Bruheze in vrieskou niet hartverwarmend

Bruheze-coach Peter Verstappen en rechts Danny Pala, coach van SV Laar

SV Laar kwam goed uit de startblokken en leek de score te openen. Het doelpunt werd echter terecht afgekeurd vanwege een overtreding op doelman Willem Verbakel. Het elftal uit Weert kenmerkt zich als een onervaren ploeg die het de laatste weken niet meezit. Het team kent dan ook flink wat jonkies en heeft last van veel blessures. SV Laar lijkt goed in de uitbraken te zijn met snelle spelers maar dat bleek niet tijdens deze wedstrijd.

Sterker nog, de goals vielen in de beginfase aan de andere kant. Bruheze scoorde binnen 21 minuten tijd 3 keer. Uitblinker Niels van Kraaij scoorde nummer 3 en zijn broer Tom opende al in de 8ste minuut de score. Robin Kemper maakte in de 15de minuut de 2de. Het leek even een monsterscore te worden. Maar wat gebeurde er?! SV Laar scoorde in de 36ste minuut tegen door een goede combinatie tussen Stijn Jacobs en Jochem Neijnens. De laatste rondde vakkundig af 3-1. Deze 2 spelers waren de 2 witte raven binnen dit team. De uitploeg kwam beter in het spel en men was bij Bruheze bevreesd dat voor rust de 3-2 nog zou vallen. Niet dus! De ploeg uit Weert voetbalde daarna weliswaar beter, had een licht overwicht maar creëerde nauwelijks kansen.

Na rust liet Bruheze het uitspelende team het spel maken maar binnen 20 minuten was bij SV Laar de puf eruit. Ze maakten onnodige overtredingen, deels door onervarenheid deels vanwege frustraties. Al met al een sportieve wedstrijd waarbij de spelers na een tackle elkaar de hand gaven en zonder rancune door voetbalden. Sterker nog, het had er aan beide kanten best wat feller aan toe mogen gaan. De spelers wekten niet de indruk dat ze het gras op wilden vreten voor een beter resultaat. Na de thee was het een gezapig potje maar invaller Bart Vissers maakte in de 71ste minuut de 4-1. Deze nummer 16 viel goed in. In de slotminuut van de wedstrijd kwam de jeugdige invaller Lucas Spitters van SV Laar wild in op doelman Verbakel. Hij verwondde hierdoor de keeper maar gelukkig viel de blessure mee. Bruheze won verdiend maar als ze agressiever gaan voetballen kunnen ze veel beter.