Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.691 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

duim HelmondDe gemeente Helmond onderzocht eind 2006 het imago van Helmond bij de inwoners uit de regio rondom Helmond (grofweg tussen Eindhoven en Venlo en Uden en de Belgische grens). Vandaag kwam het rapport uit. Daaruit blijkt dat geïnterviewden die een oordeel hebben, vaak positief of neutraal over Helmond zijn. Slechts een beperkte groep is negatief.
Met name buiten de Peelregio is (het scala van mogelijkheden van) Helmond bij een relatief grote groep onbekend. De regiofunctie van Helmond in de Peelregio komt in het onderzoek duidelijk naar voren. Hoe vaker men in de stad komt, hoe positiever het beeld. Bekend maakt bemind dus.

Omdat mensen uit de regio in Helmond winkelen, wordt ons stadscentrum veruit het vaakste genoemd als het eerste waar men bij Helmond aan denkt. Ook de nieuwbouwwijken, verandering en dynamiek, kattenmeppers en specifieke plekken en gebouwen zoals het kasteel en het Havenplein zijn zaken waarmee mensen Helmond associëren. Wat de bezoekers van de weblog daarover aangaven, staat in het log 'Waarop MOET Helmond trots zijn?'.
Dat we een slechte naam hebben, er hoge werkeloosheid heerst, criminaliteit en trainingspakken wordt weinig genoemd. 'Een slecht naam' staat (daarvan als hoogste) pas op de twaalfde plaatst van meest genoemd door de geïnterviewden.
De Helmonders kunnen met de conclusies tevreden zijn, lijkt ons.

Met behulp van stadsmarketing wil de gemeente het stadsimago verbeteren en de concurrentiepositie versterken. De resultaten uit dit imago-onderzoek dienen als nulmeting en geven bruikbare informatie voor de te kiezen strategie.

5 reacties:

Goed te horen dat Helmond weer een betere naam heeft. Ik merk ook in de omgeving dat mensen positiever zijn over Helmond. Natuurlijk blijven de standaardgrappen. Ik kan er wel om lachen en ach dat moeten we juist koesteren of zelf uitbuiten. PSV-supporters zingen zelf toch ook voortaan "boeren"'. Terwijl dat vroeger juist het pijnlijkste scheldwoord van Ajax en Feyenoord richting hen was. Laat Helmond dat doen met de geuzenaam kattenmeppers.

Beantwoorden

In de Elsevier van 16 juni 2007 (vandaag dus) worden alle 443 gemeenten in Nederland beoordeeld wat betreft goed wonen, water en groen, veiligheid, gunstige woonlasten, digitale dienstverlening e.d.
Helmond staat helaas op nummer 400 van de 443 gemeenten.
Goed/zeer goed zijn: onderwijs++, winkels+, digitale dienstverlening++, ziekenhuis+, bereikbaarheid per trein++.
Matig/zeer matig zijn: Groene omgeving-, waterrijk-, historische panden–, grote huizen–, misdaad–, huis- en tandartsen–, verpleeg- en verzorgingstehuizen-, bereikbaarheid per auto–, cultuurvoorzieningen–, sociaal klimaat–, hoogt leges–.
Redelijk zijn: verkeersveiligheid, parken en sportvelden, uitgaan en restaurants.
Ter vergelijking: Eindhoven staat op nummer 143.
Er moet dus nog flink wat gebeuren ook al is het imago van Helmond in de omgeving blijkbaar goed volgens eigen onderzoek van de gemeente Helmond….

Beantwoorden

@Jan:
Dat is wel opvallend inderdaad. Natuurlijk wordt er iets anders gemeten bij de Elsevier (de feiten in de gemeente versus het imago bij de omgeving), maar toch.

Beantwoorden

Niet echt goed dus, maar Eindhoven op plaats 143, waar hebben ze dat dan aan te danken. Volgens een ander onderzoek was Eindhoven toch misdaadstad nr. 1.

Volgens de weblog van Hans Verbakel is Helmond Noord in ieder geval zelfs behoorlijk tot heel groen.

Beantwoorden

Kan wel zijn dat men regionaal een redelijk goed imago hebben, maar er is meer dan alleen deze regio. Landelijk heeft Helmond nog altijd de slechte naam van vroeger. Dat mag onderhand toch wel eens veranderen, want er is een enorme vooruitgang geweest.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *