Sportieve wedstrijd, soms te sportief

Stiphout Vooruit tegen SV Brandevoort was een sportieve match die pas in de laatste 10 minuten een echte wedstrijd werd. Toen ontstond er een spannend duel waarbij de uitploeg voor het eerst deze wedstrijd liet zien het gras op te willen vreten voor een goed resultaat. Hoe sportief het duel was bleek in de tweede helft toen de goed leidende scheidsrechter Mike van Lokven een discutabele beslissing nam in het nadeel van de tricolores.

Die kwamen hier tegen in opstand totdat coach Mario Plugers van de zijkant riep; “Accepteer!” Een mooi gebaar waar direct gehoor aan werd gegeven. Was de wedstrijd tot de 79ste minuut echter niet wat te sportief? Ja, vaak wel. Vooral de eerste 45 minuten was het een gezapig potje.

Stiphout Vooruit kwam regelmatig goed door op de flanken maar was meestal niet scherp binnen de 16 meter. Daarbij toonde doelman Bryan van de Meulenhof zich overigens regelmatig een uitstekende sta in de weg. Ook de voorhoede van SV Brandevoort was weinig daadkrachtig. Bij de uitploeg ontbrak het in de eerste helft aan een leider binnen het team. Ze misten een schoffie op het middenveld die de zaak aan kon jagen. Vechtvoetbal schijnt voor dit elftal nog niet weggelegd te zijn.

In de eerste helft waren er weinig echt uitgespeelde kansen. Wel had men het idee dat de thuisploeg eerder een doelpunt zou maken dan de tegenpartij. Met name de eerste 45 minuten hadden de tricolores een veldoverwicht. In de 29ste minuut kwam de thuisploeg dan ook op een voorsprong door een kopgoal van Thijs Hebels. Met de rust een terechte tussenstand.

Na de thee was het wat beter dan in de eerste helft. SV Brandevoort kende meer een leider in de ploeg door het inbrengen van Mohammed Massaad. Er werd door beide teams ook actiever gecoacht in het veld. Toch verwachtte de neutrale toeschouwer eerder een treffer voor de tricolores dan voor de uitploeg. In de 77ste minuut scoorde de jonge David van Vlissingen dan ook de 2-0 en het leek voor de thuisploeg kat in het bakkie. 2 minuten daarna doelpuntte aanvaller Jeroen Grootens echter uit een vrije trap tegen. Toen braken de beste 10 minuten van de wedstrijd aan. Het werd nog even spannend en beide elftallen waren scherper in de strijd. Het bleef een sportieve match maar nu bleek tenminste dat het om het echie ging. Af en toe lag een speler geblesseerd op de grond na een fel duel maar goddank werd er daarna elkanders hand geschud. Er waren nog wat mogelijkheden over en weer maar het bleef 2-1. Een terechte uitslag. Stiphout Vooruit haakt aan in de bovenste regionen van de 4e Klasse F en SV Brandevoort haakt af.