor de wedstrijd poseerde hij met zijn oud-trainer Patrick van Hout voor de foto rechtsboven. Eimaach speelde een redelijke wedstrijd maar scoorde geen goal. Wie wel een doelpunt maakte aan de overkant was Heino Westerlaken van SV Brandevoort (met een HVV-verleden) in de 47ste minuut. Tussenstand 2-3. Het werd nog mooier voor de jonge ploeg toen in de 63ste minuut Luuk van Stiphout de 2-4 maakte na een goede actie van Wing Hong Choi. Zijn tweede in dit duel. De geelzwarten kwamen terug in het duel na een treffer van Toon van Lierop in de 78ste minuut. Ook voor hem was het de tweede van vandaag. Zijn schot op doel werd van richting veranderd door een verdediger van de uitploeg en zo stond de doelman op het verkeerde been. Het kon nog niet op, in de 81ste minuut maakte Christiaan van Veen de 4-4. Er kwam onrust in het spel van de jonge Brandevoorders. Ze waren bang om de wedstrijd alsnog te verliezen en onervarenheid leek hen parten te spelen. Men had niet versteld gestaan als er nog een doelpuntje was gescoord. De thuisploeg was zeer dreigend voor het doel van SV Brandevoort maar de uitploeg toonde zich strijdlustig met gevaarlijke uitbraken. Toon van Lierop kreeg de bal verkeerd op zijn voet toen hij vrij voor de keeper de 5-4 binnen wou schieten en in blessuretijd maakte SV Brandevoort door toedoen van Wing Hong Choi bijna nog de 4-5.
Het bleef echter 4-4. Een fantastisch schouwspel en het publiek was de grote winnaar!