11reacties

1000 Mailadressen via woCom op straat

Er zijn hackers die er dit jaar heel veel moeite voor deden om ze bij Bavaria en Philips te stelen. Woningcorporatie woCom doet niet zo moeilijk, zij mailen de mailadressen van 1000 woningzoekenden gewoon.
Dat bleek uit een tweet van Perry Vermeulen en een naar De weblog van Helmond doorgestuurde mail. In die mail van de woningcorporatie (namens woonruimteverdeelsysteem Wooniezie) vanochtend prijst zij in geuren en kleuren 10 nieuwe comfortabele eensgezinswoningen (pdf) die te huur komen. Maar woCom plaatste alle mailadressen niet in de bcc. Gevolg daarvan is dat al die (exact) 1000 mailadressen van ingeschreven woningzoekenden voor een ieder zichtbaar zijn. En daarmee dus gemakkelijk te gebruiken of erger misbruiken door een ieder die dat wil. Minder comfortabel natuurlijk voor die 1000 personen en hun privacy.
In een reactie liet de woordvoerder van woCom weten de fout te erkennen en ten zeerste te betreuren. Zij hadden de fout inmiddels ontdekt en die 1000 aangeschreven mailadressen hebben inmiddels een tweede mail gekregen met de excuses. In die ‘excuusmail’ staan de mailadressen natuurlijk wel in de bcc.
Een dergelijke fout mag en zal niet meer gebeuren, zo sluit de woordvoerder het gesprek af.