Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 80.198 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Ook de ChristenUnie heeft deze week haar kandidatenlijsten voor de gemeenteraden in Oost-Brabant vastgesteld. In onze stad komt niet geheel verrassend Lodewijk den Breejen als lijsttrekker uit de bus. Op de foto zie je (van klein naar groot) de Helmondse kandidaten: Jeroen Charmant (lijstduwer) Lodewijk den Breejen en Albert Spijker. Verder op de lijst staan Twan Raaijmakers, Merel Ben Nasr en Anne den Breejen.
Lodewijk den Breejen is docent levensbeschouwing aan het Peellandcolege in Deurne en secretaris van de Lambertusparochie. In de periode 1986 tot 2010 zat hij voor de PvdA in de gemeenteraad. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 kreeg hij (na hertelling) 202 voorkeurstemmen. Dat bleken net te weinig  voor deze “kleurrijke politicus” om in de raad terug te keren. In 2014 was hij lijsttrekker voor de Helmondse ChristenUnie (zie het onderstaande filmpje). De 544 Helmonders die toen op zijn partij stemden, leverden geen raadszetel op.

4 reacties:

Lodewijk Heel veel succes

Beantwoorden

Heel veel succes!
Drie keer is scheepsrecht Lodewijk! 🙂

Beantwoorden

De ChristenUnie Helmond doet opnieuw mee met de gemeenteraadsverkiezingen. De lijst van kandidaten bestaat uit negen personen.

1. Lodewijk den Breejen
2. Albert Spijker
3. Patricia Kager – van Hemert
4. Merel Ben Nasr – den Breejen
5. Twan Raaijmakers
6. Jeroen Charmant
7. Arjen Vermeer
8. Chris van Heeswijk
9. Simone Klarenbeek – Timmermans

Actuele speerpunten zijn verbeteren van opvang van daklozen; armoedebestrijding; meer hulp voor verwarde mensen; schuldhulpsanering met een redelijke rente; kortom hulp voor onze medemens die dit nodig heeft.

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

Kan deze (op)nieuwkomer het openbaar vervoer toevoegen aan zijn lijst van actuele – en structurele – speerpunten (met *)?
Bijvoorbeeld:

* de ov – bereikbaarheid van het Peellandcollege – en andere scholen – in Deurne (ten behoeve van scholieren, ouders, personeel);
* de ov – bereikbaarheid van de Elkerkliek – ziekenhuizen in Helmond en Deurne ten behoeve van cliënten, patiënten, bezoekers, personeel).

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *