5reacties

Jong Brandevoort 1, dartel van geest

Vanmiddag speelde SV Brandevoort 1 zijn eerste competitiewedstrijd in Aarle-Rixtel tegen ASV ’33. Trainer/coach Patrick van Hout hoopte dat de goede voorbereiding een vervolg zou krijgen in de competitie. Een overwinning zou goed voor de moraal zijn. SV Brandevoort kent vele jeugdelftallen en in het eerste elftal lopen al verschillende jonge spelers te voetballen. Verder zit er nog talent aan te komen.

De eerste helft tegen ASV ’33 was echter niet goed, SV Brandevoort liet zich fysiek de kaas van het brood eten. De ASV ’33 had een licht veldoverwicht zonder echt gevaarlijk te worden. Maar de buitenspelers bij de thuisploeg voetbalden voor de rust heel goed. De eerste 45 minuten was het echter een bloedeloze wedstrijd en leek het een typische 0-0 wedstrijd te worden.
Na de thee tapte SV Brandevoort uit een heel ander vaatje. Er was ze tijdens de rust op gewezen dat ze feller moesten spelen, de bal achterin meer rond moesten laten gaan en de flanken beter gebruiken. Er waren ook enkele omzettingen. Zo speelde Wessel Aerts (rechts op de foto) na de 45ste minuut voortaan centraal op het middenveld nadat hij begonnen was als centrale verdediger. Danny Bartelsman speelde rechtsback en Lahcen Boussfir stond wat dieper in het veld.
Ook linksback Djardi Martina (links op de foto) was na rust feller en in de 48ste minuut had dit direct resultaat. Hij stoomde op aan de linkerkant en bood routinier Heino Westerlaken een niet te missen kans 0-1. De ploeg liet zien dat het goed kan voetballen en had een groot veldoverwicht. Het had binnen 20 minuten tijd zomaar 0-4 kunnen zijn. Aanvoerder Luuk van Stiphout maakte in de 70ste minuut de 0-2. Voor SV Brandevoort was het kat in het bakkie.
ASV ’33 perste er in de laatste 8 minuten nog een klein offensiefje uit. SV Brandevoort werd er niet warm of koud van. Eindstand 0-2.