Rode kaart nekt RKSV Mierlo-Hout

RKSV Mierlo-Hout hoopte vandaag in de thuiswedstrijd tegen EFC uit Eersel op de volgende 3 punten. Daarmee zou het zijn koppositie consolideren.
In de eerste helft ging het tussen beide teams gelijk op. De bezoekers toonde zich wat dreigender, maar het eerste echte gevaarlijke moment was een schot op de paal door linksback Rick van de Ven van de thuisploeg. RKSV Mierlo-Hout kwam er regelmatig gevaarlijk uit met uitstekende buitenspelers zoals linksbuiten Richard Rooijakkers die over het hele veld zwierf en altijd aanspeelbaar was. Rooijakkers en spits Chafik Mezziani vonden elkaar blindelings in de combinatie. Mezziani switchte met aanvallende middenvelder Jasper Lalisang regelmatig van positie. Kortom, het spel van de voorhoede zag er zeer verzorgd uit.

Verdedigend gaf RKSV Mierlo-Hout bij een tegenaanval elkaar goed rugdekking. De wisselwerking tussen verdediging en middenveld was echter minder. Wel bereikten ze via de dieptepass vaak de razendsnelle rechtsbuiten Thom Meeuwsen die weliswaar dreigend, maar niet echt gevaarlijk was. Verder had de doelman vaak moeite met de spekgladde bal en liet die regelmatig uit zijn handen glippen. Het leidde tot hachelijke situaties maar niet tot een doelpunt van de tegenstander. Integendeel, in de 19de minuut scoorde Jasper Lalisang uit een goed uitgespeelde actie: 1-0. Het publiek ging er nu eens goed voor zitten.
Het mocht niet baten, direct uit de aftrap kreeg Eersel een onnodig weggegeven vrije trap. Dennis van Sambeeck schoot de bal in de rechterbenedenhoek: 1-1. Doelman Tom Verhoeven zag er bij dit doelpunt niet goed uit, de bal was houdbaar. De 42ste minuut zorgde voor de nekslag voor de thuisploeg. Centrale verdediger Martijn van Thiel haakte een doorgebroken speler en kreeg terecht rood. Na 45 minuten stond de 1-1 op het scorebord.
In de tweede helft verkocht RKSV Mierlo-Hout zijn huid duur en toonde vechtersmentaliteit. Ze speelden ietwat meer verdedigend met regelmatig een tegenaanval en hoopten op een puntje. Het mocht niet baten, het tegendoelpunt kwam uit een afstandsschot. Max van Limpt tekende voor de 1-2 in de 58ste minuut. Vanwege het numerieke overwicht was EFC daarna de bovenliggende partij, Tom Verhoeven toonde zich echter een uitstekende doelman en verrichtte goede reddingen.
Het publiek had niet versteld gestaan als er een doelpunt gevallen was in het voordeel van de thuisploeg. Zo schoot rechtsback Chris Kweens op de bovenkant van de lat. Hoewel het spel van beide kanten op het einde van het duel wat slordiger werd, bleef de wedstrijd spannend. In de 90ste minuut stond het thuispubliek op de banken. Zou de 2-2 na goed samenspel tussen Jasper Lalisang en Chafik Mezziani alsnog vallen? Nee, doelman Jesse Theuws hield het doel schoon.
RKSV Mierlo-Hout – EFC ondanks de rode kaart een sportieve wedstrijd. Eindstand 1-2.