Reservekeepers symbool voor de wedstrijd

Mario en RonnieVoor het duel schudden de coaches van Stiphout en Nuenen elkaar sportief de hand, dat bleek ook in de geest van de wedstrijd. De match was fel zonder echt grimmig te worden. Beide ploegen konden de punten goed gebruiken en streden voor wat ze waard waren. Soms waren de beslissingen van de scheidsrechter ietwat discutabel maar hij was niet bang en durfde impopulaire beslissingen te nemen.

De eerste kans was in de 1ste minuut voor EMK maar de doelman bracht redding, uit de tegenaanval maakte Jorn Dekkers meteen 1-0. Stiphout Vooruit was in de eerste helft beter dan de 11 uit Nuenen en liet door Teun Welten al in de 12e minuut de 2-0 aantekenen. De spanning in de wedstrijd leek terug te keren nadat de uitploeg in de 20ste minuut een penalty kreeg. Stand in Jordy van Rijt maakte zich echter onsterfelijk door het stoppen van de strafschop. Christian Messerschmidt schoot in de linkerhoek en de keeper redde vakkundig. Van Rijt had de harten van de tricolores gestolen. Maar het tegendoelpunt liet niet lang op zich wachten, Daan van de Ven scoorde in de 32ste minuut de 2-1 en het uitpubliek ging er nu eens goed voor zitten. 2 Minuten daarna was het verschil in doelpunten echter alweer 2 toen Teun Vos een niet te missen kans koelbloedig inschoot.

Stiphout Vooruit tegen EMK kenmerkte zich ook door slordigheden over en weer waarbij de verdedigingen er vaak niet goed uitzagen. Er stond spanning op de jeugdige teams. Het verschil leek te zitten in de keepers, beide stand ins. Waar het Jordy van Rijt van Stiphout vaak meezat, zat het voor Bastine Francois van Nuenen tegen. Symbolisch was het doelpunt van Kevin Aarts in de 42ste minuut dat afgekeurd werd vanwege buitenspel. Dit doelpunt had goedgekeurd kunnen worden omdat de bal van de vuisten van doelman Jordy van Rijt afkwam. Het bleef daardoor dus 3-1 in het voordeel van de ploeg uit Stiphout.

Na de rust kwam EMK goed uit de startblokken, in de 49ste minuut scoorde Robert van de Ven de 3-2. Maar doelman Bastine Francois had de pech om in de 60ste minuut een 4de tegendoelpunt te moeten incasseren gescoord door Jorn Dekkers. Deze bal was houdbaar. Wie vooral opviel bij de thuisploeg was Kyle Koenraadt; rustgevend aan de bal, tactisch sterk, een goede pass en hij schuwt het niet om een pittig duel aan te gaan. Vandaag de leider van dit team. Centrale verdediger Thijs Hebels blies het slotakkoord en scoorde in de 76ste minuut de 5-2. De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar met name omdat de aanvallers slordig omgingen met de kansen en doelman Jordy van Rijt regelmatig op beslissende momenten redding bracht. Het zat hem ook mee, zo liet hij de bal wel eens uit zijn handen glippen maar dat leidde niet tot tegendoelpunten.

Na de wedstrijd gaven beide teams elkaar vriendschappelijk de hand en wensten elkander het allerbeste toe!