Buiten is het 14 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 78.942 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Niet iedereen houdt van ons. Mooi!

Helmond Sport 50 jaar
407reacties

“Zij die niet vragen, weten niet.
Zij die niet antwoorden, weten het ook niet.”
Steeds vaker duiken er inhoudelijke vragen in de diverse logs op. Een goede zaak natuurlijk. Die goede zaak gaan we nu uitbreiden. Hier kun jouw vragen stellen aan je mede-Helmonders over de meest uiteenlopende Helmondse zaken die je ergens anders niet kwijt kunt. Bijvoorbeeld vragen waar je al langer mee zit, maar nooit een antwoord op kon vinden. Vragen als: “Ik weet het niet, maar een andere Helmonder moet dat toch zo weten”. Vragen van zowel praktische (bijvoorbeeld om mee te helpen een poll te winnen of een verloren sleutelbos terug te vinden), feitelijke als meer beschouwelijke aard. Bij veel van die vragen moeten we met zijn allen toch kunnen helpen.
Vragen die niet echt met Helmond te maken hebben, kun je hier natuurlijk niet stellen. Dit is géén veredeld spel en ook geen tweede grappenlog, maar een serieuze rubriek die jou kan helpen én waar jij anderen kunt helpen.
Geef bij het stellen van je vraag duidelijk aan wat je precies wilt weten.
Als jij geen aandacht aan je vraag besteedt, verwacht dan niet dat een potentiële beantwoorder dat wel zal doen of dat je een zinvol antwoord zult krijgen.

407 reacties:

Graag vraag ik jullie om een stem uit te brengen op een column die ik heb ingezonden voor een schrijfwedstrijd bij Metronieuws.
Voor meer informatie over de wedstrijd zie:
http://lezerscolumns.metronieuws.nl/vriend-en-vijand.html
Voor de column en het stemmen daarop zie:
http://lezerscolumns.metronieuws.nl/view/d6bw

Alvast bedankt Hellemonders … en anderen …!

Rob Mientjes (alias Mien)

Beantwoorden

Wij zijn van het ROC ter aa en wij gaan geld in zamelen voor het goede doel: Make a wish. Indien u een donatie wilt geven kunt u ons altijd bereiken via de mail of via onze facebook pagina.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Groetjes,
Sharon van de Nieuwenhof, Kelly Hulsman, Belinda Pluym, Danielle van der Horst, Basant Hashish, Megan van Veghel, Lotte Peeters, Manon Rutjens en Sabine Aarts

Beantwoorden
make a wish roc ter-aa

Is toch een rubriek die dient te gaan over inhoudelijke Helmondse zaken en geen schooirubriek.
Als het woord inhoudelijk niet duidelijk is volg eens een taallesje 🙂

Beantwoorden

Aan de weblog Helmond.
Ik heb sterk de indruk dat u zich schuldig maakt aan censuur.
Klopt dat want dit is namelijk niet de eerste keer dat ik dit mee maak.
Bent u spreekbuis van de Gemeente Helmond.. ook prima maar maak dit dan duidelijk aan de deelnemers.

Beantwoorden
M. Betgem/van der Spuij

@M. Betgem/van der Spuij op zondag 26 oktober 2014 om 16:23:

Aangenomen dat het een serieuze reactie is:
1. Is dit on topic?
2. Waarop baseer je die sterke indruk?

Beantwoorden

Hoe bedoel je on topic. alleen het woord al ga ik van over mijn nek.
Die sterke indruk baseer ik dus op eerdere stukken die ik heb geschreven.
Toen waren jullie erg mee bezig dat ik twee namen gebruikte. Nu dus nog maar 1 en wel mijn eigen naam. Vanmiddag schreef ik een stuk en dat verdween zomaar. Je doet je best maar als het zo moet..
Ik denk echt dat jullie in opdracht van de gemeente Helmond werken.
Is dat zo????

Beantwoorden
M. Betgem/van der Spuij

@M. Betgem/van der Spuij op zondag 26 oktober 2014 om 17:29:

Over je nek? Vreemde formulering om aan te geven dat je de term ‘on topic’ niet kent. Op Wikipedia staat de uitleg.
Dat jij en je man met meer dan 2 namen reageerden, was slechts een reden dat we destijds (na meerdere waarschuwingen) een ip-ban gaven. De belangrijkste reden daarvoor was namelijk het regelmatig ronduit onbeschoft reageren op andere reageerders en columnisten. Een derde reden was het vaak off topic reageren, met name door off topic jullie problemen met de gemeente erbij te slepen. Vanwege dat laatste kregen jullie eind juni (toen we de ip-ban na ruim een half jaar hadden opgeheven) een gastblog om daar jullie kant van het verhaal op te schrijven.
Als je denkt dat wij gisterenmiddag een reactie van jou hebben verwijderd, dan kunnen we je bij deze zeggen dat dat niet gebeurd is. Dat hebben we op 4 verschillende manieren gecontroleerd. Alle 8 reacties die jij gistermiddag plaatste, staan gewoon volledig op de weblog. Maar eens houdt dat op. Bedenk daarbij dat het natuurlijk ook niet erg logisch zou zijn dat we wél een reactie van jou zouden verwijderden, maar de klacht daarover níet te verwijderen.
Op jouw vraag of De weblog van Helmond in opdracht van de gemeente Helmond werkt, is het antwoord nee.
We hopen dat we je het e.e.a. duidelijk hebben kunnen maken.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 27 oktober 2014 om 15:53:

Ik zou ze gewoon bannen van dit stadsblog. Daar is geen land mee te bezeilen. Zij denken dat de wereld om hun probleem draait. Get a life!
Ter verdediging van dat ze over haar nek ging, wil ik graag aanvoeren dat ze dat waarschijnlijk heeft overgenomen van de klanten toentertijd in haar restaurant. Die zeiden dat steeds als ze hen vroeg “En? Heeft het gesmaakt?” 😉

Beantwoorden

hallo,
ben op zoek naar foto’s van het helmonds dameskoor dat in 1975 25 jaar bestond, er was toen een feest in de gouden kegel op de markt, ik was toendertijd de jongste van het koor samen met femma van der zee, wie o wie kan mij helpen aan foto’s, andere foto’s van het koor rond die tijd zijn ook welkom!
mvrgr
marian

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 11 augustus 2009 om 09:34:

Beste Heer Mevrouw,

Ik weet niet of U al te weten bent gekomen wie dit zijn maar ik vond ze een beetje lijken op Piet en Anna De Wit ( peapark ).
Graag hoor ik wat U er van denkt.

Mvgr,Henry Emons Helmond

Beantwoorden

@Henry Emons op zondag 25 januari 2015 om 23:44:

Bedankt voor het antwoord. We hebben voor de zekerheid een kattebelletje gestuurd naar de persoon die het destijds mailde. Wellicht laat die persoon hieronder iets weten.

Beantwoorden

@Henry Emons
Ook ik dank u voor uw reactie. Ik denk dat u toch verkeerd zit. De foto dateert uit circa 1925, toen waren Piet de Wit en ‘zijn’ Anna niet meer de jongsten, in ieder geval te oud om als passagiers van de betreffende auto door te kunnen gaan. Ik twijfel inmiddels of het wel een Helmonds beeld is, maar misschien herkent iemand het hoekpand nummer 15

Mvgr
Giel van Hooff

Beantwoorden

Helmonders gezocht! Help mij met afstuderen!

Ik zoek zoveel mogelijk inwoners van Helmond die deze korte enquête invullen. Het gaat over hoe Helmonders makkelijker betrokken kunnen worden in het meedenken en –doen met de plannen van de gemeente.
De enquête bestaat slechts uit 10 vragen en het invullen duurt maximaal 7 minuten.
Deze is in te vullen via deze link:

http://www.thesistools.com/web/?id=458193.

Bedankt voor jullie hulp!

Beantwoorden

@Inge op woensdag 1 april 2015 om 13:04:

Zojuist ingevuld. Veel succes met je afstudeerproject.

Beantwoorden

Open Jongerencentrum Werkwinkel
Herinnert u zich de voormalige Gerardusschool aan de Heistraat nog die onderdak bood aan nogal wat organisaties? Van Sentersoos tot Jongerenadviescentrum, van de muziekbunker tot Turkse Jongerengroep vanaf begin jaren 80 vonden ze er allemaal hun onderdak. Nogal wat van deze organisaties waren bedoeld voor, maar werden ook ‘gedraaid’ door jongeren.
Eén van de initiatieven was Jongerencentrum Werkwinkel, beter bekend als De Werkwinkel. En een onderdeel van de Werkwinkel was de Drukstudio.
De Drukstudio bood werkruimte aan kunstenaars, vormde voor jongeren vaak een eerste stap op weg naar het arbeidsproces, en bestond bovenal uit een werk- leeromgeving waarin jongeren zich, onder begeleiding, grafische technieken en –vormgeving eigen konden maken.
Kortom het was een drukte van belang, een broeinest van initiatieven en bovenal……kei gezellig!

Kortgeleden is de collectie affiches vervaardigd door de Drukstudio als het ware ‘herontdekt’. Naar onze mening een bijzondere collectie omdat zij een bijna laatste, tastbare Helmondse exponent zijn uit een tijd waarin jongeren nog steeds bezig waren zich aan ‘het gezag van ouderen’ te onttrekken vanuit een locatie die bijna geheel zelfstandig door henzelf werd gerund.
Het tijdsbeeld lijkt ons de moeite waard om hier bij stil te staan. Dit willen we doen door een gedeelte van de affiches te gaan exposeren. De expositie willen we als het mogelijk is verder inhoud geven met bijvoorbeeld beeld en geluid (bands) die in die tijd onderdak vonden in de Gerardusschool.

We denken er aan om dit begin 2016 te gaan doen in de Cacaofabriek.
Heb je (tastbare)herinneringen, heb jij nog contact met je oude bandleden, heb je zin om mee te denken en te organiseren? Graag, wij kunnen jullie hulp heel, heel goed gebruiken!
Wil je meer informatie, je kunt mailen naar [email protected] of meldt je aan voor de (besloten) Facebookpagina ‘Open Jongerencentrum Werkwinkel 1980—1989’.
Doe je mee?

Beantwoorden
OJC Werkwinkel 1980—1989

@OJC Werkwinkel 1980—1989 op woensdag 22 april 2015 om 12:34:

Wat een leuk initiatief. Kun je een link van die Facebook-pagina geven, ik kan hem niet vinden. 🙁

Beantwoorden

@Frank op woensdag 22 april 2015 om 17:32:

https://www.facebook.com/groups/339187656255310/

Beantwoorden
Lucien van der Voort

Beste mensen,

Samen met een paar oud-klasgenoten ben ik bezig om een reünie te organiseren.
Het gaat om het schooljaar 1977 van de Schellenboom, die school stond in Helmond-Noord, vóór de Boerderij.
Nou zijn er een aantal mensen die we niet meer kunnen vinden, erg jammer.
Mijn vraag aan jullie is dan ook:

Als er iemand iets van de volgende mensen weet, zou je het me dan willen laten weten? Het gaat om de volgende personen, ze zaten op de Schellenboom in de periode 1971-1977

Tineke van Dalen
Mirjam Jongen
John Scheepers
Piet van de Broek
Paul Cornelissen
Tjitske Laan
Wiljan van de Mortel
Antonie Waijers
Lisette van de Vorst
Steven Sneijders
Vera van de Boogaard
Berdie van de Boogaard

Hopelijk kan iemand me helpen!

Beantwoorden
Linda Dams – van Stiphout

Voetbal Trainer(s) gezocht voor vv Bruheze B2 te Helmond

Voor aankomend voetbalseizoen, wat dus op het punt staat te beginnen, is vvBruheze B2 nog druk op zoek naar de invulling van een aantal vacatures. Vooral voor de invulling van het trainerschap van de B2 (leeftijdscategorie 14-16 jaar), is de nood hoog aan het worden om ook deze jongens een leuk en leerzaam seizoen te kunnen bieden.
De trainingsdagen zijn op maandag en woensdag van 20:00-21:00
op Sportpark Espendonk te Helmond-Brouwhuis
De voetbalwedstrijden op zaterdag.
Ook zoeken we nog spelers!!!!!!!!!!!!!!!

Mocht iemand hier interesse in en / of vragen over hebben, gelieve dan een mail te sturen naar [email protected]

Beantwoorden
vv Bruheze B2 Voetbalvereniging

Ik ben van plan om een (dragende) muur tussen de woonkamer en keuken gedeeltelijk te verwijderen, nu heb ik al toestemming van de woningbouw en ben al in contact met een constructeur om een berekening te maken over welke ondersteuningsconstructie er nodig is.
Alleen kan ik op de website van de gemeente Helmond totaal niet vinden of er voor deze aanpassing een omgevingsvergunning nodig is en wat de eventuele kosten zijn.
Iemand ervaring hiermee ?

Beantwoorden

@Erik op zaterdag 26 september 2015 om 15:12:

Vermoedelijk heb je schriftelijke toestemming van de verhuurder.

De verhuurder kan dan toch wel duidelijkheid geven?

Anders neem je voor informatie (telefonisch) contact op met de gemeente.

Beantwoorden

Bij dit item plaatsten jullie al vraagtekens. Jullie leggen erg veel nadruk op Helmond. Ik begrijp dat wel. De wereld is niet uitsluitend Helmond. De (social) media verplichten jullie ook tot een breder perspectief. Misschien moet je na 10 jaar ook eens een soort zelfreflectie toepassen?

Beantwoorden

Een opmerking van Henk Jan Mieijr, burgemeester van Zwolle, is bijvoorbeeld niet on-topic. Jullie letten echt op gemeentegrenzen. Dat werkt niet in 2015.

Beantwoorden

@Evert op maandag 26 oktober 2015 om 14:17:

Henk Jan Meijer.

Beantwoorden

Euhm, Evert, je bent bekend met de titel van dit weblog? De weblog van Helmond…
Voor niet-Helmonds nieuws zijn er meer dan genoeg websites. Hier wordt gewoon alles over Helmond behandeld. En voor de een zitten daar meer interessante onderwerpen bij dan voor de ander.

Ik vind het eerlijk gezegd erg vreemd dat je vraagtekens bij dit artikel zet, aangezien het behoorlijk opvallend nieuws was. Op social media en bij andere tv programma’s is het nog teruggekomen en ik ben blij dat het onder de aandacht is gekomen, want normaal kijk ik dit programma nooit.

Beantwoorden

Evert, dit is de Weblog van Helmond. Op een website over Italië kom ik ook geen tips tegen over Madrid en Barcelona. Houdoe!

Beantwoorden

@Helmonder op maandag 26 oktober 2015 om 14:23:

Weet jij wie achter deze site zit?

Beantwoorden

@Evert op maandag 26 oktober 2015 om 13:54:

Ik vraag me af hoe je het verzonnen kreeg, maar ik kan er wel weer smakelijk om lachen/
Was jij dat die dat voorstel jaren terug ook aan het Helmonds Dagblad deed?

Beantwoorden

@Evert op maandag 26 oktober 2015 om 13:54:

Hein, Helmonder en Jan maaiden flink wat gras voor onze voeten weg. Hun reacties (ieder op een eigen manier) verwoorden namelijk wat De weblog van Helmond voor ogen staat: een plek waar je over Helmond kunt praten, huilen en lachen. Het enige dat wij dus op de weblog (zullen) aansnijden is Helmond.
De verplichting om hier over iets anders dan Helmond te berichten, zien we eerlijk gezegd niet en zullen we op zeker ook nooit aangaan. Dat er ook een wereld buiten Helmond is, weten we natuurlijk, maar dat is niet de wereld van deze weblog. Over alles buiten onze stad zijn miljoenen andere websites/weblogs/fora/…. Die zijn veel beter in die onderwerpen.
We waarderen suggesties altijd, maar we hopen ook dat je begrijpt dat we niet elke suggestie overnemen.

Beantwoorden

Wat is 1e café van Helmond en in welke straat was dit gevestigd

Beantwoorden

Geachte heer / mevrouw,

Mijn naam is Michel, 44 jaar en ik woon in Alkmaar. Sinds april 2014 volg ik de 2 jarige avond opleiding aan fotovakschool van Amsterdam. Voor mijn eind examen project wil ik de achtergronden van mijn moeder wil fotograferen. Mijn moeder is overleden in 1981 en helaas weet ik niet veel. Via officiële stukken ben ik erachter gekomen dat ze heeft gewoond aan de Houtsteeg en moeder is geboren op 09-12-1944. Ik wil jullie vriendelijk vragen of jullie contact met mij willen opnemen want ik wil graag de geschiedenis momenten vast te leggen waar dit een onderdeel van is.
Mvg, Michel

Beantwoorden

@Michel op zaterdag 19 december 2015 om 18:33:

Als je hieronder duidelijk jouw vragen daarover stelt, wellicht dat iemand ze kan beantwoorden.

Beantwoorden

waar vind ik het lied uit de 60er jaren

en dan zijn we verdomme ,met d’un brommer gekomme naar het Hellemondse carnaval???

Beantwoorden


Wij van De Knallers zijn genomineerd met onze Helmondse carnavalskraker bij Giel Beelen (3fm). Inmiddels hebben we de top 11 behaald uit 160 inzendingen, maar we hebben nog veel stemmen nodig om in de top 3 te komen. Aangezien dit hele goede Helmond promotie is de vraag of jullie willen helpen.
Via deze link kan er gestemd worden: http://giel.vara.nl/nieuws/stem-op-de-top-11
Alvast bedankt.

Groeten,
De Knallers

Beantwoorden

Hallo,

In het kader van mijn stage bij Adriaans Bouwgroep BV ben ik bezig met een woonwensenonderzoek. Ik studeer ruimtelijke ordening en planologie aan de NHTV te Breda en zit hierbij in mijn 3e leerjaar. Voor het onderzoek heb ik een enquête opgesteld om een goed beeld te kunnen krijgen van de woonwensen. Het onderzoek is gericht op de wijk Stiphout maar iedereen met een woonwens in de regio Eindhoven – Helmond wordt van harte uitgenodigd om de enquête in te vullen. Het invullen van de enquête neemt ongeveer 5 minuten in beslag en de resultaten zullen volledig anoniem verwerkt worden.

De enquête is te vinden op http://www.woneninstiphout.nl . Voor meer informatie over het onderzoek kunt u mailen naar [email protected] of bellen naar 0492-523759.

Alvast bedankt voor uw bijdrage!
Nick van Wel

Beantwoorden

Beste mensen,

Zoals jullie weten zitten we met ons project ‘Speurtocht voor kinderen langs Helmondse Monumenten’ volop in de race voor de Peeltrofee. De eerste 3 weken stonden we zelfs op de eerste plaats. Om mee te dingen naar één van de drie prijzen, dienen we op 11 juli in de top 5 te eindigen. Inmiddels zijn we gezakt naar plaats 3!
Om ervoor te zorgen dat we niet verder afzakken en onze plaats in de top 5 gaan verliezen, kunnen we dus nog wel wat stemmen gebruiken
Een dringende oproep aan iedereen: verspreid de vraag om te stemmen onder jullie collega’s vrijwilligers, vrienden en bekenden. En als je zelf nog niet gestemd hebt………. Hartelijk dank!!!

Je kunt bovenstaande tekst kopiëren en doorsturen aan je contacten. Ik hoop dat we op die manier in de top 5 blijven staan.
Dank jullie wel!!!

Stem vóór 11 juli op SPEURTOCHT VOOR KINDEREN LANGS HELMONDSE MONUMENTEN op http://www.peeltrofee.nl

Beantwoorden

Repaircafé Rijpelberg zoekt vrijwillige reparateurs
Heb jij twee rechterhanden? En vind je het leuk om die te gebruiken en daarmee andere mensen te helpen? Dan is Repaircafé Rijpelberg iets voor jou! Het Repaircafé kan namelijk nog enkele vrijwilligers gebruiken om het team uit te breiden.

Nut én gezelligheid
Op 3 dagdelen per maand repareren vrijwillige reparateurs huishoudelijke apparaten, geluidsapparatuur, verlichting, meubels, speelgoed, fietsen en nog veel meer. Dat is gratis voor inwoners van Helmond die niet zo’n grote beurs hebben, maar ook voor mensen die duurzaam met spullen willen omgaan. De reparaties worden uitgevoerd onder het genot van een kopje koffie en een gezellig praatje, want het sociale contact is ook belangrijk.

Interesse?
Heb je verstand van elektra, elektronica, meubels, stoffering of heb je anderszins klus-handen en vind je het leuk om andere mensen te helpen? Neem dan contact op met Johan Megens, coördinator van Repaircafé Rijpelberg. Je kunt hem bellen of mailen: 0492-846991 / 06-19342212 / [email protected].
Meer informatie vind je ook op https://www.facebook.com/RepaircafeRijpelberg

Beantwoorden
Repaircafé Rijpelberg

Beste Webblog,ik weet niet precies hoe deze site werkt,maar misschien is het een idee om langlopende zaken ofline te halen,er worden mensen en dingen besproken die een nieuw leven op willen bouwen maar blijven door de reactie’s hier op deze site wel achtervolgd,en blijven open wonden.

Beantwoorden
geweest voorbij afgelopen

@geweest voorbij afgelopen op woensdag 1 februari 2017 om 16:04:

Bedankt voor je suggestie. Maar wij verwijderen nooit iets dat we op De weblog van Helmond hebben geplaatst. Tenzij zijn of haar reactie spam of off-topic is, geldt hetzelfde voor de reacties van onze reageerders. Dat doen we al bijna 12 jaar op deze wijze en dat bevalt ons goed.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 2 februari 2017 om 10:07:

Bevalt mij ook goed en zeker houwen zo!

Beantwoorden

Hoe komt het dat ik steeds confetti achter mijn laptop heb liggen als ik deze site heb bezocht? 😉

Beantwoorden

@Noud op vrijdag 24 februari 2017 om 23:19:

Onze technische dienst is meteen een diepgravend onderzoek gestart en heeft zojuist de waarschijnlijke oorzaak ontdekt:

Mogelijk is die header, ook wel kopfoto genoemd, er (door nog onverklaarbare redenen) vanwege carnaval opgekomen. Zojuist is alles hersteld en zou de hoeveelheid confetti achter jouw scherm niet meer mogen groeien. Hopelijk veroorzaakte het euvel in de afgelopen dagen niet te veel overlast voor je.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 1 maart 2017 om 11:58:

Ik heb er behoorlijk wat overlast van gehad. Zodra ik moest niezen vloog hier de confetti door de huiskamer.

Beantwoorden

Nog even een late reactie op de vraag waarom de buurt Jeruzalem zo genoemd wordt: dit komt door de witte of lichtgrijze kleur en de eenvoudige bouwwijze van de betonnen woningen. Tilburg en Nijmegen hebben buurten met soortgelijke huizen en die worden in de volksmond ook Jeruzalem genoemd.

Beantwoorden

Beantwoorden
Sambaband Bando di Ritmo

Onze poes Mila is sinds 12 Maart vermist, ze is een Maine Coon zonder stamboom maar met chip en woonachtig in de wijk Stepekolk in Helmond Brandevoort. Heeft u de gouden tip om ons te herenigen?

Beantwoorden

@De weblog van Helmond in reactie op deze reactie
Hoezo off topic? Ik ga niet voor Sander Lam spreken. Ik heb het heel duidelijk over zuiver Helmondse gemeentelijke “issues”, waar de heer Mohammed CHAHIM het ook over heeft. Het enige waar ik het niet over heb gehad – in tegenstelling tot de heer CHAHIM – zijn de pvv en denk. (Niet voor niks in kleine letters!).
Voor een goed functionerende democratie is volledige transparantie een eerste vereiste. Dat geldt voor de gemeente Helmond, voor Senzer, voor de politieke partijen die nu en in de toekomst in de gemeenteraad zitten en – niet in de laatste plaats voor – de weblog van Helmond.
Een onderdeel van deze transparantie is de relatie – kruis – en dwarsverbanden – tussen de gemeente Helmond en Senzer. en het is de taak van de gemeente/Senzer om deze informatie aan de Helmondse burgers te verschaffen. Als Senzer/de gemeente hierin tekortschieten is dat de taak van de gemeenteraad + gemeenteraadsleden t.b.v. de Helmondse kiezers.

Beantwoorden

@Weblogredactie: mij is ook niet duidelijk waarom mijn reactie off topic was. Met de zin “Als de heer Chahim wil dat de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 gaan over lokale politiek en een inclusieve samenleving, laat zijn partij zich er dan sterk voor maken dat…” geef ik de aansluiting bij de column toch aan? Het is jullie site, daarom respecteer ik jullie keuze, maar ik snap hem niet.

@Peter: zullen we op de uitnodiging van de Weblogredactie ingaan en samen een gastblog schrijven?

Beantwoorden

@Peter op vrijdag 14 april 2017 om 04:43:
Hetgeen jij aansneed gaat zeker over Helmond (daarom onze suggestie om daarover een opiniërend gastblog te schrijven). Het onderwerp dat Mohammed Chahim in zijn column besprak betreft de PVV, DENK, zijn PvdA en de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Reacties daarop beoordelen wij als on topic.
Om de leesbaarheid van De weblog van Helmond in de hand te houden, grijpen we heel soms een beetje in zoals we dat woensdag deden. Als je in de reacties hierboven terugkijkt, zie je nog zo’n ingreep. We laten heel veel toe op de weblog, maar niet alles.
Zo zijn er wel eens Helmonders die denken dat alles wat ze schrijven (over bijvoorbeeld Maxima, Syrië en vervuilde oceanen) on topic is omdat ze zelf Helmonder zijn. Met hen zijn we het niet eens. Een jaar of 10 terug was er een man die heel mooi kon formuleren en veel weblogonderwerpen aan Jezus wist te koppelen vanuit de gedachte dat zijn geloof aan Helmond verkondigd moest worden. Met 1 druk op de knop werden die off topic reacties destijds steeds verwijderd. Zo deden we dat toen, nu proberen we dergelijke ingrepen bij reacties van personen die vaker op de weblog reageren, hier netjes toe te lichten.

@Sander Lam op vrijdag 14 april 2017 om 08:39:
Wat betreft het eerste deel van je reactie heb je 100% gelijk. We refereerden aan de 2 laatste alinea’s van die reactie.
Je maakt overigens 1 inschattingsfoutje dat we wel eens vaker horen. “Het is jullie site, daarom…” dat klopt alleen strikt juridisch. Wij vinden dat de weblog van de Helmonders is. Dat was een belangrijke reden voor het weblogteam om de naam De weblog van Helmond te kiezen. Want reacties (inmiddels 72.345 met deze erbij) als van jullie moesten de weblog gaan maken tot wat die nu is.

Beantwoorden

Beste mensen, ik doe mee aan een wedstrijd voor mijn idee om in het PSV stadion een springkussenfeest met muziek, hapjes en drankjes voor kinderen die vaak in het ziekenhuis liggen, te organiseren.
Ik moet nu zoveel mogelijk stemmen verzamelen om te winnen en het dan te mogen realiseren.
Ik zou het leuk en fijn vinden als ik daar wat hulp bij krijg….helpen jullie mee?

https://baasvanhetveld.energiedirect.nl/idee/bianca/stemmen/

Beantwoorden

@bianca van Bruinisse op vrijdag 5 mei 2017 om 14:53:

Gestemd, mooi initiatief en toi-toi-toi!

Beantwoorden

@Sjaan op woensdag 7 september 2005 om 19:54:

In Moskou heb ik gewoond, maar waarom het Moskou heette?? Vond het wel altijd interessant om op school te vertellen dat ik in Moskou had gewoond. De wijk lag als je Helmond binnenrijdt vanuit Deurne aan de rechterkant. Bij de tunnel zeg maar.

Beantwoorden

@Zwaantje op maandag 14 augustus 2017 om 11:37:

Of het klopt weet ik niet, maar later die maand postte Angelique:

De naam Moskou is ontstaan toen anders denkenden (lees geen katholieken) geen woning konden huren in Helmond. Een paar mensen zoals Piet van Bokhoven, van Rooij, Jan Bungelers (Bakker?) hebben toen een woningbouwvereniging opgericht , Algemeen Belang ?, en gingen toen vanuit oogpunt Socialisme, Communisme huizen verhuren . Bijnaam werd Rooie Woningbouw en vandaar de buurt MOSKOU.

Beantwoorden

Weet iemond nog hpe het café op de steenweg heette voordat het Dadas heette?

Beantwoorden

Ik hoorde dat de ANWB samen met ONIS een vrijwilligers project was gestart om ouderen te helpen bij vervoer (Auto Maatje??) weet iemand hier meer over?

Beantwoorden

@eenzame oudere op donderdag 5 oktober 2017 om 14:08:

Kijk even op https://www.levgroep.nl/nieuws.asp?sleutel=4432 daar staat alle info over AutoMaatje.

En als je van voetbal houdt:
Vanavond speelt Helmond Sport thuis tegen De Graafschap. Vanwege Nationale Ouderendag nodigt Helmond Sport in samenwerking met het Nationale Ouderenfonds alle (eenzame) ouderen uit de regio uit om gratis te komen kijken. Kijk even op http://www.helmondsport.nl/nieuws/helmond-sport-nodigt-ouderen-uit-tegen-de-graafschap

Beantwoorden

@AleBlie op woensdag 13 september 2017 om 22:41:

Volgens mij heeft dat altijd Dadas geheten. Zo heette het al toen ik er 35 jaar voor het eerst kwam en er zowat elke vrijdag ook een paar wat dikkere vrouwen van lichte zeden (om het maar netjes te zeggen) zaten.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *