10reacties

Winkel met grote partij nep-merkkleding

Het Peelland Interventie Team (PIT) trof gisteren bij 2 controles een partij nep-merkkleding aan en 2 mensen met valse identiteitsbewijzen.
In een loods achter een woning ergens in Helmond vond het PIT een grote partij namaak merkkleding. Die bevond zich in een ruimte die was ingericht als winkel. Het ging om zo’n 300 stuks kleding, waaronder jassen, broeken en schoenen. De lading is door de politie in beslag genomen. “In dezelfde loods werden diverse milieuovertredingen geconstateerd. De eigenaar is hierop aangesproken. Er volgt een hercontrole om te kijken of alles op orde is gebracht” zo meldt de gemeente zojuist.

In een ander pand ergens anders in onze stad werden 2 mensen aangehouden van wie vermoed wordt dat zij valse identiteitsbewijzen hebben. Het duo werd aangehouden door de vreemdelingenpolitie. Op hetzelfde adres is vermoedelijk ook sprake van adresfraude. Dat wordt nog verder onderzocht. Daarnaast werd in de woning een brandgevaarlijke situatie aangetroffen. Op last van de gemeente heeft de eigenaar meteen maatregelen genomen.
Burgemeesters Elly Blanksma: “Door deze daadkrachtige acties van het PIT zien inwoners dat criminele activiteiten niet worden getolereerd.” Zij wil echter niet zeggen in welke straat of wijk deze ‘daadkrachtige acties’ plaatsvonden. Wie dat wel weet kan dat in een reactie hieronder (anoniem) melden. Dat kan zoals altijd zonder inloggen of iets dergelijks.
Onze burgemeester roept vandaag andere Helmonders op om vreemde of verdachte zaken bij het PIT te melden. “Door meer ogen en oren, beschermen we onze leefomgeving beter tegen misstanden.” Wie dat wil kan overlastsituaties en verdachte situaties rechtstreeks anoniem aan hen doorgeven: per telefoon op 0492 – 587 309 of per e-mail via [email protected]. Je tips worden vertrouwelijk behandeld aldus het persbericht. Bellen naar het onafhankelijke meldpunt Meld Misdaad Anoniem kan ook: 0800-7000 is hun telefoonnummer.
Er zijn regelmatig dergelijke PIT-acties bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan onder andere bestuurlijke wet- en/of regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Bij de PIT-actie gisteren werd samengewerkt door de gemeente, politie en vreemdelingenpolitie, de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, de Omgevingsdienst Oost-Brabant en controleurs ter bestrijding van namaakkleding.